9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Θες να δεις κάτι για να χαλαρώσεις; Βάλε μία από τις εννιά ταινίες που έχουμε να σου προτείνουμε.

«Βασιλιάς Αρθούρος: Ο Θρύλος του Σπαθιού» (2017) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Δράσης Περιπέτεια – Ο ατίθασος νεαρός Αρθούρος είναι κυρίαρχος των δρόμων του Λοντόνιουμ με την συμμορία του και αγνοεί τον σκοπό, για τον οποίο ήρθε στη ζωή, μέχρι τη στιγμή που παίρνει στα χέρια του το Εξκάλιμπερ και μαζί με αυτό το μέλλον του. Από την πρώτη στιγμή, το θρυλικό ξίφος θα τον προκαλέσει να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Συντασσόμενος με την Αντίσταση και με μια μυστηριώδη γυναίκα, πρέπει να μάθει να τιθασεύει τη δύναμη του ξίφους, να αντιμετωπίζει τους δαίμονές του και να ενώσει τον λαό ενάντια στον τύραννο Βόρτιγκερν, ο οποίος έκλεψε το στέμμα του και δολοφόνησε τους γονείς του, και να γίνει Βασιλιάς.

Παίζουν: Ντζιμόν Χονσού, Τζουντ Λο, Τσάρλι Χάναμ, Αστρίντ Μπερζέ-Φρίσμπι, Ερικ Μπάνα.

*Star, Παρασκευή 21/10, στις 21:00

«Ο Άνθρωπος που Γύρισε από τη Ζέστη»  (1972)  σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Είκοσι χρόνια λείπει ο Λουκάς στα βάθη της Αφρικής. Είκοσι σκληρά χρόνια νοσταλγίας και αναμονής. Όταν έφυγε, άφησε τη γυναίκα του μ? ένα μωρό στην αγκαλιά κι άλλο ένα στην κοιλιά. Στο διάστημα της απουσίας του, με τη σκληρή δουλειά στη μαύρη ήπειρο, δεν του δόθηκε ούτε μια φορά η ευκαιρία να ταξιδέψει μέχρι την Αθήνα για να δει τους δικούς του. Τώρα γυρίζει και είναι πια πλούσιος.

Στην Αθήνα, όμως, τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιμένει. Τα είκοσι χρόνια χωρισμού με τη γυναίκα του, έχουν αλλάξει πολλά. Η ίδια μοιάζει μ? ένα αδιαπέραστο τείχος πάγου, που δεν εννοεί να λιώσει. Αλλά και τα παιδιά του είναι δυο ξένοι άνθρωποι, που δεν υποδέχονται τον ξενιτεμένο πατέρα τους με φιλιά και αγκαλιές, αλλά μ? ένα παγερό “χαίρω πολύ”. Σιγά-σιγά, ο Λουκάς ανακαλύπτει ότι είναι ένας ξένος μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Ο πιο δικός του άνθρωπος είναι ο μαύρος υπηρέτης του, που έχει δεθεί μαζί του στα είκοσι σκληρά χρόνια της ξενιτιάς… Διασκευή της ομώνυμης θεατρικής κωμωδίας του Αλέκου Σακελλάριου.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Καίτη Πάνου, Γιώργος Μούτσιος, Έλια Καλλιγεράκη, Μίτση Κωνσταντάρα, Λαυρέντης Διανέλλος, Πάνος Τουλιάτος.

*Ant1, Παρασκευή 21/10, στις 21:00

«Μιούν, ο Φρουρός του Φεγγαριού» (2014) σε σκηνοθεσία Μπενουά Φιλιπον, Αλεξάντερ Χεμπόγιαν

Κινούμενα Σχέδια – Ο Ήλιος και η Σελήνη φτιάχτηκαν από τους πρώτους Φύλακες για να ζεσταίνουν και να φωτίζουν τους υπέροχους μα διαφορετικούς ανθρώπους του πλανήτη.
Οι Φύλακες, από γενιά σε γενιά, διατηρούν την αρμονία του κόσμου. Οι άνθρωποι της ημέρας και εκείνοι της νύχτας ζουν σε σχετική αρμονία, παρόλο που διαφέρουν πολύ μεταξύ τους.

Καθώς πλησιάζει η στιγμή που οι μαθητευόμενοι φύλακες του Ήλιου και της Σελήνης θα πάρουν τη σκυτάλη από τους τωρινούς φύλακες όλα δείχνουν ότι η διαδικασία θα κυλήσει ομαλά.
Έτσι ο Σοχόν, ο μαθητευόμενος του Ήλιου δέχεται το φως, όταν έρχεται η σειρά του Λιόν να πάρει το φως της Σελήνης, η σεληνιακή ιέρεια ασκεί βέτο και επιλέγει ένα νεαρό φαύνο τον Μιούν.

Ο Μιουν ως ο νέος Φύλακας του Φεγγαριού, είναι πλέον υπεύθυνος για τον ερχομό της νύχτας και την προστασία του κόσμου των ονείρων.

Μετά από μια σειρά καταστροφικών γεγονότων, ο πλανήτης βυθίζεται στο σκοτάδι και ο Μιουν και οι φίλοι του θα ξεκινήσουν για μία εκπληκτική αποστολή που θα αποκαλύψει τα μυστικά του Φεγγαριού και του Ήλιου, και θα τους κάνει θρύλους για πάντα.

Με τις φωνές των: Θανάσης Κουρλαμπάς, Γιάννης Στεφόπουλος, Φοίβος Ριμενας, Δημήτρης Μάριζας, Αφροδίτη Αντωνάκη, Δημήτρης Χαβρές.

*Open, Παρασκευή 21/10, στις 21:00

«Η Αρχή της Ισότητας» (2018) σε σκηνοθεσία Μίμι Λέντερ

Δραματική – Η πραγματική ιστορία της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπουργκ, μιας αγωνίστριας δικηγόρου και νέας μητέρας που αντιμετώπισε πολλές αντιξοότητες αλλά και μια σειρά από εμπόδια στον αγώνα της για ίσα δικαιώματα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Η Ρουθ αναλαμβάνει μια επαναστατική φορολογική υπόθεση μαζί με τον σύζυγό της δικηγόρο Μάρτιν Γκίνσμπουργκ, με την ελπίδα ότι θα αλλάξει ο τρόπος που τα δικαστήρια αντιμετωπίζουν τις σεξουαλικές διακρίσεις, και η καριέρα της θα αλλάξει τελείως πορεία.

Παίζουν: Φελίσιτι Τζόουνς, Αρμι Χάμερ, Τζάστιν Θερού, Σαμ Γουότερστον, Κάθι Μπέιτς.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 21/10, στις 22:00

«The Amazing Spider-Man» (2012) σε σκηνοθεσία Μαρκ Γουέμπ

Δράσης Περιπέτεια – Ο Πίτερ Πάρκερ είναι ένα φαινομενικά συνηθισμένο αγόρι της γενιάς του. Παρ όλα αυτά μεγαλώνει με τον θείο του και την θεία του, αφού οι γονείς του έφυγαν ξαφνικά και από τότε δεν ξανάκουσε τίποτα για αυτούς.

Μια μέρα θα ανακαλύψει τον χαρτοφύλακα του πατέρα του κι έτσι θα ψάξει να βρει στοιχεία σχετικά με τους γονείς του.

Όμως στην πορεία θα ανταμώσει με μια γενετικά τροποποιημένη μια αράχνη, η οποία θα τον δαγκώσει.Έτσι, με αυτόν τον τρόπο ο ίδιος θα αποκτήσει ξεχωριστές ικανότητες και θα τις χρησιμοποιήσει ενάντια στους εγκληματίες.

Παίζουν: Άντριου Γκάρφιλντ, Έμμα Στόουν, Ντέιν Ντιχάν.

*Ant1, Παρασκευή 21/10, στις 23:00

«Ο Κυριάρχος του Παιχνιδιού 4» (2016) σκηνοθεσία Τόντορ Τσαπκάνωφ

Περιπέτεια πολεμικών τεχνών – Ο Γιούρι Μπόικα στοχεύει στα μεγάλα πρωταθλήματα μποξ μέχρι που ένα τραγικό συμβάν στη διάρκεια ενός αγώνα, θα τον κάνει να αμφισβητήσει όσα πίστευε μέχρι σήμερα. Ο Γιούρι θα σκοτώσει κατά λάθος τον αντίπαλό του και προκειμένου να σώσει τη χήρα του από έναν αδίστακτο μαφιόζο, θα αναγκαστεί να δώσει μια σειρά από σκληρές, αιματηρές και επικίνδυνες μάχες. Ρισκάροντας την ελευθερία του, ο Γιούρι θα προσπαθήσει να λυτρωθεί και να βρει την σωτηρία της ψυχής του…

Παίζουν: Σκοτ Άντκινς, Τεοντόρα Ντουχοβνίκοβα, Αλόν Αμπουτμπούλ, Μάρτιν Φορντ.

*Star, Παρασκευή 21/10, στις 23:40

«Το Τελευταίο Σημείωμα» (2017) σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη

Δραματική Ελληνική Ταινία Πολεμική – Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936.

Την περίοδο της φυλακής του στο Χαϊδάρι, εκτελούσε χρέη διερμηνέα του Γερμανού Διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ. Μπροστά από τα μάτια του περνούσε όλο το δράμα της γερμανικής αγριότητας στα Κατοχικά χρόνια, με τον ίδιο συνεχώς μάρτυρα βασανιστηρίων, τραγικών περιστατικών και βαριάς ατμόσφαιρας στους θαλάμους με το πλήθος των συγκρατούμενων του. Πολλές ζωές, πολλές μικρές ιστορίες φόβου, φιλίας, συντροφικότητας, ελπίδας, ονειροπόλησης.

Έξω από το στρατόπεδο, η μνηστή του Ναπολέοντα, Χαρά Λιουδάκη, με σθένος, καρτερία και βαθιά αγάπη στεκόταν δίπλα στον αρραβωνιαστικό της, έστω κι αν οι συναντήσεις τους ήταν για ελάχιστες στιγμές στα επισκεπτήρια, και πάντα υπό την επιτήρηση ενόπλων φρουρών.

Η τύχη του Ναπολέοντα και άλλων 199 συγκρατούμενών του αποφασίζεται μετά την ενέδρα της ελληνικής αντίστασης στον Στρατιωτικό Διοικητή Λακωνίας, σε χαράδρα της περιοχής των Μολάων. Ο θάνατος του Διοικητή Κρες και τριών Γερμανών της συνοδείας του επιφέρει ως αντίποινα την εκτέλεση 50 Ελλήνων για κάθε ένα Γερμανό.

Ο Σουκατζίδης είναι στη λίστα των 200 μελλοθάνατων. Την ημέρα της εκτέλεσης βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα ζωής, όταν ο Φίσερ, που μέσα στα χρόνια ανέπτυξε σεβασμό για τον Έλληνα διερμηνέα, του δίνει τη δυνατότητα να εξαιρεθεί βάζοντας στη θέση του ως διακοσιοστό άλλον.

Παίζουν: Ανδρέας Κωνσταντίνου – Ναπολέων Σουκατζίδης, Αντρέ Χένικε – Καρλ Φίσερ, Μελία Κράιλινγκ – Χαρά Λιουδάκη, Τάσος Δήμας – Κώστας, Αινείας Τσαμάτης – Χρήστος, Βασίλης Κουκαλάνι – Σαράντος.

*Alpha, Παρασκευή 21/10, στις 01:00

«Transit» (2012) σε σκηνοθεσία Αντόνιο Νεγκρετ

Αστυνομική, Δράσης – Μία συμμορία ληστών που μόλις έχει αδειάσει τα ταμεία μιας τράπεζας, αναγκάζεται να κρύψει τα λάφυρα της στο αυτοκίνητο ανυποψίαστης οικογένειας που βρίσκεται στο δρόμο για διακοπές σε κάμπινγκ.

Θα τους κυνηγήσουν για να τους σκοτώσουν και να καρπωθούν τα κλοπιμαία.

Εκεί μέσα στην υγρασία και την πυκνή βλάστηση του Μπατόν Ρουζ, η υπό καταδίωξη οικογένεια βλέπει τους δεσμούς της να κλειδωνίζονται, ενώ οι διώκτες τους εφαρμόζουν τα δικά τους παιχνίδια εξουσίας.

Παίζουν: Τζιμ Καβίεζελ, Ντιόρα Μπάιρντ, Τζέιμς Φρέιν, Ελίζαμπεθ Ρομ, Χάρολντ Περινό.

*Open, Παρασκευή 21/10, στις 01:30

«Ραντεβού με τον Θάνατο» (2017) σε σκηνοθεσία Μάικλ Ρόμπινσον

Δραματική – Η πρώην δικηγόρος και νυν ψυχολόγος θεραπεύτρια, Χέιλι Ντιν, αναλαμβάνει τα ινία μιας καινούριας έρευνας όταν ανακαλύπτει ότι μια γνωστή εφαρμογή γνωριμιών συνδέει αρκετά παρόμοια περιστατικά εξαφάνισης από την ίδια πόλη.

Παίζουν: Κέλι Μάρτιν, Τζιάκομο Μπεσάτο, Μάθιου Μακόλ, Βιβ Λίκοκ.

*Mega, Παρασκευή 21/10, στις 02:10