6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Πέμπτης και η ώρα της ταινίας έφτασε.

«Οι Θεοί της Αιγύπτου» (2016) σε σκηνοθεσία Άλεξ Πρόγιας

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Η επιβίωση του ανθρώπινου είδους κρέμεται από μία κλωστή, καθώς ο θνητός ήρωας Μπεκ ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι για να σώσει τον κόσμο και την πραγματική του αγάπη. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια του παντοδύναμου θεού Χόρους σε μια αναπάντεχη συμμαχία ενάντια στον Σετ, τον αμείλικτο θεό του σκότους που έχει υφαρπάξει τον θρόνο της Αιγύπτου, βουτώντας την κάποτε ειρηνική και εύπορη αυτοκρατορία στο χάος και τις διαμάχες.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μπρέντον Θουέιτς, Νικολάι Κόστερ Γουαλντάου, Τζέφρι Ρας, Κόρτνεϊ Ίτον.

*Star, Πέμπτη 11/11, στις 21:00

«Εχθρός προ των Πυλών» (2001) σε σκηνοθεσία Ζαν-Ζακ Ανό

Δραματική Περιπέτεια Πολεμική – Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται αλλά τα μάτια όλων είναι στραμμένα στη μάχη του Στάλινγκραντ, καθώς όλη η ανθρωπότητα αγωνιά για την έκβασή της.

Την ώρα που τα γερμανικά και τα ρωσικά στρατεύματα ρίχνουν τη μία σειρά στρατιωτών μετά την άλλη στη μάχη, ένας ρώσος ελεύθερος σκοπευτής, ο Βασίλι Ζάιτσεφ (Τζουντ Λο), πλησιάζει αθέατος κα αθόρυβα τους εχθρούς του και τους εξολοθρεύει. Ένας σοβιετικός αξιωματικός, ο κομισάριος Ντανίλοφ (Τζόζεφ Φάινς), αντιλαμβάνεται την προπαγανδιστική αξία του Βασίλι και ανακηρύσσει αυτό τον απλό στρατιώτη σε εθνικό ήρωα και ίνδαλμα της χώρας του.

Οι ναζί στέλνουν από το Βερολίνο στο φλεγόμενο Στάλινγκραντ τον καλύτερο σκοπευτή τους, τον ταγματάρχη Κένινγκ (Εντ Χάρις), με σκοπό να τον βρει πάση θυσία και να τον σκοτώσει. Οι δύο άντρες έρχονται αντιμέτωποι μέσα στα ερείπια της βομβαρδισμένης πόλης, διεξάγοντας τον δικό τους, προσωπικό πόλεμο σε ένα παιχνίδι γάτας-ποντικιού.

Ο Βασίλι, όμως, πρέπει να φυλάει και τα νώτα του, καθώς ο «φίλος» του, ο Ντανίλοφ, διεκδικεί επίσης την καρδιά της όμορφης και γενναίας αμερικανο-ρωσίδας Τάνια (Ρέιτσελ Βάις).

Παίζουν: Τζουντ Λο, Εντ Χάρις, Ρέιτσελ Βάις, Τζόζεφ Φάινς, Μπομπ Χόσκινς, Γκάμπριελ Τόμσον, Ρον Περλμαν.

*Skai, Πέμπτη 11/11, στις 21:00

«Πουθενά Χωρίς την Κόρη μου» (2013) σε σκηνοθεσία Εουχένιο Ντερμπέζ

Δραματική Κομεντί Οικογενειακή – Ο Βαλεντίν Μπράβο ήταν πάντα ένα μάλλον φοβιτσιάρικο παιδί, που φοβόταν τα πάντα, από τα ύψη μέχρι τις αράχνες. Προκειμένου να τον κάνει ατρόμητο ο πατέρας του τον υπέβαλλε σε ακραίες δοκιμασίες τις οποίες όταν βαρέθηκε ο Βαλεντίν, έφυγε από το σπίτι δηλώνοντας ότι δεν αγαπά τον πατέρα του.

Μια μέρα μια πρώην κοπέλα του, η Τζούλι εμφανίζεται στο κατώφλι του με ένα κοριτσάκι, ισχυριζόμενη ότι είναι κόρη του και αποτέλεσμα μίας ερωτικής τους συνεύρεσης.
Ως μια απίθανη πατρική φιγούρα, ο Βαλεντίν μεγαλώνει την Μάγκι για έξι χρόνια, δίνοντάς της ένα ευτυχισμένο, διασκεδαστικό και ξέγνοιαστο σπίτι. Εν τω μεταξύ, ο ίδιος καθιερώνεται ως ένας από τους κορυφαίους κασκαντέρ του Χόλιγουντ, με τη Μάγκι να ενεργεί ως μεταφράστριά του, καθώς ο Βαλεντίν δεν γνωρίζει ακόμα αγγλικά.

Η Τζούλι, που είναι σε σχέση με μια γυναίκα, αποφασίζει να γίνει ξανά μέρος της ζωής της Μάγκι, μαζί με την σύντροφό της, την Ρενέ, που ζει στη Νέα Υόρκη, αλλά συνειδητοποιεί ότι δεν θέλει απλά να βλέπει τη Μάγκι κατά τις επισκέψεις και τις αργίες.

Διεκδικεί την επιμέλειά της και όλα αλλάζουν στη ζωή τους…

Παίζουν:Εουχένιο Ντερμπέζ, Τζέσικα Λίντσεϋ, Λορέτο Περάλτα, Ντάνιελ Ρέιμοντ, Αλεσσάντρα Ροσάλντο, Χιούγκο Στίγκλιτζ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 11/11, στις 22:00

«Το φιλί της ζωής» (2007) σε σκηνοθεσία Νίκος Ζαπατίνας

Ελληνική Ταινία Κωμωδία Ρομαντική – Ο Πασχάλης είναι γεωπόνος και έτοιμος να παντρευτεί την αγαπημένη του Ανθούλα στη Μήλο. Ωστόσο, κατά λάθος θα βρεθεί στο πλοίο για τη Σίφνο, όπου θα γνωρίσει τη Ζωή, μια πανέμορφη φωτογράφο που δε φαίνεται να είναι και ο πιο συνηθισμένος τύπος γυναίκας. Καθώς όμως οι ακτοπλοϊκές αρχές έχουν κηρύξει απεργία, ο Πασχάλης συνειδητοποιεί ότι μπορεί να χάσει το… γάμο του! Οι ελπίδες του αναπτερώνονται, όταν μαζί με τη Ζωή θα γνωρίσουν ένα ζευγάρι, που προσφέρεται να τον βοηθήσει να φτάσει στα σκαλιά της εκκλησίας, αν και ίσως μπορεί να είναι πια αργά…

Παίζουν: Κατερίνα Παπουτσάκη, Λαέρτης Μαλκότσης, Ζέτα Δούκα, Θέμος Αναστασιάδης, Σάκης Μπουλάς, Γιάννης Ζουγανέλης, Παρθένα Χοροζίδου.

*Mega, Πέμπτη 11/11, στις 22:30

«Μια Μικρή Χάρη» (2018) σε σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ

Μυστηρίου – Η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από την Στέφανι μια μαμά «vlogger» που αναζητά την αλήθεια πίσω από την εξαφάνιση της καλύτερης της φίλης , της Έμιλi.

Η Έμιλι ένα πρωινό της τηλεφωνεί και της ζητάει μια μικρή χάρη, να παραλάβει η Στέφανι τον γιό της από το σχολείο μέχρι η ίδια να επιστρέψει από την δουλεία της. Από εκείνη την στιγμή τα ίχνη της Έμιλι αγνοούνται.

Παίζουν: Άννα Κέντρικ, Μπλέικ Λάιβλι, Λίντα Καρντελίνι, Ρούπερτ Φρεντ.

*Open, Πέμπτη 11/11, στις 23:40

«Λόλα» (1964) σε σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Δραματική Ελληνική Ταινία – Ο Άρης (Νίκος Κούρκουλος) μετά από τρία χρόνια, βγαίνει από τη φυλακή και εμφανίζεται στην Τρούμπα. Σκοπός του είναι τόσο το ξεκαθάρισμα παλιών λογαριασμών, με τη συμμορία που τον έστειλε στη φυλακή, αλλά και να μάθει αν ανάμεσα σε αυτούς που τον πρόδωσαν ήταν και η Λόλα (Τζένη Καρέζη), μια κοπέλα που δουλεύει στο καμπαρέ του Στέλιου (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος).

Ο Άρης είχε ερωτική σχέση με τη Λόλα, την οποία διατηρούν ακόμη αλλά ο Στέλιος, που είναι κι αυτός ερωτευμένος με τη Λόλα, αναθέτει σε έναν μπράβο του (Σπύρος Καλογήρου) να σκοτώσει τον Άρη.

Την ίδια στιγμή που ο Άρης μονομαχεί με τον μπράβο, οι άνθρωποι του Στέλιου απαγάγουν την Λόλα και την κλείνουν σε ένα σπίτι, αναγκάζοντας τον Άρη να συγκρουστεί μαζί τους.
Στην ιστορία εμπλέκεται καθοριστικά κι ο γέρος δεσμοφύλακας του Άρη (Παντελής Ζερβός), που στο τέλος αποδεικνύεται πατέρας της Λόλας.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Νίκος Κούρκουλος, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Παντελής Ζερβός, Γιάννης Βογιατζής, Νίκος Φέρμας, Λαυρέντης Διανέλλος, Σπύρος Καλογήρου.

*Mega, Πέμπτη 11/11, στις 00:50