Τι κάνουμε όταν δεν θέλουμε να κάνουμε τίποτα;

Όλα όσα οι ειδικοί προτείνουν να κάνετε, ειδικά εκείνες τις ημέρες που νιώθετε ότι δεν θέλετε να κάνετε τίποτα.

Όλοι βιώνουν κατά καιρούς έλλειψη κινήτρων. Σε τέτοιες μέρες, μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι, ευερέθιστοι ή απλώς να μην θέλετε να κάνετε στην κυριολεξία τίποτα. Περιστασιακές περίοδοι  έλλειψης κινήτρου ή ενδιαφέροντος είναι απολύτως φυσιολογικές.

Όταν δεν θέλετε να κάνετε τίποτα..

Μπορεί να σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε έξτρα άγχος ή κούραση, στοιχεία προσωρινά που θα αλλάξουν σύντομα. Μερικές φορές μπορεί να είναι σημάδι ότι πρέπει να κάνετε πίσω, να κάνετε ένα διάλειμμα και να αφήσετε το μυαλό και το σώμα σας να ξεκουραστούν.

Εάν αυτά τα συναισθήματα μοιάζουν με ένα πιο προσωρινό state-of-mind, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να νιώσετε καλύτερα και να ανακτήσετε τα κίνητρά σας.

Κάντε ένα διάλειμμα

Το να νιώθετε ότι δεν θέλετε να κάνετε τίποτα μπορεί να είναι σημάδι ότι είστε αγχωμένοι ή εξαντλημένοι. Μερικές φορές το να κάνετε ένα διάλειμμα και να αφιερώσετε λίγο χρόνο φροντίζοντας τον εαυτό σας είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε.

Σκεφτείτε να δώσετε στον εαυτό σας μια «ημέρα ψυχικής υγείας» όπου θα αφήσετε τις προσδοκίες σας για αυτό που νομίζετε ότι πρέπει να επιτύχετε. Αντ ‘αυτού, επικεντρωθείτε στο να κάνετε πράγματα που σας βοηθούν να αισθανθείτε ήρεμοι και ασφαλείς.

Το κλειδί είναι να περάσετε αυτόν τον χρόνο χαλαρώνοντας και αφήνοντας το μυαλό και το σώμα σας να ξεκουραστούν.

Δείξτε καλοσύνη στον εαυτό σας

Η αυτοσυμπόνια δεν περιλαμβάνει μόνο το να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας αλλά και το να κατανοείτε ότι οι εμπειρίες σας είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης, που μπορεί να είναι καλές, κακές ή και ουδέτερες.

Η εκδήλωση καλοσύνης προς τον εαυτό και συνειδητότητας , μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των αρνητικών επιπτώσεων του στρες, στη μείωση των συναισθημάτων κατάθλιψης και άγχους και στη μείωση της συνολικής ψυχικής δυσφορίας.

Αν λοιπόν περνάτε μία από εκείνες τις μέρες που πραγματικά δεν σας αρέσει να κάνετε τίποτα, συμπεριφερθείτε στον εαυτό σας με λίγη καλοσύνη. Αποδεχτείτε το, αποδεχτείτε τον εαυτό σας και αφήστε στον εαυτό σας χώρο, χρόνο και πράγματα που χρειάζεστε.

Με τις υποχρεώσεις τι κάνουμε;

Όταν πρόκειται να βρούμε την ενέργεια για να κάνουμε κάτι, η αρχή είναι συχνά το πιο δύσκολο μέρος. Οπότε, αν δυσκολεύεστε το να ξεκινήσετε με κάτι μικρό μπορεί να σας βοηθήσει. Αντί να κατακλύζεστε από ένα βουνό υποχρεώσεων, επιλέξτε ένα μικρό πράγμα που μπορείτε να κάνετε και στην συνέχεια κάντε το.

Οι «εύκολες» υποχρεώσεις που μπορεί να προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε περιλαμβάνουν:

  • Πλύσιμο πιάτων.
  • Στρώσιμο του κρεβατιού.
  • Δίπλωμα ρούχων.
  • Απαντήσεις σε email.
  • Προγραμματισμός ραντεβού.
  • Πληρωμές λογαριασμών.

Οι αγγαρείες μπορεί να είναι βαρετές, αλλά ακόμη και οι πιο εύκολες εργασίες μπορεί να αρχίσουν να γίνονται συντριπτικές αν τις αφήσετε να συσσωρευτούν.