12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και όσα μπορείς να απολαύσεις στη μικρή οθόνη είναι εδώ.

«Μια Πάπια Μα Ποια Πάπια» (2018) σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Τζένκινς 

Animation – Δύο ορφανά παπάκια, η δυναμική, μόλις 16 ημερών Τσι και ο μικρότερος αδελφός της Τσάο, αποχωρίζονται από το σμήνος τους κατά λάθος εξαιτίας του φιγουρατζή ιπτάμενου Πενγκ, μιας αρσενικής χήνας που είναι ελεύθερο πνεύμα, ένας εργένης που προτιμά χίλιες φορές τα παράτολμα εναέρια ακροβατικά, αντί να συμμετέχει στις προετοιμασίες των υπολοίπων για την ετήσια μετανάστευση Τα φοβισμένα παπάκια ζητάνε τη βοήθεια του Πενγκ για να επιστρέψουν στο σμήνος τους.

Εκείνος αρνείται, αλλά ένας τραυματισμός στη φτερούγα του τον αναγκάζει να αλλάξει γνώμη. Οι τρεις τους θα ζήσουν μια μοναδική περιπέτεια, με εμπόδια και δυσκολίες που θα τους φέρει όμως πραγματικά κοντά. Ο Πενγκ αποδεικνύεται τελικά η καλύτερη πατρική φιγούρα που θα μπορούσαν να έχουν αυτά τα δύο ορφανά παπάκια!.

Με τις φωνές των Μανώλης Γιούργος, Ντίνος Σούτη, Νίκος Παπαδόπουλους, Γιώτα Μηλίτση, Γιάννης Υφαντής, Αλεξάνδρα Λέρτα, Χρύσα Σαμαρά, Γιώργος Σκουφής, Ιφιγένεια Στάικου.

*Open, Παρασκευή 12/11, στις 21:00

«Αυτοκίνητα 2» (2011) σε σκηνοθεσία Τζον Λάσιτερ

Animation – Ο Κεραυνός Μακουίν, το κόκκινο αγωνιστικό που κατέκτησε το τοπικό κύπελλο στην πρώτη ταινία, τώρα θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια πιο… διεθνή πρόκληση – τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αυτοκινήτου. Όμως αυτοί οι αγώνες ταχύτητας θα τους ξεβολέψουν από τις γνωστές διαδρομές τους, αφού απαιτούν την παρουσία τους σε τρία διαφορετικά σημεία του πλανήτη: το πολύβουο Τόκιο, την κοσμοπολίτικη παραθαλάσσια πόλη της Ιταλίας, Πόρτο Κόρσα και το αριστοκρατικού Λονδίνο. Ο Κεραυνός Μακουίν φυσικά δε χρειάζεται να ανησυχεί, αφού μαζί του θα είναι και ο καλός του φίλος, Μπάρμπας. Ωστόσο, οι εκπλήξεις και οι ανατροπές που τους περιμένουν, δεν θα κάνουν αυτό το πρώτο υπερατλαντικό ταξίδι τους μια εύκολη βόλτα προς τη δόξα…

Φωνές δανείζουν οι: Όουεν Γουίλσον, Μάικλ Κέιν, Λάρι δε Κέϊμπλ Γκάϊ, Έμιλι Μόρτιμερ, Τζον Τορτούρο, Φράνκο Νέρο, Τζέισον Άιζακς, Τόμας Κρέτσμαν, Τζο Μαντένια, Πίτερ Τζεικομπσον, Έντι Λίζαρντ, Μπόνι Χαντ,.

*Alpha, Παρασκευή 12/11, στις 21:00

«Η Κόρη μου η Σοσιαλίστρια» (1966) σε σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος 

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας επιχειρηματίας υποδέχεται την κόρη του από το εξωτερικό που είχε πάει για σπουδές προκείμενου να αναλάβει τη διοίκηση της επιχείρησης. Στο εργοστάσιο όμως δουλεύει και ένας υπάλληλος ο οποίος δεν είναι και τόσο ευπρόσδεκτος στα αφεντικά του. Η κατάσταση χειροτερεύει για αυτόν όταν έρχεται σε σύγκρουση για διάφορα θέματα με την νέα αφεντικίνα. Όμως μέσα από αυτές τις συγκρούσεις θα γεννηθεί ο έρωτας…

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Σταύρος Ξενίδης, Νικήτας Πλατής, Πέτρος Λοχαϊτης, Χρόνης Εξαρχάκος, Αλίκη Ζαβερδινού, Χρύσα Κοζίρη, Χρήστος Μάντζαρης, Μάκης Γιαννόπουλος, Νίκος Τσούκας, Ντίνος Καρύδης, Γιώργος Μεσσάλας, Αλέκος Ζαρταλούδης.

*Ant1, Παρασκευή 12/11, στις 21:30

«Εντολή Αυτοκτονίας» (1997) σε σκηνοθεσία Μαρκ Γκριφιθς

Δράσης Τρόμου – Ένας πρώην πεζοναύτης ο Μάικ Γουέστον, επιστρέφει στο Βιετνάμ για μία αποστολή διάσωσης.

Στην τελευταία ειδική επιχείρηση που είχε πάρει μέρος με την ομάδα του, απέτρεψαν μια παράνομη συναλλαγή πυρηνικών και ακύρωσαν τα σχέδια του Βιετναμέζου στρατηγού Νγκάι.
Πρόσφατα όμως, ανακάλυψε ότι ο καλύτερός του φίλος και συνεργάτης, ο Τζόουνς που θεωρούσε νεκρό μετά την αποστολή εκείνη, τώρα είναι αιχμάλωτος του σαδιστή Νγκάι.

Είναι αποφασισμένος να σώσει τον φίλο του με κάθε θυσία και να διασφαλίσει ότι ο στρατηγός δεν θα μάθει τη θέση των πυρηνικών της Αμερικάνικης πλευράς.

Χάρη στην αδερφή του Τζόουνς και την πειθώ της, δεν θα είναι μόνος του σε αυτή την αποστολή διάσωσης αλλά πολλοί καλοί φίλοι και συνεργάτες θα συμμετέχουν για να σώσουν τον Τζόουνς.

Παίζουν: Τόμας Ιαν Γκρίφιθ, Κρις Μάλκι, Μασοντ Λη, Κόρτνει Γκέινς, Τζέιμς Κάρεν.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 12/11, στις 22:00

«John Wick: Κεφάλαιο 3» (2019) σε σκηνοθεσία Τσαντ Σταέλσκι

Περιπέτεια – Το συνδικάτο του εγκλήματος επικήρυξε τον Τζον Γουίκ για 14.000.000 δολάρια και ο χρόνος που έχει για να εξαφανιστεί μέσα στην αφιλόξενη Νέα Υόρκη, είναι μόλις 60 λεπτά. Η δολοφονία του Ιταλού μαφιόζου Σαντίνο Αντόνιο μέσα στο Ξενοδοχείο Κοντινένταλ, παραβίασε τους κανόνες του κόσμου τους.

Ο ασταμάτητος John Wick επιστρέφει στην 3η περιπέτειά του, πιο εκδικητικός από ποτέ. Σε κάθε γωνία συναντά και από έναν αποφασισμένο πληρωμένο δολοφόνο, ενώ κάθε βήμα του παρακολουθείται. Ακόμη και ο Βασιλιάς του Μπαουερι (Λώρενς Φισμπουρν) έχει στείλει ξωπίσω του όλα τα “μάτια” και τα “αυτιά” του.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Εϊζια Κέιτ Ντίλον, Τζερόμ Φλιν, Ιαν ΜακΣέιν.

*Star, Παρασκευή 12/11, στις 22:15

«Η Μούμια» (2017) σε σκηνοθεσία Άλεξ Κούρτζμαν

Περιπέτεια – Ο Νικ Μόρτον, ένας στρατιώτης, αναλαμβάνει να συνοδέψει σε μια αποστολή στο Ιράκ την αρχαιολόγο Τζένι Χάλσεϊ. Τυχαία ανακαλύπτουν τη σαρκοφάγο της αρχαίας πριγκίπισσας της Αιγύπτου, Αχμανέτ. Η Αχμανέτ ξυπνάει από τον λήθαργό της και μαζί της ξυπνάει ένα πρωτόγνωρο μίσος και δίψα για εκδίκηση, πέρα από την ανθρώπινη φαντασία.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ράσελ Κρόου, Άναμπελ Γουάλις, Σοφία Μπουτέλα.

*Ant1, Παρασκευή 12/11, στις 23:30

«Fight Club» (1999) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Δραματική Δράσης – Ο Έντουαρντ Νόρτον (αφηγητής της ταινίας) και το σχιζοειδές alter ego του, ο Τάιλερ Ντέρντεν (Μπραντ Πιτ) πρωταγωνιστούν στην καλτ ταινία της δεκαετίας του ’90, η οποία καθιερώθηκε ως σήμα κατατεθέν της τότε αντισυμβατικής γενιάς.

Ένα «διχασμένο» ντουέτο που θολώνει από την καταναλωτική μανία της εποχής και την τυπικότητα της καλοπληρωμένης καθημερινότητάς του, τα παίρνει στο κρανίο, ξεκινά εκστρατεία ενάντια στην αποχαύνωση και τον καταναλωτισμό, οργανώνοντας το κλαμπ πάλης (Fight Club).

Ο Νόρτον υποδύεται τον ανώνυμο πρωταγωνιστή, έναν “οποιονδήποτε”, που είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και δυσαρεστημένος με τη δουλειά γραφείου που κάνει. Ξεσπά την βαρεμάρα του με καθημερινές παραγγελίες νέων καταναλωτικών αγαθών, φροντίζει να ενημερώνεται για την τελευταία λέξη της μόδας στα ψυγεία, τα σουηδικά έπιπλα, τους φούρνους μικροκυμάτων ενώ συμμετέχει σε ομάδες υποστήριξης ατόμων με καρκίνο του προστάτη, λευχαιμία και άλλου είδους θανατηφόρες ασθένειες στις οποίες αναζητά φίλους, τρυφερότητα, επικοινωνία αλλά και την ίδια του την ταυτότητα..

Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε κάθε ομάδα συμμετέχει και με διαφορετικό όνομα , χωρίς να αποκαλύπτεται το πραγματικό, παρά μόνο στο τελευταίο εικοσάλεπτο της ταινίας.

Όταν γνωρίζει τον κατασκευαστή σαπουνιών, Τάιλερ Ντέρντεν εντυπωσιάζεται από τον αντισυμβατικό τρόπο σκέψης του και συνεργάζεται μαζί του δημιουργώντας ένα κρυφό κλαμπ, στο οποίο συμμετέχουν κι άλλοι άντρες που θέλουν να παλέψουν για εκτόνωση και διασκέδαση.

Η βία, από κυρίαρχο στοιχείο της καθημερινής ζωής μετουσιώνεται σε εκτόνωση, με στοιχεία λαγνείας και βαθμιαία, συντροφικότητας απέναντι στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας : σημείο αναγνώρισης για τα μέλη τα σημάδια από τους ξυλοδαρμούς, που πλέον έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους ως κοινότητα.

Παίζουν: Έντουαρντ Νόρτον, Μπραντ Πιτ, Ελένα Μπόναμ Κάρτερ, Τζάρεντ Λέτο, Μιτ Λοφ, Ζακ Γκρένιερ, Ντέιβιντ Λι Σμιθ,Εϊον Μπέιλι, Ντέιβιντ Άντριους

*Open, Παρασκευή 12/11, στις 00:30

«Pulp Fiction» (1994) σε σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο

Αστυνομική Περιπέτεια – Ο Κουέντιν Ταραντίνο σκηνοθετεί 3 σπονδυλωτές ιστορίες, που παρακολουθούμε σε πραγματική χρονολογική σειρά και μετατρέπει την ταινία σε cult αριστούργημα που απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών και 7 Υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Η πρώτη αφορά έναν χαρτοφύλακα που πρέπει να πάρουν ξανά στα χέρια τους οι δύο εκτελεστές Βίνσεντ Βέγκα (Τζον Τραβόλτα) και Τζουλς Ουίνφιλντ (Σάμιουελ Λ. Τζάκσον) που δουλεύουν για τον γκάνγκστερ Μαρσέλους Γουάλας (Ιρβιγκ Ρέιμς).
Μετά την ανεύρεση του περιεχόμενου θα εμπλακούν σε έναν ακούσιο φόνο-ατύχημα και θα προσπαθήσουν να απεμπλακούν με τη βοήθεια του απόλυτα ψύχραιμου κυρίου Γουλφ (Χάρβεϊ Καϊτελ).

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Σάμιουελ Τζάκσον, Τιμ Ροθ, Ούμα Θέρμαν, Αμάντα Πλάμερ, Μπρους Γουίλις.

*Skai, Παρασκευή 12/11, στις 00:30

«Χωρίς Ταυτότητα» (2002) σε σκηνοθεσία Nταγκ Λάιμαν

Δράσης Μυστηρίου Περιπέτεια – Κάπου στη θάλασσα της Μεσογείου, μία βροχερή μέρα ένα ιταλικό ψαροκάικο περισυλλέγει έναν ναυαγό (Ματ Ντέιμον) από τη θάλασσα. Το πλήρωμα διαπιστώνει ότι στο κορμί του είναι καρφωμένες δύο σφαίρες και ότι με την ανάκτηση των αισθήσεων του δεν θυμάται τίποτε για την ταυτότητά του.

Πρόκειται για έναν καλογυμνασμένο άνδρα, με τελεία αντανακλαστικά και μία μικροσκοπική συσκευή λέιζερ στο γοφό του. Αυτό είναι το μόνο στοιχείο της ταυτότητάς του, που διαθέτει ο άνθρωπος αυτός. Πρόκειται για τον αριθμό ενός τραπεζικού λογαριασμού.

Με αυτό το εφόδιο οδηγείται στη Ζυρίχη και σε μια τραπεζική θυρίδα που περιέχει πολλά διαβατήρια, αρκετά χρήματα, ένα αυτόματο όπλο, ένα όνομα: Τζέισον Μπορν, καθώς και μια διεύθυνση στο Παρίσι, όπου θα είναι και ο επόμενος του σταθμός. Προσπαθώντας να διαφύγει από άγνωστους διώκτες, θα συναντήσει τη Μαρί (Φράνκα Ποτεντε), μια μυστηριώδη και όμορφη κοπέλα που θα τον ακολουθήσει.

Μαζί θα πάνε στο Παρίσι, όπου ο Μπορν ψάχνει στοιχεία της πραγματικής του ταυτότητας και της ζωής του. Στην πορεία θα ανακαλύψει μία συνωμοσία, δύο δολοφονίες και κάποιον που προσπαθεί να τον σκοτώσει, και όλα αποτελούν σχέδιο της CIA.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Φράνκα Ποτέντε, Κρις Κούπερ, Κλάιβ Όουεν, Μπράιαν Κοξ, Τζούλια Στάιλς, Αντεουάλε Ακινουόγιε-Αγκμπάζε.

*Star, Παρασκευή 12/11, στις 01:00

«Τίγρης και Δράκος» (2000) σε σκηνοθεσία Ανγκ Λι

Περιπέτεια φαντασίας – Στην Κίνα του 19ου αιώνα, ο πολεμιστής Λι Μου Μπάι, κρυφά ερωτευμένος με την αρραβωνιαστικιά ενός νεκρού φίλου του, αναζητά το δράστη της κλοπής ενός μυθικού σπαθιού. Οι υποψίες του στρέφονται στην κόρη του κυβερνήτη, η οποία, θέλοντας να ξεφύγει από τη μοίρα της, έχει εκπαιδευτεί κρυφά στα μυστικά των πολεμικών τεχνών των Σαολίν.

Παίζουν: Τσάου Γιουν Φατ, Μισέλ Γεό, Ζανγκ Ζιγί, Τσανγκ Τσεν, Τσενγκ Πέι Πέι.

*Ant1, Παρασκευή 12/11, στις 02:00

«2+2= Φόνος » (2018) σε σκηνοθεσία Μάικλ Ρόμπινσον

Δραματική Μυστηρίου – Η Χέιλι Ντιν επιστρέφει και αυτή τη φορά το θέμα είναι…προσωπικό. Πολλά χρόνια μετά τη δολοφονία της πρώτης της αγάπης, μια «παγωμένη» υπόθεση έρχεται ξανά στην επιφάνεια.

Δεν πιστεύει σε συμπτώσεις, παρά μόνο σε στοιχεία και αποδείξεις. Αφού συνειδητοποιεί ότι ο στόχος δεν ήταν ο σύντροφός της αλλά εκείνη, αναλαμβάνει να βρει κάθε χαμένο ίχνος. Το πρώτο από τα τρία μέρη της ιστορίας βρίσκει τη Χέιλι ανάμεσα σε…ζωντανούς νεκρούς.

Όταν η Χέιλι Ντιν πηγαίνει στη σχολική γιορτή της ανιψιάς της και ανακαλύπτει ότι η δασκάλα μουσικής Ναόμι Σακς έχει εξαφανιστεί, αναλαμβάνει την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ενώ η δασκάλα δούλευε εντατικά με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για να μείνει ανοιχτό το δημοτικό σχολείο, βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα … «ενοχλητικό» μυστικό. Η Χέιλι προσπαθεί να κολλήσει κομμάτια του παζλ και το κουβάρι της υπόθεσης ξεδιπλώνεται σιγά σιγά…

Παίζουν: Κέλι Μάρτιν, Τζιάκομο Μπεσάτο, Νάνσυ Γκρέις, Σαμάνθα Κόουλ, Τσαντ Λόου.

*Mega, Παρασκευή 12/11, στις 02:10

«Δύο Γυναίκες, Τρεις Βαλίτσες κι Εγώ» (1991) σε σκηνοθεσία Τζον Λάντις

Αστυνομική Κωμωδία – Ο περιβόητος γκάνγκστερ, Άντζελο «Σναπς» Προβολόνε, υπόσχεται στον πατέρα του λίγο πριν αυτός πεθάνει, ότι θα εγκαταλείψει τον υπόκοσμο και θα βάλει τα δυνατά του να γίνει ένας τίμιος επιχειρηματίας. Ο Σναπς δε λέει ψέματα. Αν και δεν έχει εμπειρία από νόμιμες διαδικασίες, σύντομα βάζει σε εφαρμογή τα νέα του πλάνα. Έπειτα όμως από κάποιες απανωτές ατυχίες και παρεξηγήσεις – με αποκορύφωμα τρεις βαλίτσες σε λάθος χέρια, δεν αργεί να διαπιστώσει ότι τελικά η πιο δύσκολη δουλειά του κόσμου είναι να είσαι ένας νόμιμος και έντιμος επιχειρηματίας.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Ορνέλα Μούτι, Πίτερ Ρίγκερτ, Μαρίζα Τομέι, Τσαζ Παλμιντέρι, Ντον Αμέτσι.

*Alpha, Παρασκευή 12/11, στις 02:15