14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές οι ταινίες θα σου φτιάξουν το βράδυ. Εσύ ποια θα επιλέξεις να δεις;

«Η Τελευταία Λεγεώνα» (2007) σε σκηνοθεσία Νταγκ Λεφλέρ

Περιπέτεια – Ρώμη 476 μ.Χ. Η μέχρι τότε πανίσχυρη αυτοκρατορία κινδυνεύει.

Την παραμονή της ανακήρυξης του 12χρονου Ρωμύλου Αυγούστου (Τόμας Μπρόντι Σανγκστερ) σε αυτοκράτορα, ο σαμάνος μέντορας προβλέπει μεγάλο κακό. Την ίδια νύχτα οι γονείς του σκοτώνονται και ο ίδιος αιχμαλωτίζεται από τους Γότθους σε οχυρό του νησιού Κάπρι. Ο στρατηγός Αυρήλιος (Κόλιν Φερθ) θα τον ελευθερώσει, αλλά στη συνέχεια θα ανακαλύψει ότι οι βυζαντινοί σύμμαχοί τους έχουν συνταχθεί με το πλευρό των Γότθων.
Η προδοσία αυτή τους αναγκάζει να φτάσουν την ένατη λεγεώνα και να αντιμετωπίσουν μαζί τον εχθρό.

Παίζουν: Μπεν Κίνγκσλεϊ, Κόλιν Φερθ, Ίαν Γκλεν, Τζων Χάνα, Πίτερ Μάλαν, Τζέιμς Κόσμο, Αλεξάντερ Σίντινγκ, Τόμας Μπρόντι Σανγκστερ.

*Open, Κυριακή 21/11 στις 21:00

«Johnny English» (2003) σε σκηνοθεσία Πίτερ Χάουιτ

Κωμωδία – Η ταινία ξεκινά με το όνειρο του Τζόνι Ίνγκλις (Ρόουαν Άτκινσον), ενός δεξιού Βρετανού μυστικού πράκτορα, ο οποίος είναι ο Πράκτορας Ένα. Ο Ινγκλις γλιστρά σε ένα κτίριο, αποσπά δύο σκυλιά φρουράς με παιχνίδια, χτυπά έξω δύο φύλακες και αποπλανεί μια γυναίκα που τον απειλεί.

Ξυπνάει από το όνειρο όταν είναι έτοιμος να φιλήσει την πραγματική Πράκτορα Ένα (Γκρέγκ Γουάιζ), για την οποία ο Ίνγκλις ετοιμάζει τα έγγραφα αποστολής. Αφού διαβεβαιώνεται ότι ο Ίνγκλις έχει ελέγξει τους κωδικούς των υποβρυχίων προσωπικά η Πράκτωρ Ένα λείπει σε αποστολή.

Ο κόσμος στη συνέχεια μαθαίνει ότι πέθανε εν δράση, όταν η μπουκαπόρτα του υποβρυχίου “απέτυχε να ανοίξει”. Έπειτα μια βόμβα σκότωσε όλους τους υπόλοιπους πράκτορες Βρετανίας, οι οποίοι παρακολουθούσαν την κηδεία της Πράκτωρ Ένα, αφήνοντας μόνο τον Ίνγκλις

Παίζουν: Τζον Μάλκοβιτς, Ρόουαν Άτκινσον, Μπεν Μίλερ, Νάταλι Ιμπρούγκλια.

*Αnt1, Κυριακή 21/11 στις 21:45

«Fish n’ Chips» (2011) σε σκηνοθεσία Ηλίας Δημητρίου

Δραματική Ελληνική Ταινία Κομεντί – Ο Άντι, ένας Κύπριος μετανάστης, που πέρασε όλη του τη ζωή στο Λονδίνο τηγανίζοντας FISH ‘N CHIPS, αποφασίζει να επαναπατριστεί για να ανοίξει τη δική του επιχείρηση. Όμως, πολύ σύντομα, το όνειρό μετατρέπεται σε εφιάλτη, αφού ο Άντι έχει ξεχάσει κάτι βασικό: Η Κύπρος δεν είναι Λονδίνο και ο κόσμος εκεί δεν τρώει FISH ‘N CHIPS!

Το όλο εγχείρημα καταρρέει σταδιακά, ενώ ο ήρωας ακροβατεί ανάμεσα σε δύο πατρίδες, αναζητώντας ταυτότητά.

Παίζουν: Μάριος Ιωάννου, Μαρλένε Καμίνσκι, Αν Μαρί Ο’ Σάλιβαν, Διομήδης Κουφτερός, Άλκηστις Παυλίδου,

*ΕΡΤ2, Κυριακή 21/11 στις 22:00

«Οι άντρες δεν κλαίνε» (2017) σε σκηνοθεσία Αλεν Ντρίζεβιτς

Δράμα – Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 15 χρόνια μετά τον πόλεμο, μια ομάδα βετεράνων, με εμφανή τα σημάδια του πολέμου, από διαφορετικές πλευρές της Γιουγκοσλαβικής σύγκρουσης, συγκεντρώνονται από μια ειρηνευτική οργάνωση για να μοιραστούν τις εμπειρίες του πολέμου, και να προσπαθήσουν να ξαναχτίσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη μεταξύ τους.

Η συναισθηματική φόρτιση είναι μεγάλη καθώς παλιές έχθρες επανέρχονται στην επιφάνεια, αλλά οι συμμετέχοντες σταδιακά μαθαίνουν να ξεπερνούν αυτά που τους χωρίζουν και καταφέρνουν να βρουν ένα είδος κατανόησης και σεβασμού ο ένας για τον άλλο, ή τουλάχιστον ένα είδος ανοχής, παρά τις αιματοχυσίες του παρελθόντος

Παίζουν: Μπόρις Ισάκοβιτς, Λέον Λούτσεβ, Εμιρ Χατζιηχαφιζμπέγκοβιτς, Σεμπάστιαν Καβάτζα.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 21/11 στις 22:00

«Ο Ατσίδας» (1962) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ο αυστηρός αδελφός μιας κοπέλας απειλεί να σκοτώσει τον αγαπημένο της γιατί δεν την παντρεύεται, ενώ και αυτός έχει το ίδιο πρόβλημα με τη δική του αγαπημένη. Μια μέρα ένας άγνωστος σε ένα εξοχικό κέντρο του αποκαλύπτει το «στρίβειν δια του αρραβώνος». Όταν όμως επιστρέφει στο σπίτι διαπιστώνει ότι ο άγνωστος είναι ο αγαπημένος της αδελφής του, ο οποίος εφαρμόζει τη μέθοδο μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Ζωή Λάσκαρη, Θανάσης Βέγγος, Τζόλυ Γαρμπή, Στέφανος Στρατηγός, Μαρία Βούλγαρη, Β. Πρωτόπαππας, Παντελής Ζερβός.

*Alpha, Κυριακή 21/11 στις 22:10

«Sharpshooter» (2007) σε σκηνοθεσία Αρμάντ Μαστρογιάννι

Δράσης Περιπέτεια – Ένας δολοφόνος που εργάζεται για τη CIA, αποφασίζει να πάρει μια τελευταία δουλειά πριν αποσυρθεί, αλλά διαπιστώνει ότι είναι ο ίδιος ο στόχος.

Παίζουν: Τζέιμς Ρεμάρ, Μάριο Βαν Πίμπλς, Αλ Σαπιένζα, Κάθριν Μέρι Στιούαρτ, Μπρους Μποξλάιτερ.

*Μακεδονία, Κυριακή 21/11 στις 23:00

«Sex Tape: Μια Τρελή Βραδιά» (2014) σε σκηνοθεσία Τζέικ Κάσνταν

Αισθηματική κομεντί – Στην αρχή της γνωριμίας τους, ο Τζέι (Τζέισον Σέγκελ) και η Άνι (Κάμερον Ντίαζ) είχαν μια παθιασμένη σχέση. Πέρασαν δέκα χρόνια από τότε, απέκτησαν δύο παιδιά και η ερωτική τους ζωή χρειάζεται επειγόντως ανανέωση. Έτσι, αποφασίζουν να γυρίσουν τη δική τους ερωτική ταινία, δοκιμάζοντας τις αντοχές τους σε ένα τρίωρο μαραθώνιο.

Την επόμενη μέρα όμως ανακαλύπτουν ότι οι προσωπικές τους στιγμές δεν είναι πια και τόσο προσωπικές. Αρκεί ένα λάθος κλικ και το υλικό που είχαν “σώσει” διαδικτυακά μπορεί να γίνει παγκόσμιο θέαμα.

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Τζέισον Σίγκελ, Ρομπ Κόρντρι, Έλι Κέμπερ, Ρομπ Λόου, Νάνσι Λένεχαν, Ζιζέλ Άιζενμπεργκ, Χάρισον Χόλζερ.

*Ant1, Κυριακή 21/11 στις 23:30

«Μεταίχμιο» (1994) σε σκηνοθεσία Πάνος Καρκανεβάτος

Ψυχολογικό δράμα – Δύο αδέρφια, ο Στέλιος και ο Γιάννης, μεγαλώνουν σ ένα χωριό ορυχείων. Ο τόπος σκουριά και πέτρα, δονείται από υπόγειες εκρήξεις. Ο πατέρας, εργάτης στις στοές. Η μάνα έχει πεθάνει. Ο μεγάλος, ο Στέλιος, ανεξάρτητος, ενστικτώδης, παρορμητικός. Δεν τον χωρά ο τόπος. Φεύγει. Αργότερα λιποτακτεί από το στρατό, χάνεται στα νερά της λίμνης, πάνω στα σύνορα. Θεωρείται νεκρός. Ο μικρός, ο Γιάννης, εξαρτημένος από τον μεγάλο, φοβισμένος. Καταλήγει αρχιφύλακας στην αστυνομία, στην πόλη, «κρυμμένος» κάτω από τη στολή. Ανύπαρκτος.

Παίζουν: Παίζουν: Άρης Λεμπεσόπουλος, Χρήστος Καλαβρούζος, Σταύρος Ζαλμάς, Τάκης Μόσχος, Μαρία Κυριάκη, Ντίνος Καρύδης, Γιώργος Μωρογιάννης, Χάρης Γρηγορόπουλος, Έφη Δρόσου, Μπάμπης Τίγγας, Γιάννης Στάθης, Δημήτρης Κολοβός, Γιάννης Κοντραφούρης, Νίκος Κοντογιάννης, Μαρία Ζορμπά.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 21/11 στις 00:00

«Η Δοκιμασία» (2003) σε σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

Περιπέτεια – Ο Τζέιμς Κλέιτον είναι ένας μαθητευόμενος πράκτορας στη CIA. Αν και δεν είναι το τυπικό δείγμα «νεοσύλλεκτου», καθώς η συμπεριφορά του είναι αντισυμβατική, είναι ακριβώς το είδος του ανθρώπου που χρειάζεται ο βετεράνος Γουόλτερ Μπερκ, που έχει αναλάβει την εκπαίδευσή του, παίζοντας μαζί του «το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι».

Ο Γουόλτερ τον βοηθάει, παρ όλα αυτά, να ανέβει γρήγορα τα πρώτα σκαλιά της ιεραρχίας. Κατόπιν, όμως, του αναθέτει μια ειδική κι εξαιρετικά δύσκολη αποστολή: να εντοπίσει έναν προδότη που φημολογείται ότι έχει διεισδύσει στην Υπηρεσία…O Τζέιμς αντιμετωπίζει τα νέα του καθήκοντα ως μια προκλητική εναλλακτική της καθημερινότητάς του, γρήγορα όμως θα συνειδητοποιήσει ότι οι παλιοί κανόνες της CIA ισχύουν ακόμη: «Μην εμπιστεύεσαι κανέναν» και «Τίποτε δεν είναι αυτό που φαίνεται».

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Κόλιν Φάρελ, Μπρίτζετ Μόιναχαν, Γκάμπριελ Μάχτ.

*Alpha, Κυριακή 21/11 στις 00:10

«Boys Don’t Cry» (1999) σε σκηνοθεσία Κίμπερλι Πιρς

Αστυνομική Βιογραφική Δραματική – Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του Μπράντον Τίνα (Χίλαρι Σουάνκ), κατά κόσμον Τίνα Μπράντον που γεννήθηκε γυναίκα. Ένας άντρας που, παγιδευμένος στο σώμα μίας γυναίκας, προσπαθεί να βρει τον εαυτό του μην έχοντας αποδεχθεί ακόμα τι είναι και τι ψάχνει.

όταν εμφανίζεται σε μία επαρχιακή πόλη της Νεμπράσκα, και συστήνεται ως Μπράντον όλοι γοητεύονται από τον χαρακτήρα και τη αθωότητά του. Ήταν ο άνθρωπος που όλοι θα ήθελαν για φίλο ή για καβαλιέρο.

Δυστυχώς όμως ο ίδιος μεγάλωνε με ένα τεράστιο μυστικό και όταν ερωτεύτηκε την Λάνα (Κλόι Στίβενς Σεβινί) μπαίνοντας ανάμεσα σε αυτή και το πρώην αγόρι της τον Τζον, το μυστικό του αποκαλύπτεται.

Η γυναικεία του φύση αποκαλύπτεται και μένει απόλυτα εκτεθειμένος και θανάσιμα χτυπημένος.

Ενώ ο ίδιος προσπαθούσε να αποδεχτεί την σεξουαλική του ταυτότητα και πόσο μπερδεμένη είναι, η πουριτανική κοινωνία στην οποία βρίσκεται αντιδρά με βία και σκληρότητα, ενάντια σε αυτό που δε θεωρούν κανονικό.

Παίζουν: Χίλαρι Σουάνκ, Κλοέ Σεβινί, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Ζανέτα Αρνετ, Αλίσια Γκόρανσον.

*Skai, Κυριακή 21/11 στις 00:30

«Η Δεύτερη Ευκαιρία» (1993) σε σκηνοθεσία Βόλφγκανγκ Πέτερσεν 

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Μια ημερομηνία έχει στοιχειώσει τη ζωή του βετεράνου μυστικού πράκτορα Φρανκ Χόριγκαν. Μέλος της ομάδας προστασίας του Τζον Φ. Κένεντι, ο Φρανκ δεν είχε αντιδράσει όσο γρήγορα έπρεπε, ώστε να αποτρέψει τη δολοφονία του Προέδρου της Αμερικής, στις 22 Νοεμβρίου του 1963, στο Ντάλλας. Από τότε πέρασαν τριάντα χρόνια.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ περιοδεύει στα πλαίσια της πολιτικής του καμπάνιας, για την επανεκλογή του. Οι έρευνες για τις ανώνυμες απειλές κατά της ζωής του, έχουν καταντήσει ρουτίνα. ‘Ομως, κάποιος δεν αστειεύεται… Γνωρίζοντας τα πάντα για το παρελθόν του Φρανκ, τον προκαλεί σε έναν πόλεμο νεύρων. Επαγγελματίας δολοφόνος και άσσος στις μεταμφιέσεις, ο Μιτς Λίρι, μπορεί ανά πάσα στιγμή να σκοτώσει τον Πρόεδρο, αλλά προτιμά, πρώτα να παίξει το παιχνίδι που έχει καταστρώσει για τον Φρανκ.

Παίζουν: Κλιντ Ίστγουντ, Ρενέ Ρούσο, Τζον Μάλκοβιτς, Ντίλαν Μακ Ντέρμοτ, Φρεντ Τόμσον.

*Ant1, Κυριακή 21/11 στις 01:30

«Οι Μπάτσοι του Χόλιγουντ» (2003) σε σκηνοθεσία Ρον Σέλτον

Δράσης Κομεντί Μυστηρίου  – Ο Τζόε Γκάβιλαν και ο Κέι Σι Κάλντεν, δύο αντισυμβατικοί αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών του Λος ‘Αντζελες, απασχολούνται παράλληλα σε εντελώς διαφορετικές δουλειές: ο πρώτος είναι μεσίτης και ο δεύτερος δάσκαλος της γιόγκα και υποψήφιος ηθοποιός!

‘Οταν τα μέλη ενός δημοφιλούς συγκροτήματος δολοφονούνται προκλητικά επί σκηνής, η έρευνα οδηγεί τους δύο ντετέκτιβ στον Σαρτέιν, πρόεδρο γνωστής δισκογραφικής εταιρείας. Φήμες τον θέλουν να έχει οργανώσει το θάνατο κι άλλων καλλιτεχνών, που ήθελαν να σπάσουν τα συμβόλαιά τους.

‘Ενα μείγμα πραγματικότητας, δράσης και χιούμορ, η ταινία εξερευνά παράλληλα διάφορα θέματα και σε διαφορετικά επίπεδα . Από τη μια, το αστικό και εξωτικό σκηνικό του Λος ‘Αντζελες και από την άλλη, ο χαοτικός κόσμος της δισκογραφικής βιομηχανίας. Από τη μια, η επαγγελματική, σκληρή ζωή των δύο ντετέκτιβ, που καλούνται να εξιχνιάσουν φόνους-μυστήριο, και από την άλλη το ξετύλιγμα της προσωπικής τους ιστορίας, που λίγο θυμίζει το θορυβώδες καθήκον.

Παίζουν: Μάρτιν Λαντάου, Λολίτα Νταβίντοβιτς,  Χάρισον Φορντ, Τζος Χάρτνετ.

*Mega, Κυριακή 21/11 στις 02:10

«Οδηγός Αισιοδοξίας» (2012) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Ο Πατ Σολατάνο, είναι ένας πρώην δάσκαλος, που έχει χάσει τα πάντα: τη δουλειά του, το σπίτι και τη γυναίκα του. Έχοντας περάσει τα τέσσερα τελευταία χρόνια σε ψυχιατρικό ίδρυμα, αναγκάζεται να γυρίσει στο σπίτι των γονιών του, αποφασισμένος να ανακτήσει την παλιά του ζωή καθώς και την πρώην σύζυγό  του. Το μόνο που θέλουν οι γονείς του Πατ είναι να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Τα πράγματα όμως περιπλέκονται όταν γνωρίζει την Τίφανι, ένα μυστηριώδες κορίτσι με πολλά προβλήματα. Εκείνη προθυμοποιείται να τον βοηθήσει να επανασυνδεθεί με τη γυναίκα του και το μόνο που έχει να κάνει εκείνος είναι κάτι πολύ σημαντικό για να της το ανταποδώσει. Καθώς ο καιρός περνά, ένα αναπάντεχο δέσιμο δημιουργείται μεταξύ τους και σημάδια αισιοδοξίας αρχίζουν να παρουσιάζονται στις ζωές τους.

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζένιφερ Λόρενς, Τζούλια Στάιλς, Κρις Τάκερ, Τζάκι Γουίβερ, Ανουπάμ Κερ.

*Open, Κυριακή 21/11 στις 02:15

«Η Ληστεία » (2017) σε σκηνοθεσία Ρ. Έλις Φρέιζερ 

Δράσης Τρόμου – Ο Ντολφ Λουντγκρεν είναι ένας επαγγελματίας ληστής , ο οποίος αναγκάζεται να συνεργαστεί με την CIA.

Τον έχουν επιστρατεύσει για να παραβιάσει ένα χρηματοκιβώτιο σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας. Η υπηρεσία χρειάζεται τις απόρρητες πληροφορίες που βρίσκονται εκεί μέσα κλειδωμένες.

Την ίδια ιδέα όμως έχει και ο τοπικός άρχοντας του Καρτέλ, ο οποίος στέλνει τους δικούς του μισθοφόρους για να παραβιάσουν το ίδιο χρηματοκιβώτιο και να του επιστρέψουν τα χρήματα που του έχουν κατασχεθεί.

Και όλα αυτά λίγο πριν επέμβει ο στρατός του Μεξικό, πάνοπλος και έτοιμος για το μεγάλο μακελειό.

Παίζουν: Ντολφ Λούντγκρεν, Άιζακ Σίνγκλτον, Τζόσελιν Οσόριο.

*Skai, Κυριακή 21/11 στις 02:45