8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Οδηγός Αισιοδοξίας» (2012) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Ο Πατ Σολατάνο, είναι ένας πρώην δάσκαλος, που έχει χάσει τα πάντα: τη δουλειά του, το σπίτι και τη γυναίκα του. Έχοντας περάσει τα τέσσερα τελευταία χρόνια σε ψυχιατρικό ίδρυμα, αναγκάζεται να γυρίσει στο σπίτι των γονιών του, αποφασισμένος να ανακτήσει την παλιά του ζωή καθώς και την πρώην σύζυγό  του. Το μόνο που θέλουν οι γονείς του Πατ είναι να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Τα πράγματα όμως περιπλέκονται όταν γνωρίζει την Τίφανι, ένα μυστηριώδες κορίτσι με πολλά προβλήματα. Εκείνη προθυμοποιείται να τον βοηθήσει να επανασυνδεθεί με τη γυναίκα του και το μόνο που έχει να κάνει εκείνος είναι κάτι πολύ σημαντικό για να της το ανταποδώσει. Καθώς ο καιρός περνά, ένα αναπάντεχο δέσιμο δημιουργείται μεταξύ τους και σημάδια αισιοδοξίας αρχίζουν να παρουσιάζονται στις ζωές τους.

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζένιφερ Λόρενς, Τζούλια Στάιλς, Κρις Τάκερ, Τζάκι Γουίβερ, Ανουπάμ Κερ.

*Open, Τετάρτη 17/11, στις 21:00

«Μετά την Επόμενη Μέρα» (2004) σε σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ 

Δράσης Περιπέτεια – Τι θα συνέβαινε αν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έπαιρνε πραγματικές, απειλητικές διαστάσεις; Πώς θα έμοιαζε ένα μητροπολιτικό κέντρο, όπως η Νέα Υόρκη, εάν οι λιωμένοι πάγοι της Ανταρκτικής έρρεαν μέσα στις μεγάλες λεωφόρους της; Όταν αυτό, που έμοιαζε μακρινός εφιάλτης, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα, ο παλαιοκλιματολόγος Άντριαν Χολ, θα προσπαθήσει να σώσει τον κόσμο αλλά και το γιο του.

Πρέπει, όμως, να ακολουθήσει αντίθετη κατεύθυνση από αυτή, που θα ακολουθήσουν οι απεγνωσμένες ορδές του πλήθους, καθώς μετακινούνται σε πιο θερμές περιοχές για να γλιτώσουν από την εκδικητική μανία της φύσης.

Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Τζέικ Τζίλενχαλ, Έμι Ρόσουμ.

*Star, Τετάρτη 17/11, στις 21:00

«Speed» (1994) σε σκηνοθεσία Γιαν Ντε Μποντ

Περιπέτεια – Ο Τζακ Τρέιβεν, είναι ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες. Ο Τζακ αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει έναν παρανοϊκό βομβιστή, που απειλεί να ανατινάξει ένα λεωφορείο, γεμάτο ανυποψίαστους πολίτες. Δεν πρόκειται όμως για μια απλή διάσωση πολιτών. Η βόμβα που έχει τοποθετηθεί στο λεωφορείο, πρόκειται να εκραγεί αν η ταχύτητα του οχήματος πέσει κάτω από τα 50 χιλιόμετρα.

Ο Τζακ επιβιβάζεται στο λεωφορείο, προκειμένου να σώσει τους πολίτες και να εξουδετερώσει τη βόμβα. Μια κούρσα αγωνίας ξεκινά. Εκρηκτικό σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιαν Ντε Μποντ, που έδωσε καινούρια πνοή στις ταινίες καταιγιστικής δράσης.

Παίζουν: Τζεφ Ντάνιελς, Σάντρα Μπούλοκ, Κιάνου Ριβς, Ντένις Χόπερ, Τζο Μόρτον, Άλαν Ρακ, Γκλεν Πλάμερ, Μπεθ Γκραντ.

*Skai, Τετάρτη 17/11, στις 21:00

«Η Οργή ενός Υπομονετικού Ανθρώπου» (2016) σε σκηνοθεσία Ραούλ Αρεβάλο

Θρίλερ – Ο Χοσέ είναι ένας μοναχικός και ντροπαλός άνδρας. Ένα πρωινό, πηγαίνει για καφέ στο μπαρ όπου δουλεύει η Άνα. Ο ερχομός του στη ζωή της, δίνει κουράγιο στην Άνα, αφού πέρασε οχτώ χρόνια περιμένοντας τον Κούρο, τον σύζυγό της, να εκτίσει την ποινή του. Ο Κούρο βγαίνει ελπίζοντας πως θα μπορέσει να ξεκινήσει απ’ την αρχή με την Άνα. Στη θέση της όμως βρίσκει μια μπερδεμένη γυναίκα κι έναν ξένο που θα τον αναγκάσει να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Παίζουν: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Λουίς Καγιέχο, Ρουθ Ντίαζ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 17/11, στις 22:00

«Το Παιχνίδι του Χρήματος» (2016) σε σκηνοθεσία Τζόντι Φόστερ

Δράσης – Ο Λι Γκέιτς είναι διάσημος οικονομικός αναλυτής και τηλεοπτική περσόνα. Η δημοφιλής εκπομπή του τον έχει καταξιώσει ως έναν από τους γκουρού της Γουόλ Στριτ. Μετά τη λυσσαλέα προώθηση μιας μετοχής-φούσκα μέσω της εκπομπής του, ένας οργισμένος νεαρός επενδυτής εισβάλει οπλισμένος στο στούντιο και κρατάει ομήρους αυτόν και την παραγωγό της εκπομπής του. Ο Λι και ο νεαρός προσπαθούν να βρουν τρόπο να παραμείνουν ζωντανοί, ενώ παράλληλα ξεδιπλώνονται οι πτυχές μιας μεγάλης οικονομικής απάτης.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζούλια Ρόμπερτς, Τζακ Ο Κόνελ, Ντόμινικ Γουέστ.

*Mega, Τετάρτη 17/11, στις 22:30

«Deadpool» (2016) σε σκηνοθεσία Τιμ Μίλερ

Περιπέτεια – Ο Ουέιντ Ουίλσον είναι ένας πρώην πράκτορας των Ειδικών Δυνάμεων και νυν μισθοφόρος, ο οποίος, όταν μαθαίνει ότι πάσχει από ανίατη ασθένεια, ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα ζωή μαζί με την κοπέλα του, Βανέσα. Μη έχοντας άλλες επιλογές, αποφασίζει να δοκιμάσει ένα μη-εγκεκριμένο πείραμα για να θεραπευθεί, όμως τα πράγματα δεν πάνε όπως περίμενε και το πείραμα τον αφήνει παραμορφωμένο, φυλακισμένο, αλλά και με την ικανότητα να θεραπεύεται πολύ γρήγορα!

Παρόλο, που καταφέρνει να αποδράσει από το εργαστήριο-φυλακή, όπου έγινε το πείραμα, ο Ουέιντ δεν τολμά να προσεγγίσει και πάλι τη Βανέσα και απομένει χωρίς ίχνος της παλιάς του ζωής. Οπλισμένος με νέες ικανότητες και μία σκοτεινή, διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ, υιοθετεί το alter ego Deadpool και αποφασίζει να κυνηγήσει τον άνδρα, που κατέστρεψε τη ζωή του…

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Μορένα Μπακάριν, Εντ Σκριν, Τζίνα Καράνο, Τ.Τζ. Μίλερ, Μπριάνα Χίλντεμπραντ.

*Star, Τετάρτη 17/11, στις 23:15

«Bios και Πολιτεία» (1987) σε σκηνοθεσία Νίκος Περάκης

Ελληνική Ταινία – Ο Μιχάλης Καραμάνος (Γιώργος Κιμούλης) είναι ένας ψυχικά ασταθής, αλλά ιδιοφυία στα ηλεκτρονικά, ο οποίος εργάζεται πλέον στον κρατικό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό.
Σε μία κρίση παράνοιας απειλεί να ανατινάξει τον οργανισμό αν δεν του επιτραπεί να μεταδώσει από το εθνικό δίκτυο, τα πιστεύω του οργανισμού: Συνταγματικός Αγώνας.

Η αστυνομία ψάχνοντας το προφίλ του ανακαλύπτει ότι είναι ένας μοναχικός τύπος και ότι οι μόνοι άνθρωποι που μπορούν αν θεωρηθούν φίλοι του, είναι οι άντρες με τους οποίους είχαν υπηρετήσει μαζί τη στρατιωτική τους θητεία.

Ο Σαββίδης (Γιώργος Κοτανίδης), που ήταν «βύσμα» στο στρατό, είναι τώρα το δεξί χέρι του υπουργού. Ο Μπαλούρδος (Παύλος Κοντογιαννίδης), που ήταν οδηγός στο στρατό, τώρα είναι πρόεδρος των ταξιτζήδων. Ο Λάμπρου (Τάκης Μόσχος) έχει δική του διαφημιστική εταιρεία, που ειδικεύεται στην προβολή πολιτικών κομμάτων.

Ο Μαρλαφέκας (Άλκης Παναγιωτίδης) είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο θέατρο και κάνει κιτς μουσικοχορευτικά σώου. Στη σκηνή στο θέατρο κάνει και ένα γρήγορο πέρασμα (cameo) ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, υποδυόμενος το σκηνοθέτη της παράστασης.

Ο Παπαδόπουλος (Δημήτρης Πουλικάκος) συνεχίζει να γυρίζει πορνοταινίες με τη γυναίκα του, όπως τότε που ήταν φαντάρος, μόνο που τώρα έχει επιστρατεύσει και τις κόρες του.
Έτσι ξαναβλέπουμε την επανένωση των χαρακτήρων από το Λούφα και Παραλλαγή μετά από 20 χρόνια και πόσο έχουν αλλάξει, μέσα από μια κωμική πλευρά της κοινωνίας και της πολιτικής σκηνής της Ελλάδας της δεκαετίας του ’80.

Παίζουν: Φώτης Λαμπρινός, Παύλος Κοντογιαννίδης, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Γιώργος Κοτανίδης, Γιώργος Κιμούλης.

*Mega, Τετάρτη 17/11, στις 00:30

«The Terminal» (2004) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Ο Τομ Χανκς είναι ο Βίκτορ Ναβόρσκι από την Κρακόζια -χώρα κάπου στην Ανατολική Ευρώπη-που επισκέπτεται για πρώτη φορά τις Ηνωμένες Πολιτείες και μιλάει ελάχιστα Αγγλικά.

Ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στη χώρα του ακυρώνει όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Αυτό το μαθαίνει αφού προσγειώνεται το αεροπλάνο του και φτάνει στον έλεγχο του αεροδρομίου. Εκεί οι αρχές τον αναγκάζουν να ζει περιορισμένος στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, μετατρέποντάς τον σε έναν πολίτη του πουθενά.

Είναι ελεύθερος, αλλά δεν μπορεί να πατήσει σε αμερικάνικο έδαφος αφού η χώρα του δεν αναγνωρίζεται από κανέναν ενώ δεν μπορεί να επιστρέψει πίσω, αφού έχει ακυρωθεί το διαβατήριό του.

Παίζουν:Τομ Χανκς, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Στάνλεϋ Τούτσι, Ντιέγκο Λούνα.

*Open, Τετάρτη 17/11, στις 02:30