13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή βράδυ και μία λίστα από ταινίες σε περιμένει.

«Τα Χριστούγεννα του Dennis του Τρομερού» (2007) σκηνοθεσία Ρον Όλιβερ

Κομεντί – Παρόλο που ο μικρός και σκανταλιάρης Ντένις έχει προβλήματα με τον «παλικαρά» του σχολείου, παράλληλα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τον κύριο Γουίλσον να νιώσει το Πνεύμα των Χριστουγέννων. Κι αυτό γιατί περιμένει να του προσφέρει ένα χριστουγεννιάτικο δώρο!

Βέβαια μόνο ένα… θαύμα θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την ευχή του Ντένις.

Όμως, αυτά τα Χριστούγεννα, τη λύση θα δώσει ένας άγγελος, που επισκέπτεται τη Γη για να μεταδώσει το Πνεύμα των Χριστουγέννων σε όποιον το έχει πραγματικά ανάγκη.

Παίζουν: Μάξγουελ Πέρι Κότον , Ρόμπερτ Βάγκνερ, Λουίζ Φλέτσερ.

*Star, Παρασκευή 24/12, στις 21:00

«Αναστασία: Μια Φορά κι Έναν Καιρό» (2020) σκηνοθεσία Μπλέικ Χάρις

Περιπέτεια – Την εποχή της Ρωσικής Επανάστασης, η Αναστασία των Ρομανόφ, όπως και όλη η οικογένειά της βρίσκεται καταδιωκόμενη από τον Βλαντιμίρ Λένιν. Μέσω μιας μαγικής πύλης, η νεαρή Αναστασία κάνει ένα ταξίδι στο χωροχρόνο και μεταφέρεται ξαφνικά στην Αμερική του 1988. Εκεί η Αναστασία θα γίνει κολλητή φίλη με τη συνομήλική της, Μέγκαν, και μαζί θα ζήσουν τις πιο απίθανες περιπέτειες.

Παίζουν: Μπράντον Ρουθ, Ντόνα Μέρφι, Αμάια Μίλερ, Έμιλι Κάρεϊ, Τζο Κόι, Κένταλ Βέρτες.

*SKAI, Παρασκευή 24/12, στις 21:00

«Ο Βιολιστής στη Στέγη» (1971) σκηνοθεσία Νόρμαν Τζούισον

Δραματική – Στη σπουδαία αυτή ταινία, που είναι πλέον κλασική στην ιστορία του κινηματογράφου, θα δούμε τη ζωή του Τέβγε, ενός Εβραίου γαλατά στην τσαρική Ρωσία το 1905 που, μαζί με την οικογένειά του, αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα, όχι μόνο με τη φτώχεια, αλλά και με τον αντισημιτισμό που όλο και κερδίζει έδαφος στο χωριό του.

Ο Τέβγε, που προσπαθεί με ευλάβεια να κρατήσει τις παραδόσεις μαζί με τη γυναίκα του Γκόλντε με την «τσουχτερή» γλώσσα και τις πέντε ανύπαντρες κόρες του, ζουν την απλή φτωχική ζωή τους στο χωριό Ανατέβκα, στην Ουκρανία, όμως τα προβλήματα της οικογένειας σύντομα θα φανούν ασήμαντα μπροστά στις διώξεις που θα αρχίσουν εναντίον του εβραϊκού πληθυσμού από το διεφθαρμένο τσαρικό καθεστώς.

Δεν έχουν άλλη επιλογή, από το να τα μαζέψουν και να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους για πάντα.

Παίζουν: Τοπόλ, Λέοναρντ Φρέι, Μόλι Πίκον, Νέβα Σμολ, Νόρμα Κρέιν, Πολ Μαν, Πολ Μάικλ Γκλέιζερ, Ρόζαλιντ Χάρις, Μισέλ Μαρς.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 24/12, στις 21:30

«Ο Βασιλιάς των λιονταριών» (1994) σκηνοθεσία Ρότζερ Άλες, Ρομπ Μίνκοφ

Animation – Ο Σίμπα, ένα μικρό λιοντάρι γεμάτο θάρρος και δίψα για ζωή, προορίζεται να γίνει ο μελλοντικός βασιλιάς της ζούγκλας μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του. Όμως, ο φθονερός θείος του, ο Σκαρ, που επιβουλεύεται το θρόνο, έχει άλλα σχέδια στο μυαλό του. Αφού αρχίσει να χειραγωγεί τον μικρό Σίμπα, πείθοντάς τον ότι ευθύνεται για το θάνατο του πατέρα του, σύντομα το μικρό λιοντάρι θα οδηγηθεί απεγνωσμένο στην αυτοεξορία. Η προσωπική του περιπέτεια θα αποκτήσει άλλο νόημα, όταν στη ζωή του μπουν δύο απρόβλεπτα πλάσματα, ο Τιμόν και ο Πούμπα, που ζουν σύμφωνα με το μότο «Hakuna Matata» (καμιά ανησυχία).

Φωνές: Ζαχαρίας Ρόχας, Αλεξάνδρα Παυλίδου, Αλέξης Σταυράκης, Κώστας Καστανάς, Ντάνος Λυγίζος.

*Alpha, Παρασκευή 24/12, στις 22:00

«Το Πλουσιόπαιδο» (1994) σκηνοθεσία Ντόναλντ Πέτρι

Κωμωδία – Ο Ρίτσι Ριτς (Μακόλεϊ Κάλκιν), το πλουσιότερο παιδί του κόσμου, έχει τα πάντα εκτός από ένα: φίλους. Ενώ μια μέρα αντικαθιστά τον πατέρα του σε μια βαρετή εκδήλωση σχετική με τα εγκαίνια ενός εργοστασίου, ο Ρίτσι στρέφει την προσοχή του στην άλλη πλευρά του δρόμου και σ’ ένα παιχνίδι μπέιζμπολ ανάμεσα σε μια παρέα παιδιών. Όταν όμως τους ζητά να παίξει μαζί τους, τα παιδιά αρνούνται να τον δεχτούν στην παρέα τους.

Απογοητευμένος, κλείνεται στον εαυτό του, ώσπου κάποια στιγμή μαθαίνει πως οι γονείς του αγνοούνται ενώ το αεροπλάνο που επέβαιναν, πετούσε πάνω από το Τρίγωνο των Βερμούδων.

Πίσω απ’ αυτό κρύβεται ο Λόρενς Βαν Ντο (Τζον Λαροκέτ), υψηλό διοικητικό στέλεχος των επιχειρήσεων του πατέρα του, που είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να δολοφονήσει τον τελευταίο και να πάρει τη θέση του. Έτσι τώρα, ο Ρίτσι αποκτά επιτέλους ένα νόημα στη ζωή του: με τη βοήθεια του Κάντμπερι, του πιστού του μπάτλερ και του καθηγητή Κίνμπιν, ενός εκκεντρικού εφευρέτη, θα προσπαθήσει να βρει τους γονείς του και να ματαιώσει τα σχέδια του Βαν Ντο.

Παίζουν: Μακόλεϊ Κάλκιν, Τζόναθαν Χάιντ, Έντουαρντ Χέρμαν, Τζον Λαροκέτ, Κριστίν Έμπερσολ.

*Star, Παρασκευή 24/12, στις 22:50

«Καράτε Κιντ 2» (1986) σκηνοθεσία Τζον Αβιλντσεν

Δράσης – Οι περιπέτειες του νικητή συνεχίζονται στην δεύτερη ταινία με θέμα το καράτε, αυτή τη φορά αρκετά μακριά από τη γειτονιά του, στην μακρινή Ιαπωνία, στην πατρίδα του δασκάλου του.

Ο Ντάνιελ (Ράλφ Μάτσιο), έξι μήνες μετά την νίκη του στον αγώνα καράτε, συνοδεύει τον δάσκαλό του κο Μιγιάκι (Πατ Μορίτα) στην πατρίδα του, μια πόλη στην Οκινάουα. Ο κος Μιγιάκι επισκέπτεται τον ετοιμοθάνατο πατέρα του και αντιμετωπίζει έναν παλιό του αντίπαλο.
Ένα ζήτημα τιμής που δημιούργησε την μεταξύ τους έχθρα θα τους οδηγήσει σε μια μάχη μέχρι θανάτου.

Ο Ντάνιελ δεν αργεί να ερωτευτεί μια όμορφη ντόπια κοπέλα και να δημιουργήσει έτσι με τη σειρά του έναν νέο αντίπαλο, αφού πρέπει να παλέψει μαζί του για τα μάτια της κοπέλας.

Παίζουν: Ραλφ Μάτσιο, Πατ Μορίτα, Τάμλιν Τομίτα.

*Ant1, Παρασκευή 24/12, στις 23:30

«Ενώ εσύ κοιμόσουν» (1995) σκηνοθεσία Τζον Τάρτλταμπ

Ρομαντική Κομεντί – Για την όμορφη Λούσυ η μοναξιά είναι τρόπος ζωής. Δεν είναι, φυσικά, κάτι που επέλεξε, αλλά δεν έχει και σκοπό να κινήσει γη και ουρανό για να το αλλάξει. Όλα αυτά όμως, μέχρι τη στιγμή, που θα αντικρίσει τον Πίτερ.

Αν υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά και κάποια ελπίδα να αλλάξει τη ζωή της, τότε αυτή είναι η ευκαιρία της! Ακόμα κι αν αυτή η ευκαιρία, εμφανίζεται με τη μορφή… ατυχήματος. Ο Πίτερ πέφτει κατά λάθος στις γραμμές του τραίνου, μένει αναίσθητος και η Λούσυ τον σώζει ηρωικά! Γίνεται μέρος της ζωής του και μέλος της οικογενείας του. Επιτέλους, έχει μια ευκαιρία να δείξει πόσο καλή και άξια είναι. Μόνο που ο Πίτερ δεν ξέρει τίποτα απ’ όλα αυτά, αφού όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται σε κώμα.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Μπιλ Πούλμαν, Πίτερ Γκάλαχερ.

*Alpha, Παρασκευή 24/12, στις 00:00

«Γεντλ» (1983) σκηνοθεσία Μπάρμπαρα Στράιζαντ

Δραματική Ρομαντική – Βρισκόμαστε στην Ανατολική Ευρώπη του 1904. Μια νεαρή Εβραία, η Γεντλ, επιθυμεί να σπουδάσει, κάτι που της το απαγορεύει η θρησκεία της. Μελετώντας κρυφά με τον πατέρα της τα βράδια, ονειρεύεται μια ζωή όπου θα μπορούσε να πραγματοποιήσει τα όνειρά της και να μην ακολουθήσει τα κοινωνικά και θρησκευτικά “πρέπει”.

Μόνο που ο πατέρας της πεθαίνει και η Γεντλ, για να αποφύγει αυτά που ήξερε ότι θα ακολουθήσουν, φεύγει κρυφά, μεταμφιέζεται σε αγόρι και διεκδικεί μια θέση στην εκκλησιαστική σχολή. Εκεί γνωρίζει τον Άβιγκντορ, έναν σπουδαστή που της συμπεριφέρεται με ευγένεια και καλοσύνη, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι γυναίκα.

Το θέμα είναι πως η Γεντλ τον ερωτεύεται, ενώ την ίδια στιγμή η αρραβωνιαστικιά του ερωτεύεται εκείνη -ή για την ακρίβεια τον Άνσελ, το αγόρι που υποδύεται πως είναι.

Παίζουν: Μπάρμπαρα Στράιζαντ, Μάντυ Πατίνκιν,Έημυ Ίνρβινγκ.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 24/12, στις 00:50

«Κοίτα Ποιός Μιλάει Τώρα» (1993) σκηνοθεσία Τομ Ροπελέβσκι

Κωμωδία – Ο Τζέιμς εργάζεται ως ιδιωτικός πιλότος για την Σαμάνθα Ντιμπόν, Πρόεδρο μια μεγάλης φίρμας καλλυντικών και πετάει σ’ όλο τον κόσμο. Αντίθετα, η Μόλι αντιμετωπίζει πολλούς μπελάδες!

Πέρα από τα γνωστά “βασανιστήρια” που επιβάλλει ο ρόλος της μαμάς, είναι υποχρεωμένη να παριστάνει το… ξωτικό, δίπλα σ’ έναν υποτιθέμενο ‘Αη Βασίλη, στο πολυκατάστημα που εργάζεται. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Τζέιμς και η Σαμάνθα της δίνουν να φυλάει στο σπίτι δύο σκυλάκια με… αταίριαστες προσωπικότητες!

Ο Ροκς, ένα γλυκύτατο αδέσποτο που περιμάζεψε ο Τζέιμς και η Δάφνη, και η κακομαθημένη σκυλίτσα της Σαμάνθα, προκαλούν γι αυτά τα Χριστούγεννα, τους πιό κωμικούς σκυλομπελάδες…

Ο Ντάνι ντε Βίτο και η Ντάιαν Κίτον, δανείζουν τις φωνές τους, στους δυο αξιολάτρευτους σκύλους, οι σκέψεις των οποίων αποδεικνύονται σοφότερες των ανθρώπων, καθώς παρακολουθούν τις παράλογες αντιδράσεις τους και κριτικάρουν κωμικά τη συμπεριφορά των μελών της οικογένειας!

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Κίρστι Άλεϊ, Τζορτζ Σίγκαλ, Ολυμπία Δουκάκη, Λιζέτ Άντονι.

*Μακεδονία, Παρασκευή 24/12, στις 01:00

«Είναι Όλοι τους Καλά» (2009) σκηνοθεσία Κερκ Τζόουνς

Δραματική Περιπέτεια – Ο Φρανκ Γκουντ (Ρόμπερτ ντε Νίρο) δουλεύει όλη του τη ζωή προσπαθώντας να εξασφαλίσει το καλύτερο για την οικογένειά του. Όταν πια βγαίνει στη σύνταξη, συνειδητοποιεί ότι έχει χάσει επαφή με τα παιδιά του.

Μετά από μια αποτυχημένη πρόσκληση σε οικογενειακό μπάρμπεκιου, όπου δεν εμφανίζεται κανείς, ο Φρανκ φτιάχνει τις βαλίτσες του και αποφασίζει να επισκεφτεί ο ίδιος τα παιδιά του: τον «καλλιτέχνη» Ντέιβιντ (Όστιν Λάιζι) στη Νέα Υόρκη, την Έιμι (Κέιτ Μπέκινσεϊλ) που είναι «μεγάλο στέλεχος» σε διαφημιστική στο Σικάγο, τον «διευθυντή ορχήστρας» Ρόμπερτ (Σαμ Ρόκγουελ) στο Ντένβερ, και τη μικρότερη κόρη του, τη Ρόζι (Ντρου Μπάριμορ), που είναι «χορεύτρια σε μεγάλο σόου του Λας Βέγκας».

Και μέσα από αυτό το μεγάλο ταξίδι ανακαλύπτει ότι η ζωή τους είναι λιγότερο ρόδινη από όσο την περιέγραφαν.
«Όλα πάνε καλά» μέχρι να αποκαλυφθεί ότι όλα πάνε

Παίζουν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Σαμ Ρόκγουελ, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Ντρου Μπάριμορ.

*SKAI, Παρασκευή 24/12, στις 01:00

«Μαμάδες με Κακή Διαγωγή: Χριστούγεννα εκτός Ελέγχου» (2017) σκηνοθεσία Τζον Λούκας, Σκοτ Μουρ

Κωμωδία – Tρεις γνωστές μας, παραγνωρισμένες και υπερφορτωμένες γυναίκες, να επαναστατούν ενάντια στις προκλήσεις και τις προσδοκίες του αντίστοιχου Τσάμπιονς Λιγκ των μαμάδων: των Χριστουγέννων. Κι αν η δημιουργία των τέλειων γιορτών για τις οικογένειές τους δεν ήταν αρκετά δύσκολη δουλειά, τώρα θα πρέπει να κάνουν όλα αυτά ενόσω φιλοξενούν τις δικές τους μαμάδες. Ως το τέλος της διαδρομής, οι ηρωίδες μας θα επαναπροσδιορίσουν τη σημασία των «τέλειων Χριστουγέννων» και θα ανακαλύψουν μία ιδιαίτερη σχέση με τις μαμάδες τους.

Παίζουν: Μίλα Κούνις, Κάθριν Χαν, Κρίστεν Μπελ, Σούζαν Σάραντον, Κριστίν Μπαράνσκι, Τζέι Ερνάντες, Σέριλ Χάινς.

*Star, Παρασκευή 24/12, στις 01:00

«Η Μαγεία των Χριστουγέννων» (2016) σκηνοθεσία Ρον Όλιβερ

Ρομαντική κομεντί – Η Κέιτ, παρουσιάστρια στην τηλεόραση, αποκαλύπτει κατά λάθος στον αέρα ότι απεχθάνεται τα Χριστούγεννα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μεγάλη δυσαρέσκεια του τηλεοπτικού κοινού, αλλά και των διαφημιστικών εταιριών που απειλούν να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους. Για να διορθωθεί η εικόνα της, τη στέλνουν σε μια μικρή πόλη της Βόρειας Ντακότα και εκεί μαζί με τον παραγωγό της και πρώην αγόρι της από το κολλέγιο, ανακαλύπτει τη χαμένη μαγεία των Χριστουγέννων και αναθεωρεί τον τρόπο που βλέπει τη ζωή.

Παίζουν: Λόρι Λόγκλιν, Κόλιν Φέργκιουσον, Γουίλι Έιμς, Κάθριν Λου Χάγκιστ, Μπρους Χάργουντ.

*Alpha, Παρασκευή 24/12, στις 02:15

«Ζωολογικός Τύπος» (2011) σκηνοθεσία Φρανκ Κοράσι 

Κωμωδία – Ο Γκρίφιν Κέις λατρεύει τη δουλειά του στον ζωολογικό κήπο του Φράνκλιν Παρκ, όπου καθημερινά καταπιάνεται με τη φροντίδα των άγριων ζώων. Ωστόσο, όταν συνειδητοποιεί πως βρισκόμενος στη συγκεκριμένη θέση πολύ δύσκολα θα καταφέρει να έχει στο πλευρό του μια γυναίκα όπως τη Στέφανι, με την οποία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένος, αποφασίζει να τα παρατήσει και να ασχοληθεί με την πώληση πολυτελών αυτοκινήτων.

Αυτό, ωστόσο, δεν αρέσει καθόλου στα ζώα του κήπου, τα οποία, απολύτως ικανοποιημένα από τις περιποιήσεις του, αποφασίσουν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να τον κρατήσουν κοντά τους.

Μόνο που για να τα καταφέρουν, θα αναγκαστούν να παραβούν για πρώτη φορά τον κώδικα τιμής τους και να του αποκαλύψουν το μεγάλο τους μυστικό: στην πραγματικότητα άπαντες οι εκπρόσωποι του ζωικού βασιλείου μπορούν να συνεννοηθούν μια χαρά με τους ανθρώπους και μάλιστα… στη γλώσσα τους!

Παίζουν: Κέβιν Τζέιμς, Ροζάριο Ντόσον, Λέσλι Μπιμπ, Κεν Γιονγκ, Τζο Ρόγκαν.

*Open, Παρασκευή 24/12, στις 02:30