7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ένα Αστέρι Γεννιέται» (2018) σε σκηνοθεσία Μπράντλεϊ Κούπερ

Δραματική, ρομαντική – Σ’ αυτήν την τραγική ιστορία αγάπης, ο Μπράντλεϊ Κούπερ ενσαρκώνει τον γνωστό μουσικό Τζάκσον Μέιν, ο οποίος ανακαλύπτει και ερωτεύεται την επίσης καλλιτέχνη Άλι (Gaga).

Εκείνη έχει αρχίσει να εγκαταλείπει το όνειρό της να γίνει μεγάλη τραγουδίστρια, μέχρι που ο Τζακ την βγάζει και πάλι στο προσκήνιο.

Αλλά όταν η καριέρα της Άλι παίρνει τα πάνω της, η προσωπική πλευρά της σχέσης τους καταρρέει, καθώς ο Τζακ βρίσκεται σε συνεχή μάχη με τους δικούς του εσωτερικούς δαίμονες.

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Lady Gaga, Σαμ Ελιοτ, Αντριου Ντάις Κλέι.

*Star, Πέμπτη 21/10, στις 21:00

«Υψηλά Εγκλήματα» (2002) σε σκηνοθεσία Καρλ Φράνκλιν

Αστυνομική, δράμα, μυστηρίου – Η Κλερ (Άσλεϊ Τζάντ), μια δυναμική δικηγόρος, και ο σύζυγός της Τομ (Τζέιμς Καβίζελ), ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ζουν μια ονειρεμένη ζωή. Είναι τρελά ερωτευμένοι και σχεδιάζουν να κάνουν τη δική τους οικογένεια.

Όμως, ένα τυχαίο έγκλημα, μια διάρρηξη στο σπίτι τους, πυροδοτεί μια αλυσίδα γεγονότων που κλονίζουν τον κόσμο τους. Λίγο μετά τη ληστεία, πράκτορες του FBI τούς πλευρίζουν και, προς μεγάλη έκπληξη της Κλερ, συλλαμβάνουν τον Τομ. Η κατηγορία;

Ασκώντας μια απόρρητη στρατιωτική δραστηριότητα, πριν δεκαπέντε χρόνια, διέπραξε ένα ειδεχθές έγκλημα πολέμου με θύματα άμαχους πολίτες του Ελ Σαλβαδόρ. Η Κλερ αρχικά πιστεύει ότι πρόκειται για λάθος, ο Τομ όμως παραδέχεται ότι πράγματι πήρε μέρος σε μια μυστική επιχείρηση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σφαγή για την οποία κατηγορείται.

Τη διαβεβαιώνει όμως για την αθωότητά του, λέγοντας ότι οι αληθινοί δράστες προσπαθούν να τον παγιδέψουν διότι είναι ο μόνος που μπορεί να τους κατονομάσει ως τους αυτουργούς του εγκλήματος. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν επισύρουν την εσχάτη των ποινών και η υπεράσπισή του αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για την Κλερ.

Η μάχη που δίνει ώστε να πειστεί και η ίδια για την αθωότητά του, δυσχεραίνει τον ούτως ή άλλως εξοντωτικό δικαστικό αγώνα, όπου όλες οι νομικές της μέθοδοι αδρανοποιούνται η μια μετά την άλλη. Μοναδικός της σύμμαχος, ο Τσάρλι Γκράιμς (Μόργκαν Φρήμαν), ένας πρώην στρατιωτικός δικηγόρος με διάθεση να πάει ενάντια στο σύστημα που τον εξοστράκισε πριν μερικά χρόνια.

Παίζουν: Τζιμ Καβίζελ, Μόργκαν Φρίμαν, Άσλεϊ Τζαντ, Άνταμ Σκοτ, Αμάντα Πιτ, Μπρους Ντέιβισον.

*Open, Πέμπτη 21/10, στις 21:00

«Η Τελευταία Λεγεώνα» (2007) σε σκηνοθεσία Νταγκ Λεφλέρ

Περιπέτεια – Ρώμη 476 μ.Χ. Η μέχρι τότε πανίσχυρη αυτοκρατορία κινδυνεύει.

Την παραμονή της ανακήρυξης του 12χρονου Ρωμύλου Αυγούστου (Τόμας Μπρόντι Σανγκστερ) σε αυτοκράτορα, ο σαμάνος μέντορας προβλέπει μεγάλο κακό. Την ίδια νύχτα οι γονείς του σκοτώνονται και ο ίδιος αιχμαλωτίζεται από τους Γότθους σε οχυρό του νησιού Κάπρι. Ο στρατηγός Αυρήλιος (Κόλιν Φερθ) θα τον ελευθερώσει, αλλά στη συνέχεια θα ανακαλύψει ότι οι βυζαντινοί σύμμαχοί τους έχουν συνταχθεί με το πλευρό των Γότθων.
Η προδοσία αυτή τους αναγκάζει να φτάσουν την ένατη λεγεώνα και να αντιμετωπίσουν μαζί τον εχθρό.

Παίζουν: Μπεν Κίνγκσλεϊ, Κόλιν Φερθ, Ίαν Γκλεν, Τζων Χάνα, Πίτερ Μάλαν, Τζέιμς Κόσμο, Αλεξάντερ Σίντινγκ, Τόμας Μπρόντι Σανγκστερ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 21/10, στις 22:00

«Venom» (2018) σε σκηνοθεσία Ρούμπεν Φλέισερ

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Ο ρεπόρτερ Έντι Μπροκ (Τομ Χάρντι) προσπαθεί πεισματικά να καταστρέψει τον διαβόητο ιδρυτή του Life Foundation, τον ιδιοφυή Κάρλτον Ντρέικ (Ριζ Αμέντ), και αυτή η εμμονή επηρεάζει αρνητικά την καριέρα και τη σχέση του με τη σύντροφο του Αν Γουέινγκ (Μισέλ Γουίλιαμς).

Καθώς ερευνά ένα από τα πειράματα του Ντρέικ, ο εξωγήινος συμβιωτής Venom εισχωρεί στο σώμα του Έντι, και έτσι ξαφνικά αποκτά υπερδυνάμεις, καθώς και την ευκαιρία να κάνει ό,τι θέλει.

Διεστραμμένος, σκοτεινός, απρόβλεπτος και οργισμένος, ο Venom αφήνει τον Έντι να παλεύει με τις ανεξέλεγκτες ικανότητες του, τις οποίες, ομολογουμένως, βρίσκει συναρπαστικές.

Όσο ο Έντι και ο Venom έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλον για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν, έρχονται πιο κοντά. Πού αρχίζει ο ένας και πού τελειώνει ο άλλος;

Παίζουν: Τομ Χάρντι, Μισέλ Γουίλιαμς, Ριζ Αμέντ, Γούντι Χάρελσον, Ρέιντ Σκοτ.

*Mega, Πέμπτη 21/10, στις 22:30

«Μόνο Εσένα Βλέπω» (2016) σε σκηνοθεσία Μαρκ Φόστερ

Δράμα, μυστηρίου – H Τζίνα (Μπλέικ Λάιβλι) και ο Τζέιμς (Τζέισον Κλαρκ) έχουν έναν υπέροχο γάμο. Μετά από ένα ατύχημα που της κόστισε τους γονείς αλλά και την όρασή της, η Τζίνα εξαρτάται ολοκληρωτικά από τον άντρα της, κι αυτή η εξάρτηση φαίνεται πως κρατάει σταθερή την παθιασμένη σχέση τους.

Εκείνη βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια του Τζέιμς που της περιγράφει κάθε τι από την καθημερινή ζωή.

Όλα κυλούν όμορφα, μέχρι τη στιγμή που η Τζίνα αποκτά ξανά την όρασή της κι αρχίζει να βλέπει τον κόσμο μέσα από τα δικά της μάτια…. Σύντομα, θα καταλάβει πως η ζωή της είναι πολύ διαφορετική απ’ ό,τι πίστευε.

Παίζουν: Μπλέικ Λάιβλι, Τζέισον Κλαρκ, Άννα Ο’ Ράιλι, Μιγκέλ Φερνάντεζ.

*Star, Πέμπτη 21/10, στις 00:15

«Οι Επιβάτες» (2016) σε σκηνοθεσία Μόρτεν Τίλντουμ

Επιστημονικής Φαντασίας – Ένα ταξίδι με φόντο το διάστημα που οδηγεί 5000 επιβάτες σε μια διαφορετική ζωή σε άλλο πλανήτη. Μια μηχανική βλάβη όμως αφυπνίζει 90 χρόνια νωρίτερα από τον τελικό προορισμό έναν από τους εν υπνώσει επιβάτες του τεράστιου διαστημοπλοίου. Ζώντας μόνος του για ένα χρόνο, ο Τζιμ φτάνει στα όρια της απόγνωσης και αποφασίζει να ξυπνήσει μια όμορφη νεαρή γυναίκα, την Ορόρα.

Προσπαθώντας να λύσουν το μυστήριο της βλάβης, ανακαλύπτουν ότι το διαστημόπλοιο κινδυνεύει. Δυο άγνωστοι μάχονται για τον ίδιο σκοπό: να σώσουν το διαστημόπλοιο με τους 5000 επιβάτες.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Κρις Πρατ, Μάικλ Σιν, Λόρενς Φίσμπερν, Αντι Γκαρσία.

*Mega, Πέμπτη 21/10, στις 00:40

«Επιχείρηση φινάλε» (2018) σε σκηνοθεσία Κρις Βάιτζ

Βιογραφική – Έχουν περάσει 15 χρόνια από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. H ισραηλινή μυστική υπηρεσία Μοσάντ με την υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπετ, υπό την ηγεσία του ακούραστου πράκτορα Πίτερ Μάλκιν (Όσκαρ Άιζακ), εξαπολύουν ένα ανθρωποκυνηγητό για την ανεύρεση του διαβόητου Αντόλφ Άιχμαν (Μπεν Κίνγκσλεϊ), ο οποίος έχει αναφερθεί ως νεκρός με το τέλος του πολέμο.

Στην πραγματικότητα ζει κι εργάζεται στην Αργεντινή σε προάστιο του Μπουένος Άιρες με ψευδώνυμο. Εκεί στην Αργεντινή βρίσκεται πάντα στο πλάι της συζύγου και των δυο του γιων. Στήνουν λοιπόν μια μυστική επιχείρηση με σκοπό να τον φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αλλά ενώ ξεκινάει η καθημερινή παρακολούθηση, η Αργεντινή δεν είναι απόλυτα συνεργάσιμη κι αυτό ωθεί σε ένα έντονο παιχνίδι γάτας-ποντικού.

Παίζουν: Μπεν Κίνγκσλεϊ, Όσκαρ Άιζακ, Μελανί Λοράν, Νικ Κρολ, Λιόρ Ραζ.

*Open, Πέμπτη 21/10, στις 01:15