5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Σκιά» (2018) σε σκηνοθεσία Ζανγκ Γιμού

Περιπέτεια – Ο σκηνοθέτης Ζανγκ Γιμού επανερμηνεύει την ιστορία των Τριών Βασιλείων της Κίνας στην επική περιπέτεια «Σκιά» που περιγράφει την ιστορία ενός ισχυρού Βασιλιά και του λαού του που έχουν εκδιωχθεί από την πατρίδα τους και επιθυμούν να την πάρουν πίσω.

Ο Βασιλιάς είναι άγριος και φιλόδοξος αλλά τα κίνητρα και οι μέθοδοί του είναι άγνωστα και μυστήρια.

Ο αρχιστράτηγός του είναι ένας οραματιστής που επιθυμεί διακαώς να κερδίσει τη μάχη αλλά χρειάζεται να αναπτύξει το σχέδιό του με απόλυτη μυστικότητα. Οι γυναίκες του παλατιού αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο που δεν έχει χώρο για εκείνες.

Και υπάρχει και ένας κοινός θνητός γύρω από τον οποίο στροβιλίζονται οι αδυσώπητες δυνάμεις της ιστορίας, έτοιμες να τον κατασπαράξουν.

Παίζουν: Ντενγκ Τσάο, Σουν Λι, Ζενγκ Κάι, Γκουαν Ξιαοτόνγκ.

*Open, Δευτέρα 01/11 στις 21:00

«Collateral: Η Διαδρομή» (2004) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μαν

Αστυνομική Δραματική Τρόμου – Ο Βίνσεντ είναι ένας ατάραχος πληρωμένος δολοφόνος. Ο Μαξ είναι ένας οδηγός ταξί με πολλά απραγματοποίητα όνειρα. Σ’ αυτή τη μοιραία νύχτα, ο Μαξ πρέπει να μεταφέρει τον Βίνσεντ στην επόμενη «δουλειά» του. Μία νύχτα, πέντε στάσεις, πέντε στόχοι και μία φυγή! Οι ζωές τους θα συναντηθούν σε μια επικίνδυνη κούρσα χωρίς επιστροφή. Απόψε όλα μπορούν να αλλάξουν. 

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Τζέιμι Φοξ, Μαρκ Ράφαλο, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, Πίτερ Μπεργκ.

*Skai, Δευτέρα 01/11 στις 21:00

«Γέννηση» (2004) σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Γκλέιζερ

Δράμα – Ένας νεαρός καταρρέει και πεθαίνει την ώρα που κάνει τζόκινγκ στο πάρκο. Την ίδια στιγμή, ένα μωρό γεννιέται. Μήπως το τέλος του ενός ανθρώπου έχει σχέση με την αρχή της ζωής του άλλου;

Αρκετά χρόνια μετά το θάνατο του άντρα της, η Άννα πιστεύει ότι έχει αρχίσει να ξεπερνά τον χαμό του. Ερωτεύεται τον Τζόσεφ και μαζί καταστρώνουν τα πλάνα τους για ένα νέο ξεκίνημα. Τη βραδιά των γενεθλίων της μητέρας της και λίγο πριν η Άννα ανακοινώσει την πρόθεσή της να παντρευτεί τον Τζόσεφ, δέχεται μια περίεργη επίσκεψη.

Ένα δεκάχρονο αγόρι μπαίνει στο σπίτι και της ανακοινώνει πως δεν πρέπει να γίνει ο γάμος γιατί εκείνο είναι ο (νεκρός) σύζυγός της. Η Άννα αντιμετωπίζει αρχικά το θέμα σαν ένα μακάβριο αστείο, όμως όσο ο νεαρός αναφέρει πρόσωπα και περιστατικά που δεν θα μπορούσε να γνωρίζει κανένας, τότε εκείνη αρχίζει να αμφιταλαντεύεται.

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Κάμερον Μπράιτ, Ντάνι Χιούστον, Λορίν Μπακόλ, Αν Χες.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 01/11 στις 22:00

«Πειρατές της Καραϊβικής: Η Εκδίκηση του Σαλαζάρ» (2017) σε σκηνοθεσία Γιοακίμ Ρένινγκ, Εσπεν Σάντμπεργκ

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Μαθημένος πια στις αναποδιές της ζωής, ο Τζακ Σπάροου δεν εκπλήσσεται όταν διαπιστώνει ότι άλλη μια απειλή αρχίζει να ρίχνει πάνω του τη βαριά σκιά της. Πιο δυσοίωνη από τις προηγούμενες, η σκιά αυτή έχει το σχήμα του φοβερού και τρομερού Κάπταιν Σαλαζάρ, που επικεφαλής μιας στρατιάς ναυτικών- φαντασμάτων- έχουν ξεχυθεί από το Τρίγωνο του Διαβόλου με αποστολή να εξοντώσουν όλους τους πειρατές που πλέουν πάνω στους πέντε ωκεανούς. Καθώς ο Τζακ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας –οι εκκρεμότητες από το παρελθόν του δεν τελειώνουν ποτέ – ο Τζακ πρέπει σύντομα να βρει τρόπο να αμυνθεί.  Η μυθική -αλλά χαμένη οριστικά εδώ και αιώνες- τρίαινα του Ποσειδώνα, φαίνεται να είναι η μόνη ασπίδα του απέναντι στον κίνδυνο που αρχίζει να τον περιζώνει. Στο μάτι του κυκλώνα όμως, θα βρεθεί και η Καρίνα Σμιθ, μια δαιμόνια όσο και γοητευτική αστρονόμος, αλλά και ο Χένρυ, ένας περιπετειώδης ναύτης του βασιλικού ναυτικού, που είχαν την… τύχη να βρεθούν από την αρχή στο πλάι του Τζακ, προκειμένου να τον βοηθήσουν. Χωρίς να γνωρίζουν, φυσικά, τι ακριβώς τους περιμένει.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Μπρέντον Τουέιτς, Κάγια Σκοντελάριο, Κέβιν ΜακΝάλλυ, Τζέφρι Ρας.

*Alpha, Δευτέρα 01/11 στις 22:30

«Ο Μπάτλερ» (2013) σε σκηνοθεσία Λι Ντάνιελς

Δραματική – Το σενάριο της ταινίας είναι εμπνευσμένο από το άρθρο A Butler Well Served by This Election του Γουίλ Χέιγκουντ.

Ο χαρακτήρας του Σεσίλ Γκέινς βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Γιουτζίν Άλεν, που εργαζόταν ως μπάτλερ στο Λευκό Οίκο από το 1952 έως το 1986.

Η ιστορία ξεκινά στο 1926, όπου ο νεαρός Σεσίλ προσπαθεί να ξεφύγει από το τυραννικό και φυλετικά διαχωρισμένο Νότο, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Στο δύσκολο αυτό ταξίδι προς την ενηλικίωση, ο Σεσίλ θα αποκτήσει ανεκτίμητα εφόδια που τελικά θα τον οδηγήσουν σε μια ευκαιρία ζωής: να δουλέψει ως μπάτλερ στο νούμερο 1600 της Λεωφόρου Πενσυλβάνια, το Λευκό Οίκο.

Εκεί ο Σεσίλ θα γίνει από πρώτο χέρι μάρτυρας των ιστορικών γεγονότων και των εσωτερικών υποθέσεων του Οβάλ γραφείου, αφού υπηρέτησε 7 διαφορετικούς Αμερικανούς Προέδρους, την ώρα που παράλληλα εξελισσόταν ο αγώνας για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων.

Σημαντική και η περιγραφή της σχέσης του μπάτλερ με τον γιο του. Ο νεαρός Λούις (Ντέιβιντ Ογέλογουο) αντιδρά στις φυλετικές διακρίσεις, αγωνίζεται, αντιστέκεται και συμμετέχει επιθετικά, ως μέλος των Καβαλάρηδων της Ελευθερίας και των Μαύρων Πάνθηρων. Αυτό γίνεται και ο λόγος για τη σύγκρουση του γιου με τον χαμηλών τόνων πατέρα του και την αλκοολική μητέρα του (Όπρα Γουίνφρεϊ).

Παίζουν: Φόρεστ Γουίτακερ, Όπρα Γουίνφρεϊ, Ντέιβιντ Ογιέλοβο, Ελάιτζα Κέλεϊ, Ντέιβιντ Μπάνερ, Μαράϊα Κάρεϊ, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Άντριαν Λίνοξ.

*Alpha, Δευτέρα 01/11 στις 01:15