Με μάσκες θα γίνουν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Την πραγματοποίηση των παρελάσεων με κόσμο ανακοίνωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία όμως ξεκαθάρισε ότι ο κόσμος θα πρέπει να φορά μάσκες λόγω του συγχρωτισμού.

Χωρίς περιορισμούς στον κόσμο που θα μπορεί να τις παρακολουθήσει θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις σύμφωνα με όσα ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Η ίδια ανέφερε ότι θα πρέπει να φορούν όλοι τις μάσκες τους, καθώς μπορεί να μιλάμε για ανοιχτό χώρο, στον οποίο όμως θα υπάρχει συγχρωτισμός.

«Πρόσφατα έγινε μια σταδιακή άρση των μέτρων. Οι εμβολιασμένοι δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι αν και η προστασία του εμβολίου είναι σημαντική ακόμα και ο εμβολιασμένος ενδέχεται να κολλήσει. Όσο ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας πρέπει όλοι να επιλέγουμε τις δραστηριότητές μας με βάση τις ανάγκες και την ηλικία μας. Λέμε όχι στον εφησυχασμό. Να τηρούμε τα μέτρα προστασίας σε κλειστούς αλλά και ανοιχτούς χώρους.

Ανασκοπήσαμε τα βασικά μέτρα που ισχύουν για τις δραστηριότητες και περιλαμβάνουν χρήση μάσκας. Στα ΜΜΕ ακούμε συζητήσεις για τις παρελάσεις. Σε πόλη ή σε χωριό όλοι θα πρέπει να φοράνε τη μάσκα, θα είναι σε εξωτερικό χώρο αλλά θα υπάρχει συγχρωτισμός. Όσο κλεινόμαστε στα σπίτια μας, υπάρχουν περισσότερες κίνδυνος για διασπορά. Όλο και κάποιος στο περιβάλλον μας εμφανίζει μια ίωση. Η νοσηρότητα φέτος το χειμώνα θα είναι πιο αυξημένη, Οι μεγάλες ηλικίες να μην αμελήσουν να εμβολιαστούν ενάντια της γρίπης και να κάνουν την τ΄ρίτη δόση, ιδιαίτερα σε περιοχ΄ές με επιβαρυμένο επιδημιολογικά δεδομένα.

Προτρέπουμε μια φορά ακόμα τους ανεμβολίαστους να το αποφασίσουν άμεσα. Οι μακροχρόνιες επιπτώσεις της πανδημίας παραμένουν υπό μελέτη».