Τα ξημερώματα γυρίζουμε πίσω τα ρολόγια – Γιατί δεν καταργείται το μέτρο

Τους δείκτες των ρολογιών μας μία ώρα πίσω πρέπει να γυρίσουμε αυτήν την Κυριακή, την τελευταία του Οκτωβρίου, καθώς δεν καταργείται τελικά το μέτρο της αλλαγής ώρας.

Στις 31 Οκτωβρίου, που είναι η τελευταία Κυριακή του μήνα, θα γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω, καθώς λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας.

Σχετική ανακοίνωση είχε εκδώσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. «Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα.

Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το μέτρο της κατάργησης αλλαγής ώρας, φαίνεται πως έχει παγώσει εντελώς. Την οριστική κατάργηση της αλλαγής ώρας θα αποφασίσει το Συμβούλιο της ΕΕ, όπου συμμετέχουν οι αρμόδιοι υπουργοί και των «27», οι οποίοι είναι επιφυλακτικοί σχετικά με τη δυνατότητα προσαρμογής στα νέα δεδομένα το 2021.