6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Babylon A.D.» (2008) σε σκηνοθεσία Ματιέ Κασοβίτς

Περιπέτεια – Στο κοντινό μέλλον, ένας μισθοφόρος που ακούει στο όνομα Τούροπ (Βιν Ντίζελ) δέχεται το συμβόλαιο του Ρώσου μαφιόζου Γκόρσκι (Ζεράρ Ντεπαρντιέ) και αναλαμβάνει να μεταφέρει μια νεαρή κοπέλα από τη Ρωσία στη Νέα Υόρκη. Μια απολαυστική περιπέτεια, με αρκετές εκρήξεις αδρεναλίνης και έναν παιχνιδιάρικο, γρήγορο ρυθμό. O διάσημος Γάλλος ηθοποιός Ματιέ Κασοβίτς, ταυτοχρόνως όμως και σκηνοθέτης (La Haine), επιχειρεί μέσα από τη νέα του ταινία να εκφράσει την άποψή του σχετικά με τον προορισμό της ανθρωπότητας και την κατάσταση του πλανήτη σε μερικές δεκάδες χρόνια από τώρα.

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Μισέλ Γεό, Μέλανι Τιερί, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Σαρλότ Ράμπλινγκ.

*Open, Πέμπτη 2/9, στις 21:00

«A Good Woman» (2004) σκηνοθεσία Μάικ Μπάρκερ

Κοινωνική – Τη δεκαετία του ’30, στο Αμάλφι, οι φήμες θέλουν τον Ρόμπερτ Ουίντερμιρ να διατηρεί δεσμό με την κα Έρλιν και τη σύζυγό του, Μεγκ Ουίντερμιρ, με τον Λόρδο Ογκούστους. Καθώς οι φήμες διαλύονται, αποκαλύπτεται ένα οικογενειακό μυστικό.

Παίζουν: Έλεν Χαντ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τομ Γουίλκινσον, Μαρκ Άμπερς, Μιλένα Βούκοτιτς, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Ρότζερ Χάμοντ, Τζον Στάντιγκ, Τζόρτζια Μασέτι, Ντιάνα Χάρντκασλ, Σάρα Οράνο, Τζέιν Χάου.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 2/9, στις 22:00

«Αποστολή στην Μπριζ» (2008) σκηνοθεσία Μάρτιν ΜακΝτόνα

Αστυνομική, κωμωδία – Ο Κεν (Μπρένταν Γκλίσον) και ο Ρέι (Κόλιν Φάρελ), δύο επαγγελματίες δολοφόνοι από το Δουβλίνο, ύστερα από μια αποτυχημένη αποστολή καταφεύγουν στη βελγική πόλη Μπριζ εν αναμονή νεότερων οδηγιών.
Ο Ρέι έχει σκοτώσει ένα παιδί, κατά λάθος, αντί τον παππά (Κιάραν Χιντς) που ήταν ο στόχος της δολοφονίας.
Το αφεντικό τους, ο Χάρι (Ρέιφ Φάινς), ένας ψυχοπαθής με ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το αίσθημα της τιμής, τους έχει στείλει σε ταξιδάκι αναψυχής στην Μπριζ, τη Βενετία του βορά, μια πόλη-μουσείο, ακίνητη μέσα στα μνημεία και τις εκκλησίες της, παραμονές Χριστουγέννων, ένα αλλόκοτο καθαρτήριο.

Ενώ περιμένουν εντολές, συζητούν και περιφέρονται άσκοπα, ώσπου, κάποτε, αποφασίζουν να γνωρίσουν την πόλη, τουριστικά, όπως προτιμά ο Ρέι και καλλιτεχνικά. Στην πορεία, ο Ρέι γνωρίζει το νάνο Τζίμι (Τζόρνταν Πρεντις) και τη νεαρή Χλόη (Κλεμάνς Ποεζί), Ολλανδή ηθοποιό σε ταινία που γυρίζεται εκεί και την οποία αρχίζει να ερωτεύεται.

Ο Κεν συνειδητοποιεί πως ο λόγος που βρίσκονται εκεί είναι πως πρέπει να εκτελέσει τον νεαρό συνάδελφό του.
Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών είναι τόσο μπλεγμένο που μόνο το χιούμορ θα μπορούσε να το σώσει.

Παίζουν: Κόλιν Φαρέλ, Μπρένταν Γκλίσον, Ρέιφ Φάινς, Κλεμάνς Ποεζί, Τζόρνταν Πρεντις.

*Ant1, Πέμπτη 2/9, στις 22:00

«Τι Συνέβη στη Δευτέρα» (2017) σκηνοθεσία Τόμι Βιρκόλα

Περιπέτεια – Το έτος 2073, ο υπερπληθυσμός και η πείνα έχουν αναγκάσει τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να λάβουν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή τους, υποχρεώνοντας τις οικογένειες να κάνουν μόνο ένα παιδί. Επτά πανομοιότυπες αδελφές ζουν μία κρυφή ζωή, διαρκώς καταζητούμενες από το Τμήμα Κατανομής Παιδιών, υιοθετώντας μία ταυτότητα: αυτήν της Κάρεν Σέτμαν. Μεγαλωμένες και εκπαιδευμένες από τον παππού τους, ο οποίος τους έδωσε και τα ονόματά τους, – Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή- κάθε κοπέλα μπορεί να βγει στον έξω κόσμο μία φορά την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας την κοινή τους ταυτότητα. Όλα κυλάνε κανονικά, μέχρι που μία μέρα, η Δευτέρα δεν επιστρέφει σπίτι…

Παίζουν: Νούμι Ράπας, Γκλεν Γκλόουζ, Γουίλεμ Νταφόε, Μαρουάν Κενζάρι, Κρίστιαν Ρούμπεκ, Πολ Σβέρε Χάγκεν.

*Star, Πέμπτη 2/9, στις 22:15

«Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Eθνος» (2015) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Μακουάρι

Περιπέτεια – Ο Ίθαν Χαντ αναλαμβάνει μια νέα αποστολή, την πιο επικίνδυνη μέχρι σήμερα, που τον θέλει να προσπαθεί να διαλύσει το Συνδικάτο, μια σκιώδη αντί-IMF οργάνωση άριστα εκπαιδευμένων πρακτόρων, που αποκαλύπτεται ότι δρα ενάντια στα μυστικά σχέδια της αμερικανικής Κυβέρνησης, ώστε να επικρατήσει μια νέα τάξη πραγμάτων. Στο πλευρό του Ίθαν Χαντ και της ομάδας του θα βρεθεί και μια αποκηρυγμένη Βρετανίδα πράκτορας, ο ρόλος της οποίας συνιστά άλλο ένα μυστήριο. Στόχος του Ίθαν Χαντ όπως πάντα, να προστατέψει τους φίλους του και να κάνει το αδύνατο… δυνατό, όσο επικίνδυνο κι αν είναι.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Τζέρεμι Ρένερ, Σάιμον Πεγκ, Άλεκ Μπόλντγουιν, Σον Χάρις, Βιν Ρέιμς.

*Skai, Πέμπτη 2/9, στις 23:15

«Έλα Να Αγαπηθούμε Ντάρλινγκ» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ο Στάθης, ένας ζωηρούλης «νεανίας», του οποίου ο πατέρας έχει καφενείο στην κεντρική πλατεία του νησιού, κάνει «καμάκι» στις προκλητικές τουρίστριες. Εμπόδιο σ’ αυτές τις ερωτικές εξορμήσεις του στέκεται η γειτόνισσά του Ρένα που τον αγαπά και κάνει τα πάντα για να τον κατακτήσει.

Απ’ την άλλη, η αδελφή του Καίτη, μια νόστιμη και ρομαντική κοπέλα, ερωτεύεται έναν Αθηναίο που γνώρισε στο πλοίο, τον Σταμάτη, ο οποίος μένει για χάρη της στο νησί. Μετά από πολλά ευτράπελα επεισόδια, το ευτυχές τέλος επέρχεται για τα δύο ζευγάρια.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Σταμάτης Γαρδέλης, Ρένα Παγκράτη, Έφη Πίκουλα.

*Alpha, Πέμπτη 2/9, στις 23:45