Ποδηλατοπορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στη μνήμη της Δήμητρας Ιορδανίδου

Ποδηλατοπορεία στη μνήμη της μαραθωνοδρόμου, Δήμητρας Ιορδανίδου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη.

Η άτυχη μαραθωνοδρόμος έχασε τη ζωή της το πρωί της περασμένης Τρίτης, όταν παρασύρθηκε με το ποδήλατό της από φορτηγό στην περιοχή της Τούμπας.

Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία της Φυσιολατρικής Συλλογικότητας για το Περιβάλλον, Ποδήλατο & Ήπια Κινητικότητα, Ελεύθερους Χώρους, Σώμα & Έκφραση, «Gymnosophy».

«Ελπίζουμε η ποδηλάτισσα αυτή να είναι το τελευταίο θύμα της ήπιας κινητικότητας. Θέλουμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους πλέον ο δήμος, η περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία για όλες τις παρασύρσεις πεζών και ποδηλατιστών και γενικά για τα θύματα της ήπιας κινητικότητας και για τα τροχαία εγκλήματα που συμβαίνουν», ανέφερε ο συντονιστής του Gymnosophy, Κώστας Τερζόπουλος και τόνισε πως πρέπει να εφαρμοστεί η «πολιτική μηδέν θυμάτων».

Οι συμμετέχοντες στην ποδηλατοπορεία ζητούν να καθοριστεί ως ανώτατο όριο ταχύτητας τα 30 χλμ/ώρα σε κατοικημένη περιοχή, περισσότερους ποδηλατοδρόμους και αναβάθμιση των υφιστάμενων, μηδενικό ΦΠΑ στην αγορά ποδηλάτου, αλλά και μονιμοποίηση και επέκταση των εκτάκτων – λόγω πανδημίας – ποδηλατολωρίδων στη Θεσσαλονίκη.

Η ποδηλατοπορεία ξεκίνησε από την πλατεία Λευκού Πύργου, όπου νωρίτερα τα άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση και κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Thestival