10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ένα δυνατό lineup από ταινίες, όπως κάθε βράδυ Σαββάτου!

«Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας» (2010) σκηνοθεσία Ντιν Ντεμπλουά Κρις Σάντερς

Animation Ο νεαρός Βίκινγκ έφηβος ονόματι Χίκαπ- Ψάρης είναι ο γιος του αρχηγού και ζει στο νησί του Μπερκ που μαστίζεται από επιθέσεις δράκων που κλέβουν τα ζώα τους και καίνε τα σπίτια τους.

Αν και προσπαθεί να ακολουθήσει την παράδοση της φυλής του και να γίνει ένας δρακοφονιάς, η αδεξιότητά του και τα αποτυχημένα του σχέδια που σκαρφίζεται συνέχεια, τον έχουν μετατρέψει σε περίγελο.

Με ένα από τα κανόνια που εφηύρε τελικά κατορθώνει και αιχμαλωτίζει έναν τρομερό δράκο, την “Οργή της νύχτας” και σκοπεύει να τον θανατώσει για να κερδίσει την αποδοχή της φυλής.

Όταν όμως βρίσκει τον τραυματισμένο δράκο αβοήθητο σε ένα ξέφωτο, όχι μόνο δεν τον σκοτώνει αλλά κερδίζει την εμπιστοσύνη του και τον φροντίζει ενώ παράλληλα αρχίζει να τον εκπαιδεύει. Γίνονται φίλοι και τον ονομάζει Φαφούτη.

Με τις φωνές των: Τζέι Μπαρουσέλ, Τζεράρντ Μπάτλερ, Κρεγκ Φέργκιουσον, Αμέρικα Φερέρα, Τζόνα Χιλ, Κρίστοφερ Μιντζ-Πλας, Τ.Τζέι Μίλερ, Κρίστεν Γουίγκ, Ντέιβιντ Τέναντ.

*Open, Σάββατο 18/12 στις 21:00

«Κουνγκ Φου Πάντα: Τα Μυστικά της Συμμορίας των Πέντε» (2016) σκηνοθεσία Ραμαν Χουι

Animation – Ο Δάσκαλος Σίφου έχει μια νέα πρόκληση για τον Πο, να διδάξει τις αρχές του Kung Fu σε μια παρέα από εκλεπτυσμένα κουνελάκια.

Αφού καταφέρνει να επαναφέρει την τάξη σε… τάξη, ο Πο τους διδάσκει ότι το να πολεμάς είναι μόνο ένα μέρος της φιλοσοφίας του kung fu.

Για να τους το εξηγήσει καλύτερα, ο Πο αφηγείται προσωπικές ιστορίες των αγαπημένων του φίλων και συντρόφων για το πως αντιμετώπισαν τις προκλήσεις, όταν ήταν νέοι και πως αυτό τους βοήθησε να γίνουν οι καλύτεροι στο kung fu…

Παίζουν: Τζακ Μπλακ, Ντάστιν Χοφμαν, Γουίλ Σάντλεϊ.

*Star, Σάββατο 18/12 στις 21:00

«Μπάρτον και Τέιλορ» (2013) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λάξτον

Δράμα – Ο θυελλώδης έρωτας του Ρίτσαρντ Μπάρτον και της Λίζ Τέιλορ. Το δράμα αφηγείται την ιστορία του πιο λαμπερού ζευγαριού του Χόλιγουντ, του Ρίτσαρντ Μπάρτον και της Ελίζαμπεθ Τέιλορ που συνεργάστηκαν μαζί για τελευταία φορά στο Privet Lives του Νόελ Κάουαρντ. Ένας παράνομος έρωτας, δύο θυελλώδεις γάμοι, χωρισμοί και μπόλικο αλκοόλ, πλαισιώνουν την αληθινή αγάπη δύο λαμπερών σταρ, που αγαπήθηκαν μαζί από το κοινό, όσο λίγοι.

Παίζουν: Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Ντόμινικ Γουέστ, Λενόρα Κρίτσλοου, Γκρεγκ Χικς.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 18/12 στις 22:00

«Στη Γη του Καλού» (2018) σκηνοθεσία Εμανουέλ Καρούζο

Δραματική – Στα σύνορα με την Ελβετία, στην Βαλ Γκράντε, υπάρχει η μεγαλύτερη άγρια περιοχή της Ευρώπης (152 τχλμ). Δεν υπάρχουν δρόμοι, μαγαζιά, χωριά, ηλεκτρικό ή ίχνη ανθρώπινης ζωής. Σε αυτή την αγνή φύση ζει ακόμα ένας ακόμα άνθρωπος. Ο πατέρας Σέρτζο, βενεδικτίνος μοναχός άνω των 80 ετών, πέρασε τη ζωή του σε μια παλιά καλύβα που έχτισε μόνος του.

Με τον μοναχό ζει και ο Τζαν Μαρία, ένας μικρόσωμος και ευγενικός άντρας, που εδώ και χρόνια βοηθά τον πατέρα στις ανάγκες τους. Επιστρέφοντας από το πιο κοντινό χωριό από όπου παίρνουν προμήθειες, τέσσερις ώρες δρόμο μέσα στα βουνά, ο Τζαν Μαρία φέρνει μαζί του δύο ανθρώπους. Είναι δύο απελπισμένα και πολύ ανήσυχα παιδιά. Είναι εξαντλημένα από την κούραση του δρόμου και παραδόξως δεν είναι εκεί για να συναντήσουν τον ηλικιωμένο μοναχό.

Ψάχνουν απλώς έναν άλλον άνθρωπου που, μυστικά, φιλοξενείται από τον πατέρα Σέρτζο πάνω από ένα μήνα, από τον οποίο ζητούν κάτι αναπάντεχο. Πρόκειται για ζήτημα ζωής ή θανάτου.
Έτσι, η άφιξή τους, ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τη γαλήνη και την ηρεμία μιας από τις τελευταίες γωνιές του επί γης παραδείσου.

H ταινία είναι εμπνευσμένη από αληθινή ιστορία.

Παίζουν: Φαμπρίρτσιο Φερακαν, Λορεντζο Πετρότι, Βιόλα Σαρτορέτο.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 18/12 στις 22:00

«Ο Τζογαδόρος» (2014) σκηνοθεσία Ρούπερτ Γουάιατ

Δραματική -Καθηγητής και τζογαδόρος, ο Τζιμ Μπένετ έχει μια δυσλειτουργική σχέση με τη μητέρα του, ενώ συνδέεται ερωτικά και με μια φοιτήτριά του. Όταν χάνει στον τζόγο ένα τεράστιο ποσό που δανείστηκε από έναν κακοποιό, προσπαθεί να ξεφύγει αλλά και να πάρει ένα ρίσκο που θα του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τζέσικα Λανγκ, Τζον Γκούντμαν.

*Open, Σάββατο 18/12 στις 23:00

«A Star for Chrstmas» (2012) σκηνοθεσία Μίχαελ Φάιφερ

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Η ζωή της Κάσι είναι σε μία χαοτική κατάσταση.
Χώρισε πρόσφατα με τον Τζάρεντ, ο αδερφός της, ο Ζακ έχει κάνει κατάληψη στο διαμέρισμά της και χρησιμοποιεί την μπανιέρα της σαν ντουλάπα για τα ρούχα του και, σύντομα το αρτοποιείο της θα “πάρει φωτιά” από τις παραγγελίες της εορταστικής περιόδου.

Και δεν βοηθά καθόλου το γεγονός ότι η φίλη και συνεργάτης της δεν μπορεί να την βοηθήσει με την τρέλα των διακοπών, αφού θα λείπει αυτό το διάστημα σε ένα πνευματικό καταφύγιο, ενώ παράλληλα ήρθε μία τεράστια παραγγελία από τον Νολαν Ντένβερ.
Ο διάσημος σκηνοθέτης βρίσκεται κρυφά στην μικρή τους κωμόπολη για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας.

Μεταξύ όλων αυτών εμφανίζεται ο Άλεξ Γκρέι. Πανέμορφος σαν ηθοποιός, αμέσως γοητεύει την Κάσι και έρχονται κοντά ενώ παράλληλα τη βοηθά με τη δουλειά στο αρτοποιείο.
Εκείνο που δεν ξέρει η Κάσι είναι ότι ο Άλεξ είναι όντως ηθοποιός και είναι ο πρωταγωνιστής στην ταινία που γυρίζεται στην περιοχή τους.

Όταν το ανακαλύπτει γίνεται έξαλλη για το ψέμα και το κερασάκι στην τούρτα έρχεται με την εμφάνιση της πρώην του Άλεξ, τη γνωστή σελέμπριτι, Σκάιλαρ η οποία συμμετέχει στην ταινία.
Άραγε θα μπορέσει η Κάσι να ξεπεράσει τον θυμό της, να συγχωρήσει τον Άλεξ, να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της δουλειάς της και να τακτοποιήσει τα αισθήματά της πριν τα γυρίσματα της ταινίας τελειώσουν και, ο Άλεξ εξαφανιστεί για πάντα;

Παίζουν: Μπριάνα Εβιγκαν, Κόρεϊ Σεβιέ, Μπρουκ Μπερνς, Τράβις Βαν Γουινκλ.

*Μακεδονία, Σάββατο 18/12 στις 23:00

«Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: η επιστροφή του βασιλιά» (2003) σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Όσο πιο κοντά φτάνει στη Μόρντορ ο Φρόντο, τόσο νιώθει το βάρος του Δαχτυλιδιού να τον σκοτώνει, αλλά συνεχίζει στα δύσβατα επικίνδυνα μονοπάτια μέχρι να φτάσει στο Βουνό του Χαμού, με τον Σαμ δίπλα του αλλά και το μοχθηρό Γκόλουμ, που υποτίθεται τους δείχνει τον δρόμο.

Σε μια παγίδα που τους στήνει το Γκόλουμ, ο Φρόντο φαίνεται να πέφτει νεκρός από τη γιγαντιαία αράχνη Σέλομπ και ο Σαμ αποφασίζει να συνεχίσει μόνος του τη διαδρομή μέχρι το τέλος.

Ο Άραγκορν διεκδικεί τον θρόνο της Γκόντορ και ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής στη Μίνας Τίριθ, αναζητώντας συμμάχους για την τελική μάχη, εκεί που θα κριθεί αν το διαβολικό μάτι θα τους νικήσει και το σκοτάδι θα πέσει για πάντα στη μέση γη.

Όσοι έχουν απομείνει από τη συντροφιά βρίσκονται πάντα στο πλάι του και είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν μέχρι θανάτου…

Παίζουν: Ελάιζα Γουντ, Σον Άστιν, Βίγκο Μόρτενσεν, Ίαν ΜακΚέλεν, Άντι Σέρκις, Τζον Ρις-Ντέιβις, Μπέρναρντ Χιλ, Μπίλι Μπόιντ, Ντόμινικ Μόναχαν, Ορλάντο Μπλουμ, Μιράντα Ότο, Ντέιβιντ Γουένχαμ, Λιβ Τάιλερ, Χιούγκο Γουίβινγκ.

*Star, Σάββατο 18/12 στις 23:30

«Οι Τελευταίες Μέρες του Καλοκαιριού» (2013) σκηνοθεσία Τζέισον Ριτμαν

Δραματική Ρομαντική – Μια καταθλιπτική μητέρα, η Αντέλ (Κέιτ Γουινσλετ) που μεγαλώνει μόνη τον γιο της Χέρνι (Γκάτλιν Γρίφιθ), βοηθά έναν τραυματισμένο και φοβισμένο άνδρα , τον Φρανκ (Τζος Μπρόσλιν) παίρνοντάς τον στο αυτοκίνητό τους.
Ταυτόχρονα, η αστυνομία της πόλης αναζητά έναν δραπέτη. Έτσι, η μητέρα και ο γιος σιγά σιγά ανακαλύπτουν την αληθινή ιστορία του μυστηριώδη άντρα και οι επιλογές τους γίνονται όλο και λιγότερες.

Παίζουν: Κέιτ Γουίνσλετ, Τζος Μπρόλιν, Γκάτλιν Γκρίφιθ, Κλαρκ Γκρεγκ, Τομ Λιπινσκι, Τομπέϊ Μαγκουάιρ.

*Skai, Σάββατο 18/12 στις 00:30

«Miami Vice» (2006) σκηνοθεσία Μάικλ Μαν

Αστυνομική – Ο Ρικάρντο Ταμπς και ο Σόνι Κρόκετ είναι πράκτορες του Τμήματος Ηθών της Αστυνομίας του Μαϊάμι. Καλοντυμένοι, χαρισματικοί, γοητευτικοί, αποτελεσματικοί και περιζήτητοι, τόσο στη δουλειά τους, όσο και στην προσωπική τους ζωή. Μια σειρά φόνων και φήμες για μία επικείμενη παράδοση ενός τεράστιου φορτίου κοκαΐνης, τους αναγκάζουν να λειτουργήσουν ως “μυστικοί” για να εντοπίσουν τους πραγματικούς αρχηγούς των συμμοριών της περιοχής, που κινούν τα νήματα του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο Κρόκετ, αποπροσανατολισμένος από τη νέα του ταυτότητα, θα ερωτευθεί τη λάθος γυναίκα, την Ιζαμπέλα, μια Κινεζοκουβανή σύντροφο ενός από τους πλέον αδίστακτους λαθρεμπόρους όπλων και ναρκωτικών.

Η διπλή ταυτότητα, το ερωτικό πάθος αλλά και η αίσθηση του καθήκοντος, θα φτάσουν τους δύο αστυνομικούς στα άκρα, εκεί όπου την αλήθεια και το ψέμα χωρίζει μια λεπτή γραμμή, εκεί όπου μόνο ένα βίαιο ξέσπασμα μπορεί να γράψει το λυτρωτικό τέλος.

Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Κόλιν Φάρελ, Ναόμι Χάρις, Γκονγκ Λι, Τζον Oρτίζ.

*Ant1, Σάββατο 18/12 στις 01:00

«Deja Vu: 4 ημέρες, 6 ώρες πίσω» (2006) σκηνοθεσία Τόνυ Σκοτ

Φαντασίας – Δράσης – Η έρευνα για την εξιχνίαση μιας δολοφονίας οδηγεί τον αξιωματικό του FBI Νταγκ Κάρλιν στην απόρρητη κυβερνητική συσκευή «Παράθυρο του Χρόνου», που του δίνει τη δυνατότητα να δει τα γεγονότα που συνέβησαν 4 ημέρες και 6 ώρες στο παρελθόν.

Αυτή φαίνεται να είναι και η μόνη περίπτωση για να ταξιδέψει κάποιος πίσω στο χρόνο, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, να αποτρέψει τη δολοφονία, αλλά και μια μεγάλη τρομοκρατική επιχείρηση, με διεθνή αντίκτυπο. Πόσο εφικτό μπορεί να είναι όμως στην πραγματικότητα για κάποιον να εμποδίσει το παρελθόν για να προστατέψει το μέλλον;

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Βαλ Κίλμερ, Πόλλα Πάττον, Μπρους Γρίνγουντ, Άνταμ Γκόλντμπεργκ, Τζιμ Καβίζελ.

*Alpha, Σάββατο 18/12 στις 01:30