Οι κινήσεις που ανακουφίζουν τον πόνο στον αυχένα

Ο πόνος στον αυχένα δεν προειδοποιεί πριν… χτυπήσει, όμως ευτυχώς για εμάς δεν είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσουμε. Ανακαλύψτε τις κινήσεις- κλειδιά που θα απαλύνουν την ενόχληση

Κακή στάση του σώματος, καθιστική ζωή, πολύωρη παραμονή σε οθόνες του υπολογιστή ή και του κινητού αλλά ακόμα και τραυματισμοί από την άσκηση και λάθος κινήσεις του σώματος στην προσπάθεια να σηκώσουμε κάτι επηρεάζουν τη σπονδυλική στήλη και μπορούν να προκαλέσουν πόνους στον αυχένα και την μέση διαταράσσοντας την καθημερινότητά μας.

Πώς θα ανακουφιστείτε άμεσα

Ο πόνος στον αυχένα ίσως πάρει λίγο παραπάνω χρόνο να θεραπευθεί, όμως οι παρακάνω κινήσεις εγγυημένα θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα.

Παγωμένα επιθέματα

Αρχικά, τοποθετήστε παγωμένα επιθέματα στην πάσχουσα περιοχή για λίγα λεπτά τρεις φορές ημερησίως. Δε χρειάζεται να προβείτε σε περιττά έξοδα, καθώς τέτοια θα μπορούσαν απλά να είναι ορισμένες σακούλες κατευθείαν από την κατάψυξη, τυλιγμένες σε μια πετσέτα, έτσι ώστε να αποφύγετε το έγκαυμα.

Πάρτε ένα παυσίπονο 

Ένα αντιφλεγμονώδες δισκίο αποτελεί μια από τις πρώτες σανίδες σωτηρίας ενάντια στο αρχικό άλγος. Φροντίστε όμως να ακολουθήσετε τις οδηγίες της συσκευασίας.

Περπατήστε με ίσια πλάτη 

Η σωστή στάση του σώματος είναι το Α και το Ω και εάν φροντίσετε να περπατήσετε διατηρώντας μια σωστή και φυσιολογική στάση του σώματος, θα απαλύνετε τον πόνο. Για να βεβαιωθείτε ότι στέκεστε σωστά, φανταστείτε ότι μια αόρατη κλωστή σας τραβάει από την κορυφή του κεφαλιού προς τον ουρανό.

Η σημασία του stretching 

Εφόσον έχετε παρέμβει στην αντιμετώπιση του άμεσου πόνου και έχετε ξεκουράσει την περιοχή για μια μέρα, ήρθε η ώρα να προσθέσετε κίνηση στην περιοχή, κάνοντας ορισμένες διατάσεις. Με αυτό τον τρόπο, θα αποτρέψετε αποτελεσματικά την εμφάνιση κάποιου νέου πόνου ή την επανεμφάνιση κάποιου παλιότερου.

Σηκώστε τα χέρια σας: Kαθίστε με ίσια πλάτη σε μια καρέκλα, με τα πόδια σας να πατούν στο έδαφος, και «κρεμάστε» τα χέρια σας, χαλαρώνοντας παράλληλα τους ώμους. Με τις παλάμες να «κοιτούν» η μία την άλλη, σιγά σιγά ανεβάστε τα χέρια σας έως πάνω από το κεφάλι, διατηρώντας χαλαρούς του ώμους και τους αγκώνες. Πάρτε τρεις βαθιές αναπνοές και έπειτα κατεβάστε τα χέρια σας. Επαναλάβετε δέκα φορές.

Αυτί και ώμος μαζί: Πρόκειται για την πιο απλή άσκηση, όμως μπορεί να είναι λίγο επίπονη, ειδικότερα εάν την κάνετε στην αρχή του πόνου. Όσο όμως την επαναλαμβάνετε, τόσο θα γίνεται  ευκολότερη.

Παραμείνετε καθισμένοι σε μια καρέκλα  με τα πόδια σας να πατούν στο έδαφος, και αφήστε τα χέρια σας ελεύθερα κάτω, διατηρώντας χαλαρούς ώμους σας. Πιάστε το κάθισμα της καρέκλας σας με το δεξί σας χέρι και γείρετε το αριστερό σας αυτί προς τον αριστερό σας ώμο. Διατείνετε την περιοχή μέχρι το σημείο που δεν πονάτε και αναπνεύστε.  Κάντε δέκα επαναλήψεις από τη μία και δέκα από την άλλη πλευρά.