13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η φθινοπωρινή Παρασκευή σε καλεί να χαλαρώσεις στον καναπέ και η μικρή οθόνη έχει να σου προσφέρει δεκατρείς ενδιαφέρουσες επιλογές.

«Σε Απόσταση Ασφαλείας» (2017) σκηνοθεσία Άλεν Ντεροσέρ

Περιπέτεια – Ένας πρώην βετεράνος του πολέμου υποφέρει από μετατραυματικό στρες, είναι άνεργος και εμφανώς σε μεταβατική κατάσταση, όσον αφορά τη σχέση του με την οικογένειά του. Βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να δεχθεί την πρώτη δουλειά, που του προσφέρεται στο γραφείο ευρέσεως εργασίας, ως σεκιουριτάς, σε ένα απομακρυσμένο εμπορικό κέντρο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην παρθενική του βάρδια βρίσκεται να πολιορκείται από μια αδίστακτη συμμορία εγκληματιών, όταν προσφέρει καταφύγιο σε ένα κυνηγημένο 10χρονο κορίτσι, μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη ενός αρχιμαφιόζου. Ο,τι ακολουθεί είναι ένα παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, καθώς ο πρώην στρατιωτικός και οι τέσσερις άλλοι φύλακες, διακινδυνεύουν τη ζωή τους προκειμένου να προστατεύσουν το κορίτσι από τους κακοποιούς και τον ψυχοπαθή αρχηγό τους.

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Λίαμ Μακ Ιντάιρ, Τσαντ Λίντμπεργκ, Γκαμπριέλα Ράιτ.

*Star, Παρασκευή 24/9, στις 21:00

«Η γυναίκα μου τρελάθηκε» (1996) σε σκηνοθεσία Δημήτρης Νικολαΐδης

Κωμωδία – Η Άννα και ο Μάνος είναι παντρεμένοι εδώ και είκοσι χρόνια. Ο Μάνος αγαπάει βέβαια τη γυναίκα του, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να ξεσκάει κάπου κάπου στα καμπαρέ, παρέα με τον φίλο του Τέλη και τη χαριτωμένη χορεύτρια Μπίλλυ. Η Μπίλλυ είναι επίσης πελάτισσα του φίλου του Γιώργου, που είναι γιατρός. Ο τελευταίος αγαπάει μεν τη γυναίκα του Γιούλη αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να γλυκοκοιτάζει τη Μπίλλυ. Κάποια μέρα, όμως, η Άννα επαναστατεί και παριστάνοντας την τρελή –δηλώνει πως είναι αποφασισμένη να πληρώσει τον άνδρα της με το ίδιο νόμισμα–, κατορθώνει να τρομάξει για τα καλά τους δύο γυναικοθήρες κι έτσι να τους συνετίσει.

Παίζουν: Μαίρη Αρώνη, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Γιάννη Βογιατζή, Ελένη Σταυροπούλου, Νίτσα Μαρούδα.

*Mega, Παρασκευή 24/9, στις 21:00

«Πριν έρθεις εσύ» (2016) σκηνοθεσία Θία Σάροκ 

Αισθηματικό δράμα – Η εικοσιεξάχρονη Λουίζα Κλαρκ (Εμίλια Κλαρκ) είναι μία χαρούμενη,εξωστρεφής γυναίκα που ζει και υποστηρίζει την εργατική της οικογένεια. Έχοντας χάσει την δουλειά της σε μία τοπική καφετέρια, προσλαμβάνεται ως η φροντιστής του Γουιλ Τρέινορ (Σαμ Κλάφλιν) ενός πρώην επιτυχημένου τραπεζίτη και κάποτε δραστήριου νεαρού άνδρα που έμεινε παράλυτος κατόπιν της εμπλοκής του σε αυτοκινητικό δυστύχημα πριν δύο χρόνια.

Η Λουίζα δεν έχει καμία εμπειρία στον τομέα αυτό, αλλά η μητέρα του Γουιλ πιστεύει ότι η χαριτωμένη προσωπικότητά της θα τον βοηθήσει να συνέλθει. Ο Γουιλ περνάει τον χρόνο του μόνο με τον Νέιθαν, τον νοσοκόμο του, ο οποίος βοηθάει στην φροντίδα του, την άσκηση και την κίνηση και γνωρίζει ότι δεν θα επανακτήσει την χρήση του σώματός του εξαιτίας της ζημιάς στην σπονδυλική του στήλη. Κυνικός και δυσαρεστημένος επειδή δεν μπορεί να ζει πλέον μια δραστήρια ζωή, ο Γουιλ αρχικά αντιδρά ψυχρά στην αισιόδοξη στάση της Λουίζα και την αντιμετωπίζει με περιφρόνηση, αλλά σταδιακά δημιουργείται ένα δέσιμο ανάμεσά τους.

Παίζουν: Εμίλια Κλαρκ, ο Σαμ Κλάφλιν, η Τζένα Κόουλμαν, ο Τσάρλς Ντανς, ο Μάθιου Λέβις, η Τζάνετ ΜακΤιρ, η Βανέσα Κίρμπι, η Τζοάνα Λούμλευ και ο Στιβ Πεκόκ.

*Open, Παρασκευή 24/9, στις 21:00

«Η Κληρονομιά του Μπορν» (2012) σε σκηνοθεσία Τόνι Γκίλροϊ

Θρίλερ – Δώδεκα χρόνια μετά την εμφάνιση του Τζέισον Μπορν στο κινηματογραφικό στερέωμα, ένας εντελώς καινούργιος ήρωας γεννιέται, ένας ακόμα πιο «εξελιγμένος» πράκτορας της CIA, του οποίου η ζωή ή ο θάνατος εξαρτάται από τα γεγονότα των τριών πρώτων ταινιών. Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει πλέον, καθώς γνωρίζουμε έναν κατάσκοπο, που έχει εκπαιδευτεί από το ίδιο πρόγραμμα όπως ο Μπορν κι επομένως είναι ένας εξίσου αποτελεσματικός εκτελεστής, αλλά και μια πολυσχιδής προσωπικότητα, που δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις, ιδίως όταν διατάζεται η εξόντωσή του.

Παίζουν: Τζέρεμι Ρένερ, Σκοτ Γκλεν, Στέισι Κιτς, Έντουαρντ Νόρτον, Ρέιτσελ Βάις.

*Ant1, Παρασκευή 24/9, στις 22:00

«Ένα σπίτι, μια ζωή» (2001) σκηνοθεσία Ιρβιν Γουίνκλερ

Δράμα -Ο Τζορτζ Μονρό (Κέβιν Κλάιν), ένας μεσήλικας αρχιτέκτονας, έρχεται αντιμέτωπος με τη θνητότητά του και ξεκινά την πραγμάτωση ενός ονείρου που ανέβαλε επί δύο δεκαετίες: Να γκρεμίσει το παλιό του σπίτι και να χτίσει το σπίτι των ονείρων του.
Προσκαλεί τον αυτοκτονικό, εθισμένο, έφηβο γιο του, με τον οποίο έχουν απομακρυνθεί να μείνουν μαζί όλο το καλοκαίρι. Σύντομα, η πρώην γυναίκα του συμμετέχει στις εργασίες και μητέρα και γιος μαθαίνουν ότι ο Τζορτζ πάσχει από καρκίνο στο τελικό στάδιο.Ενώ ο Τζορτζ οικοδομεί το σπίτι, οικοδομεί και τις σχέσεις με την πρώην οικογένειά του και συνειδητοποιεί ότι πρέπει να βρει τη δύναμη να αλλάξει τα πράγματα.

Παίζουν: Κέβιν Κλάιν, Κριστίν Σκοτ-Τόμας, Χέιντεν Κρίστενσεν, Τζίνα Μαλόουν.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 24/9, στις 22:00

«San Andreas: Επικίνδυνο Ρήγμα» (2015) σκηνοθεσία Μπραντ Πέιτον

Περιπέτεια – Μετά την ενεργοποίηση του θανάσιμου ρήγματος του Αγίου Ανδρέα και τον σεισμό 9 ρίχτερ, που προκάλεσε στην Καλιφόρνια, ένας διασώστης πιλότος ελικοπτέρου και η εν διαστάσει σύζυγος του αποφασίζουν να συνταξιδέψουν από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίσκο, για να σώσουν τη μοναχοκόρη τους. Αλλά το επικίνδυνο ταξίδι τους προς τα βόρεια είναι μόνο η αρχή. Τη στιγμή που  πιστεύουν πως τα χειρότερα πέρασαν, θα συνειδητοποιήσουν πως τα δύσκολα μόλις ξεκίνησαν.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Κάρλα Γκουτζίνο, Αλεξάντρα Νταντάριο, Άρτσι Παντζάμπι, Πολ Τζιαμάτι, Χιούγκο Τζονστόουν-Μπερτ, Κάιλι Μινόγκ.

*Star, Παρασκευή 24/9, στις 23:00

«Χωρίς Oίκτο» (2013) σκηνοθεσία Στίβεν Νάιτ

Δράσης – Άστεγος και φυγάς από στρατοδικείο, Ο Τζόι Τζόουνς, ένας προβληματικός πρώην στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων εισέρχεται στον εγκληματικό υπόκοσμο του Λονδίνου αρπάζοντας την ταυτότητα ενός άλλου ανθρώπου που θα τον μεταμορφώσει σ’ έναν εκδικητικό άγγελο στη συνέχεια.

Ο Τζόουνς κυκλοφορεί στον λονδρέζικο υπόκοσμο και κάποια στιγμή προσεταιρίζεται την ταυτότητα ενός άλλου άνδρα.

Μετατρέπεται σταδιακά σε έναν άγγελο – εκδικητή που τιμωρεί τους πάντες στο πέρασμά του

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Άγκατα Μπουζέκ, Μπένεντικτ Γουόνγκ, Κρίστιαν Μπράσινγκτον.

*Mega, Παρασκευή 24/9, στις 23:00

«Μέχρι την Άκρη του Κόσμου» (2019) σκηνοθεσία Ντανιέλ Μπέρτραμ

Δραματική – Η πεντάχρονη Φλο δεν μπορεί να καταλάβει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πατέρας της. Η μητέρα της τής εξηγεί: «Είναι μαζί μας, αλλά και πολύ μακριά ταυτόχρονα». Η περιγραφή εξάπτει τη δημιουργικότητα της μικρής, που αρχίζει να φαντάζεται τον πατέρα της να ξεκινά για ένα πολύ μακρινό ταξίδι, στην απεραντοσύνη του διαστήματος.

Παίζουν: Λίζα Χαγκμέιστερ, Γκανθερ Χάρντερ, Αλίσια Βαλεντσια Πόλεξ.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 24/9, στις 23:00

«Υπ’ αριθμόν 1 Δημόσιος Κίνδυνος» (2018) σκηνοθεσία Ζαν Φρανσουά Ρισέ

Αστυνομική, δράσης – Η ιστορία του διαβόητου Γάλλου γκάγκστερ Ζακ Μεσρίν.
Είναι ο τελευταίος θρυλικός Γάλλος γκάνγκστερ, που οι Αρχές είχαν χαρακτηρίσει «Δημόσιο Κίνδυνο Νο 1» και ο κόσμος ως «ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα», λόγω της ικανότητάς του να μεταμφιέζεται και να διαφεύγει της αστυνομίας.

Ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια, τη συμμετοχή του στον πόλεμο της Αλγερίας και τα πρώτα του βήματα στο έγκλημα μέχρι τη δράση του στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την επιστροφή του στη Γαλλία, η ιλιγγιώδης πορεία του Μεσρίν τον καθιστά έναν από τους πιο αδυσώπητους γκάγκστερ διεθνώς.
Στο 1ο μέρος παρακολουθούμε πως πλάστηκε ο θρύλος του Μεσρίν, του εγκληματία που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, όταν ξεκίνησε από τη δεκαετία του ΄60 στο Παρίσι και τη δεκαετία του ΄70 στον Καναδά.

Οι σχέσεις του με τη Ζαν Σνάιντερ, τον Γκουίντο, τον Ζαν Πολ Μερσιέ και τον Πολ θα καθορίσουν αμετάκλητα τη μετέπειτα πορεία του στο έγκλημα.

Παίζουν: Βενσάν Κασέλ, Ζεράρ Ντεπαρτιέ, Λουντιβίν Σανιέ, Ζιλ Λελούς.

*Open, Παρασκευή 24/9, στις 23:30

«Αλυσιδωτή Αντίδραση» (1996) σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις

Δράσης, επιστημονικής φαντασίας, θρίλερ – Ο Έντι είναι ένας φοιτητής που συμμετέχει σε μια ερευνητική ομάδα, με σκοπό να τελειοποιήσουν έναν νέο τύπο καυσίμου, χαμηλού κόστους και φιλικού προς το περιβάλλον. Όμως, ένας από τους βασικούς επιστήμονες της ομάδας δολοφονείται, και ο Έντι μαζί με την Δρ Λίλι Σινκλέρ κατηγορούνται για το φόνο. Τώρα, θα πρέπει να αποφύγουν το FBI, τη CIA κι άλλες εμπλεκόμενες ομάδες, στην προσπάθεια τους να αποδείξουν την αθωότητα τους.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Μόργκαν Φρίμαν, Ρέιτσελ Βάις, Φρεντ Γουάρντ.

*Skai, Παρασκευή 24/9, στις 00:30

«Ταυτότητα» (2003) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ 

Ψυχολογικό θρίλερ – Μια νύχτα με σφοδρή καταιγίδα, δέκα ταξιδιώτες, άγνωστοι μεταξύ τους, βρίσκουν καταφύγιο σ ένα απομονωμένο μοτέλ. Οταν, όμως, ένας-ένας αρχίζουν να δολοφονούνται μυστηριωδώς, οι παγιδευμένοι υποπτεύονται ότι ίσως δεν βρέθηκαν εκεί από σύμπτωση. Η τρομακτική αλήθεια, που ξεπερνά κάθε φαντασία, κρύβεται στην ταυτότητα του δολοφόνου…. Μήπως κάθε μας επιλογή έχει ήδη γίνει από άλλους για μας; Μήπως δεν υπάρχουν συμπτώσεις στη ζωή, αλλά η μοίρα μας είναι προκαθορισμένη; Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Μανγκολντ και η παραγωγός Κάθι Κόνραντ παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο ψυχολογικό θρίλερ με ευρηματικές ανατροπές  και απρόοπτη λύση του μυστηρίου.

Παίζουν: Τζον Κιούζακ, Ρέι Λιότα, Αλφρεντ Μολίνα, Τζέικ Μπάσεϊ, Ρεμπέκα Ντε Μορνέ, ΚλέαΝτιβάλ, Αμάντα Πιτ.

*Mega, Παρασκευή 24/9, στις 01:10

«Ένστικτο» (1999) σε σκηνοθεσία Τζον Τάρτελτομπ

Δραματική, μυστηρίου – Ο ανθρωπολόγος Ίθαν Πάουελ, αγνοούμενος εδώ και δύο χρόνια κάπου στις ζούγκλες της Ουγκάντα, επιστρέφει στα φώτα της δημοσιότητας μετά τη σύλληψή του για τη μετά την αιματηρή επίθεσή του σε δύο λαθροκυνηγούς γοριλών! Έγκλειστος τώρα σε ένα ίδρυμα της Φλόριντα, ο Πάουελ αποτελεί την πιο σημαντική περίπτωση κλινικής μελέτης του Δρ. Τίο Κάλντερ, που προσπαθεί να καταλάβει με ποιο τρόπο ο «ασθενής» του κατάφερε να επιβιώσει μέσα στη ζούγκλα συμβιώνοντας με γορίλες! Η επικοινωνία ωστόσο ανάμεσά τους είναι δύσκολη, αφού ο ανθρωπολόγος παραμένει κλεισμένος σε ένα δικό του σιωπηλό κόσμο. Όταν όμως τελικά αποφασίζει να λύσει τη σιωπή του, ο Κάλντερ θα έρθει αντιμέτωπος με κάτι που καμία επιστήμη δεν θα μπορούσε να τον έχει προετοιμάσει ποτέ: την πραγματική φύση του ανθρώπου!

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Κούμπα Γκούντινγκ Τζ., Ντόναλντ Σάδερλαντ, Μόρα Τίρνεϊ, Τζορτζ Ντούντζα, Τζον Άστον.

*Alpha, Παρασκευή 24/9, στις 01:15

«Επιχείρηση Μαύρη Θάλασσα» (2014) σκηνοθεσία Κέβιν Μακ Ντόναλντ

Δραματική, περιπέτεια,τρόμου – Ο Ρόμπινσον, ένας αδίστακτος, άνεργος κυβερνήτης υποβρύχιων, αναλαμβάνει μία σκοτεινή επιχείρηση: να βρει το θησαυρό, που κρύβει ένα βυθισμένο, γερμανικό πολεμικό υποβρύχιο, που βρίσκεται στον πάτο της Μαύρης Θάλασσας. Για να πετύχει το στόχο του επιλέγει το παράξενο και ανομοιογενές  πλήρωμα του, έτοιμο να κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να φέρει σε πέρας την ριψοκίνδυνη αποστολή του. Καθώς η απληστία και η απελπισία παίρνουν τον έλεγχο στο κλειστοφοβικό πλοίο, η αυξανόμενη αβεβαιότητα της αποστολής αναγκάζει τους άνδρες να στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου  και να πολεμήσουν για την επιβίωσή τους.

Παίζουν: Τζουντ Λο, Σκουτ ΜακΝέρι, Τζόντι Γουΐτακερ, Μπεν Μέντελσον, Καρλ Ντέιβις.

*Star, Παρασκευή 24/9, στις 01:30