8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«The Post: Απαγορευμένα Μυστικά» (2018) σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Πολιτικό Θρίλερ – Πρόκειται για μία συγκλονιστική δραματική ταινία που αφηγείται την ιδιαίτερη συνεργασία ανάμεσα στην πρώτη γυναίκα εκδότη εφημερίδας, Κέι Γκράχαμ (Μέριλ Στριπ), και στον άτεγκτο συντάκτη Μπεν Μπράντλι (Τομ Χανκς), καθώς προσπαθούν να προλάβουν να δημοσιεύσουν ένα τεράστιο σκάνδαλο από κυβερνητικά μυστικά τριών δεκαετιών και τεσσάρων Αμερικανών Προέδρων. Οι δυο τους πρέπει να βρουν τρόπο να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, καθώς θέτουν τόσο τις καριέρες τους όσο και την ελευθερία τους σε κίνδυνο, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Μέριλ Στριπ, Αλισον Μπρι, Σάρα Πόλσον, Κάρι Κουν, Ντέιβιντ Κρος, Μπρους Γκρίνγουντ, Τρέισι Λετς, Μπομπ Οντενκερκ.

*Star, Πέμπτη 2/12, στις 21:00

«Επικίνδυνη Aποστολή 2» (2002) σκηνοθεσία Τζον Γου

Δράσης Μυστηρίου Περιπέτεια – Ο Ιθαν Χαντ (Τομ Κρουζ) επιστρέφει ως πράκτορας της IMF (Impossible Mission Force) και αναλαμβάνει μία νέα και άκρως επικίνδυνη αποστολή.
Να εντοπίσει και να παραδώσει προς καταστροφή τον φονικό ιό «Χίμαιρα» που μπορεί να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους αν ελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα.

Στην πορεία, θα έρθει αντιμέτωπος με μια διεθνή ομάδα τρομοκρατών, αρχηγός της οποίας είναι ένας πρώην πράκτορας της IMF που έχει στα χέρια του και το αντίδοτο του ιού.
Στην προσπάθεια του να βρει τους τρομοκράτες, ο Χαντ θα στρατολογήσει τη Νία Νόρντορφ (Θάντι Νιούτον), μια ικανή και όμορφη κλέφτρα ως μυστική πράκτορα.

Υπό τις οδηγίες του “αφεντικού” του και με τα περιθώρια του χρόνου να στενεύουν, ο υπερπράκτορας θα πρέπει να πάρει πίσω ή να καταστρέψει τον ιό πριν αυτός προκαλέσει τον όλεθρο.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ντάγκρεϊ Σκοτ, Θάντι Νιούτον, Βινγκ Ρέιμς.

*Skai, Πέμπτη 2/12, στις 21:00

«Ταξί 4» (2007) σκηνοθεσία Ζεράρ Κραφτσίκ

Δράσης – Ένας, καταζητούμενος σε όλη την Ευρώπη, Βέλγος εγκληματίας βρίσκεται υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα της Μασσαλίας. Εκεί θα παραμείνει υπό παρακολούθηση για λίγες ώρες μέχρι να μεταφερθεί σε φυλακή στο Κογκό.

Δυστυχώς ο αγαθός Εμιλιέν θα ξεγελαστεί από τον εγκληματία και θα τον βοηθήσει να το σκάσει.Μετά από αυτό φυσικά απολύεται, αλλά ευτυχώς ο φίλος του Ντάνιελ θα τον βοηθήσει, αφού γνωρίζει σε ποια τοποθεσία βρίσκεται ο πρώην φυλακισμένος.

Έτσι με το νέο Peugeot 407 και τις ικανότητες του Ντανιέλ, ο Εμιλιέν θα προσπαθήσει να συλλάβει εκ νέου τον δράστη και να κερδίσει ξανά τη δουλειά του.

Παίζουν: Σαμί Νασερί, Έμα Γουίκλαντ, Φρεντερίκ Ντιφεντάλ, Μπερνάρ Φαρσί.

*Open, Πέμπτη 2/12, στις 21:00

«Η Κόκκινη Τζόαν» (2018) σκηνοθεσία Τρέβορ Ναν

Κατασκοπική – Την γνωρίζουμε από τον ρόλο της αρχηγού Μ που έδινε εντολές στον πράκτορα Τζέιμς Μποντ. Τώρα η Τζούντι Ντεντς αντιμετωπίζει η ίδια την κατηγορία της Βρετανίδας κατασκόπου που έδωσε το κλειδί της ατομικής βόμβας στους Σοβιετικούς.

Καλείται, λοιπόν, να αποκαλύψει αστυνομία την εξαιρετικά περιπετειώδη ζωή της και να απολογηθεί για τον έρωτά της με έναν Σοβιετικό κατάσκοπο. Η αφήγηση μιας ολόκληρης ζωής, τόσο πολυτάραχης, που καθηλώνει τον θεατή.

Παίζουν: Τζούντι Ντεντς, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Σόφι Κουκσον.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 2/12, στις 22:00

«Σούλα Έλα Ξανά» (2009) σκηνοθεσία Βασίλης Μυριανθόπουλος

Κωμωδία – Η Σούλα έχει ερωτευθεί και έχει απογοητευτεί πολλές φορές. Στο κατώφλι των τριάντα, έχει αποφασίσει ότι οι επιλογές είναι μετρημένες και πως δε θέλει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της με σύντροφο την καριέρα της. Θα ανατρέξει στους παλιούς της έρωτες και θα βρεί ξανά μπροστά της τον τσιγκούνη, τον γυναικά, τον μαμάκια, αλλά και τον ζηλιάρη, με την ελπίδα πως κάποιος από αυτούς μπορεί να μεταμορφωθεί στον ιδανικό σύντροφο. Τα σχέδια της Σούλας όμως δεν συμβαδίζουν με τα σχέδια της τύχης.

Παίζουν: Ζέτα Μακρυπούλια, Μιχάλης Μαρίνος, Μάνος Γαβράς, Μέμος Μπεγνής, Κώστας Φραγκολιάς, Μαρία Ανδρούτσου, Φαίδρα Δρούγκα, Μίνα Αδαμάκη, Σόφη Ζανίνου, Αριέττα Μουτούση, Σούλη Σαμπάχ, Τζώρτζης Μουριάδης.

*Mega, Πέμπτη 2/12, στις 22:30

«Στα Καλά Καθούμενα» (2014) σκηνοθεσία Νίκος Ζαπατίνας

Κωμωδία – Η ζωή του Μπάμπη θα ανατραπεί μετά την επεισοδιακή συνάντησή του με την ωραία και δυναμική Αθηνά. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις, ανάμεσα στις οποίες ένα πιάνο που κρύβει έναν μεγάλο θησαυρό, μια γυναίκα που το έχει σκάσει από το σπίτι της, μια περιουσία που αναζητά κληρονόμο, μια άπιστη αρραβωνιαστικιά, ένα ύποπτο μοναστήρι και τελικά τον έρωτα.

Παίζουν: Ζέτα Μακρυπούλια, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Άννα Μαρία Παπαχαλαράμπους, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

*Star, Πέμπτη 2/12, στις 23:30

«Ο Βασιλιάς της Τούρτας» (2018) σκηνοθεσία Φίλιπ Χαμαρ Φρεντρικ Γουικιγκσον

Δράμα, κωμωδία – Σουηδία, 1985: Η τηλεοπτική εκπομπή Rekord-Magazinet ανακοινώνει ότι το Κόπινγκ είναι η πιο βαρετή πόλη της χώρας. Ενώ οι κάτοικοι της πόλης αγνοούν τις ειδήσεις, ένας νεοφερμένος μεσήλικας ονόματι Χάσε Πι αποφασίζει να εκδικηθεί τους σνομπ κατοίκους της Στοκχόλμης φτιάχνοντας την πιο μακριά τούρτα στον κόσμο, καταφέρνοντας να ενώσει την πόλη.

Παίζουν: Μίκαελ Πέρσμπραντ, Έλενα Μπεργκστρομ, Τομας Βον Μπρομσεν, Τζενς Όλιν, Τζόελ Ουάλον, Σεσίλια Φρούντα, Ελίνα ντου Ριτς, Τίμοθι Έρλ.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 2/12, στις 00:00

«Η Αλίκη Δικτάτωρ» (1972) σκηνοθεσία Τάκης Βουγιουκλάκης

Ελληνική Ταινία – Η νεαρά Αλίκη, μετά το θάνατο του πατέρα της, παίρνει το δρόμο για την Αθήνα με μοναδική συντροφιά τον σκύλο της τον Αράπη. Η κοπέλα εγκαθίσταται στο σπίτι της Αμαλίας, η οποία έχει πέντε παιδιά ενώ περιμένει το έκτο, και δυσκολεύεται οικονομικά γιατί ο ανεπρόκοπος σύζυγός της μπαινοβγαίνει στις φυλακές. Η Αλίκη, για να ζήσει η ίδια αλλά και για να βοηθήσει την Αμαλία, δίνει παραστάσεις του δρόμου, παριστάνοντας τον Σαρλό στο ρόλο του δικτάτορα απο την ομώνυμη ταινία.

Στο μεταξύ, θα γνωρίσει έναν τυφλό φοιτητή της Νομικής (Νίκος Γαλανός), με τον οποίο θα συνδεθεί συναισθηματικά μαζί του.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Νίκος Γαλανός, Λαυρέντης Διανέλλος, Άρης Μαλιαγρός, Καίτη Λαμπροπούλου, Μέλπω Ζαρόκωστα, Μάκης Δεμίρης.

*Mega, Πέμπτη 2/12, στις 00:30