4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει τέσσερις ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Σύμμαχοι» (2016) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις

Δράσης – Το 1942, στην καρδιά του Β Παγκοσμίου Πολέμου, ο Αμερικανός κατάσκοπος Μαξ Βάταν αναλαμβάνει μια επικίνδυνη αποστολή: να σκοτώσει το Γερμανό πρέσβη με τη βοήθεια μιας Γαλλίδας μαχήτριας της Αντίστασης, της Μαριάν Μποσεζούρ. Για ολοκληρώσουν πιο εύκολα την αποστολή τους, ο Μαξ και η Μαριάν παριστάνουν πως είναι σύζυγοι. Ο Μαξ την ερωτεύεται πραγματικά, κι έτσι αποφασίζεί να την παντρευτεί και να ζήσουν στο Λονδίνο. Σύντομα όμως μαθαίνει πως η σύζυγός του ενδέχεται να είναι διπλός πράκτορας για λογαριασμό των Γερμανών.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Λίζι Καπλάν, Μάθιου Γκουντ, Τζάρεντ Χάρις.

*Open, Τετάρτη 27/10, στις 21:00

«Μια Προσωπική Ιστορία» (2017) σε σκηνοθεσία Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι

Δραματική – Η ταινία μας μεταφέρει στο καλοκαίρι του 1943, όταν ο νεαρός Μίλτον ερωτεύεται τη Φούλβια, στην οποία, απλώς, αρέσει το βάθος της σκέψης του και τα γράμματα που της γράφει. Ένα χρόνο μετά, ο Μίλτον έχει μπει στην Αντίσταση και πολεμά στο πλάι των ανταρτών ενάντια στους Ναζί.

Όταν, τυχαία, μαθαίνει ότι η Φούλβια ήταν κρυφά ερωτευμένη με τον επίσης αντάρτη και φίλο του, Τζόρτζιο, ο Μίλτον αποφασίζει να πάει και να τον βρει και να του μιλήσει. Ο Τζόρτζιο, όμως, έχει μόλις συλληφθεί από τους Φασίστες.

Τώρα ο Μίλτον πρέπει να ισορροπήσει την επιθυμία του να πολεμήσει τους Ναζί, τη φιλία του με τους άλλους συμπολεμιστές του στην Αντίστασης μεταξύ των οποίων είναι και ο Τζόρτζιο, αλλά και την αγάπη του για την Φούλβια.

Παίζουν: Λούκα Μαρτινέλι, Λορέντζο Ριτσέλμι, Βαλεντίνα Μπελιέ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 27/10, στις 22:00

«Ψυχρή Καταδίωξη» (2019) σε σκηνοθεσία Χανς Πίτερ Μόλαντ

Δράσης – Ο Νελς είναι ένας ήσυχος και εργατικός άνδρας, που ζει με τη γυναίκα του και εργάζεται ως οδηγός οχήματος καθαρισμού χιονιού. Η τραγική δολοφονία του γιου του από έναν βαρώνο ναρκωτικών, αναγκάζει τον Νελς να εγκαταλείψει την ήρεμη ζωή του. Χωρίς να έχει τίποτα να χάσει πια και οδηγούμενος από την ανεξέλεγκτη οργή του, θα μετατραπεί σε έναν ψυχρό εκτελεστή, στην προσπάθειά του να διαλύσει το καρτέλ, που ευθύνεται για το θάνατο του γιου του.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Τομ Μπέιτμαν, Τομ Τζάκσον, Εμι Ρόσουμ.

*Star, Τετάρτη 27/10, στις 22:15

«Fury» (2014) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Αγιέρ

Δραματική Δράσης Πολεμική  – Απρίλιος, 1945. Οι Σύμμαχοι σχεδιάζουν την τελευταία αντεπίθεση στην Ευρώπη. Ο σκληροτράχηλος λοχίας Wardaddy (Brad Pitt) ηγείται μιας εξαιρετικά επικίνδυνης αποστολής σε εχθρικό έδαφος, έχοντας στη διάθεση του μόνο ένα τανκ και ένα τετραμελές πλήρωμα. Μπορεί η ολιγομελής ομάδα, ανάμεσα στους οποίους και ένας νεοσύλλεκτος, να έχει ελάχιστα όπλα στη διάθεση της, διαθέτει όμως τον ηρωισμό για να πολεμήσει στην καρδιά της ναζιστικής Γερμανίας.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Σία Λαμπεφ, Λόγκαν Λέρμαν, Τζον Μπέρνταλ, Μάικλ Πένια

*Mega, Τετάρτη 27/10, στις 22:30