11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές οι ταινίες θα σου φτιάξουν το βράδυ. Εσύ ποια θα επιλέξεις να δεις.

«Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του» (2019) σε σκηνοθεσία Τζο Βατς

Δράσης, φαντασίας – O φιλικός και παιδί-της-διπλανής-πόρτας υπέρ-ήρωας αποφασίζει να ακολουθήσει τους φίλους του Νεντ, MJ και την υπόλοιπη «τάξη» σε διακοπές στην Ευρώπη.

Αν και τα σχέδια του Πίτερ είναι να αφήσει για λίγο πίσω του τις υπέρ-ηρωικές του ενασχολήσεις, ξαφνικά θα χαλάσουν όταν θα χρειαστεί να βοηθήσει τον Νικ Φιούρι και μαζί να ξεσκεπάσουν το μυστήριο επιθέσεων περίεργων πλασμάτων, που προκαλούν το χάος στην ήσυχη ήπειρο.

Παίζουν: Τομ Χόλαντ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ζεντάγια, Κόμπι Σμάλντερς, Τζον Φαβρό, Μαρίσα Τομέι.

*Mega, Σάββατο 16/10 στις 21:00

«Μεγαλώνοντας τη Μαμά μου» (2012) σε σκηνοθεσία Πατρίσια Ρίγκεν

Δραματική κομεντί – Η Γκρέις, μια ανύπαντρη μητέρα, που η ζωή της μοιράζεται ανάμεσα στη δουλειά, τους λογαριασμούς και τη σχέση της με έναν παντρεμένο γιατρό που του φροντίζει το γραφείο, αναγκάζεται να δώσει λίγο μεγαλύτερη προσοχή στην έφηβη κόρη της, που προσπαθεί να ενηλικιωθεί πιο γρήγορα από όσο θα περίμενε κανείς.

Παίζουν: Εύα Μέντες, Μάθιου Μοντίν, Σιέρα Ραμίρεζ, Πατρίσια Αρκέτ, Εουχένιο Ντερμπέζ.

*Open, Σάββατο 16/10 στις 21:00

«Τα Μυαλά που Κουβαλάς» (2015) σε σκηνοθεσία Πιτ Ντόκτερ 

Κινούμενα σχέδια -Το να μεγαλώνεις δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά για τη Riley που ξεριζώνεται από την ήσυχη ζωή της σε μια κωμόπολη της κεντροδυτικής Αμερικής για να εγκατασταθεί στο Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκεται η καινούρια δουλειά του πατέρα της. Όπως όλοι μας, έτσι κι η Riley κατευθύνεται από τα συναισθήματά της – τη Χαρά, τον Φόβο, τον Θυμό, την Αηδία και τη Θλίψη.

Τα συναισθήματα ζουν στα Αρχηγεία, το κέντρο ελέγχου μέσα στο μυαλό της Riley, απ’ όπου τη συμβουλεύουν στην καθημερινότητά της.

Καθώς η Riley και τα συναισθήματά της αγωνίζονται να προσαρμοστούν στη νέα ζωή στο Σαν Φρανσίσκο, στα Αρχηγεία επικρατεί μεγάλη αναστάτωση.

Ενώ η Χαρά, το κυρίαρχο και σημαντικότερο συναίσθημα της Riley, προσπαθεί να διατηρήσει το ηθικό υψηλό, τα υπόλοιπα συναισθήματα συγκρούονται μεταξύ τους για το πώς να διαχειριστούν μια διαφορετική πόλη, ένα νέο σπίτι κι ένα καινούριο σχολείο.

Τις φωνές τους δανείζουν οι: Νάντια Κοντογεώργη, Άντρια Ράπτη, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Λευτέρης Ελευθερίου, Κώστας Δαρλάσης.

*Star, Σάββατο 16/10 στις 21:00

«Δεσμοί Καρδιάς» (2018) σκηνοθεσία Άγκνες Ομπαντια

Οικογενειακό δράμα – Η ανύπαντρη μητέρα Σοφί Σερανό ανακαλύπτει πως η πρωτότοκη κόρη της, Μανόν, αλλάχθηκε με ένα άλλο μωρό στο νοσοκομείο πριν εννέα χρόνια. Όσο προσπαθεί να προστατέψει την Μανόν από τα συγκλονιστικά νέα, σύντομα ανακαλύπτει το βιολογικό της παιδί, τη Ματίλντ. Τώρα είναι μπροστά σ? ένα δίλημμα. Πρέπει να παλέψει για να κρατήσει τη Ματίλντ ή να αφοσιωθεί πλήρως στη Μανόν, που έχει συγκλονιστεί μετά απ? αυτήν την αποκάλυψη; Βασισμένο σε αληθινή ιστορία.

Παίζουν: Τζουλι ντε Μπορα, Ογουστιν Γκαλιάνα, Σόνια Ρολαντ.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 16/10 στις 22:00

«Πράκτορας Από Ατσάλι» (2017) σε σκηνοθεσία Λίο Ζανγκ

Περιπέτεια επιστ. φαντασίας – Ένας ειδικός πράκτορας, που έχει ως αποστολή την προστασία μιας νεαρής γυναίκας, η οποία εμπλέκεται σε ένα πείραμα μακροζωίας, από μια επικίνδυνη εγκληματική συμμορία του υποκόσμου. Αισθάνεται όμως πως ένας βαθύτερος δεσμός τον ενώνει με αυτή τη γυναίκα, σαν να έχουν βρεθεί ξανά σε μια προηγούμενη ζωή.

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Σόου Λο, Να Να Ου Γιάνγκ.

*Star, Σάββατο 16/10 στις 22:50

«Το Μυστικό των Μάρομποουν» (2017) σε σκηνοθεσία Σέρχιο Γ. Σάντσεθ

Μυστηρίου, τρόμου – Το Marrowbone είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ, που διηγείται την ιστορία τεσσάρων αδελφών που προσπαθούν να επιβιώσουν στην έπαυλη που ζούσαν με την πολυαγαπημένη τους μητέρα.

Ο εικοσάχρονος Τζακ Μάρομποουν, η μικρότερη αδελφή του και τα δύο μικρότερα αδέλφια του, έχουν καταφέρει να φτιάξουν μία ασφαλή καθημερινότητα στο λαβυρινθώδες σπίτι τους, μετά τον θάνατο της μητέρας τους.

Σιγά σιγά όμως πείθονται ότι στη σοφίτα του σπιτιού τους κατοικεί ένα διαβολικό πνεύμα και προσπαθούν ενωμένοι να το καταστρέψουν.

Παίζουν: Τσάρλι Χίτον, Τζορτζ ΜακΚέι, Άνια Τέιλορ- Τζόι, Μία Γκοθ, Νίκολα Χάρισον, Τομ Φίσερ.

*Open, Σάββατο 16/10 στις 23:00

«Καράτε Κιντ: Η Νέα Γενιά» (1994) σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Κέιν

Δράσης, οικογενειακή, ρομαντική – Ο κύριος Μιγιάκι (Πατ Μορέτα) παρευρίσκεται σε μία τελετή για βετεράνους στη Βοστώνη. Εκεί συναντά τη χήρα του τότε διοικητή του, Λουίζα και γνωρίζει την εγγονή της Τζούλι (Χίλαρι Σουάνκ). Η έφηβη περνάει περίοδο θλίψης αφού ακόμη δεν έχει συνέρθει από την απώλεια των γονιών της, που σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Η ίδια δυσκολεύεται να κοινωνικοποιηθεί στο σχολείο ενώ οι γνώσεις της στο καράτε εντυπωσιάζουν τον Μιγιάκι. Αποφασίζει λοιπόν να τη βοηθήσει να επανέλθει και την πηγαίνει να εκπαιδευτεί σε ένα μοναστήρι Βουδιστών. Ο Μιγιάκι και οι καλόγεροι θα αναλάβουν το δύσκολο έργο να την βάλουν αντιμέτωπη με τον θυμό της.

Παίζουν: Πατ Μορίτα, Χίλαρι Σουάνκ, Μάικλ Άιρονσαϊντ, Κρίς Κόνραντ.

*Μακεδονία, Σάββατο 16/10 στις 23:00

«Ο Πατριός» (2009) σε σκηνοθεσία Νέλσον Μακ Κόρμικ

Αστυνομική, τρόμου – Όταν ο Μάικλ Χάρντινγκ επιστρέφει σπίτι του από το στρατό, βρίσκει την μητέρα του τρελά ερωτευμένη με τον Ντέιβιντ, τον νέο της γοητευτικό φίλο, με τον οποίο μάλιστα συγκατοικούν. Αρχικά εκείνος δείχνει ιδανικός σύζυγος και καλός πατριός. Όταν όμως ο Μάικλ και η αγαπημένη του αρχίζουν να ψάχνουν το παρελθόν του επίδοξου πατριού, ανακαλύπτουν τη σκοτεινή και επικίνδυνη πλευρά του.

Παίζουν: Πεν Μπάτζλι, Ντίλαν Γουόλς, Σέλα Γουάρντ, Άμπερ Χιρντ, Σέρι Στρίνγκφιλντ.

*Mega, Σάββατο 16/10 στις 23:50

«Ώρες Κοινής Ησυχίας» (2006) σε σκηνοθεσία Κατερίνα Ευαγγελάκου

Δραματική, ελληνική ταινία, ρομαντική – Καλοκαίρι στην καρδιά της πόλης. Η γειτονιά ηρεμεί, έως ότου ο συναγερμός ενός αυτοκινήτου αρχίζει να χτυπά ασταμάτητα. Οι ζωές των ενοίκων της πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας συγκλίνουν με αφορμή τον χαλασμένο συναγερμό.
Σε μια κλασική αστική πολυκατοικία του κέντρου, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών κοινής ησυχίας, η ανησυχία φουντώνει…

Πέντε καθημερινές ιστορίες, συνδεδεμένες με έναν, καταρχήν, αθέατο κρίκο, μπερδεύονται σε ένα αξεδιάλυτο κουβάρι παθών και λαθών.

Παίζουν: Υβόννη Μαλτέζου, Χρήστος Στεργιόγλου, Ταξιάρχης Χάνος, ΕρρίκοςΛίτσης, Αλεξία Καλτσίκη, Αγγελική Παπαθεμελή, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Μάκης Παπαδημητρίου, Αναστάσης Κολοβός.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 16/10 στις 00:00

«Scream 3» (2000) σε σκηνοθεσία Γουές Κρέιβεν

Μυστηρίου, τρόμου – Το Scream 3 διαδραματίζεται τρία χρόνια μετά τα γεγονότα που συνέβησαν στην προηγούμενη ταινία.
Φέροντας ακόμη νωπές τις αναμνήσεις από τις φρικτές δολοφονίες των φίλων της, η Σίντνεϊ Πρέσκοτ εγκαταλείπει το Γούντσμπορο και τώρα ζει στο Λος Άντζελες, προσπαθώντας να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή. Εν τω μεταξύ, η νουβέλα που έχει γράψει η Γκέιλ Γουέδερς, βασισμένη στα περιστατικά των δολοφονιών στο Γούντσμπορο, γνωρίζει τεράστια επιτυχία και πρόκειται να γυριστεί ταινία.

Η ζωή της Σίντεϊ όμως θα βρεθεί ξανά σε κίνδυνο όταν ένας νέος Ghostface ξεκινά μια νέα σειρά δολοφονιών σκοτώνοντας το καστ της ταινίας “Stab 3: Επιστροφή στο Γούντσμπορο” και αφήνοντας φωτογραφίες της μητέρας της σε κάθε σκηνή εγκλήματος.

Και πάλι ο εντοπισμός του είναι δύσκολος καθώς το σενάριο έχει τρεις διαφορετικές εκδοχές και κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει πια εκδοχή έχει στα χέρια του ο δολοφόνος.

Παίζουν: Νιβ Κάμπελ, Κόρτνεϊ Κοξ Αρκέτ, Ντέιβιντ Αρκέτ, Πάτρικ Ντέμπσεϊ, Πάρκερ Πόουζι, Έμιλι Μόρτιμερ, Τζένι Μακάρθυ, Ντίον Ρίτσμοντ.

*Skai, Σάββατο 16/10 στις 00:30

«Κάποτε στο Μεξικό» (2003) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

Περιπέτεια – Ο περιπλανώμενος τροβαδούρος Ελ Μαριάτσι αναλαμβάνει αποστολή, ύστερα από υπόδειξη ενός διεφθαρμένου πράκτορα της CIA, να παρεμποδίσει το πραξικόπημα που ετοιμάζει ένας βαρόνος ναρκωτικών και ο στρατηγός Μάρκες. Ο τελευταίος έχει άλλωστε προκαλέσει στο παρελθόν προσωπικό πλήγμα στον Ελ Μαριάτσι. Τρίτο μέρος της τριλογίας του “Ελ Μαριάτσι”. Ο σκληροτράχηλος κιθαρωδός επιστρέφει στις οθόνες, μετά τις ταινίες «Ελ Μαριάτσι» και «Desperado», καθώς ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ δημιουργεί το τελευταίο κεφάλαιο της θρυλικής πλέον τριλογίας.

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Τζόνι Ντεπ, Σάλμα Χάγιεκ, Γουίλεμ Νταφόε, Μίκι Ρουρκ, Ενρίκε Ιγκλέσιας, Κουεντίν Ταραντίνο, Εύα Μέντες.

*Mega, Σάββατο 16/10 στις 02:00