15 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πρωτοχρονιά και το τηλεοπτικό πρόγραμμα σε καλεί. Άκου τις σειρήνες του, διάλεξε την αγαπημένη σου ταινία και απόλαυσέ την:

«Έλλιοτ: Ο Πιο Μικρός Τάρανδος» (2018) σε σκηνοθεσία Τζένιφερ Γουέστκοτ

Κινούμενα Σχέδια – Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ο Βόρειος Πόλος όταν ένας από τους τάρανδους του Άι Βασίλη ανακοινώνει ξαφνικά ότι αποσύρεται! Οι γιορτές πλησιάζουν και πρέπει άμεσα να βρεθεί αντικαταστάτης!

Χωρίς κανείς να το περιμένει, ο Έλλιοτ και ο καλύτερος του φίλος αποδεικνύονται ότι είναι ιδανικοί για τη δουλειά. Καθώς οι δύο φίλοι εκπαιδεύονται στον Βόρειο Πόλο, θα μάθουν ότι τα Χριστούγεννα – όπως τα ξέρουμε – οδεύουν προς την καταστροφή. Ταυτόχρονα, πίσω στη φάρμα που ζούσαν, μια σατανική κυρία απειλεί τη ζωή των φίλων τους.

Ο Έλλιοτ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη απόφαση της ζωής τους: να σώσει τους φίλους του ή να ακολουθήσει το όνειρό του και να σώσει τα Χριστούγεννα. Ετοιμαστείτε να αγαπήσετε τον Έλλιοτ, τον πιο μικρό τάρανδο με την πιο μεγάλη καρδιά που θα σας φέρει τη μαγεία των Χριστουγέννων!

Με τις φωνές των: Γιώργος Σκουφης, Τάνια Παλαιολόγου, Βασίλης Παπαστάθης, Μελίνα Κατσακούλη, Νίκος Παπαδόπουλος, Ιφιγένεια Στάικου.

*Star, Σάββατο 01/01, στις 21:00

«Πιάσε Με, Αν Μπορείς» (2002) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Αστυνομική Δραματική Κομεντί – Η μεταφορά της βιογραφίας του Φρανκ Άμπιγκνεϊλ Τζ. στη μεγάλη οθόνη. Η ιστορία μιας αληθινής απάτης, του ανθρώπου που πλαστογράφησε επιταγές συνολικής αξίας μερικών εκατομμυρίων δολαρίων και υποδύθηκε τον πιλότο, τον γιατρό και τον δικηγόρο, πριν καν τελειώσει το λύκειο.

Ένας πράκτορας του FBI είναι αποφασισμένος να συλλάβει τον πανέξυπνο απατεώνα Φρανκ Αμπεγκνέηλ Τζούνιορ. Αλλά ο Φρανκ, όχι απλώς ξεφεύγει, αλλά απολαμβάνει την καταδίωξη.

Η ταινία απέσπασε δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ στις κατηγορίες: Β’ Ανδρικός ρόλος (Κρίστοφερ Γουόκεν) και Καλύτερη πρωτότυπη Μουσική.

Παίζουν: Έιμι Άνταμς, Κρίστοφερ Γουόκεν, Νάταλι Μπέι, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τομ Χανκς.

*SKAI, Σάββατο 01/01, στις 21:00

«Μια Φορά τον Χρόνο» (2015) σε σκηνοθεσία Τζέσι Νέλσον

Κομεντί Ρομαντική Φαντασίας – Τα Χριστούγεννα έρχονται μια φορά το χρόνο – κι αυτό είναι υπερ-αρκετό για τους Κούπερ.

Καθώς οι τέσσερις γενιές της οικογένειας ετοιμάζονται για ακόμη ένα εορταστικό δείπνο, κάνουν τα πάντα για να κρύψουν τις λιγότερο τέλειες πλευρές της ζωής τους. Η μάζωξη επιφυλάσσει συγκρούσεις, προσβολές, αποκαλύψεις και αναπάντεχους επισκέπτες, μέχρι που ένα έκτακτο περιστατικό ανατρέπει τα πάντα και αναγκάζει αδέρφια, γονείς και παιδιά να επανασυνδεθούν για να θυμηθούν το πραγματικό πνεύμα των γιορτών.

Παίζουν: Ολίβια Γουάιλντ, Νταϊάν Κίτον, Αλαν Άρκιν, Αμάντα Σέιφριντ Τζον Γκούντμαν, Μαρίσα Τομεϊ, Εντ Χελμς, Τζουν Σκουίμπ, Τζέικ Λέισι, Αντονι Μακί.

*Open, Σάββατο 01/01, στις 22:00

«Φαντασία» (2019) σε σκηνοθεσία Αλέξης Καρδαράς

Δραματική Ελληνική Ταινία Ρομαντική – Μια ταινία για την ανεμελιά, την αφθονία και τους έρωτες της δεκαετίας του ’90 και στο επίκεντρο της πλοκής ένα μοιραίο ερωτικό τρίγωνο.

Η Φωτεινή (Ρένα Μόρφη) είναι η όμορφη νέα κοπέλα με την ωραία φωνή που έρχεται από την επαρχία στην Αθήνα και την παίρνει υπό την προστασία του, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ο Χρηστάκης, παλιός φίλος και συνεργάτης της μητέρας της (Βίκυ Παπαδοπούλου), η οποία χάθηκε πρόωρα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Ένα συμβάν που η μικρή Φωτεινή, συνοδηγός τη μοιραία στιγμή, δεν ξεπέρασε ποτέ ουσιαστικά. Και ο Κόκκινος (Γιάννης Στάνκογλου) είναι ο νόστιμος μάγκας, παντρεμένος και φτασμένος, που ποθεί τη Φωτεινή από την πρώτη στιγμή που την αντικρίζει, και την κατακτά, με απρόβλεπτες, αρχαιοελληνικές συνέπειες.

Παίζουν: Ρένα Μόρφη, Στέλιος Μάινας, Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Καλλιρόη Μυριαγκού, Αντίνοος Αλμπάνης, Γιάννης Νταλιάνης, Άννα Καλαϊτζίδου, Ανδρέας Νάτσιος.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 01/01, στις 22:00

«Last Christmas» (2019) σε σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ

Κομεντί Ρομαντική – Η Κέιτ βρίσκεται στο Λονδίνο και τριγυρνά ει δυσαρεστημένη, παρέα με μια στοίβα κακών αποφάσεων που έχει πάρει στη ζωή της, ακούγοντας το χτύπημα των κουδουνιών στα παπούτσια της – μια άλλη ενοχλητική συνέπεια από τη δουλειά της ως «ξωτικό» σε ένα χριστουγεννιάτικο κατάστημα.

H Κέιτ έχει καλή φωνή. Τόσο καλή που θα μπορούσε να είναι ποπ σταρ, αλλά την έχει παραμελήσει.

Ο Τομ φαίνεται πολύ καλός για να είναι αληθινός, όταν μπαίνει στη ζωή της και αρχίζει να βλέπει και να καταλαβαίνει πολλούς από τους εσωτερικούς της φραγμούς .

Καθώς το Λονδίνο μεταμορφώνεται στην πιο υπέροχη εποχή του χρόνου, τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί για τους δυο τους

Παίζουν: Εμίλια Κλαρκ, Χένρι Γκόλντινγκ, Εμα Τόμπσον, Μισέλ Γέο.

*Ant1, Σάββατο 01/01, στις 22:15

«Μόνος στο Σπίτι» (1990) σε σκηνοθεσία Κρις Κολόμπους

Κωμωδία – Η οικογένεια Μακ Κάλιστερ ζει στο Σικάγο και ετοιμάζεται για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ευρώπη.
Όλη η οικογένεια, θείοι και ξαδέρφια φιλοξενούνται στο σπίτι τους για να ξεκινήσουν την επομένη όλοι μαζί και ο 8χρονος Κέβιν (Μακόλεϊ Κάλκιν), ο Βενιαμίν της οικογένειας αφού μάλωσε με τον αδερφό του Μπαζ, μπαίνει τιμωρία μόνος του στη σοφίτα του σπιτιού.

Με την αναστάτωση της αναχώρησης, η οικογένεια φεύγει χωρίς τον Κέβιν που κοιμάται ακόμη και μόνο στη διάρκεια της πτήσης η μητέρα του συνειδητοποιεί ότι τον έχουν ξεχάσει.

Ο Κέβιν από την άλλη ενώ αρχικά απολαμβάνει την “εξαφάνιση” της οικογένειάς του, σύντομα διαπιστώνει ότι δύο πολύ επικίνδυνοι κλέφτες (Τζο Πέσι, Ντάνιελ Στερν) έχουν βάλει στόχαστρο το σπίτι τους και ο μόνος που έχει μείνει και μπορεί να το υπερασπιστεί είναι εκείνος.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων οι διαρρήκτες βάζουν σε εφαρμογή το βρώμικο σχέδιό τους, αλλά ο Κέβιν τους περιμένει με πολλές εκπλήξεις και παγίδες, που ούτε τις φαντάζονται

Παίζουν: Μακόλεϊ Κάλκιν, Τζο Πέσι, Ντάνιελ Στερν, Τζον Χερντ, Κάθριν Ο’Χάρα.

*Star, Σάββατο 01/01, στις 22:50

«Ο Μπάτσος της… Μαμάς» (1992) σε σκηνοθεσία Ρότζερ Σποότισγουντ

Δράσης, κωμωδία – Η μαμά είναι η Τούτι Μπομόσβκι, μία αξιολάτρευτη γυναίκα, που πάντα γνωρίζει τι είναι καλό για το γιό της, προσωπικά και επαγγελματικά.

Ο γιος είναι ο Τζο Μπομόσβκι, αστυνομικός του Λος Αντζελες και εργένης, που λατρεύει την ανεξαρτησία του και απολαμβάνει την ελευθερία του 3,000 μίλια μακριά από τη μητέρα του.

Όλα αυτά, όμως, αλλάζουν όταν η μητέρα του αποφασίζει να τον επισκεφτεί ενώ παράλληλα γίνεται μάρτυρας σε έναν φόνο.

Έτσι ο Τζο αναγκάζεται όχι μόνο να τη φιλοξενήσει, αλλά και να συνεργαστεί μαζί της στις έρευνές του για τη σύλληψη του δολοφόνου.

Παίζουν: Εστέλ Γκέτι, Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζόμπεθ Γουίλιαμς, Ρότζερ Ρις, Μάρτιν Φερέρο.

*Μακεδονία, Σάββατο 01/01, στις 23:00

«Ο Γκουρού Του Έρωτα» (2008) σε σκηνοθεσία Μάρκο Σνέιμπελ

Κωμωδία, ρομαντική – Ο Πίτκα (Μάικ Μάγιερς) γεννήθηκε στην Αμερική αλλά τον ανέθρεψαν Γκουρού στην Ινδία. Ο ίδιος έχει χριστεί γκουρού αλλά στόχος του είναι να κατακτήσει τον τίτλο του Γκουρού του έρωτα.

Ο Πίτκα την προσπάθειά του να κατακτήσει τον τίτλο του καλύτερου γκουρού ψυχολογικής υποστήριξης στον κόσμο, θα βοηθήσει έναν διάσημο παίκτη του χόκεϊ να κερδίσει το κύπελλο αλλά και την γυναίκα του, από τον ανταγωνιστή του, Ζακς «Λε Κοκ» Γκράντε (Τζάστιν Τίμπερλεϊκ). Θα είναι όμως αρκετή η καρμική παρέμβαση του Πίτκα για να μετατρέψει μια ομάδα αποτυχημένων παιχτών σε πρωταθλητές;

Παίζουν: Μάικ Μάιερς, Τζέσικα Σίμπσον, Κάιν Γουεστ, Τζέσικα Άλμπα, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Ντίπαν Τσόπρα , Ρομανι Μάλκο, Τζάστιν Τίμπερλεικ.

*SKAI, Σάββατο 01/01, στις 23:50

«Θα Είμαι Σπίτι τα Χριστούγεννα» (1988) σε σκηνοθεσία Μάρβιν Τζέι Τσόμσκι

Δραματική – Η λήξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, στο Ρόκπορτ βρίσκει τον Τζόζεφ Μπάντι και την γυναίκα του Μάρθα να ανυπομονούν για την άφιξη των παιδιών τους.

Ο πρωτότοκος Μάικ μόλις έχει ολοκληρώσει τις αποστολές μάχης στην Αγγλία και προγραμματίζει να γυρίσει μόνιμα στη γενέτειρά του και την γυναίκα του Νόρα, που περιμένει το πρώτο τους παιδί.

Ο μικρότερος αδερφός του Τέρελ, βρίσκεται μεταξύ στρατιωτικής εκπαίδευσης και αποστολών.

Η Λία, μοναχοκόρη της οικογένειας είναι καθ’ οδόν για το Ρόκπορτ, μετά τον βίαιο θάνατο του αρραβωνιαστικού της.

Ο βενιαμίν της οικογένειας, Ντάβει, περιμένει η λήξη του πολέμου να του χαρίσει τη ζωή που ονειρεύεται τόσα χρόνια.

Μια αναπάντεχη είδηση την Παραμονή των Χριστουγέννων θα αλλάξει το κλίμα του οικογενειακού σκηνικού.

Παίζουν: Χαλ Χόλμπροκ, Εύα Μαρί Σέιντ, Γουίπ Χάμπλει, Κόρτνει Κοξ, Τζέισον Όλιβερ, Νάνσυ Τράβις

*ΕΡΤ2, Σάββατο 01/01, στις 00:10

«New York, New York» (1977) σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορτσέζε

Δράμα, Μιούζικαλ, Μουσικής – Ο πόλεμος τελείωσε κι ο κόσμος ερωτευόταν ξανά. Ημέρα λήξης Β Παγκοσμίου Πολέμου, 1945. Η Νέα Υόρκη βρίσκεται στο πόδι πανηγυρίζοντας και γιορτάζοντας στα κλαμπ. Ανάμεσα στον κόσμο κι ο Τζίμι Ντόιλ, ένας εγωιστής σαξοφωνίστας, που θα γνωρίσει τη Φρανσίν Έβανς, μια τραγουδίστρια χαμηλού βεληνεκούς. Παρά τις αμφιβολίες της Φρανσίν, οι δυο τους θα βρεθούν παρέα το πρωί και θα ξεκινήσει η μακρόβια σχέση τους. Και ενώ όλα θα μπορούσαν να είχαν πάει καλά, ο εκρηκτικός χαρακτήρας του και εν μέρει η ανευθυνότητα και η ζήλια του, μετατρέπουν τη σχέση τους σε τραινάκι του λούνα παρκ, που διασχίζει τα χρόνια, με φόντο τη Νέα Υόρκη των μεγάλων ονείρων.

Παίζουν: Ρόμπερντ Ντε Νιρο, Λάιζα Μινέλι, Λάιονελ Στάντερ, Μπάρι Πρίμους, Μέρι Κέι Πλέις.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 01/01, στις 00:15

«Τα Κακά Παιδιά 2» (2003) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Αστυνομική, δράσης, θρίλερ, κωμωδία – O Mάικ Λόουρι και ο Μάρκους Μπένετ, αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών του Μαϊάμι, είναι επικεφαλής μιας ομάδας που προσπαθεί να εξιχνιάσει την υπόθεση διακίνησης χαπιών “έκσταση”.

Η έρευνα τους οδηγεί σε έναν άπληστο νονό, που επιδιώκοντας την αποκλειστικότητα του εμπορίου ναρκωτικών σε όλη την πόλη, έχει προκαλέσει εμφύλιο πόλεμο στον υπόκοσμο. Ταυτόχρονα, μια δυνατή ερωτική έλξη αναπτύσσεται ανάμεσα στον Μάικ και τη Σιντ, την αδελφή του Μάρκους.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μάρτιν Λόρενς, Γκάμπρειλ Γιούνιον, Μάικλ Μπέι.

*Ant1, Σάββατο 01/01, στις 00:15

«Χαβιάρι» (2019) σε σκηνοθεσία Έλενα Τικχόνοβα

Κωμωδία – Μόνο ένας τρελός ολιγάρχης θα σκεφτόταν να χτίσει ένα φλωρεντίνικου τύπου παλάτι σε μία γέφυρα στην καρδιά της Βιέννης. Αλλά, η μεταφράστριά του, η Νάντια, μαζί με την κολλητή της και την μπέιμπισιτέρ της έχουν ένα εξίσου τρελό σχέδιο. Ποιος θα τα καταφέρει;

Παίζουν: Ντάρια Νόσικ, Σιμόν Σβαρτς, Σαμπρίνα Ράιτερ, Μαργκερίτα Μπρειτκρέιζ.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 01/01, στις 00:30

«The Nine Lives of Christmas» (2014) σε σκηνοθεσία Μαρκ Ζαν

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Μία αδέσποτη γάτα εισβάλλει στην εργένικη ζωή του Ζάκαρι και παράλληλα θα γνωρίσει την Μάριλι.

Σύντομα η παρουσία αυτών των δύο, θα τον κάνουν να συνειδητοποιήσει ότι η εργένικη ζωή δεν είναι αυτό που πάντα ονειρευόταν.

Παίζουν: Κίμπερλυ Σουσταντ, Μπράντον Ρουθ, Γκρέγκορι Χάρρισον, Τσέλσι Χομπς.

*Μακεδονία, Σάββατο 01/01, στις 00:45

«Ο Άι Βασίλης είναι Λέρα» (2003) σε σκηνοθεσία Τέρι Ζουίγκοφ

Αστυνομική Δραματική Κομεντί – Ο Γουίλι (Μπιλι Μπομπ Θόρτον), βρίζει, καπνίζει, πίνει και μισεί τα παιδιά. Είναι ένας καταθλιπτικός αλκοολικός απατεώνας αλλά κάθε Χριστούγεννα πιάνει δουλειά ως Άι Βασίλης σε εμπορικά καταστήματα.
Ο λόγος που το κάνει είναι για να μπορεί να ληστεύει καταστήματα την παραμονή των Χριστουγέννων, μαζί με τον βοηθό του Μάρκους, που μεταμφιέζεται σε τάρανδος.

Όμως, η παρορμητικότητα και οι σεξουαλικές ορέξεις του ασταθή Άι Βασίλη γίνονται κάθε χρόνο πιο επικίνδυνες για τους δύο εγκληματίες.

Όταν ένα παιδί, που γίνεται συχνά στόχος για πλάκες από τους συνομήλικους του, έρχεται πιο κοντά του και τους κάνει να αντικρίσουν κατάματα το νόημα των Χριστουγέννων, περιπλέκει την κατάσταση.

Από την άλλη ο υπεύθυνος ασφαλείας έχει καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά και τους παρακολουθεί στενά για να ανατρέψει τα σχέδια τους.

Παίζουν: Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Τόνι Κοξ, Λόρεν Γκράχαμ, Μπρετ Κέλι, Λόρεν Τομ, Μπέρνι Μακ, Λόρνα Σκοτ, Άλεξ Μπόρσταϊν.

*SKAI, Σάββατο 01/01, στις 01:45

«Η Πέτρα του Σκανδάλου» (2005) σε σκηνοθεσία Τόμας Μπεζύσα

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Τα φετινά Χριστούγεννα για την οικογένεια Στόουν θα είναι έξω από τα καθιερωμένα τους αφού ο μεγάλος και παραχαϊδεμένος γιος (Λιουκ Γουίλσον) φέρνει μαζί την κοπέλα του (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ) για να τη γνωρίσει στους γονείς του (Ντάιαν Κίτον, Γκρεγκ Νέλσον), τους αδελφούς και τις αδελφές του (Κλερ Ντεινς, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Ντερμοντ Μαρλρόνει, Τάιρον Τζιορντανο)

Οι μποέμ και ιδιαίτερα εκλεκτικοί Στόουν καλωσορίζουν την φιλόδοξη νεοϋορκέζα καριερίστα καλεσμένη τους με ένα μείγμα μπερδεμένων, έκπληκτων κι αρνητικών συναισθημάτων και αποφασίζουν να την …ξεφορτωθούν!

Η υποψήφια νύφη όμως, εισπράττοντας το εχθρικό κλίμα, αποφασίζει να προσκαλέσει στην παρέα την αδελφή της για ενισχύσεις.

Παίζουν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Ντάιαν Κίτον, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Λουκ Γουίλσον, Κλέρ Ντένις, Γκρέγκ Νέλσον, Ταιρόν τζιορντάνο, Ελίζαμπεθ Ρίζερ.

*Alpha Σάββατο 01/01, στις 02:00