Ένα δωρεάν self test σε όλο τον πληθυσμό την επόμενη εβδομάδα

Δωρεάν self-test θα μπορεί να προμηθευτεί κάθε ενήλικος, εμβολιασμένος και ανεμβολίαστος, στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου

Ένα δωρεάν self test σε όλο τον πληθυσμό θα δοθεί την επόμενη εβδομάδα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, λίγη ώρα πριν την ψήφιση της τροπολογίας για την υποχρεωτικότητα στη Βουλή.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Την επόμενη εβδομάδα, θα δοθεί ένα δωρεάν self test σε όλο τον πληθυσμό και είναι πολύ σημαντικό όλοι να βοηθήσουμε ώστε να κάνει το τεστ το δυνατό περισσότερος κόσμος, και εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι.

Στην πραγματικότητα, μια εβδομάδα θα διατίθεται αυτό το τεστ, προκειμένου να μπορέσουμε να βρούμε έναν αριθμό κρουσμάτων. Με τον αυτοπεριορισμό και την καραντίνα που αυτά τα άτομα θα έχουν, και Χριστούγεννα θα μπορέσουν να κάνουν, αφού η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μετά από 10 με 15 ημέρες, και θα περιοριστεί η μετάδοση» τόνισε ο υπουργός που παράλληλα εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως τα κρούσματα από εβδομάδα σε εβδομάδα είναι λιγότερα και πως το στοιχείο αυτό δημιουργεί αισιοδοξία.