4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει τέσσερις ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Επιχείρηση Βαλκυρία» (2008) σε σκηνοθεσία Μπράιαν Σίνγκερ

Aμερικανικό βιογραφικό, ιστορικό, πολιτικό θρίλερ – Η ταινία διαδραματίζεται στη Ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αφηγείται τη Συνωμοσία της 20ής Ιουλίου το 1944 από Γερμανούς αξιωματικούς να δολοφονήσουν τον Αδόλφο Χίτλερ και να χρησιμοποιήσουν την Επιχείρηση Βαλκυρία, το εθνικό σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, για να πάρουν τον έλεγχο της χώρας.

Στη ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, καθώς η ζυγαριά αρχίζει να γέρνει υπέρ των συμμάχων, ένα στέλεχος ανώτερων Γερμανών αξιωματικών και πολιτικών προσπαθεί απεγνωσμένα να ανατρέψει το ναζιστικό καθεστώς προτού το έθνος συνθλιβεί σε μια σχεδόν αναπόφευκτη ήττα.

Για το σκοπό αυτό, ο συνταγματάρχης Κλάους Φον Στάουφενμπεργκ, πεπεισμένος ότι πρέπει να σώσει τη Γερμανία από τον Αδόλφο Χίτλερ μαζί με μια ομάδα αξιωματικών σχεδιάζει την επιχείρηση Βαλκυρία: μια επίθεση που θα επιτρέψει την ανάληψη καθηκόντων στο Βερολίνο από τους συνεργάτες του μετά τη δολοφονία του Χίτλερ.

Ωστόσο, ακόμη και όταν το σχέδιο τίθεται σε εφαρμογή, ένας συνδυασμός κακής τύχης και ανθρώπινων αδυναμιών συνωμοτούν από μόνα τους παρατείνοντας την μεγαλύτερη τραγωδία που συνέβη ποτέ στην Ευρώπη.

Παίζουν: Τομ Κρουζ,Κένεθ Μπράνα, Μπιλ Νάιγκι, Κάρις φαν Χάουτεν, Έντι Λίζαρντ ,Τέρενς Σταμπ, Τομ Γουίλκινσον.

*Open, Δευτέρα 18/10 στις 21:00

«The Florida Project» (2017) σε σκηνοθεσία Σον Μπέικερ

Κοινωνικό δράμα – Στις ΗΠΑ τα μοτέλ έχουν γίνει το τελευταίο καταφύγιο των ανθρώπων που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν μόνιμη κατοικία. Ο πληθυσμός των «κρυμμένων αστέγων» αποτελείται κυρίως από οικογένειες που παλεύουν κάθε μέρα να διατηρήσουν μια στέγη.

Η ιστορία μας εκτυλίσσεται στο Ορλάντο της Φλόριντα, λίγο πιο έξω από τα μαγικά κάστρα της Disney, τον απόλυτο προορισμό για διακοπές και «Το πιο μαγικό μέρος στον κόσμο». Η κεντρική λεωφόρος ανάμεσα στα θεματικά πάρκα και τα θέρετρα είναι γεμάτη από φτηνά μοτέλ που κάποτε γέμιζαν από τουρίστες, ενώ σήμερα φιλοξενούν άστεγες οικογένειες.

Η Μούνεϊ ζει με την 22χρονη μητέρα της Χέιλι, σ ένα τέτοιο μοτέλ: το «The Magic Castle». Το κοντινότερο που έχει η Μούνεϊ σε πατρική φιγούρα είναι ο Μπόμπι, ο διαχειριστής του μοτέλ, τον οποίο πειράζουν συνεχώς τα παιδιά με τις σκανδαλιές τους. Η Χέιλι μόλις έχασε τη δουλειά της κι ένα κοριτσάκι στην ηλικία της Μούνεϊ μόλις μετακόμισε δίπλα τους -θα είναι ένα αξέχαστο καλοκαίρι. 

Παίζουν: Γουίλεμ Νταφόε, Μπρούκλιν Πρινς, Μπρία Βινάιτ, Βαλέρια Κότο, Σάντι Κέιν, Κρίστοφερ Ριβέρα.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 18/10 στις 22:00

«Το Παιχνίδι της Μόλλυ» (2017) σε σκηνοθεσία Ααρον Σόρκιν

Αστυνομική, βιογραφική, δραματική – Η Τζέσικα Τσαστέιν είναι η Μόλυ Μπλουμ και παίζει μαζί μας το «Molly’s Game».

Βασισμένο στην αυτοβιογραφία της Μπλουμ, παρακολουθούμε μια αληθινή ιστορία, αυτής της όμορφης Ολυμπιακής κλάσεως σκιέρ που αποφάσισε να ζήσει το Αμερικάνικο όνειρο με τους δικούς της όρους. Επί μία δεκαετία οργάνωνε αποκλειστικά και υψηλού ρίσκου παιχνίδια πόκερ στα οποία συμμετείχαν παγκοσμίως διάσημα άτομα, πριν συλληφθεί στα μέσα της νύχτας από 17 πράκτορες του FBI.

Οι παίκτες της περιλάμβαναν μεταξύ άλλων την αφρόκρεμα του Χόλυγουντ, δημοφιλείς αθλητές, μεγαλοεπιχειρηματίες και – χωρίς η ίδια να το ξέρει – την Ρωσική μαφία. Μόνος της σύμμαχος, ο δικηγόρος υπεράσπισης της Τσάρλι Τζάφεϊ, που υποδύεται ο Ίντρις Έλμπα.

Αν και αρνητικά προδιατεθειμένος και ο ίδιος απέναντί της, καθώς τη γνωρίζει θα καταλάβει πως η Μόλι δεν είναι μόνο όσα οι εφημερίδες ταμπλόιντ επιλέγουν να μας πουν για εκείνη.

Παίζουν: Τζέσικα Τσαστέιν, Ιντρις Ελμπα, Κέβιν Κόστνερ, Μάικλ Σέρα.

*Alpha, Δευτέρα 18/10 στις 22:30

«Τα Δεσμά του Διαβόλου» (2010) σε σκηνοθεσία Ατόμ Εγκογιάν

Μυστηρίου – Το 1993 στην πόλη Γουέστ Μέμφις στην πολιτεία του Άρκανσο, τρία 8χρονα αγόρια εξαφανίζονται.

Τα παιδιά βρίσκονται άγρια δολοφονημένα και οι Αρχές πιστεύουν πως έπεσαν θύματα κάποιας οργάνωσης ή αίρεσης. Η μικρή επαρχία θρηνεί και απαιτεί δικαίωση.

Η αστυνομία ενεργεί γρήγορα, συλλαμβάνει και οδηγεί σε δίκη ως ένοχους τρεις έφηβους “λάτρεις του διαβόλου”. Ο ερευνητής Ρον Λαξ προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια.

Παίζουν: Ρις Γουίδερσπουν, Κόλιν Φερθ, Αλεσάντρο Νιβόλα, Τζέιμς Χάμρικ, Έιμι Ράιαν.

*Star, Δευτέρα 18/10 στις 02:15