5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει 5 ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«The Terminal» (2004) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Δράμα – Ο Τομ Χανκς είναι ο Βίκτορ Ναβόρσκι από την Κρακόζια -χώρα κάπου στην Ανατολική Ευρώπη-που επισκέπτεται για πρώτη φορά τις Ηνωμένες Πολιτείες και μιλάει ελάχιστα Αγγλικά.

Ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στη χώρα του ακυρώνει όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Αυτό το μαθαίνει αφού προσγειώνεται το αεροπλάνο του και φτάνει στον έλεγχο του αεροδρομίου. Εκεί οι αρχές τον αναγκάζουν να ζει περιορισμένος στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, μετατρέποντάς τον σε έναν πολίτη του πουθενά.

Είναι ελεύθερος, αλλά δεν μπορεί να πατήσει σε αμερικάνικο έδαφος αφού η χώρα του δεν αναγνωρίζεται από κανέναν ενώ δεν μπορεί να επιστρέψει πίσω, αφού έχει ακυρωθεί το διαβατήριό του.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Στάνλεϋ Τούτσι, Ντιέγκο Λούνα.

*Open, Τρίτη 16/11 στις 21:00

«World War Z» (2013) σε σκηνοθεσία Μαρκ Φόρστερ

Δράσης / Τρόμου –  Ο Τζέρι Λέιν υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών, έχει επιλέξει να αποτραβηχτεί από την ενεργό δράση και να ζήσει μία φυσιολογική ζωή με την οικογένειά του.

Για χάρη της οικογένειάς του όμως και για να επιζήσουν από τον φονικό ιό που εξαπλώνεται στον πλανήτη, πρέπει να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο.

Πρέπει να εντοπίσει τον ασθενή 0 για να σταματήσει τη θανατηφόρα πανδημία που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε επιθετικά «όντα».

Ο ιός, όμως, εξαπλώνεται ραγδαία σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου με αποτέλεσμα να απειλούνται άμεσα με ανατροπή στρατοί και κυβερνήσεις, αλλά και με αποδεκατισμό η ίδια η ανθρωπότητα.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Μιρέιγ Ίνος, Ντανιέλα Κέρτες, Τζέιμς Μπατζ Ντέιλ, Μάθιου Φοξ

*ΣΚΑΪ, Τρίτη 16/11 στις 21:00

«Ο Αρχιτσιγκούνης» (2016) σε σκηνοθεσία Φρεντ Καβαγιέ

Κωμωδία – Ο Φρανσουά είναι πέρα για πέρα τσιγκούνης. Το οποιοδήποτε έξοδο τον πανικοβάλλει, οι οικονομίες είναι γι’ αυτόν η απόλυτη ευτυχία, η αποταμίευση το νόημα της ζωής.

Έχει οργανώσει την καθημερινότητά του έτσι ώστε να μην ξοδεύει ούτε ένα ευρώ παραπάνω απ’ ό,τι χρειάζεται – ακόμη κι όταν πραγματικά το χρειάζεται.

Οι ισορροπίες στην ολιγαρκή του ζωή, όμως, θα ανατραπούν τελείως όταν ερωτευτεί μια γοητευτική γυναίκα αλλά και όταν γνωρίσει την κόρη του, την ύπαρξη της οποίας αγνοούσε μέχρι σήμερα.

Ο Φρανσουά αποφασίζει να κρύψει την εμμονή του με τις οικονομίες από τις δύο γυναίκες κι έτσι ξεκινά μια σειρά από ξεκαρδιστικά γεγονότα και γκάφες.

Γιατί μπορεί τα ψέματα να είναι βολικά, αλλά μερικές φορές πρέπει να πληρώσεις το τίμημα. Ένα πολύ, πολύ υψηλό τίμημα.

Παίζουν: Ντάνι Μπουν, Λοράνς Αρνέ, Νοεμί Σμιτ, Πατρίκ Ριντρμόν, Κριστόφ Κανάρ, Κριστόφ Φαβρ, Καρινά Μαριμόν.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 16/11 στις 22:00

«Σαμποτάζ» (2014) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Άγιερ

Δραματική Δράσης Τρόμου – Μια επίλεκτη ομάδα της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών με αρχηγό τον Τζον Μπρίσερ, κάνει έφοδο σε ένα κρησφύγετο ενός πανίσχυρου μεξικανικού καρτέλ και καταφέρνει να κατασχέσει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και χρημάτων, από τα οποία ιδιοποιούνται δέκα εκατομμύρια, κρύβοντάς τα σε έναν σωλήνα. Όταν όμως επιστρέφουν να τα πάρουν ανακαλύπτουν ότι τα χρήματα έχουν εξαφανιστεί.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Ολίβια Γουίλιαμς, Τέρενς Χάουαρντ.

*Alpha, Τρίτη 16/11 στις 22:30

«21 Jump Street» (2012) σε σκηνοθεσία Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ

Δράσης – Σμιντ και ο Τζένκο, δύο παλιοί συμμαθητές που δεν είχαν και την καλύτερη σχέση στο σχολείο, ξανασυναντιούνται στη Σχολή για Αστυνομικούς και αναθεωρούν. Δεν είναι βέβαια και οι ικανότεροι αστυνομικοί, αλλά τους δίνεται μια ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα, όταν γίνονται μέλη της μυστικής ομάδας αστυνομικών που εδρεύει στη Jump Street.

Για την πρώτη τους μυστική αποστολή θα χρειαστεί να ανταλλάξουν τα όπλα τους με σχολικές τσάντες και να επιστρέψουν στα θρανία για να εξιχνιάσουν μια υπόθεση ναρκωτικών. Πολύ γρήγορα θα ανακαλύψουν ότι τα πράγματα στη σύγχρονη εφηβική πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετικά!

Παίζουν: Τζονα Χιλ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Μπρι Λάρσον, Αις Κιουμπ.

*Open, Τρίτη 16/11 στις 01:45