13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές οι ταινίες θα σου φτιάξουν το βράδυ. Εσύ ποια θα επιλέξεις να δεις;

«Robocop» (2014) σε σκηνοθεσία Ζοζέ Παντίλια

Δράσης – Το 2028, η πολυεθνική εταιρεία OmniCorp αποτελεί πρωτοπόρο στη ρομποτική τεχνολογία και αποκομίζει τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση της τεχνολογίας αυτής. Επόμενος στόχος της OmniCorp είναι η δημιουργία ρομπότ για την αστυνόμευση μεγαλουπόλεων.

Αυτό γίνεται δυνατό όταν ο αστυνόμος Άλεξ Μέρφι από το Ντιτρόιτ πέφτει νεκρός κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης. Η OmniCorp χρησιμοποιεί το σώμα του Μέρφι, με απότέλεσμα τη δημιουργία ενός αστυνόμου-σάιμποργκ, με δυνάμεις ικανές να αντιμετωπίσουν το συνεχώς αυξανόμενο έγκλημα.

Παίζουν: Τζόελ Κίναμαν, Γκάρι Όλντμαν, Μάικλ Κίτον, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Άμπι Κόρνις, Τζάκι Ερλ Χέιλι.

*Open, Κυριακή 07/11 στις 21:00

«Coco» (2017) σε σκηνοθεσία Λι Ανκριχ, Εϊντριαν Μολίνα

Κινούμενα Σχέδια – Παρά τη μυστηριώδη οικογενειακή απαγόρευση της μουσικής -η οποία κρατάει ολόκληρες γενιές-, ο Miguel ονειρεύεται να γίνει ένας επιδέξιος μουσικός σαν το είδωλό του, τον Ernesto de la Cruz. Μετά από μερικά αλλόκοτα γεγονότα, και λαχταρώντας να αποδείξει το ταλέντο του, ο Miguel θα βρεθεί στην εκθαμβωτική και πολύχρωμη Χώρα τον Προγόνων.

Στην πορεία θα συναντήσει τον Hector, έναν γοητευτικό απατεώνα, και μαζί θα κάνουν ένα απίθανο ταξίδι, προσπαθώντας να ανακαλύψουν την αλήθεια της οικογενειακής ιστορίας του Miguel.

*Alpha, Κυριακή 07/11 στις 21:30

«Η Μούμια» (1999) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόμμερς

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Στις Θήβαις της Αίγυπτου το 1290 π.Χ., ο αρχιερέας Ιμχοτέπ Ιμούθης έχει μια ερωτική σχέση με την Ανάκ-Σου-Ναμόν, την ερωμένη του Φαραώ Σέτι Α.

Όταν ο Φαραώ ανακαλύπτει την υπόθεση, οι δύο εραστές τον δολοφονούν. Ο Ιμχοτέπ φεύγει, ενώ η Ανάκ-Σου-Ναμόν αυτοκτονεί περιμένοντας τον Ιμχοτέπ να την αναστήσει.

Ο Ιμχοτέπ και οι ιερείς του κλέβουν το πτώμα της και το πηγαίνουν στην Χαμουνάπτρα, την πόλη των νεκρών, αλλά το τελετουργικό της ανάστασης σταματάει από τους σωματοφύλακες του Σέτι, τους Μενττζάι.

Οι ιερείς του Ιμχοτέπ θάβονται ζωντανοί, ενώ ο ίδιος ο Ιμχοτέπ καταδικάστηκε να υποστεί την Χομ-Ντάι, τη χειρότερη αιγυπτιακή κατάρα. Μουμιοποιήθηκε ζωντανός και τον έβαλαν σε μια σαρκοφάγο με αιγυπτιακούς σαρκοφάγους σκαραβαίους.

Ο Ιμχοτέπ σφραγίζεται μακριά και διατηρείται υπό αυστηρή επιτήρηση από τους Μενττζάι, οι οποίοι έχουν αναλάβει να αποτρέψουν την επιστροφή του.

Τρεις χιλιάδες χρόνια αργότερα, μια ομάδα Αμερικανών ανακαλύπτει τον τάφο του και χωρίς να το ξέρουν τον ελευθερώνουν.
Εκείνος θα ζητήσει εκδίκηση και θα συνεχίσει να ψάχνει για τη χαμένη του αγάπη με κάθε κόστος.

Παίζουν: Μπρεντάν Φρεΐζερ, Ρέιτσελ Βάις, Τζον Χάννα, Άρνολντ Βοσλόου, Κέβιν Ο’Κόνορ, Πατρίσια Βελασίγκεζ.

*Ant1, Κυριακή 07/11 στις 21:45

«Έρωτας σε Χρόνια Σκοτεινά» (2021) σε σκηνοθεσία Σεμπάστιαν Μάτουκατ

Περιπέτεια εποχής – Βρισκόμαστε στο 1699. Ο κόσμος αλλάζει, αλλά οι άνθρωποι ζουν ακόμη μέσα στη φτώχεια, την πείνα και τη δεισιδαιμονία. Η θεραπεύτρια Καταρίνα παρακολουθεί τη βίαιη βάπτιση του Οθωμανού Ταχίρ. Όταν επιχειρεί να αποφύγει έναν βιασμό, την κατηγορούν ότι είναι μάγισσα και την καταδικάζουν να καεί στην πυρά. Ο Ταχίρ την υπερασπίζεται και, με τα πεπρωμένα τους συνδεδεμένα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ξεφύγουν…

Παίζουν: Ξένια Ασένζα, Έρκαν Ακαρ, Αλεξάντερ Σούμπερτ, Γκέδεον Μπαρχαρντ.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 07/11 στις 22:00

«Η Δεύτερη Ευκαιρία» (1993) σε σκηνοθεσία Βόλφγκανγκ Πέτερσεν 

Θρίλερ – Μια ημερομηνία έχει στοιχειώσει τη ζωή του βετεράνου μυστικού πράκτορα Φρανκ Χόριγκαν. Μέλος της ομάδας προστασίας του Τζον Φ. Κένεντι, ο Φρανκ δεν είχε αντιδράσει όσο γρήγορα έπρεπε, ώστε να αποτρέψει τη δολοφονία του Προέδρου της Αμερικής, στις 22 Νοεμβρίου του 1963, στο Ντάλλας. Από τότε πέρασαν τριάντα χρόνια. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ περιοδεύει στα πλαίσια της πολιτικής του καμπάνιας, για την επανεκλογή του. Οι έρευνες για τις ανώνυμες απειλές κατά της ζωής του, έχουν καταντήσει ρουτίνα. ‘Ομως, κάποιος δεν αστειεύεται… Γνωρίζοντας τα πάντα για το παρελθόν του Φρανκ, τον προκαλεί σε έναν πόλεμο νεύρων. Επαγγελματίας δολοφόνος και άσσος στις μεταμφιέσεις, ο Μιτς Λίρι, μπορεί ανά πάσα στιγμή να σκοτώσει τον Πρόεδρο, αλλά προτιμά, πρώτα να παίξει το παιχνίδι που έχει καταστρώσει για τον Φρανκ.

Παίζουν: Κλιντ Ίστγουντ, Τζον Μάλκοβιτς, Ρενέ Ρούσο.

*Μακεδονία, Κυριακή 07/11 στις 23:00

«Με Χωρίς Γυναίκες» (2014) σε σκηνοθεσία Βαγγέλης Σεϊτανίδης

Ελληνική Κωμωδία – Δύο σαραντάρηδες ξεκινούν ένα ταξίδι δρόμου για να αναζητήσουν την «ωραία του σχολείου» τους, που οι φήμες θέλουν να έχει γίνει μοναχή κάπου στην Ηλεία. Στην ουσία, ψάχνουν τον παλιό τους εαυτό, τα χαμένα όνειρα, τη χαμένη χαρά. Είναι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους.

Ο «Κουστώ» είναι ένας 40άρης που έβαλε λουκέτο στη βιοτεχνία που κληρονόμησε από τον πατέρα του όταν ήταν μικρός, παρατώντας τις δικές του φιλοδοξίες να γίνει ωκεανολόγος. Ο Ρίκος είναι τυπικός νεοέλληνας: οικογενειάρχης, πατέρας αλλά κι αμετανόητος χαβαλές, μπήχτης – λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και οι γκόμενες.

Όμως και καλός φίλος: όταν βλέπει τον κολλητό του να περνάει κρίση μετά τη χρεοκοπία του, εγκαταλείπει τα πάντα για ένα τριήμερο για να φύγουν μαζί αυτό το ταξίδι. Και λένε όσα δεν είχαν πει μια ολόκληρη ζωή.

Όταν καταφέρνουν να συναντήσουν τη Νάντια, την ωραία του σχολείου, οι φήμες ότι έχει γίνει μοναχή διαψεύδονται.
Η παλιά τους συμμαθήτρια είναι πρόσωπο του υποκόσμου και οι δυο φίλοι μπλέκονται εξαιτίας της σε περιπέτειες και κινδύνους.

Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Δημήτρης Ημελλος, Σμαράγδα Καρύδη, Σοφία Σεϊρλή, Ντινος Καρύδης ,Στεφανία Καπετανίδη, Νατάσα Μαρματάκη Γιάννης Στάνκογλου, Ιωάννης Παπαζήσης, παίζουν ακόμα: Βαλεντίνα Φυλακτού, Ναταλί Παυλώφ, Ειρήνη Χρηστίδη, Ρίτα Λυτού, Έλενα Μιρτσόφσκ.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 07/11 στις 23:15

«Σχέδιο Πτήσης» (2005) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σβέντκε

Θρίλερ – Στη διάρκεια μιας υπερατλαντικής πτήσης με αεροπλάνο τελευταίας τεχνολογίας όπου μεταφέρεται το φέρετρο του μακαρίτη άντρα της, η μηχανικός αεροσκαφών Κάιλ διαπιστώνει την εξαφάνιση της 7χρονης κόρη της, η οποία όχι μόνο δεν είναι στη λίστα επιβατών, αλλά και κανείς από τους επιβάτες ή το προσωπικό δεν την έχει δει.

Παίζουν: Τζόντι Φόστερ, Πίτερ Σαρσαγκααρντ, Μαρλίν Λιβστον, Σον Μπιν, Κειτ Μπεαχαν.

*Alpha, Κυριακή 07/11 στις 23:40

«Σύρριζα» (2005) σε σκηνοθεσία Σαμ Μεντες

Δραματική Δράσης – Τέλη της δεκαετίας του 1980. Ο Άντονι «Σουοφ» Σουόφορντ (Τζέικ Τζίλενχαλ), φοιτητής από το Σακραμέντο, μόλις κατατάχθηκε στο σώμα πεζοναυτών. Η βασική εκπαίδευση τελειώνει και τώρα ο Σουοφ είναι ελεύθερος σκοπευτής, πανέτοιμος για όλα. Τουλάχιστον… έτσι νομίζει. Με το ξέσπασμα του Πολέμου του Κόλπου, η διμοιρία του μετατίθεται στη Σαουδική Αραβία.

Βαρεμάρα, εκπαίδευση, ενυδάτωση, ύπνος, φαΐ, πάρτι, ψυχολογικά προβλήματα, όλα βρίσκονται μέσα στο μενού και το ένα διαδέχεται το άλλο επί καθημερινής βάσης.
Ενώ αυτοί οι άνθρωποι έχουν προετοιμαστεί για μια μεγάλη και σκληρή μάχη, καταντούν φαντάσματα τους εαυτού τους περιμένοντας πως και πως την οποιαδήποτε επαφή με τον εχθρό. Μετά από 175 μέρες απραξίας, αφόρητης ζέστης και διαρκούς εκνευρισμού, ξεκινά η περίφημη επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου».

Μέσα σε πέντε μέρες, ο Σουοφ και η διμοιρία του θα γίνουν μάρτυρες φρικαλεοτήτων, θα προσπεράσουν απανθρακωμένα πτώματα, φλεγόμενες πετρελαιοπηγές και ίσως να αρπάξουν την ευκαιρία για ν’ αποδείξουν στους εαυτούς τους πως είναι ικανοί να σκοτώνουν. Άλλωστε, γι’ αυτό τον λόγο δεν βρίσκονται εκεί;

Όταν τελικώς έρχεται η πολυπόθητη στιγμή της αποστολής, η νέα πολεμική τεχνολογία στερεί την πρώτη και τελευταία ελπίδα για πραγματική εμπλοκή.

Παίζουν: Τζέικ Τζίλενχαλ, Τζέιμι Φοξ, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Λούκας Μπλακ, Λαζ Αλόνσο.

*Ant1, Κυριακή 07/11 στις 00:00

«Άλιεν Εναντίον Κυνηγού» (2004) σε σκηνοθεσία Πολ Γ. Σ. Άντερσον

Δράσης Περιπέτεια Τρόμου  – Μετά την ανακάλυψη μιας αρχαίας πυραμίδας θαμμένης κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής, μία ομάδα από επιστήμονες και εξερευνητές καταφτάνουν στην παγωμένη ήπειρο. Εκεί, θα βρεθούν μπροστά σε μία φρικιαστική πραγματικότητα: δύο εξωγήινες φυλές βρίσκονται σε πόλεμο. Δεν έχει σημασία ποιος από τους δύο θα κερδίσει. Εμείς, θα χάσουμε.

Παίζουν: Σάνα Λέιθαν, Ραούλ Μπόβα, Λανς Χένρικσεν.

*Skai, Κυριακή 07/11 στις 00:30

«Ένστικτο» (1999) σε σκηνοθεσία Τζον Τάρτελτομπ

Δραματική, μυστηρίου – Ο Θίο Κόλντερ (Κουμπα Γκουντιγκ τζούνιορ), ένας υπέρ-φιλόδοξος εκπρόσωπος της ψυχιατρικής επιστήμης, ζητά ν’ αναλάβει την υπόθεση του Ίθαν Πάουελ (Άντονι Χόπκινς), ενός διακεκριμένου επιστήμονα στον τομέα της ανθρωπολογίας και της ζωολογίας.

Ο Πάουελ είχε αποσυρθεί από τον πολιτισμένο κόσμο τέσσερα χρόνια πριν, προκειμένου να μελετήσει τους εναπομείναντες γορίλες στα δάση της Ρουάντα. Μια ομάδα λαθροθηρών κατέφθασε όμως στην περιοχή, και τότε ο Πάουελ εξαγριωμένος τους επιτέθηκε και σκότωσε δυο απ’ αυτούς.

Τώρα εκτίει την ποινή του σε ένα από τα πιο απάνθρωπα ιδρύματα για ψυχικά διαταραγμένους εγκληματίες, κι ο Κόλντερ το βλέπει ως την πιο ιδανική περίπτωση για να δώσει μια εντυπωσιακή ώθηση τόσο στην επιστημονική του καριέρα όσο και στην περιουσία του, με τα πνευματικά δικαιώματα από την μεταφορά της ιστορίας του ανθρωπολόγου σε βιβλίο.

Γνωρίζοντας όμως καλύτερα τον Πάουελ, ο φιλοχρήματος Κόλντερ θ’ αρχίσει να διαβλέπει ένα εξαιρετικό επιστημονικό πνεύμα, κι ένα θαμμένο μυστικό που θα μπορούσε να σώσει ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Μόρα Τίρνεϊμ, Τζορτζ Ντζούντζα, Τζον Άστον, Κουμπα Γκουντιγκ τζούνιορ.

*Alpha, Κυριακή 07/11 στις 01:40

«Hellboy II: Η χρυσή στρατιά» (2008) σε σκηνοθεσία Γκιγιέρμο Ντελ Τόρ

Δράσης, περιπέτεια, φαντασίας – Μετά από μια μακρά περίοδο ανακωχής ανάμεσα στους ανθρώπους και το αθέατο βασίλειο της Μπεθμόρα, οι δύο κόσμοι έρχονται αντιμέτωποι με ένα ξέσπασμα χωρίς προηγούμενο.

Ένας αδίστακτος δυνάστης συγκεντρώνει μια πανίσχυρη στρατιά από πλάσματα του Κάτω Κόσμου και κηρύσσει τον πόλεμο στην ανθρωπότητα.

Ο γεννημένος στις φλόγες της κόλασης, δαίμονας Hellboy και η ομάδα του, καλούνται να σώσουν τη Γη από την ανταρσία. Για άλλη μια φορά, ο πύρινος ήρωας θα συμμαχήσει με τους θνητούς με στόχο να σώσουν την ανθρωπότητα από τις δυνάμεις του Σκότους. Ωστόσο, όντας πλάσμα ανάμεσα στο ανθρώπινο και το φανταστικό και ο ίδιος, θα βρεθεί σύντομα να πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στη ζωή, που ξέρει και ένα άγνωστο πεπρωμένο, που τον καλεί.

Παίζουν: Νταγκ Τζόουνς, Ρον Πέρλμαν, Σέλμα Μπλερ.

*Star, Κυριακή 07/11 στις 01:45

«November criminals» (2017) σε σκηνοθεσία Σάσα Τζερβάσι

Αστυνομική, δραματική, μυστηρίου  – Το βιβλίο November Criminals του Sam Munson (2010), μεταφέρεται στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Sacha Gervasi (σκηνοθέτης του Hitchcock με τον  Anthony Hopkins) και τον σεναριογράφο Steven Knigth. Μετά τον μυστηριώδη θάνατο ενός αφροαμερικανού συμφοιτητή τους, ο Άντισον και η Φοίβη ερευνούν κάθε σπιθαμή της Ουάσιγκτον για να βρουν τον δολοφόνο του. Καθώς «σκάβουν» βαθύτερα, αποκαλύπτουν έναν επικίνδυνο κόσμο διαφθοράς και ψεμάτων, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Ο έρωτας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους θα τους βοηθήσει ή θα δημιουργήσει προβλήματα;

Παίζουν:Κλόι Γκρέις Μορέτζ, Άνσελ  Έλγκορτ, Κάθριν Κίνερ, Ντέιβιντ Στράθερν.

*Mega, Κυριακή 07/11 στις 02:10

«Rocketman» (2019) σε σκηνοθεσία Ντέξτερ Φλέτσερ

Δράμα – Μιούζικαλ – Το «Rocketman» είναι ένα επικό μιούζικαλ φαντασίας για την απίθανη ιστορία των πρώτων χρόνων της καριέρας του Έλτον Τζον.

Η ταινία ακολουθεί το μεγαλειώδες ταξίδι της μεταμόρφωσης του Ρέτζιναλντ Ντουάιτ από ντροπαλό πιανίστα στον παγκόσμιο σταρ Έλτον Τζον.

Πρόκειται για την ιστορία τού πώς ένα αγόρι από μια μικρή πόλη γίνεται μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της μουσικής και της ποπ κουλτούρας γενικότερα.

Παίζουν: Τάρον Έγκερτον, Τζέιμι Μπελ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ.

*Open, Κυριακή 07/11 στις 02:15