8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και όσα μπορείς να απολαύσεις στη μικρή οθόνη είναι εδώ.

«Αντιρρησίας Συνείδησης» (2016) σε σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον

Βιογραφικό πολεμικό δράμα – Η ταινία είναι βασισμένη στις εμπειρίες του Ντέσμοντ Ντος, ενός εθελοντή στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της αιματηρής μάχης της Οκινάουα, έσωσε πάνω από 75 άντρες χωρίς να ανοίξει πυρ ή έστω να φέρει όπλο. Πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση αμερικανού στρατιώτη του Β Παγκοσμίου Πολέμου, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες και μεταφέροντας τους τραυματισμένους από τις γραμμές του εχθρού χωρίς να φέρει οπλικό εξοπλισμό, αφού είχε την πεποίθηση ότι ακόμα και ο πόλεμος δεν δικαιολογεί τους σκοτωμούς και ο πρώτος άοπλος στρατιώτης, που τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Τιμής.

Παίζουν: Άντριου Γκάρφιλντ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Λουκ Μπρέισι, Βινς Βον, Τερέζα Πάλμερ.

*Star, Παρασκευή 29/10, στις 21:00

«Υπολοχαγός Νατάσσα» (1970) σε σκηνοθεσία Νίκος Φώσκολος

Δράμα – Νταχάου 1965. Μετά την επίσκεψή της στον χώρο όπου την βρήκαν οι Αμερικανοί στο τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου, η Νατάσα ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής της στην Ελλάδα. Μέσα στο τρένο ο νους της γυρίζει στο παρελθόν. Τις παραμονές του ελληνο-ιταλικού πολέμου η Νατάσα, ηθοποιός και τραγουδίστρια, γνωρίζει τον Ορέστη. Όταν οι Γερμανοί μπαίνουν στην Ελλάδα δέχεται την επίσκεψη του Μαξ, πρώην συμμαθητή της στο Ωδείο και νυν αξιωματικού των Ες – Ες, που είναι ερωτευμένος μαζί της, αλλά αυτή παντρεύεται τον Ορέστη, αξιωματικό πια του ελληνικού στρατού, ο οποίος εντάσσεται στις δυνάμεις της Αντίστασης και δεν αργεί να φύγει για τη Μέση Ανατολή. Τον ακολουθεί και επιστρέφει μαζί του στην Ελλάδα για μια επικίνδυνη αποστολή στη διάρκεια της οποίας συλλαμβάνεται, ανακρίνεται, βασανίζεται και καταδικάζεται σε θάνατο….

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Κώστας Καρράς, Σπύρος Καλογήρου, Ελένη Ζαφειρίου.

*Ant1, Παρασκευή 29/10, στις 21:00

«Γουίλι» (2018) σε σκηνοθεσία Γιούσρι Αμπντούλ Χαλίμ

Animation – O Γουίλι είναι ένα αυτοκίνητο με μεγάλα σχέδια. Εργάζεται ως ταξί, αλλά ονειρεύεται να τρέξει σε αγώνες αυτοκινήτων. Ήταν άλλωστε πρωταθλητής της τοπικής σκηνής και υπήρξε θρύλος.

Όμως μετά από αυτό, τι του έχει απομείνει; Μία πρωινή δουλειά και ένα αφεντικό που δεν μπορεί να εγκαταλείψει. Μέχρι που ερωτεύεται ένα σπορ αυτοκίνητο, την όμορφη Μπέλα ντι Μονέτι και η ζωή του ανατρέπεται.
Κι ενώ μπλέκει συνέχεια σε φασαρίες με τον κολλητό του φίλο Πουτ Πουτ, ένα σκανδαλιάρικο βεσπάκι, βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπο με ένα συνδικάτο απαγωγέων ακριβών τροχοφόρων, με αρχηγό ένα γιγαντιαίο φορτηγό, που έχει βάλει στο μάτι και το αντικείμενο του πόθου του.

Πολλές εξατμίσεις θα βρυχηθούν μέχρι ο Γουίλι να αποδείξει την αξία και τον έρωτά του.

Με τις φωνές των: Νίκος Αξιώτης, Ινώ Στεφανή, Γιώργος Σκουφής, Δημήτρης Μάριζας, Βασίλης Μήλιος, Χρήστος Θάνος, Θανάσης Κουρλαμπάς, Θοδωρής Σμέρος, Άλκης Ζερβός, Βίνα Παπαδοπούλου, Ζωή Ρηγοπούλου, Σοφία Καψαμπέλη.

*Open, Παρασκευή 29/10, στις 21:00

«Ο Κώδικας των Ναβάχο» (2002) σε σκηνοθεσία Τζον Γου

Δραματική Δράσης Πολεμική – Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου στις μάχες του Ειρηνικού, οι Ιάπωνες κατάφερναν διαρκώς να σπάνε τα κρυπτογραφημένα μηνύματα, προκαλώντας σημαντικές απώλειες στη στρατιωτική μηχανή των ΗΠΑ.

Tο 1942, το Πεντάγωνο βρήκε την λύση και στρατολόγησε εκατοντάδες ινδιάνους Ναβάχο τους οποίους εκπαίδευσε να χρησιμοποιούν έναν μυστικό στρατιωτικό κώδικα επικοινωνίας βασισμένο στη μητρική τους γλώσσα. Αυτός ο κώδικας ήταν ο μοναδικός που δεν κατάφεραν να σπάσουν ποτέ οι Γιαπωνέζοι και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του πολέμου.

Κατά τη διάρκεια της μάχης της Σαιπάν, οι πεζοναύτες Τζο ‘Εντερς και Οξ ‘Αντερσον αναλαμβάνουν να προστατέψουν τους Ναβάχο Μπεν Γιαχζέ και Τσάρλι Γουάιτχορς. Οι εντολές τους είναι να τους παρέχουν κάθε ασφάλεια, αν όμως ένας Ναβάχο κινδυνέψει και πέσει σε εχθρικά χέρια, τότε θα πρέπει να προφυλάξουν τον κώδικα με κάθε κόστος.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Κρίστιαν Σλέιτερ , Φράνσις Ο’ Κόνορ, Άνταμ Μπιτς, Μαρκ Ράφαλο, Πίτερ Στορμάρε, Ρότζερ Γουίλι.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 29/10, στις 21:00

«Άδωξοι Μπάσταρδη» (2009) σε σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο

Πολεμική – Παρακολουθούμε πως εξελίσσονται δύο συνωμοσίες που έχουν κοινό στόχο την κατάρρευση της Ναζιστικής Γερμανίας, η πρώτη συνωμοσία σχεδιάζεται από μια νεαρή Γαλλίδα Εβραία κοπέλα, η Σοσάνα (Μελανί Λοράν) και η δεύτερη από μια ομάδα Εβραίων Συμμάχων της οποίας ηγείται ο Υπολοχαγός Άλντο Ρέιν (Μπραντ Πιτ).

Στην κατεχόμενη απ’ τα Γερμανικά στρατεύματα Γαλλία, κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, μια Εβραία κοπέλα, η Σοσάνα, γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας ολόκληρης της οικογένειάς της από τους Ναζί. Εκείνη, κατορθώνει να γλιτώσει και να δραπετεύει στο Παρίσι, όπου αποκτά νέα ταυτότητα και ζωή ως ιδιοκτήτρια ενός μικρού κινηματογράφου.

Ταυτόχρονα, μια επίλεκτη ομάδα στρατιωτών, με επικεφαλής τον Υπολοχαγό Άλντο Ρέιν, αποφασίζει να εισβάλλει στη Γαλλία, και να κάνει τη ζωή των Γερμανών του Τρίτου Ράιχ κόλαση, μην αφήνοντας κανένα ζωντανό στο πέρασμά της – και μάλιστα ασκώντας πάνω τους τα απάνθρωπα αντιεβραϊκά μέτρα των Ναζί, με στόχο την τιμωρία τους με το ίδιο νόμισμα…

Γνωστοί στους εχθρούς τους ως “Μπάσταρδοι”, η ομάδα του Ρέιν βρίσκει στο πρόσωπο μιας Γερμανίδας ηθοποιού (Ντάιαν Κρούγκερ) μία ανέλπιστη σύμμαχο στη μάχη που δίνει. Αλλά κι η Σοσάνα, θα παίξει ένα καταλυτικό ρόλο.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Κρίστοφ Βαλτς, Μάικλ Φασμπέντερ, Ιλάι Ροθ, Ντάνιελ Μπρουλ, Ντάιαν Κρούγκερ, Μελανί Λοράν.

*Ant1, Παρασκευή 29/10, στις 23:45

«Δύσκολος στόχος 2» (2017) σε σκηνοθεσία Ροέλ Ρεϊνέ

Περιπέτεια  – Ο Γουές είναι πρωταθλητής πολεμικών τεχνών, που όμως έχει χάσει την υπόληψή του και έχει πια αποσυρθεί. Η πρόταση να αγωνιστεί ξανά με αμοιβή χιλιάδες δολάρια στη Μιανμάρ, είναι σχεδόν μονόδρομος για εκείνον και την καριέρα του. Όταν φτάνει εκεί αντιλαμβάνεται πως είναι απλά το θύμα ενός ανθρωποκυνηγητού, που έχει ξεκινήσει, χωρίς να το ξέρει. Σύντομα, ο ίδιος θα πρέπει να σώσει τη ζωή του από τους διώκτες του, αντιστρέφοντας τους όρους και κάνοντάς τους εκείνους θύματά του…

Παίζουν: Σκοτ Άντκινς, Ρόμπερτ Νέπερ, Ρόνα Μίτρα.

*Star, Παρασκευή 29/10, στις 00:00

«Σκοτεινά Κίνητρα» (2017) σε σκηνοθεσία Τέρι Ίνγκραμ

Δραματική Μυστηρίου – Ενώ η Χέιλι Ντιν συμφωνεί να βοηθήσει την Παμ να πουλήσει την ιδιοκτησία των γονιών της, μια σειρά γεγονότων συμβαίνουν και προκαλούν εντύπωση.

Μια φίλη της εξαφανίζεται χωρίς να πει λέξη, ο φίλος της Παμ παθαίνει ατύχημα και ο σύντροφος της Χέιλι αρρωσταίνει βαριά.

Η Χέιλι πρέπει να χρησιμοποιήσει τις δεξιότητές της ως πρώην εισαγγελέας και να διαπιστώσει εάν αυτά τα γεγονότα συνδέονται.

Παίζουν: Κέλι Μάρτιν, Τζιάκομο Μπεσάτο, Μάθιου Μακόλ, Βιβ Λίκοκ, Νάνσυ Γκρέις.

*Mega, Παρασκευή 29/10, στις 02:10

«Ο Υποκινητής» (2006) σε σκηνοθεσία Σπάικ Λι

Περιπέτεια – Ένα φαινομενικά ήρεμο πρωινό ένα φορτηγάκι με τέσσερις επιβάτες σταματά έξω από το κεντρικό υποκατάστημα μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Μανχάταν. Τα τέσσερα άτομα μπαίνουν στην τράπεζα και με αστραπιαίες κινήσεις θέτουν εκτός λειτουργίας το σύστημα παρακολούθησης και εκτός μάχης τους φύλακες.

Οι άτυχοι πελάτες και το προσωπικό οδηγούνται στο υπόγειο, όπου υποχρεώνονται να φορέσουν φόρμες ίδιες με εκείνες των ληστών.

Παράλληλα, συναγερμός σημαίνει στην αστυνομία, που στέλνει επί τόπου τον έμπειρο διαπραγματευτή Κιθ Φρέιζερ (Ντένζελ Ουάσινγκτον) και πολλές ακόμη δυνάμεις. Όπως είναι φυσικό, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της ληστείας δείχνει και ο πρόεδρος της τράπεζας, που αναθέτει στη μεσίτρια Μάντλιν Γουάιτ (Τζόντι Φόστερ) να φροντίσει για τη διασφάλιση των συμφερόντων του.

Τελικά πρόκειται για την τέλεια ληστεία τράπεζας ή κάποιος θέλει να παραπλανήσει κάποιον; Και ενώ οι ληστές παίζουν τη γάτα με το ποντίκι με τον Φρέιζερ, αλλάζοντας εκ περιτροπής ρόλους, η εμπλοκή της Μάντλιν, θα κάνει ακόμα πιο ασταθή την όλη κατάσταση, καθώς επεμβαίνει καταλυτικά, χωρίς όμως να αποκαλύπτει σε κανέναν τα πραγματικά συμφέροντά της.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κλάιβ Όουεν, Τζόντι Φόστερ, Κρίστοφερ Πάλμερ, Γουίλεμ Νταφόε.

*Star, Παρασκευή 29/10, στις 02:15