11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η εβδομάδα τελειώνει με άλλη μία λίστα από δυνατές ταινίες που μπορείς να παρακολουθήσεις απόψε στην tv.

«Fast & Furious: Hobbs & Shaw» (2019) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιτς

Δράσης – Από τότε που ο Χομπς (Τζόνσον), πιστός πράκτορας της Διπλωματικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Αμερικής, και ο παράνομος Σο (Στέιθαμ), πρώην επίλεκτο μέλος του Βρετανικού Στρατού, ήρθαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά το 2015 στο Fast & Furious 7, δεν έχουν σταματήσει οι συγκρούσεις μεταξύ τους, τα χτυπήματα και ένας αγώνας για την επικράτηση του πιο δυνατού.

Αλλά όταν ο κυβερνο-τροποποιημένος αναρχικός Μπρίξτον (Ίντρις Έλμπα) απειλεί τη συνέχιση της ανθρωπότητας, αυτοί οι δύο ορκωτοί εχθροί θα πρέπει να συνεργαστούν για να κερδίσουν τον μοναδικό τύπο που μπορεί να είναι πιο κακός και από τους δυο τους.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Τζέισον Στέιθαμ, Ίντρις Έλμπα, Βανέσα Κίρμπι, Έλεν Μίρεν.

*Ant1, Κυριακή 10/10 στις 21:00

«Ο Τρελός τα ‘χει 400» (1968) σε σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική κωμωδία – Ο Λάμπρος Λαμπρούκος είναι ο τυχερός της χρονιάς, αφού του έπεσε ο πρώτος αριθμός του Εθνικού λαχείου. Όμως αυτή η ξαφνική τύχη του αναστάτωσε τη ζωή και του σάλεψε το μυαλό. Έτσι, οι δικοί του αποφασίζουν να τον κλείσουν σε τρελοκομείο, γιατί, όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν υπάρχει σωτηρία για τον κατά τα άλλα τυχερό Λάμπρο.

Ο Λάμπρος, όμως σιγά –σιγά, δείχνει μεγάλη βελτίωση και δεν αργεί να βγει από το τρελοκομείο. Χωρίς να το πει στους δικούς του, επιστρέφει ξαφνικά στο σπίτι του και εκεί διαπιστώνει ότι όλη του η οικογένεια έχει τρελαθεί πραγματικά.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Σμάρω Στεφανίδου, Καίτη Πάνου, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Αλέκος Τζανετάκος, Κατερίνα Γώγου, Δημήτρης Νικολαϊδης, Νικήτας Πλατής, Γιώργος Κάππης.

*Star, Κυριακή 10/10 στις 21:00

«Air Force One» (1997) σε σκηνοθεσία Βόλφγκανγκ Πίτερσεν

Δράσης – Στο προεδρικό αεροπλάνο των ΗΠΑ -το καλύτερα φυλασσόμενο αεροπλάνο στον κόσμο- ο Πρόεδρος Mάρσαλ επιστρέφει στην πατρίδα μαζί με τη γυναίκα του, την κόρη του και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους από ένα διπλωματικό ταξίδι στη Ρωσία. Μετά την επιτυχή έκβαση της συνεργασίας αμερικανών και ρώσων εναντίον του δικτάτορα του Καζακστάν, η παγκόσμια τάξη έχει πλέον αποκατασταθεί.

Όμως, λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους, μια ομάδα τρομοκρατών με επικεφαλής τον τρομερό Ίγκορ Κορσούνωφ, παίρνει αιφνιδιαστικά τον έλεγχο και κρατά ομήρους όλους τους επιβάτες μαζί με τον πρόεδρο και την οικογένειά του. Αίτημά τους είναι η άμεση απελευθέρωση του δικτάτορα και ανώτερου άρχοντα της χώρας τους, διαφορετικά θα ακολουθήσει το χάος. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει άμεσα να δώσει λύση προτού χυθεί περισσότερο αίμα, τη στιγμή που οι ισορροπίες του πλανήτη βρίσκονται πραγματικά στον αέρα.

Παίζουν:  Χάρισον Φορντ, Γκάρυ Όλντμαν, Γκλεν Κλόουζ, Γουέντι Κρούσον, Πολ Γκιλφόιλ, Γουίλιαμ Μέισι.

*Alpha, Κυριακή 10/10 στις 21:30

«Σαββατοκύριακο στο Σκάρμπορο» (2018) σε σκηνοθεσία Μπάρναμπυ Σάουθκομπ

Δράμα –  Δύο παράνομα ζευγάρια φτάνουν σε ένα ξενοδοχείο στο παραλιακό Σκάρμπορο για να περάσουν ένα ερωτικό σαββατοκύριακο. Σε κάθε ζευγάρι κυριαρχεί μεγάλη διαφορά ηλικίας και βλέπουμε πώς βιώνει ο καθένας αυτή τη σχέση, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους που κλιμακώνονται με την είδηση της εγκυμοσύνης.

Παίζουν: Τζέσικα Μπάρντεν, Τζόρνταν Μπόλγκερ, Τζόντι Μέι, Έντουαρντ Χογκ, Κίερστον Γουέρινγκ.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 10/10 στις 22:00

«Καράτε Κιντ: Η Νέα Γενιά» (1994) σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Κέιν

Δράσης, οικογενειακή, ρομαντική – Ο κύριος Μιγιάκι (Πατ Μορέτα) παρευρίσκεται σε μία τελετή για βετεράνους στη Βοστώνη. Εκεί συναντά τη χήρα του τότε διοικητή του, Λουίζα και γνωρίζει την εγγονή της Τζούλι (Χίλαρι Σουάνκ). Η έφηβη περνάει περίοδο θλίψης αφού ακόμη δεν έχει συνέρθει από την απώλεια των γονιών της, που σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Η ίδια δυσκολεύεται να κοινωνικοποιηθεί στο σχολείο ενώ οι γνώσεις της στο καράτε εντυπωσιάζουν τον Μιγιάκι. Αποφασίζει λοιπόν να τη βοηθήσει να επανέλθει και την πηγαίνει να εκπαιδευτεί σε ένα μοναστήρι Βουδιστών. Ο Μιγιάκι και οι καλόγεροι θα αναλάβουν το δύσκολο έργο να την βάλουν αντιμέτωπη με τον θυμό της.

Παίζουν: Πατ Μορίτα, Χίλαρι Σουάνκ, Μάικλ Άιρονσαϊντ, Κρίς Κόνραντ.

*Μακεδονία, Κυριακή 10/10 στις 23:00

«Ο μαύρος πύργος» (2017) σε σκηνοθεσία Νικολάι Αρσέλ

Περιπέτεια – Ο Μαυροντυμένος Άντρας (Μάθιου ΜακΚόναχι) και ο τελευταίος Πιστολέρο (Ίντρις Έλμπα) θα παλέψουν στην αιώνια μάχη του καλού απέναντι στο κακό.

Η κινηματογραφική μεταφορά της σαρωτικής ιστορίας του Μαύρου Πύργου από τον συγγραφέα του τρόμου Στίβεν Κιγκ. Υπάρχουν κι άλλοι κόσμοι εκτός από τους δικούς μας.

Ο Μαύρος Πύργος είναι ο στόχος του Γουόλτερ ο΄ Ντιμ (Μαθιου ΜακΚόναχι), θέλει να τον γκρεμίσει για να μπορούν οι δαίμονες και το κακό που τον υπηρετεί, να κυριαρχήσει στο σύμπαν.

Για να το καταφέρει αυτό χρειάζεται να αιχμαλωτίσει την “λάμψη” των παιδιών. Ο  Ρόλαντ Νεστσέιν (Ίντρις Έλμπα) είναι ο μόνος που μπορεί να τον σταματήσει και σύμμαχός του σε αυτό τον αγώνα είναι ο Τζέικ, ένα αγόρι που θρηνεί τον θάνατο του πατέρα του και η “λάμψη” του είναι ικανή να σαρώσει τα πάντα.

Ο Ρόλαντ είναι αποφασισμένος να εμποδίσει τον Μαυροντυμένο Άντρα απ’ το να γκρεμίσει το Μαύρο Πύργο, το μοναδικό θεμέλιο που συγκρατεί αυτόν και τους άλλους κόσμους. Στην τελική μάχη το καλό και το κακό θα συγκρουστούν. Ποιος θα είναι ο νικητής;

Παίζουν: Ιντρις Ελμπα, Μάθιου Μακ Κόναχεϊ, Τομ Τέιλορ, Κλόντια Κιμ, Φρανκ Κρανζ, Άμπι Λη, Κάθριν Γουινικ.

*Mega, Κυριακή 10/10 στις 23:50

«Μελτέμ» (2019) σε σκηνοθεσία Βασίλης Δογάνης

Δραματική ελληνική ταινία – Η θυμωμένη Έλενα, μια νεαρή κοπέλα, επιστρέφει στη Λέσβο μετά από πολλά χρόνια απουσίας για να δεχτεί την κληρονομιά της μητέρας της, την οποία έχει χάσει ένα χρόνο πριν. Αν και όχι ακριβώς να τη δεχτεί, εφόσον προτιμάει να πουλήσει το σπίτι της και να κάνει έξωση στον δεύτερο σύντροφο της μητέρας της.

Η μητέρα της Έλενας, όταν η Έλενα ήταν έφηβη, γνώρισε και ερωτεύτηκε το Μάνο και η σύγκρουση με την κόρη της ήταν τέτοια ώστε η Έλενα έφυγε από την Ελλάδα για να ζήσει με τον πατέρα της στη Γαλλία, και έβαλε τέτοιο τείχος απέναντι σ’ εκείνη και την χώρα προέλευσής της, τόσο, ώστε να πάψει ολοκληρωτικά να μιλάει την μητρική της γλώσσα, τα ελληνικά.

Επιστρέφοντας στη Λέσβο φέρνει μαζί της δύο φίλους της, τον Νασίμ και τον Σεκού, που και οι ίδιοι διατηρούν μια μπερδεμένη σχέση με την ταυτότητά τους, όντας μετανάστες δεύτερης γενιάς στη Γαλλία. Εκεί, θα γνωρίσουν τον Ελιάς, έναν νεαρό Σύριο πρόσφυγα που ψάχνει την μητέρα του από την οποία έχει αποκοπεί κατά τη διάρκειά του ταξιδιού του από την Τουρκία.

Τους τρεις φίλους υποδέχεται ο Μάνος, ο πρώην σύντροφος της μητέρας της Ελενας, Σοφίας, ο οποίος προσπαθεί να πείσει την Ελενα να κρατήσει το σπίτι και να πάει στο μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από τον θάνατο της Σοφίας. Η Ελενα όμως του κρατάει ακόμη κακία, επειδή «έκλεψε» τη μητέρα της, όταν εκείνη ήταν 14 χρονών, και από τότε η σχέση της με τη μητέρα της δεν επανήλθε ποτέ.

Ενώ κανονίζει τα θέματα της κληρονομιάς και της πώλησης του σπιτιού, η Ελενα ξεναγεί τον Νασίμ και τον Σεκού στο νησί της.

Η Ελενα, πλημμυρισμένη από παιδικές μνήμες και αντιμέτωπη με τα ίχνη των προγόνων της, επανασυνδέεται σταδιακά με τις ρίζες της, ενώ ο Σεκού πειράζει τον Νασίμ, που δεν εξομολογείται τα συναισθήματα του στην Ελενα.

Παίζουν: Δάφνη Πατακιά, Rabah Naït Oufella, Lamine Cissokho, Karam Al Kafri, Άκης Σακελλαρίου, Feodor Atkine, Μαρία Καλλιμάνη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Πολύδωρος Βογιατζής.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 10/10 στις 00:00

«Million Dollar Baby» (2004) σε σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ 

Κοινωνική – Ο Φράνκι είναι ένας πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας, ο οποίος έχει τώρα το δικό του γυμναστήριο για να προπονεί επίδοξους πυγμάχους. Παρά το σκληροτράχηλο παρουσιαστικό του, στην πραγματικότητα κρύβει πολλές ευαισθησίες αλλά φοβάται να τις δείξει γιατί η ζωή τον έχει πληγώσει βαθιά. Όλα θα αλλάξουν την ημέρα που θα μπει στο γυμναστήριό του η Μάγκι, μια τριαντάχρονη σερβιτόρα με δύσκολο παρελθόν αλλά γεμάτη θέληση και αποφασιστικότητα. Ο Φράνκι επιμένει πως δεν προπονεί γυναίκες, όμως η Μάγκι με την επιμονή της θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη. Έτσι, ξεκινά ένα ταξίδι που θα μάθει και στους δύο πολύ περισσότερα απ? ό,τι μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.

Παίζουν: Χίλαρι Σουόνκ, Κλιντ Ίστγουντ, Μόργκαν Φρίμαν.

*Skai, Κυριακή 10/10 στις 00:30

«Η Συναλλαγή» (2011) σε σκηνοθεσία Άαρον Χάρβεϊ

Αστυνομική – Η ζωή τριών γυναικών που έχουν ως επάγγελμα τις ληστείες, θα ξεφύγει από την πορεία της, όταν το γοητευτικό αφεντικό τους, Μελ, έμπορος ναρκωτικών θα τις δελεάσει να δεχτούν μία τελευταία δουλειά: να εμποδίσουν μία συναλλαγή ναρκωτικών.

Όταν όμως ένας φόνος μπερδεύει την κατάσταση πριν καν ολοκληρωθεί η συναλλαγή, γίνεται προφανές πως τα πράγματα δεν είναι όπως έδειχναν αρχικά και η “εύκολη” δουλειά γρήγορα μετατρέπεται σε ένα ανελέητο κυνηγητό θανάτου, όπου όλοι έχουν ένα όπλο στραμμένο στον κρόταφο.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Φόρεστ Γουίτακερ, Μαλίν Άκερμαν.

*Open, Κυριακή 10/10 στις 00:30

«Μegan Leavey» (2017) σε σκηνοθεσία Γκαμπριέλα Κόουπερθγουεϊτ

Δράμα, πολεμική – Η Μέγκαν Λίνεϊ, Αμερικανίδα δεκανέας των πεζοναυτών, αποφασίζει, ύστερα από τον χαμό του φίλου της και μια σειρά από απογοητεύσεις που συνεπάγουν την δυστυχία, στη ζωή της, να ταχθεί στο τάγμα του πεζοναυτικού και να γίνει μια άξια ηρωίδα που θα πολεμάει για την χώρα  και τους ανθρώπους της. Εκπαιδεύει ένα σκυλί που την βοηθά με επιτυχία στις αποστολές της, δένεται μαζί του και κάποια στιγμή κινδυνεύει να το χάσει για πάντα.

Παίζουν: Κέιτ Μάρα, Τομ Φέλτον, Ραμόν Ροντρίγκεζ, Αλίσα Χάρις, Κόρεϊ Τζόνσον.

*Alpha, Κυριακή 10/10 στις 01:40

«Κωδικός: Μέρκιουρι» (1998) σε σκηνοθεσία Χάρολντ Μπέκερ

Αστυνομική, δραματική, δράσης – Ο Σάιμον (Μίκο Χιούζις), ένας εννιάχρονος αυτιστικός, κατορθώνει να «σπάσει» έναν απόρρητο κυβερνητικό κώδικα, που ήταν κρυμμένος σ’ ένα περιοδικό με σπαζοκεφαλιές. Παίρνοντας τηλέφωνο στο περιοδικό για να παραλάβει το βραβείο του, ο Σάιμον δεν καταφέρνει τίποτε άλλο από το να ενεργοποιήσει την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ!

Ο διοικητής της Υπηρεσίας, Νίκολας Κούντροου (Άλεκ Μπολντουιν), που ισχυρίζεται ότι αυτός ο κώδικας διατηρούσε μυστική την ταυτότητα ενός μεγάλου αριθμού πρακτόρων, στέλνει έναν επαγγελματία δολοφόνο, με την εντολή να βρει το μικρό παιδί και να το δολοφονήσει.

Την τελευταία στιγμή, ο Σάιμον καταφέρνει να γλιτώσει, μένοντας κρυμμένος σε μια μυστική ντουλάπα. Εκεί θα τον ανακαλύψει και ο Αρτ Τζέφρις (Μπρους Γουίλις), πράκτορας του FBI, όπου τώρα θα προσπαθήσει να σώσει το μικρό παιδί από τον αδίστακτο δολοφόνο, ερευνώντας ταυτόχρονα για την αλήθεια.

Παίζουν: Πίτερ Στορμέαρ, Μπρους Γουίλις, Άλεκ Μπόλντουϊν, Μίκο Χιούζις.

*Star, Κυριακή 10/10 στις 02:00