11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Άραξε στον καναπέ σου και απόλαυσε μία από τις παρακάτω ταινίες από τον κινηματογράφο του σαλονιού σου.

«Οι Απίθανοι» (2004) σκηνοθεσία Μπραντ Μπερντ

Animation – Ο σούπερ-ήρωας Ρόμπερτ Παρ, γνωστός και ως κύριος Απίθανος, μαζί με τη γυναίκα του Έλεν, την περίφημη γυναίκα-λάστιχο και τα τρία παιδιά τους με τις δικές τους υπερφυσικές ικανότητες αναγκάζονται από το κρατικό Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων να ζήσουν την πιο… φυσιολογική και συμβατική ζωή που μπορεί κανείς να φανταστεί, ως ποινή για ζημιές που διέπραξαν στο παρελθόν.

Όμως, ο κύριος Απίθανος πλήττει αφόρητα ως ασφαλιστής που ζει στα προάστια. Παρότι λοιπόν δε βρίσκεται πια στην καλύτερή του φόρμα, δεν θα διστάσει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα μιας μυστηριώδους γυναίκας, που τον καλεί σε ένα μακρινό νησί στο πλαίσιο μιας τολμηρής αποστολής. Φυσικά θα τον ακολουθήσει ολόκληρη η οικογένεια, χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι ταξιδεύουν προς μια… καλοστημένη παγίδα με απρόβλεπτη εξέλιξη.

Με τις φωνές των: Γκρεγκ Νέλσον, Σάμιουελ Τζάκσον, Χόλι Χάντερ, Τζέισον Λι, Σάρα Βαουελ, Ελίζαμπεθ Πίνα, Τζον Ρατζενμπεργκερ.

*Star, Σάββατο 11/12, στις 21:00

«Kung Fu Panda 2» (2011) σκηνοθεσία Τζένιφερ Γιου Νελσον

Animation – Ο Δάσκαλος Πο, το φιλήσυχο, στρουμπουλό, γλυκό, αρκετά αδέξιο και σίγουρα πολύ τεμπέλικο Πάντα αφού κατατρόπωσε τον Ται Λαγκ και έφερε την ηρεμία στην κοιλάδα, τώρα απολαμβάνει την παρέα των Υπέροχων Πέντε συμπολεμιστών του, ενώ ο Μάστερ Σίφου τον προειδοποιεί ότι ακόμη δεν έχει βρει την εσωτερική του γαλήνη και πρέπει να συνεχίσει να την αναζητά.

Ένας νέος τρομακτικός εχθρός κάνει την εμφάνισή του, το παγώνι- άρχοντας Σεν, ο οποίος μοιάζει ανίκητος αφού φαίνεται να έχει ανακαλύψει ένα μυστικό όπλο που είναι ικανό να αφανίσει την τέχνη του Κουνγκ Φου. Ο χνουδωτός, στρουμπουλός Πο κι οι Υπέροχοι Πέντε ξεκινούν ένα επικίνδυνο ταξίδι, για να σώσουν την Κίνα και την τέχνη του κουνγκ φου με πολλές εντυπωσιακές σκηνές δράσης και μπόλικο χιούμορ, αλλά και συγκίνηση.

Πώς θα καταφέρει ο Πο να τον νικήσει; Η απάντηση βρίσκεται κάπου μακριά… στο παρελθόν του Πο και στο μυστικό που αυτό κρύβει… Επικίνδυνη αποστολή που απαιτεί πολεμικές τέχνες σε extra large διάσταση!

Μεταγλωττισμένο με τις φωνές των: Χρήστος Θάνος, Μανώλης Γιούργος, Υρώ Λούπη, Νέστορας Κοψιδάς, Λεωνίδας Κακούρης.

*Open, Σάββατο 11/12, στις 21:00

«Δίψα για Ζωή» (2017) σκηνοθεσία Λορένζο Γκαμπριέλε 

Δραματική – Η Λιζά, μητέρα του 11χρονου Τομά και ενός νεογέννητου κοριτσιού, βυθίζεται σιγά-σιγά στον αλκοολισμό.
Αγαπά τα παιδιά της, αλλά το ταμπού γύρω από την ασθένεια καταστρέφει την οικογένειά της.

Ο άντρας της, ο Βενσάν, είναι απασχολημένος με την καριέρα του και υποτιμά τη σοβαρότητα της κατάστασης, αποφεύγοντας απλώς το ζήτημα. Ο Τομά φροντίζει μόνος την αδερφή του, ενώ η μητέρα του ενδιαφέρεται μόνο για τον εθισμό της. Πώς θα αντιμετωπίσει ο Τομά, που ως τώρα μεγάλωνε σε μια αγαπημένη οικογένεια, αυτά τα προβλήματα των ενηλίκων;

Και πώς η Λιζά θα πάρει τη ζωή της στα χέρια της και θα βρει τη δύναμη να αντιμετωπίσει την ασθένειά της;

Παίζουν: Κλέρ Κάιμ, Γκρέγκορι Μοντελ, Ελι Τονατ.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 11/12, στις 22:00

«Ζητείται Ψεύτης» (2010) σκηνοθεσία Ιεροκλή Μιχαηλίδη

Ελληνική Κωμωδία – Όταν ο Θεόφιλος Φερέκης αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας  & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έρχεται αντιμέτωπος με όλες τις “χάρες”, που είχε τάξει προεκλογικά στους ψηφοφόρους του. Όταν καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται να τα βγάλει εύκολα πέρα, συνειδητοποιεί ότι χρειάζεται επειγόντως να προσλάβει έναν… επαγγελματία ψεύτη! Την κατάσταση αναλαμβάνει να σώσει ο Θεόδωρος Πάρλας ή Ψευτοθόδωρος, που με τις ψεύτικες υποσχέσεις του, ξεκινάει μια λαμπρή καριέρα, ως το δεξί χέρι του Φερέκη. Το ένα ψέμα φέρνει το άλλο και σίγουρα χρειάζονται πολλά περισσότερα ψέματα για να ξεμπλέξουν από τις ξεκαρδιστικές καταστάσεις, που αποδεικνύουν ότι το έργο του Δημήτρη Ψαθά παραμένει επίκαιρο και διαχρονικό, 50 χρόνια μετά!

Παίζουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ζέτα Μακρυπούλια, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης

*Ant1, Σάββατο 11/12, στις 22:15

«Ο Αγνοούμενος» (1982) σκηνοθεσία Κώστας Γαβράς

Βιογραφική, Δράμα – Ο Αμερικάνος δημοσιογράφος Τσάρλι Χόρμαν εξαφανίζεται στη Χιλή όταν γίνεται το πραξικόπημα του Πινοσέτ. Στη χώρα καταφτάνει ο πατέρας του, ο Έντμουντ, ο οποίος θεωρεί ότι οι ιδεολογικές απόψεις του γιου του τον οδήγησαν σε αυτό το γεγονός. Επίσης, έχει κακές σχέσεις με τη σύζυγο του γιου του, την Μπεθ, καθώς έχει και εκείνη τις ίδιες απόψεις.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, όμως, ο Έντμουντ ανακαλύπτει ότι η αμερικανική πλευρά καθυστερεί επίτηδες την υπόθεση και πως οι ΗΠΑ συνεργάζονται με το δικτατορικό καθεστώς της Χιλής. Στην πορεία, οι σχέσεις του με την Μπεθ αποκαθίστανται. Στο τέλος, οι αμερικανικές αρχές τον πληροφορούν πως ο γιος του δικαίως είναι νεκρός, καθώς είχε ριζοσπαστικές πολιτικές αντιλήψεις.

Παίζουν: Τζακ Λέμον, Σίσι Σπέισεκ, Τζον Σέι.

*Μακεδονία, Σάββατο 11/12, στις 23:00

«Ο Πολεμιστής της Φωτιάς» (2012) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Μπάρρεττ

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Μετά από μια εξαντλητική ημέρα στη δουλειά, ο πυροσβέστης Τζέρεμι Κόλεμαν (Τζος Ντουχάμελ) με τους συναδέλφους αποφασίζουν να πιουν ένα ποτό να χαλαρώσουν.

Όταν ο Τζέρεμι μπαίνει στην κάβα, γίνεται μάρτυρας της κτηνώδους δολοφονίας του υπαλλήλου από τον ρατσιστή Νιλ Χάγκαν. Ο Τζέρεμι πετυχαίνει να γλυτώσει τη δική του ζωή και την υπόθεση την αναλαμβάνει ο ντετέκτιβ Μάιλ Σέλα (Μπρους Γουίλις). Ο Χάγκαν συλλαμβάνεται κι ο Τζέρεμι τον αναγνωρίζει, παρότι ο ένοχος γνωρίζει καλά ποιος κρύβεται πίσω από τον καθρέφτη.

Πριν τη δίκη, ο Τζέρεμι αφήνει τη δουλειά του και βρίσκεται υπό την προστασία μαρτύρων. Εκεί, μάλιστα, γνωρίζει την αστυνομικό Τάλια Ντάρχαμ (Ροζάριο Ντόσον)και την ερωτεύεται. Όμως, ο δικηγόρος του Χάγκαν πετυχαίνει να τον βγάλει με αναστολή και η ζωή του Τζέρεμι αλλά και της Τάλια βρίσκονται σε κίνδυνο.

Παίζουν: Τζος Ντουχάμελ, Ροζάριο Ντόσον, Μπρους Γουίλις, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, 50 Cent, Τζούλιαν ΜακΜάχον, Βίνι Τζόουνς, Ρίτσαρντ Σιφ.

*Open, Σάββατο 11/12, στις 23:00

«Ναυμαχία» (2012) σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ

Περιπέτεια – Δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιούν μία συνηθισμένη άσκηση στα ανοικτά του Ειρηνικού Ωκεανού. Εκείνο όμως που αγνοούν είναι πως μία προηγμένη τεχνολογικά εξωγήινη φυλή καιροφυλακτεί κάτω από την επιφάνεια του νερού. Τα σχέδια των εισβολέων δεν αργούν να αποκαλυφθούν και η μάχη προμηνύεται σφοδρή, τόσο στον αέρα, όσο και στη στεριά. Αυτό όμως, που θα καθορίσει την έκβαση του πολέμου θα είναι μία ναυμαχία, η πιο κρίσιμη και δυνατή, που γνώρισε ποτέ η ανθρώπινη ιστορία.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μπρούκλιν Ντέκερ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Τέιλορ Κιτς, Ριάνα, Ταντανόμπου Ασάνο.

*Star, Σάββατο 11/12, στις 23:15

«Παντρευτείτε, Χωρίστε, Τελειώσατε!» (2003) σκηνοθεσία Σον Λέβι

Κομεντί Ρομαντική – Ο Τοµ (Άστον Κούτσερ) είναι ένας γοητευτικός και περιζήτητος άνδρας που δουλεύει νυχτερινός ρεπόρτερ στο ραδιόφωνο.

Η Σάρα (Μπρίτανι Μέρφι) είναι όμορφη και ανεξάρτητη συγγραφέας µε µία πλούσια όσο και σνοµπ οικογένεια.

Οι δυο τους ερωτεύονται κεραυνοβόλα προκαλώντας την έκπληξη των φίλων του Τοµ και τη δυσαρέσκεια της οικογένειας της Σάρα. Μετά τον γάμο – αστραπή γεμάτοι ελπίδες και σχέδια, ξεκινάνε για το ιδανικό ταξίδι του µμέλιτος στην Ιταλία.

Όμως χάρη στον πρώην φίλο της Σάρα, που έστειλαν εκεί οι γονείς της και στα αλλεπάλληλα χτυπήματα της τύχης, ο μήνας του μέλιτος θα μετατραπεί σε κόλαση για τα δύο ερωτευμένα πιτσουνάκια δοκιμάζοντας τα όρια αντοχής του νεογέννητου έρωτά τους.

Παίζουν: Άστον Κούτσερ, Μπρίτανι Μέρφι, Κρίστιαν Κέιν.

*Skai, Σάββατο 11/12, στις 00:30

«Παιχνίδι Κατασκόπων» (2001) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Περιπέτεια – Ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει και όμως εν έτη 1991, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Κίνα , ένας πράκτορας της CIA, ο Μπίσοπ (Μπραντ Πιτ) συλλαμβάνεται με την κατηγορία της κατασκοπίας και καταδικάζεται σε εκτέλεση.

Ο μέντοράς του πίσω στην Αμερική, Νέιθαν Μιούιρ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ) αν θέλει να τον σώσει πρέπει να φέρει εις πέρας την πιο δύσκολη αποστολή της καριέρας του. Μόλις μία μέρα πριν τη συνταξιοδότησή του, θα λογοδοτήσει στις μυστικές κρατικές υπηρεσίες για να τους πείσει να προσπαθήσουν να τον σώσουν.

Στο Λάνγκλεϊ, έδρα της CIA, οι αξιωματούχοι αναλογίζονται το κόστος που θα είχε η παρέμβαση του προέδρου στην επίτευξη των στόχων της διπλωματικής αποστολής.
Θα μπορέσει άραγε να πείσει τον πρόεδρο να πάρει ενεργό μέρος στις εξελίξεις;

Ο Μιούιρ ήταν υπεύθυνος για την στρατολόγησή του Μπίσοπ, τον εκπαίδευσε και δούλευε αποκλειστικά για αυτόν..

Ξεκινώντας μια κούρσα ενάντια στον χρόνο, στους διαδρόμους του Λάνγκλεϊ, ο Νέιθαν ανατρέχει στο παρελθόν, τότε που συνεργαζόταν με τον Μπίσοπ, συγκεντρώνει πληροφορίες, προσπαθεί να εκμεταλλευθεί ευκαιρίες και παίζει το δικό του παιχνίδι κατασκόπων.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Μπραντ Πιτ, Κάθριν ΜακΚόρμακ.

*Ant1, Σάββατο 11/12, στις 00:45

«Ο Βετεράνος» (2011) σκηνοθεσία Μάθιου Χοπ

Δράσης – Ο Ρόμπερτ Μίλερ, ένας αλεξιπτωτιστής στον πόλεμο του Αφγανιστάν, έχει πρόσφατα επιστρέψει στην πατρίδα του και εργάζεται σε μια αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Σύντομα όμως αναγκάζεται να αποκαλύψει μια συνωμοσία, που εμπλέκει τις μυστικές υπηρεσίες και ένα μεγάλο κύκλωμα εμπορίου ναρκωτικών, θέτοντας έτσι για άλλη μια φορά σε κίνδυνο τη ζωή του, αυτή τη φορά σε ένα νέο πεδίο μάχης.

Παίζουν: Τόμπι Κέμπελ, Μπράιαν Κοξ, Άντι Μπιέλσκι.

*Open, Σάββατο 11/12, στις 02:15

«Υπόθεση Απαγωγής» (2019) σκηνοθεσία Μαξ Μαγκουάιαρ

Μυστηρίου Τρόμου –  Η Ελ πέφτει θύμα απαγωγής και υποφέρει τρομερά βασανιστήρια στα χέρια του απαγωγέα της. Ξαφνικά ο απαγωγέας την αφήνει ελεύθερη, στην άκρη του δρόμου, χωρίς καμία εξήγηση.

Ο σύντροφός της και η αδελφή της είναι ενθουσιασμένοι με την επιστροφή της, όμως η αστυνομία αρχίζει να βρίσκει αντιφάσεις στις καταθέσεις της Ελ σχετικά με το συμβάν.

Η Ελ θα πρέπει να παλέψει μόνη της για να καταλάβει τι πραγματικά έχει γίνει, και να ανακαλύψει την ταυτότητα του απαγωγέα, ο οποίος μπορεί και να είναι πιο κοντά της απ’ όσο φαντάζεται.

Παίζουν: Μισέλ Μάιλετ, Τζέικομπ Μπλερ, Κάιλ Μπιουκάναν, Άνα Χάρντγουικ

*Skai, Σάββατο 11/12, στις 02:30