Βδομάδα και 300αρι – Aμετανόητος δημόσιος υπάλληλος αρνείται να κάνει rapid test

φωτογραφία αρχείου

Αρνείται να κάνει το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό rapid test ανεμβολίαστος υπάλληλος του Δημοσίου, με αποτέλεσμα να του έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής τρία πρόστιμα των 300 ευρώ.

Αυτό προκύπτει από του ελέγχους των Επιθεωρητών-Ελεγκτών της ΕΑΔ, χωρίς, πάντως, να διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας, πού υπηρετεί ο συγκεκριμένος υπάλληλος.

Να σημειωθεί ότι δύο ακόμη ανεμβολίαστοι υπάλληλοι βρέθηκαν να μην έχουν κάνει το rapid test, αλλά, γι’ αυτούς ήταν η πρώτη φορά.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση οι δύο από τους τρεις, χωρίς να διευκρινίζεται ποιοι, υπηρετούν στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι το κόστος του rapid test είναι 10 ευρώ, άρα οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι πρέπει να πληρώνουν 40 ευρώ το μήνα για τα τέσσερα τεστ.

Οι Επιθεωρητές – Ελεγκτές της Αρχής πραγματοποίησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους μέσω της εφαρμογής Covid Free GR σε συνολικά 295 υπαλλήλους και οι βεβαιώσεις εμβολιασμού, νόσησης και αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου βρέθηκαν έγκυρες. Οι επιτόπιοι έλεγχοι σε δημόσιες υπηρεσίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με αντικείμενο τον έλεγχο συμμόρφωσης με το υποχρεωτικό μέτρο διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό.