10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Κυριακής όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη:

«Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ» (2010) σκηνοθεσία Ρομπ Λέτερμαν

Περιπέτεια Φαντασίας  –  Ο Γκιούλιβερ, ένας εκκολαπτόμενος συγγραφέας, δουλεύει στο ταχυδρομείο για να βγάζει τα προς το ζην. Μια μέρα θα του ανατεθεί κατά λάθος να γράψει ένα ταξιδιωτικό άρθρο για το Τρίγωνο των Βερμούδων. Το ταξίδι που κάνει, παίρνει μια απροσδόκητη τροπή κι έτσι ο Γκιούλιβερ ανακαλύπτει ένα νησί, όπου κατοικούν μικροσκοπικά πλασματάκια, οι Λιλιπούτειοι. Ενώ στην αρχή πιάνεται αιχμάλωτος από τα μικρά εργατικά ανθρωπάκια, τελικά αναγνωρίζεται ως ήρωάς τους…

Παίζουν: Τζακ Μπλακ, Αμάντα Πιτ, Τζέισον Σίγκελ, Έμιλι Μπλαντ.

*Open, Κυριακή 12/12, στις 21:00

«Μια Κυρία στα Μπουζούκια» (1968) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης 

Ελληνική Ταινία – Η Αννούλα (Ζωή Λάσκαρη) έχει τρία αδέρφια τα οποία την υπερπροστατεύουν, τον Κώστα (Κώστας Βουτσάς), που είναι ποδοσφαιριστής, ενώ παράλληλα δουλεύει στο λιμάνι, τον Θανάση (Γιάννης Βογιατζής) και τον Ηλία (Χρήστος Δοξαράς), που δουλεύουν επίσης στο λιμάνι.

Η Αννούλα είναι ερωτευμένη με τον φίλο των αδερφών της, τον Γιώργο (Φαίδων Γεωργίτσης), εργάτη στο λιμάνι και ποδοσφαιριστής στην ίδια ομάδα με τον Κώστα. Όμως ο Γιώργος ερωτεύεται μια κυρία των βορείων προαστίων, την Έλενα Απέργη (Μαίρη Χρονοπούλου), ενώ ο Κώστας την υπηρέτρια της Απέργη, Μαρία (Μάρθα Καραγιάννη), η οποία του υποδύεται την πλούσια.

Όταν μια μέρα που θα λείπει η Απέργη σε ραντεβού με τον Γιώργο, η Μαρία θα καλέσει τον Κώστα και την Αννούλα κάνοντας την πλούσια κυρία, θα αποκαλυφθεί το ποιόν της Μαρίας και ο Κώστας θα την παρατήσει, ενώ η Αννούλα θα ομολογήσει στον Κώστα πως αγαπάει τον Πέτρο.

Το τέλος θα δωθεί στα Καλλιστεία, όπου συμμετέχει η Αννούλα υπό την καθοδήγηση του έμπειρου Βανζέλ Παπαδό (Χρόνης Εξαρχάκος). Την τελευταία στιγμή ο Γιώργος θα εγκαταλείψει την Απέργη και θα γυρίσει στην Αννούλα, η οποία παραιτείται και την θέση της παίρνει η Μαρία, που ξανασμίγει με τον Κώστα

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Φαίδων Γεωργίτσης, Μαίρη Χρονοπούλου, Γιάννης Βογιατζής, Χρόνης Εξαρχάκος.

*Alpha, Κυριακή 12/12, στις 21:30

«Το κρύο της Τραπεζούντας» (2015) σκηνοθεσία Μουστάφα Καρά

Δράμα – Η ζωή του Μεχμέτ ξύνει τον πάτο της κοινωνικής πυραμίδας. Ζει σε ένα εξαθλιωμένο ορεινό χαμόσπιτο στην Τραπεζούντα, συντροφιά με την γριά μάνα του, την εξουθενωμένη και απελπισμένη σύζυγό του και τα δυο παιδία του. Τα λιγοστα ζωντανά που εκτρέφουν για αναπαραγωγή, δεν τους παρέχουν παρά ελάχιστα. Το λογικό θα ήταν να έβρισκε κάποια δουλειά στο κοντινό ορυχείο όπως τον πιέζει η οικογενεία του για να πληρώσουν τα αμέτρητα χρέη τους, αλλά ο Μεχμέτ γυρνάει τα βουνά μόνος του αναζητώντας με μανία, εκείνη την χρυσοφόρο φλέβα που θα τους λύσει τα προβλήματα μια για πάντα.

Παίζουν: Χεϊντάρ Σισμάν, Νουραϊ Γιεσιλαράζ, Χανίφε Καρά.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 12/12, στις 22:00

«A Star for Chrstmas» (2012) σκηνοθεσία Μίχαελ Φάιφερ

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Η ζωή της Κάσι είναι σε μία χαοτική κατάσταση.
Χώρισε πρόσφατα με τον Τζάρεντ, ο αδερφός της, ο Ζακ έχει κάνει κατάληψη στο διαμέρισμά της και χρησιμοποιεί την μπανιέρα της σαν ντουλάπα για τα ρούχα του και, σύντομα το αρτοποιείο της θα “πάρει φωτιά” από τις παραγγελίες της εορταστικής περιόδου.

Και δεν βοηθά καθόλου το γεγονός ότι η φίλη και συνεργάτης της δεν μπορεί να την βοηθήσει με την τρέλα των διακοπών, αφού θα λείπει αυτό το διάστημα σε ένα πνευματικό καταφύγιο, ενώ παράλληλα ήρθε μία τεράστια παραγγελία από τον Νολαν Ντένβερ.
Ο διάσημος σκηνοθέτης βρίσκεται κρυφά στην μικρή τους κωμόπολη για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας.

Μεταξύ όλων αυτών εμφανίζεται ο Άλεξ Γκρέι. Πανέμορφος σαν ηθοποιός, αμέσως γοητεύει την Κάσι και έρχονται κοντά ενώ παράλληλα τη βοηθά με τη δουλειά στο αρτοποιείο.
Εκείνο που δεν ξέρει η Κάσι είναι ότι ο Άλεξ είναι όντως ηθοποιός και είναι ο πρωταγωνιστής στην ταινία που γυρίζεται στην περιοχή τους.

Όταν το ανακαλύπτει γίνεται έξαλλη για το ψέμα και το κερασάκι στην τούρτα έρχεται με την εμφάνιση της πρώην του Άλεξ, τη γνωστή σελέμπριτι, Σκάιλαρ η οποία συμμετέχει στην ταινία.
Άραγε θα μπορέσει η Κάσι να ξεπεράσει τον θυμό της, να συγχωρήσει τον Άλεξ, να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της δουλειάς της και να τακτοποιήσει τα αισθήματά της πριν τα γυρίσματα της ταινίας τελειώσουν και, ο Άλεξ εξαφανιστεί για πάντα;

Παίζουν: Μπριάνα Εβιγκαν, Κόρεϊ Σεβιέ, Μπρουκ Μπερνς, Τράβις Βαν Γουινκλ.

*Μακεδονία, Κυριακή 12/12, στις 23:00

«Miami Vice» (2006) σκηνοθεσία Μάικλ Μαν

Αστυνομική – Ο Ρικάρντο Ταμπς και ο Σόνι Κρόκετ είναι πράκτορες του Τμήματος Ηθών της Αστυνομίας του Μαϊάμι. Καλοντυμένοι, χαρισματικοί, γοητευτικοί, αποτελεσματικοί και περιζήτητοι, τόσο στη δουλειά τους, όσο και στην προσωπική τους ζωή. Μια σειρά φόνων και φήμες για μία επικείμενη παράδοση ενός τεράστιου φορτίου κοκαΐνης, τους αναγκάζουν να λειτουργήσουν ως “μυστικοί” για να εντοπίσουν τους πραγματικούς αρχηγούς των συμμοριών της περιοχής, που κινούν τα νήματα του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο Κρόκετ, αποπροσανατολισμένος από τη νέα του ταυτότητα, θα ερωτευθεί τη λάθος γυναίκα, την Ιζαμπέλα, μια Κινεζοκουβανή σύντροφο ενός από τους πλέον αδίστακτους λαθρεμπόρους όπλων και ναρκωτικών.

Η διπλή ταυτότητα, το ερωτικό πάθος αλλά και η αίσθηση του καθήκοντος, θα φτάσουν τους δύο αστυνομικούς στα άκρα, εκεί όπου την αλήθεια και το ψέμα χωρίζει μια λεπτή γραμμή, εκεί όπου μόνο ένα βίαιο ξέσπασμα μπορεί να γράψει το λυτρωτικό τέλος.

Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Κόλιν Φάρελ, Ναόμι Χάρις, Γκονγκ Λι, Τζον Oρτίζ.

*Ant1, Κυριακή 12/12, στις 23:30

«Deja Vu: 4 ημέρες, 6 ώρες πίσω» (2006) σκηνοθεσία Τόνυ Σκοτ

Φαντασίας – Δράσης – Η έρευνα για την εξιχνίαση μιας δολοφονίας οδηγεί τον αξιωματικό του FBI Νταγκ Κάρλιν στην απόρρητη κυβερνητική συσκευή «Παράθυρο του Χρόνου», που του δίνει τη δυνατότητα να δει τα γεγονότα που συνέβησαν 4 ημέρες και 6 ώρες στο παρελθόν.

Αυτή φαίνεται να είναι και η μόνη περίπτωση για να ταξιδέψει κάποιος πίσω στο χρόνο, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, να αποτρέψει τη δολοφονία, αλλά και μια μεγάλη τρομοκρατική επιχείρηση, με διεθνή αντίκτυπο. Πόσο εφικτό μπορεί να είναι όμως στην πραγματικότητα για κάποιον να εμποδίσει το παρελθόν για να προστατέψει το μέλλον;

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Βαλ Κίλμερ, Πόλλα Πάττον, Μπρους Γρίνγουντ, Άνταμ Γκόλντμπεργκ, Τζιμ Καβίζελ.

*Alpha, Κυριακή 12/12, στις 23:40

«Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» (2020) σκηνοθεσία Γιάννης Οικονομίδης

Κοινωνική σάτιρα – Η υπόθεση της ταινίας, που γυρίστηκε στη Λαμία, περιστρέφεται γύρω από μια γοητευτική γυναίκα, η οποία αποφασίζει να εγκαταλείψει τον επιχειρηματία σύζυγό της για έναν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου και πρώην λαϊκό τραγουδιστή.

Δεν αρκείται όμως σε αυτό – εγκαταλείποντας τη συζυγική εστία, παίρνει μαζί της κι ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο σύζυγός της παρανοεί, και ορκίζεται εκδίκηση. Εν τω μεταξύ, ο υπόκοσμος της νύχτας στη μικρή επαρχιακή πόλη, μπαίνει σε αναβρασμό γύρω από το παράνομο ζευγάρι.

Παίζουν: Βασίλης Μπισμπίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Στάθης Σταμουλακάτος, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Λένα Κιτσοπούλου.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 12/12, στις 00:20

«Σήμα Κινδύνου» (2002) σκηνοθεσία Γκορ Βερμπίνσκι

Μυστηρίου, Τρόμου – Μια δημοσιογράφος ερευνά το μυστήριο μιας βιντεοκασέτας, που όποιος τη βλέπει πεθαίνει σε 7 μέρες. Όντας κι αυτή ένας από τους θεατές, έχει μόλις μία εβδομάδα για να ερευνήσει πώς θα αποτρέψει το αναπόφευκτο από αυτήν αλλά και από το παιδί της που είδε την κασέτα. Ριμέικ μιας μεγάλης επιτυχίας του ιαπωνικού σινεμά. Βασίζεται κυρίως στην ατμόσφαιρα και το μυστήριο και όχι σε εφετζίδικες σκηνές τρόμου.

Παίζουν: Ναόμι Γουότς, Μπράιαν Κοξ, Μάρτιν Χεντερσον, Ντέιβιντ Ντορφμαν.

*Skai, Κυριακή 12/12, στις 00:30

«Φρανκενστάιν» (2014) σκηνοθεσία Στιούαρτ Μπίτι

Δράσης Φαντασίας – Ο Άνταμ Φράνκεσταϊν (Άαρον Έκχαρτ), το φριχτό δημιούργημα του επιστήμονα Βίκτορ Φράνκεσταϊν, περιπλανιέται μόνος του 200 χρόνια μετά τη “γέννησή του”, σε σκιές και σε μονοπάτια απερπάτητα, σκοτώνοντας δαίμονες και προστατεύοντας την ανθρωπότητα. Μαζί του έχει και το μυστικό της αναγέννησης των ανθρώπων, ένα μυστικό, που οι δαίμονες θέλουν απεγνωσμένα να αποκτήσουν ενώ το τάγμα των Gargoyles να καταστρέψει.

Έτσι, ο Άνταμ, θα βρεθεί στη μέση ενός πολέμου, όπου θέλοντας και μη, θα κληθεί να πάρει θέση. Τότε θα συνειδητοποιήσει ότι η μοίρα της ανθρωπότητας θα κριθεί από τη δική του αποφασιστικότητα.

Στην απόλυτη σύγκρουση του καλού με το κακό, αυτός κρατάει το κλειδί της σωτηρίας.

Παίζουν: Άαρον Έκχαρτ, Μπιλ Νάι, Μιράντα Ότο, Ιβόν Στραχόβσκι, Τζέι Κόρτνεϊ.

*Star, Κυριακή 12/12, στις 01:45

«Και οι Εφτά Ήταν Υπέροχοι» (2016) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Δράσης – Ένας σκληροτράχηλος κυνηγός επικηρυγμένων και άλλοι έξι πιστολέρο αναλαμβάνουν να απελευθερώσουν μια πόλη του Γουέστ από την καταπίεση ενός αδίστακτου επιχειρηματία, ο οποίος έχει στη διάθεσή του έναν ολόκληρο στρατό μισθοφόρων.

Παίζουν: Ντενζέλ Γουόσινγκτον, Κρις Πρατ, Ιθαν Χοκ, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Μπιουνγκ-Χαν Λι, Μανουέλ Γκαρσία-Ράλφο, Μάρτιν Σένσμαγιερ.

*Open, Κυριακή 12/12, στις 02:15