6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Δευτέρας και η ώρα της ταινίας έφτασε.

«Gold» (2016) σε σκηνοθεσία Στίβεν Γκέιγκαν

Δράμα – Ο Μάθιου Μακ Κόναχι είναι ο Κένι Γουέλς, ένας άτυχος επιχειρηματίας, παλεύει να συντηρήσει την εταιρεία που κληρονόμησε από τον πατέρα του στο Ρήνο της Νεβάδα και παράλληλα προσπαθεί να πετύχει το όνειρό του: να βρει χρυσό στη ζούγκλα της Ινδονησίας. Για να το καταφέρει ενώνει τις δυνάμεις του με τον γεωλόγο Μάικλ Ακόστα (Έντγκαρ Ραμίρεζ) για να ξετρυπώσουν το χρυσάφι που βρίσκεται βαθιά μέσα στις ανεξερεύνητες και απάτητες ζούγκλες της Ινδονησίας.

Όταν έρχεται η στιγμή που τα καταφέρνουν και απογειώνονται σε οικονομική κι κοινωνική κλίμακα, τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι είναι ανέτοιμοι να το διαχειριστούν.
Είναι οι νέοι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι που δύσκολα θα γίνουν δεκτοί από την καλή κοινωνία με το “παλαιό χρήμα” της Αμερικής. Ο πεισματικός, αυτοκαταστροφικός ονειροπόλος, Κένι όμως είναι από αυτούς που αναγεννιούνται μέσα από τις στάχτες τους και το έχει αποδείξει πολλές φορές.

Παίζουν: Μάθιου ΜακΚόναχι, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Κόρεϊ Στολ.

*Open, Δευτέρα 8/11, στις 21:00

«The International» (2009) σε σκηνοθεσία Τομ Τίκβερ

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Ο Κλάιβ Όουεν και η Ναόμι Γουότς πρωταγωνιστούν σε ένα πολιτικό θρίλερ δράσης προσπαθώντας να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες τράπεζες.

Ο Λούις Σάλιντζερ (Κλάιβ Όουεν) είναι πράκτορας της Ιντερπόλ και η Έλινορ Γουίτμαν (Ναόμι Γουότς) η βοηθός Εισαγγελέας του Μανχάταν.

Θα εμπλακούν σε ένα επικίνδυνο κυνηγητό προκριμένου να δουν στη φυλακή τους υπεύθυνους για μία παγκόσμια συνομωσία. Έρχονται αντιμέτωποι με έναν από τους πιο απίθανους και πανίσχυρους κατηγορούμενους: μια τράπεζα διεθνούς βεληνεκούς, με οικονομικές και πολιτικές διασυνδέσεις σε διάφορες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο.

Η τράπεζα εξυπηρετεί το οργανωμένο έγκλημα και τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις ως τραπεζίτης και ως μεσίτης όπλων και δεν διστάζουν να διατάξουν τη δολοφονία όσων τους απειλούν, ακόμη και των ίδιων των υπαλλήλων τους.

Παρότι ο στόχος τους μοιάζει ακατόρθωτος, οι ίδιοι είναι αποφασισμένοι να εναντιωθούν σε ένα σύστημα που αποδεδειγμένα θα έφτανε ακόμα και στο φόνο για να υπερασπίσει τα συμφέροντά του.
Ανακαλύπτοντας αναρίθμητες ύποπτες τραπεζικές κινήσεις, ο Σάλιντζερ και η Γουίτμαν ακολουθούν την πορεία των χρημάτων από το Βερολίνο στο Μιλάνο και από εκεί στη Νέα Υόρκη και στην Κωνσταντινούπολη, ρισκάροντας την ίδια τους τη ζωή μπροστά στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

Παίζουν: Κλάιβ Όουεν, Ναόμι Γουότς, Άρμιν Μιούλερ-Σταλ, Ούλριχ Τόμσεν.

*Skai, Δευτέρα 8/11, στις 21:00

«Truman Capote» (2005) σε σκηνοθεσία Μπένετ Μίλερ 

Βιογραφικό δράμα – Τον Νοέμβριο του 1959, βρισκόμενος στο απόγειο της αναγνώρισής του, λόγω της τεράστιας επιτυχίας του τελευταίου του έργου “Πρόγευμα στο Τίφανις”, ο περίφημος συγγραφέας Τρούμαν Καπότε, υποκινούμενος από τη δημοσιογραφική περιέργεια, θα ταξιδέψει από την Νέα Υόρκη στο μακρινό Κάνσας, προκειμένου να διερευνήσει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από το στυγνό φονικό, μιας τετραμελούς φιλήσυχης οικογένειας.

Τρία χρόνια αργότερα, το αποτέλεσμα της μελέτης του στον τόπο του εγκλήματος αλλά και της προσέγγισης των δολοφόνων που το προκάλεσαν, θα αποτυπωθεί στο βιβλίο του, με τον τίτλο “Εν Ψυχρώ”, που με την σκληρή του αφήγηση κυριολεκτικά θα σοκάρει την αμερικάνικη κοινή γνώμη. Συνάμα όμως θα αλλάξει και ολόκληρο τον δικό του τρόπο σκέψης.

Παίζουν: Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Κάθριν Κίνερ, Κλίφτον Κόλινς, Κρις Κούπερ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 8/11, στις 22:00

«Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» (2018) σε σκηνοθεσία Άντονι και Τζόι Ρούσο

Δράσης Περιπέτεια – Προκειμένου να υποτάξει το Σύμπαν, αφού καταστρέψει το μισό από αυτό, ο πανίσχυρος Thanos αναζητά τα έξι πετράδια της Αιωνιότητας. Μετά την συντριβή του αεροσκάφους στον πλανήτη Άσγκαρντ θα αποκτήσει το δεύτερο πολύτιμο πετράδι. Μένουν ακόμα άλλα τέσσερα, από τα οποία τον χωρίζει η ομάδα των Εκδικητών.

Ακόμα όμως κι αν ο Iron Man, ο Thor, ο Hulk, ο Captain America, η Black Widow, ο Spiderman, ο Black Panther, ο Doctor Strange και οι Φύλακες του Γαλαξία ξεπεράσουν τις διαφορές τους και ενωθούν σε μια γροθιά απέναντι σε αυτόν τον απειλητικό κίνδυνο, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τη σωτηρία του σύμπαντος. Ο Thanos όμως είναι ήδη εδώ.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Κρις Χέμσγουερθ, Μαρκ Ράφαλο, Κρις Έβανς, Σκάρλετ Γιόχασνσον, Μπένεντικ Κάμπερμπατς, Ντον Τσιντλ, Τομ Χόλαντ, Τσάντγουικ Μπόσμαν, Πολ Μπέτανι, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Άντονι ΜακΚι, Σεμπάστιαν Σταν, Ντανάι Γκουρίρα, Λετίσια Ράιτ, Ντέιβ Μποτίστα, Ζόε Σαλντάνα, Τζος Μπρόλιν, Κρις Πρατ, κ.α.

*Alpha, Δευτέρα 8/11, στις 22:30

«Άγρυπνος» (2017) σε σκηνοθεσία Μπάραν Μπο Οντάρ

Αστυνομική, δράσης  – Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Τζέιμι Φοξ, υποδύεται τον μυστικό πράκτορα Βίνσεντ Ντόους, ο οποίος παγιδεύεται σε ένα δίκτυο διεφθαρμένων αστυνομικών και μαφιόζων που ελέγχουν τον υπόκοσμο των καζίνο στο Λας Βέγκας. Όταν μια ληστεία πηγαίνει στραβά, μια ομάδα γκάνγκστερ απαγάγει τον έφηβο γιο του. Μια περιπετειώδης νύχτα ξεκινά, με τον Ντόους να προσπαθεί να σώσει το παιδί του και να παραδώσει τους απαγωγείς στη δικαιοσύνη.

Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Μισέλ Μόναγκαν, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Σκουτ ΜακΝέρι.

*Mega, Δευτέρα 8/11, στις 23:50

«Μπάτμαν για Πάντα» (1995) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Δράσης, περιπέτεια, φαντασίας – Ο Batman έχει να αντιμετωπίσει τον TwoFace, έναν πρώην εισαγγελέα που τον θεωρεί υπεύθυνο για την παραμόρφωση που υπέστη στο πρόσωπό του και τον Riddler έναν πρώην υπάλληλο του Bruce Wayne, ειδικό στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχει κατασκευάσει μια σατανική συσκευή. Στο πλευρό του έχει μια ερωτεύσιμη ψυχολόγο την Dr. Chase Meridian και τον Robin έναν νεαρό ακροβάτη ο οποίος σύντομα θα γίνει το δεξί του χέρι.

Παίζουν: Βαλ Κίλμερ, Κρις Ο’ Ντόνελ, Τόμι Λι Τζόουνς, Τζιμ Κάρεϊ, Νικόλ Κίντμαν.

*Star, Δευτέρα 8/11, στις 02:30