Πώς να φτιάξετε την πιο γευστική μπρουσκέτα

Ταιριάζουν σε κάθε εποχή, είναι γευστικές και μπορείτε να τις φτιάξετε με πολλούς τρόπους. Αρκεί να δώσετε προσοχή στα βασικά σημεία τους.

Επιλέξτε το σωστό ψωμί
Το ψωμί αποτελεί είναι η βάση της μπρουσκέτας και είναι σημαντικό στοιχείο της. Στην Ιταλία χρησιμοποιούν ψωμί Τοσκάνης που παρασκευάζεται χωρίς αλάτι, αλλά στην Ελλάδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωριάτικο ψωμί με μαγιά, κόβοντάς το σε φέτες 1,5 εκατοστού και φρυγανίζοντάς το. Η καλύτερη μπρουσκέτα, λένε, πρέπει να έχει στο βάθος γεύση καπνού και γραμμές σχάρας αποτυπωμένες πάνω στο ψωμί.

Αξιοποιήστε το σκόρδο
Το σκόρδο δίνει άρωμα και έξτρα γεύση και είναι σημαντικό να το χρησιμοποιήσετε. Το ιδανικό είναι να τρίψετε μισή σκελίδα ανά ψωμάκι, έτσι ώστε να δώσει ένταση στις υπόλοιπες γεύσεις, χωρίς να τις καλύψει.

Προσέξτε την ντομάτα
Προτιμήστε τις μεγάλες και βαθυκόκκινες ντομάτες, οι οποίες ξεφλουδισμένες κάνουν ακόμη πιο ζουμερή την μπρουσκέτα (για καλύτερα αποτελέσματα, μάλιστα, τις κόβουν στα 4 και τις βάζουν για λίγο σε νερό που βράζει, έτσι ώστε η φλούδα τους να φύγει εύκολα). Υπάρχει επίσης και η εναλλακτική που προσφέρουν τα ντοματίνια, τα οποία απλώς κόβονται στη μέση χωρίς ξεφλούδισμα. Κόψτε την ντομάτα σας, μαρινάρετε για 10 λεπτά σε ελαιόλαδο με βασιλικό και καρυκεύματα και τοποθετήστε την πάνω στη σκορδάτη φέτα ψωμιού, με την προσθήκη λίγου αλατιού και ελαιόλαδου.

Αν θέλετε να συνοδεύσετε την μπρουσκέτα σας με το κατάλληλο κρασί, επιλέξτε ελαφριά λευκά, φρέσκα και φρουτώδη. Τα ροζέ και τα ελαφριά κόκκινα επίσης ταιριάζουν.