19 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές οι ταινίες θα σου φτιάξουν το βράδυ. Εσύ ποια θα επιλέξεις να δεις;

«Noel» (2004) σε σκηνοθεσία Τσαζ Παλμιντέρι

Δραματική Ρομαντική – Όλοι αναζητούν το Χριστουγεννιάτικο θαύμα τους και ειδικά την Παραμονή των Χριστουγέννων.
Το ίδιο και οι 5 άνθρωποι της διπλανής πόρτας στη Νέα Υόρκη, που οι δρόμοι της έχουν γεμίσει με παιδιά που τραγουδούν τα κάλαντα και καταναλωτές που αναζητούν δώρα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Η Ρόουζ(Σούζαν Σάραντον) είναι μια πετυχημένη εκδότρια βιβλίων που η προσωπική της ζωή πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Δύσπιστη απέναντι στο ανδρικό φύλο μετά το διαζύγιό της και χωρίς τη βοήθεια της αδερφής της έχει επωμιστεί αποκλειστικά την ευθύνη της μητέρας της που πάσχει από Αλτσχάιμερ και σκοπεύει να περάσει τις γιορτές στο νοσοκομείο κάνοντας συντροφιά στη μητέρας της.

Ο αστυφύλακας Μάικ (Πωλ Γουόκερ) σχεδιάζει να περάσει τις Χριστουγεννιάτικες μέρες με την αρραβωνιαστικιά του Νίνα (Πενέλοπε Κρουζ) αλλά η αφόρητη και αδικαιολόγητη ζήλια του κάνει τη Νίνα να αναθεωρήσει τη σχέση τους αναζητώντας παρηγοριά στους συγγενείς της.

Μέσα σ’όλα αυτά ένας άγνωστος ηλικιωμένος ο Άρτσι (Άλαν Αρκιν) μπαίνει αιφνιδίως στη ζωή του Mike και εκδηλώνει ένα περίεργο ενδιαφέρον για το νεαρό. Την ίδια στιγμή ένας μικροαπατεώνας ο Τζιουλς (Μάρκους Τόμας) βλέπει τις μέρες να έρχονται και καθώς κρατάει ακόμα ζωντανή μέσα του την ευχάριστη ανάμνηση κάποιων Χριστουγέννων που είχε περάσει στο νοσοκομείο όταν ήταν 14 χρονών είναι έτοιμος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να ξαναζήσει αυτή την εμπειρία.

Παίζουν: Πενέλοπε Κρουζ, Σούζαν Σάραντον, Πολ Γουόκερ, Άλαν Αρκιν.

*Open, στις 21:00

«Εγώ, ο Απαισιότατος 2» (2013) σκηνοθεσία Πιέρ Κοφέν, Κρις Ρενό

Animation – Καθώς ο Γκρου αρχίζει να συνηθίζει το ρόλο του ως κλασικός οικογενειάρχης και πατέρας των Μάργκο, Ίντιθ και Άγκνες, μια άκρως απόρρητη οργάνωση, αφιερωμένη στην καταπολέμηση του κακού σε παγκόσμια κλίμακα, ζητάει τη βοήθειά του. Τώρα είναι στο χέρι του Γκρου, των Μινιόν και της νέας συνεργάτιδάς του, της Λούσι, να πατάξουν το κακό. Άλλωστε, ο μεγαλύτερος πρώην παγκόσμιος κακός είναι ο μόνος που μπορεί να πιάσει αυτόν που προσπαθεί να του πάρει τη θέση.

Τις φωνές τους στους ήρωες «δανείζουν»: ο βραβευμένος με «Χρυσή Σφαίρα» και υποψήφιος για Όσκαρ, Στιβ Καρέλ, ο Μπέντζαμιν Μπρατ, ο Ράσελ Μπραντ.

Στην ελληνική εκδοχή με τις φωνές των: Γιάννης Ζουγανέλης, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Ελε΄νη Βογιατζή, Μυρτώ Ορφανάκου, Βασιλική Σούτη, Σάκης Μπουλάς, Δημοσθένης Χαλκιόπουλος, Κατερίνα Γκίργκις, Νίκος Νίκας.

*Star, στις 21:00

«Μπαμπάς για γκολ» (2007) σκηνοθεσία Άντι Φίκμαν

Κωμωδία – Ο Τζο Κίνγκμαν, ο απόλυτος άρχοντας των γηπέδων, ζει την απόλυτη φαντασίωση κάθε φιλόδοξου άντρα: είναι νέος, πλούσιος, διάσημος, μεγάλος γυναικοκατακτητής και αναπόφευκτα ορκισμένος εργένης! Η αναπάντεχη, όμως, εμφάνιση στη ζωή του της 7χρονης κόρης του, που αγνοούσε την ύπαρξή της, θα φέρει στη ζωή του τα πάνω κάτω.

Τώρα, σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές στην αθλητική καριέρα του, καλείται να συνδυάσει τα ασυνδύαστα: από τη μια, προπονήσεις, εκδηλώσεις, πάρτι και καυτά ραντεβού, από την άλλη παραμύθια, κούκλες και… μαθήματα μπαλέτου. Οι δυσκολίες αρκετές, όμως τελικά ο Τζο θα αντιληφθεί πως υπάρχει και κάτι περισσότερο από τα λεφτά και τη δόξα των χιλιάδων θαυμαστών.

Μερικές φορές μια μικρή, γλυκιά θαυμάστρια είναι υπεραρκετή…

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Κίρα Σέντγουικ, Μάντισον Πέτις.

*Alpha, στις 21:30

«Ας το Πάρουμε Απ΄την Αρχή» (2018) σε σκηνοθεσία Αλίσα Ράλο Μπένετ

Δραματική Φαντασίας – Την ημέρα των Χριστουγέννων, ο Τζορτζ (Κρίστοφερ Λόιντ), που ακόμα τον στοιχειώνει η απώλεια της Βάιολετ, του απρόβλεπτου κοριτσιού που αγαπούσε πριν από δεκαετίες, έχει μια δεύτερη ευκαιρία να γυρίσει τον χρόνο πίσω για να ξαναζήσει, να ξαναφανταστεί, και ενδεχομένως να αλλάξει το παρελθόν του.

Παίζουν: Κρίστοφερ Λόιντ, Τέο Ραπλ Όλσον, Μπράιαν Ντιλέιτ, Αμέλια Ντάντλεϋ.

*ΕΡΤ3, στις 21:30

«Το Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς» (2001) σε σκηνοθεσία Σάρον Μαγκουάιρ

Αισθηματική κομεντί – Η Μπρίτζετ Τζόουνς (Ρενέ Ζιλβεγκερ) είναι 32 χρονών, γεματούλα, καπνίζει πολύ, πίνει πολύ, ξεστομίζει ό,τι της έρθει στο μυαλό, και στην αρχή του νέου χρόνου αποφάσισε να γράφει κάθε μέρα στο ημερολόγιο της ότι της συμβαίνει.

Εργάζεται σαν υπάλληλος σε έναν εκδοτικό οίκο του Λονδίνου, που το ανέμελο αφεντικό της, ο Ντάνιελ Κλίβερ (Χιου Γκραντ), μοιάζει να την προσέχει. Ο γοητευτικός, αλλά αδιόρθωτος γυναικάς τελικά καταφέρνει να της προκαλέσει το ενδιαφέρον.

Στο χριστουγεννιάτικο πάρτι όμως που διοργανώνει η μητέρα της, θα συναντήσει τον Μαρκ Ντάρσι (Κόλιν Φερθ), έναν επίσης εργένη γιο οικογενειακών φίλων. Ο Μαρκ είναι ενδιαφέρον τύπος, αλλά η παρορμητική Μπρίτζετ δεν θα αφήσει πολλά περιθώρια να γνωριστούν καλύτερα.

Κι ενώ αρχίζει να υποκύπτει στη γοητεία του γυναικά Ντάνιελ, ο Μάικ που τρέφει αληθινά και ειλικρινή αισθήματα διαπιστώνει ότι έχει προσωπικές διάφορες με τον Ντάνιελ από παλιά.

H Μπρίτζετ τώρα έχει να διαλέξει έναν από τους δυο, ή να διαλέξει κανέναν από τους δύο

Παίζουν: Ρενέ Ζελβέγκερ, Χιού Γκραντ, Κόλιν Φερθ, Τζέμα Τζόουνς

*Ant1, στις 21:45

«Απόστρατος» (2019) σε σκηνοθεσία Ζαχαρίας Μαυροειδής 

Δραματική Ελληνική Ταινία – Με την εταιρία εισαγωγών μηχανών εσπρέσο που διευθύνει σε αδιέξοδο, ο γλυφαδιώτης εργένης Άρης Νικολόπουλος «αποστρατεύεται» στο σπίτι του ένδοξου παππού Αριστείδη στον υποτονικό Παπάγου.

Το στοκ των μηχανών εσπρέσο στοιβάζεται στο αραχνιασμένο γραφείο του απόστρατου αξιωματικού, καθώς ο εγγονός ξανασμίγει με παιδικούς φίλους κολλημένους εσαεί στο προάστιο των αξιωματικών, αλλά και μ’ έναν πρώην συναγωνιστή του παππού του, παραδόξως κομμουνιστή.

Αντιμέτωπος με ηρωικά φαντάσματα του παρελθόντος ο απολιτίκ εγγονός θα νιώσει την ανάγκη να φανεί αντάξιος του ονόματός του. Όμως, όσο πλησιάζει τον θρύλο του παππού Αριστείδη, τόσο αυτός αλλάζει όψη.

Παίζουν: Μιχάλης Σαράντης, Γιώτα Φέστα, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιάννης Νιάρρος, Άκης Σακελλαρίου, Ξένια Καλογεροπούλου.

*ΕΡΤ2, στις 22:00

«Χόμπιτ: Η Ερημιά του Νοσφιστή» (2013) σε σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον

Περιπέτεια Φαντασίας – Το ταξίδι στον κόσμο της Μέσης Γης συνεχίζεται, με το δεύτερο μέρος της σειράς «Το Χόμπιτ».

Ένα χρόνο πριν τα γεγονότα του Χόμπιτ: Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι, στο πανδοχείο “To Παιχνιδιάρικο Πόνι” στο χωριό Μπρι, ο Γκάνταλφ ο Γκρίζος συναντάει και πείθει τον Θόριν Δρυάσπη να επανακτήσει την Ιερή Πέτρα, που θα του δώσει τη δυνατότητα να ενώσει τους επτά οίκους των Νάνων και να διεκδικήσει το βασίλειο του Έρεμπορ, από τον δράκο Νοσφιστή, του οποίου ο Θόριν είναι ο νόμιμος βασιλιάς.

Ξανασυναντάμε τον Μπίλμπο Μπάγκινς ο οποίος μαζί με τον Γκάνταλφ και δεκατρείς νάνους, με επικεφαλής τον Θόριν Δρύασπις συνεχίζουν το ταξίδι τους για να ανακτήσουν το χαμένο βασίλειο του Έρεμπορ. Έχοντας καταφέρει να επιβιώσουν υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, από το ξεκίνημα κιόλας του αναπάντεχου ταξιδιού τους, οι ήρωες κινούνται Ανατολικά. Όταν τελικά φτάσουν στο Βουνό της Μοναξιάς, θα έρθουν αντιμέτωποι με τον χειρότερό τους εφιάλτη

Παίζουν: Μάρτιν Φρίμαν, Ρίτσαρντ Άρμιταζ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τζέιμς Νέσμπιτ, Κεν Στοτ, Λι Πέις , Σιλβέστερ Μακόι, Ίαν ΜακΚέλεν, Κέιτ Μπλάνσετ, Ορλάντο Μπλουμ, Εβάντζελιν Λίλι, Λουκ Έβανς, Στίβεν Φράι, Μάνου Μπένετ ,Λόρενς Μακόαρ.

*ΕΡΤ1, στις 22:00

«Μερικοί το Προτιμούν Καυτό» (1959) σε σκηνοθεσία Μπίλι Γουάιλντερ 

Κομεντί Ρομαντική – Ο Τζέρι (Τζακ Λέμον) και ο Τζο (Τόνι Κέρτις), δυο μουσικοί από το Σικάγο, γίνονται αυτόπτες μάρτυρες μιας μαζικής σφαγής που υποκινήθηκε από τον γκάγκστερ Σπατς Κολόμπο (Τζορτζ Ραφτ) κι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πόλη για να μην πέσουν στα χέρια της μαφίας.

Όταν μαθαίνουν ότι ένα γυναικείο συγκρότημα μουσικής τζαζ που πρόκειται να περιοδεύσει στο Μαϊάμι, ψάχνει για σαξοφονίστα και μπασίστα, μεταμφιέζονται σε γυναίκες και αρπάζουν την ευκαιρία για να ξεφύγουν. Συστήνονται στα γυναικεία μέλη του γκρουπ ως Τζοζεφίν και Δάφνη και φεύγουν μαζί τους για την περιοδεία.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι δυο φίλοι χαίρονται που βρίσκονται ανάμεσα σε γυναίκες και ερωτεύονται με την τραγουδίστρια του συγκροτήματος Σούγκαρ Κέιν (Μέριλιν Μονρόε), που παίζει επίσης το ουκελέλε. Κι οι δυο προσπαθούν να κερδίσουν την καρδιά της, αλλά ο Τζο καταφέρνει να τη γοητεύσει όταν της συστήνεται ως εκατομμυριούχος με το όνομα Τζούνιορ.

Παράλληλα ένας πραγματικός εκατομμυριούχος, ο Όσγκουντ Φίλντινγκ ο τρίτος (Τζο Ε. Μπράουν) που παραθερίζει στο Μαϊάμι, ερωτεύεται τον Τζέρι, που γνωρίζει ως Δάφνη. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν ο Σπατς Κολόμπο, συνοδευόμενος από τους άνδρες του φθάνει στο Μαϊάμι για ένα συνέδριο των αρχηγών της μαφίας.

Παίζουν: Μέριλιν Μονρόε, Τόνι Κέρτις, Τζακ Λέμον, Τζορτζ Ραφτ, Τζο Ε. Μπράουν, Πατ Ο’Μπράιεν.

*Open, στις 23:00

«Άγρυπνος στο Σιάτλ» (1993) σε σκηνοθεσία Νόρα Έφρον

Κωμωδία –Ο Σαμ Μπάλντουιν, ένας αρχιτέκτονας από το Σικάγο, χάνει τη σύζυγό του, Μάγκι, από καρκίνο. Αυτός και ο μικρός του γιος Τζόνα, αρχίζουν μια νέα ζωή στο Σιάτλ, αλλά ο Σαμ ακόμα πενθεί. Δεκαοχτώ μήνες μετά, την Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1992, ο Τζόνα, ο οποίος θέλει ο πατέρας του να βρει μια καινούρια σύζυγο, τηλεφωνεί σε μια ραδιοφωνική εκμπομπή.

Ο Τζόνα πείθει τον Σαμ να βγει στον αέρα να μιλήσει για το πόσο του λείπει η Μάγκι. Εκατοντάδες γυναίκες από όλη τη χώρα που ακούνε την εκπομπή και συγκινούνται από την ιστορία του, του στέλνουν γράμματα. Μία από τις ακροάτριες είναι η Άνι Ριντ, ρεπόρτερ της εφημερίδας Baltimore Sun. Είναι αρραβωνιασμένη με τον Γουόλτερ αλλά αισθάνεται ότι κάτι λείπει από τη σχέση τους.

Αφού παρακολουθεί την ταινία Μεγάλε μου Έρωτα, η Άνι γράφει ένα γράμμα προτείνοντας στον Σαμ να τη συναντήσει στην κορυφή του Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Δεν το στέλνει αλλά η φίλη της και συντάκτρια Μπέκι, το στέλνει γι αυτήν και στέλνει την Άνι στο Σιάτλ με αφορμή να κάνει ένα ρεπορτάζ για τις ραδιοφωνικές εκπομπές

Παίζουν: Τομ Χανκς, Μεγκ Ράιαν, Μπιλ Πούλμαν, Ρος Μάλινγκερ, Ρόζι Ο’ Ντόνελ.

*Μακεδονία, στις 23:00

«Μόνος στο Σπίτι 2: Χαμένος στη Νέα Υόρκη» (1992) σε σκηνοθεσία  Κρις Κολόμπους 

Κωμωδία – Η οικογένεια Μακάλιστερ σχεδιάζει με χαρά να περάσει τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές στο ηλιόλουστο Μαϊάμι. Στο αεροδρόμιο όμως, ο Κέβιν θα ξεφύγει από την προσοχή της μητέρας του με αποτέλεσμα να επιβιβαστεί σε λάθος αεροπλάνο και να βρεθεί μόνος του στη Νέα Υόρκη!

Για καλή του τύχη  έχει μαζί του πολλά μετρητά και πιστωτικές κάρτες, που του εξασφαλίζουν μια διαμονή σε ένα καλό ξενοδοχείο, το οποίο καταφέρνει να κάνει άνω – κάτω. Μόνος στη μεγαλούπολη, θα πέσει πάνω στους γνωστούς ληστές, οι οποίοι σχεδιάζουν μια νέα ληστεία σε ένα κατάστημα παιχνιδιών και ο Κέβιν είναι για ακόμη μία φορά εκεί για να τους εμποδίσει, όπως μόνο αυτός ξέρει…

Παίζουν: Μακόλεϊ Κάλκιν, Τζο Πέσι, Ντάνιελ Στερν, Τζον Χερντ, Κάθριν Ο’ Χάρα.

*Star, στις 23:10

«Άννα Καρένινα» (2012) σκηνοθεσία Τζο Ράι

Δραματική – Στην αριστοκρατική Ρωσία του 1874, η Αννα Καρένινα (Κίρα Νάιτλι), παντρεμένη με μεγαλύτερό της, εξέχοντα πολιτικό (Τζουντ Λο), ερωτεύεται έναν νεαρό αξιωματικό του στρατού (Ααρον Τέιλορ-Τζόνσον) και αψηφά τις συμβάσεις της ρωσικής αστικής τάξης.

Προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρει την αλήθεια και το νόημα στη ζωή της, αψηφά απερίσκεπτα τις συμβάσεις της ρωσικής κοινωνίας κι εγκαταλείπει το σύζυγο και το γιο της για να ζήσει με τον εραστή της.

Ο περίγυρός της την καταδικάζει και την εξοστρακίζει, ενώ οι ολοένα συχνότερες κρίσεις ζήλιας της αποξενώνουν τον κόμη, βυθίζοντάς την σταδιακά σε μια αδιέξοδη κατάσταση.
Η Άννα Καρένινα σταδιακά οδηγείται στην αυτοκαταστροφή.

Παίζουν: Κίρα Νάιτλι, Τζουντ Λο, Ααρον Τέιλορ-Τζόνσον, Kέλι Μακντόναλντ, Ντόμναλ Γκλίσον, Μάθιου Μακφέιντιεν, Ρουθ Γουίλσον, Εμιλι Γουάτσον, Ολίβια Γουίλιαμς, Αλίσια Βικάντερ.

*Ant1, στις 23:45

«Μετέωρο και Σκιά» (1985) σε σκηνοθεσία Τάκης Σπετσιώτης

Δραματική Ελληνική Ταινία – Η βιογραφία του ποιητή Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νεορομαντικής και νεοσυμβολιστικής ποίησης, ο οποίος έζησε και δημιούργησε μέσα σε μια περίοδο γεμάτη από συνταρακτικά γεγονότα για την ιστορία της Ελλάδας.

Παρακολουθούμε την άνοδο και την πτώση του Αθηναίου μπον βιβέρ ποιητή Ναπολέοντος Λαπαθιώτη (1888-1944). Ομοφυλόφιλος, ναρκομανής και κομμουνιστής, αποτέλεσε για τη συντηρητική αθηναϊκή κοινωνία της εποχής στην οποία μεσουράνησε, ένα σκάνδαλο με τον τρόπο ζωής και τη βιοθεωρία του.

Ο ποιητής Ναπολέων Λαπαθιώτης (Τάκης Μόσχος), γόνος του στρατιωτικού κατεστημένου, αναθεωρεί πολλές απόψεις του κατά τη στρατιωτική του θητεία. Εγκαταλείπει την κοσμική ζωή και συναναστρέφεται με απλούς ανθρώπους, όπου η ομοφυλοφιλία και τα ναρκωτικά είναι αποδεκτά. Αυτοκτόνησε, αυτοπυροβολήθηκε με το πιστόλι του στρατιωτικού-πατέρα του στις 8 Ιανουαρίου 1944, μετά από αποτυχημένες απόπειρες που είχαν προηγηθεί, καθώς η ιδέα του θανάτου, που πάντα τον απασχολούσε, γίνεται έμμονη κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής και ιδίως μετά το θάνατο του πατέρα του, το 1941.

Η αφήγηση φωτίζει κυρίως την προσωπική ζωή του ποιητή. Μια ζωή αντισυμβατική για τα δεδομένα της εποχής του και για την κοινωνική τάξη από την οποία προερχόταν. Το σενάριο βασίζεται σε μια σειρά αυθεντικών εγγράφων και εξελίσσεται με φόντο τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα μιας περιόδου πολιτικών, πολιτισμικών και κοινωνικών ανακατατάξεων.

Παίζουν: Τάκης Μόσχος, Γιώργος Κέντρος, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Νίκος Αλεξίου, Αριστοτέλης Αποσκίτης, Θάλεια Ασλανίδου, Λαμπρινή Δημητριάδου, Χρήστος Ευθυμίου.

*ΕΡΤ2, στις 00:00

«Χαρισματική» (2017) σε σκηνοθεσία Μαρκ Γουέμπ 

Δραματική – Ο Φρανκ Άντλερ είναι ένας εργένης που μεγαλώνει ένα παιδί-θαύμα, την ευφυή ανιψιά του, Μαίρη, αφού η μητέρα της έβαλε τέλος στη ζωή της. Τα σχέδια του Φρανκ για μια φυσιολογική σχολική χρονιά για την ανιψιά του ματαιώνονται, όταν οι μαθηματικές ικανότητες της 7χρονης υποπίπτουν στην αντίληψη της σκληρής μητέρας του Φρανκ, της Έβελιν, όπου σχεδιάζει να χωρίσει την εγγονή της από τον γιο της και να τη μεγαλώσει η ίδια.

Παίζουν: Κρις Έβανς, ΜακΚένα Γκρέις, Λίντσεϊ Ντάνκαν, Οκτάβια Σπένσερ.

*Alpha, στις 00:00

«Κατ΄Οίκον Απειλή» (2014) σε σκηνοθεσία Σαμ Μίλερ

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Η Τέρι είναι μία αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών, που ζει μια ήρεμη ζωή στην Ατλάντα. Όλα όμως αλλάζουν όταν ο Κόλιν, ένας κατάδικος που μόλις απέδρασε από τη φυλακή, εμφανίζεται στην είσοδο του σπιτιού της, με τον ισχυρισμό ότι έχει πρόβλημα με το αυτοκίνητο του. Αυτή είναι η αρχή για την τρομακτική μάχη επιβίωσης που θα ακολουθήσει για την οικογένεια της Τέρι.

Παίζουν: Ίντρις Έλμπα, Τάρατζι Π. Χένσον, Κέιτ ντελ Καστίγιο, Λέσλι Μπιμπ, Γουίλμπουρ Φιτζέραλντ.

*Mega, στις 00:20

«Ολέθρια Σύγκρουση» (1998) σε σκηνοθεσία Μίμι Λέντερ

Δραματική Δράσης – 10 Μαΐου του 1998.  Ο έφηβος ερασιτέχνης αστρονόμος Λήο Μπίντερμαν ανακαλύπτει ένα ασυνήθιστο ουράνιο σώμα κοντά σε ένα «αστροπάρτι» με τον αστρονομικό σύλλογο του σχολείου του στη Βιρτζίνια.

Ο καθηγητής του στέλνει τη φωτογραφία στον αστρονόμο δρα. Μάρκους Γουλφ. Ο Γουλφ παρατηρεί το νέο σώμα με επαγγελματικό τηλεσκόπιο και αντιλαμβάνεται ότι είναι ένας κομήτης σε τροχιά συγκρούσεως με τη Γη και απειλεί να δώσει τέλος σε κάθε μορφής ζωής.

Μια ομάδα αστροναυτών αναλαμβάνει μια αποστολή στο διάστημα, όπου με χρήση πυρηνικών όπλων θα αλλάξει την πορεία του μετεωρίτη.

Έπειτα από μια σειρά αποτυχημένων προσπαθειών ανατίναξης του ουράνιου σώματος, η κυβέρνηση των ΗΠΑ παίρνει μια σειρά από σκληρά μέτρα με σκοπό τη διαιώνιση των ειδών, ώστε ό,τι επιζήσει να έχει μια ευκαιρία να «ξαναχτίσει» τον πλανήτη.

Παίζουν: Ελάιτζα Γουντ, Τζέιμς Κρόμγουελ, Τία Λεόνι, Ρόμπερτ Ντουβάλ, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Μόργκαν Φρίμαν.

*SKAI, στις 00:30

«Χριστουγεννιάτικο Δώρο» (2007) σκηνοθεσία Λανς Ριβέρα

Κωμωδία – Αυτή τη φορά θα λάβει περισσότερα από ό,τι είχε ζητήσει! Η Νάνσυ, είναι μια χωρισμένη μητέρα με τρία παιδιά, που είναι πολύ απασχολημένη με την ανατροφή τους για να κοιτάξει τον εαυτό της.Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, αποφασίζει να πάει τα παιδιά της στο εμπορικό κέντρο για να δουν τον Άγιο Βασίλη και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Ωστόσο, δεν γνωρίζει ότι η Έμιλυ, η μικρή της κόρη έχει καταλάβει πόσο στεναχωρημένη είναι και έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το χρόνο της με τον Άγιο Βασίλη για να κάνει τη μαμά της και πάλι ευτυχισμένη. Λίγες μέρες πριν, η Έμιλυ είχε ακούσει τη μητέρα της να λέει ότι το μόνο που θα ήθελε για τα Χριστούγεννα ήταν ένα κομπλιμέντο από έναν άντρα! Κι αυτό είναι που πρόκειται να ζητήσει η Έμιλυ από τον Άγιο Βασίλη.

Παίζουν: Κουίν Λατίφα, Τέρενς Χάουαρντ, Μόρις Τσέστνατ, Γκάμπριελ Γιούνιον.

*Star, στις 01:45

«Τούτσι» (1982) σε σκηνοθεσία Σίντνεϊ Πόλακ

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Σ’ αυτή την υπέροχη διασκεδαστική κωμωδία, ο Ντάστιν Χόφμαν υποδύεται έναν άεργο ηθοποιό, τον Μάικλ Ντόρσεϊ, που μεταμφιέζεται σε γυναίκα για να βρει δουλειά.

Ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του Ντόρσεϊ τον φέρνει πάντα σε σύγκρουση με κάθε παραγωγό της Νέας Υόρκης και κανείς δεν έχει όρεξη να συνεργαστεί μαζί του – πόσο, μάλλον, να τον προσλάβει στη δουλειά του.

‘Οταν η κοπέλα του Ντόρσεϊ, η Σάντι, ηθοποιός κι αυτή, δεν καταφέρνει να πάρει ένα ρόλο σε σαπουνόπερα, ο Μάικλ έχει μια φαεινή ιδέα: μεταμφιέζεται σε Ντόροθι Μάικλς, περνάει επιτυχώς την ακρόαση και παίρνει το ρόλο.

Συνεργάτες του σ’ αυτή την αθώα απατεωνιά, και μόνοι γνώστες του μυστικού του, είναι ο ατζέντης του Τζορτζ Φιλντς (τον υποδύεται ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο Σίντνεϊ Πόλακ) και ο συγκάτοικός του Τζεφ. Τώρα, ο δρόμος είναι ανοιχτός και χωρίς εμπόδια για τον Ντόρσεϊ μέχρι τη στιγμή που αυτός ερωτεύεται την όμορφη συμπρωταγωνίστριά του, την Τζούλι, και ο πατέρας της Τζούλι, ο Λες, ερωτεύεται την Ντόροθι!

Παίζουν: Ντάστιν Χόφμαν, Τζέσικα Λανγκ, Τέρι Γκαρ, Ντάμπνεϊ Κόλμαν, Τσαρλς Ντέρνινγκ, Μπιλ Μάρεϊ, Σίντνεϊ Πόλακ, Τζίνα Ντέιβις

*Mega, στις 02:10

«Τίγρης και Δράκος» (2000) σε σκηνοθεσία Ανγκ Λι

Περιπέτεια φαντασίας – Στην Κίνα του 19ου αιώνα, ο πολεμιστής Λι Μου Μπάι, κρυφά ερωτευμένος με την αρραβωνιαστικιά ενός νεκρού φίλου του, αναζητά το δράστη της κλοπής ενός μυθικού σπαθιού. Οι υποψίες του στρέφονται στην κόρη του κυβερνήτη, η οποία, θέλοντας να ξεφύγει από τη μοίρα της, έχει εκπαιδευτεί κρυφά στα μυστικά των πολεμικών τεχνών των Σαολίν.

Παίζουν: Τσάου Γιουν Φατ, Μισέλ Γεό, Ζανγκ Ζιγί, Τσανγκ Τσεν, Τσενγκ Πέι Πέι.

*Ant1, στις 02:15

«Μια Φορά τον Χρόνο» (2015) σε σκηνοθεσία Τζέσι Νέλσον

Κομεντί Ρομαντική Φαντασίας – Τα Χριστούγεννα έρχονται μια φορά το χρόνο – κι αυτό είναι υπερ-αρκετό για τους Κούπερ.

Καθώς οι τέσσερις γενιές της οικογένειας ετοιμάζονται για ακόμη ένα εορταστικό δείπνο, κάνουν τα πάντα για να κρύψουν τις λιγότερο τέλειες πλευρές της ζωής τους. Η μάζωξη επιφυλάσσει συγκρούσεις, προσβολές, αποκαλύψεις και αναπάντεχους επισκέπτες, μέχρι που ένα έκτακτο περιστατικό ανατρέπει τα πάντα και αναγκάζει αδέρφια, γονείς και παιδιά να επανασυνδεθούν για να θυμηθούν το πραγματικό πνεύμα των γιορτών.

Παίζουν: Ολίβια Γουάιλντ, Νταϊάν Κίτον, Αλαν Άρκιν, Αμάντα Σέιφριντ Τζον Γκούντμαν, Μαρίσα Τομεϊ, Εντ Χελμς, Τζουν Σκουίμπ, Τζέικ Λέισι, Αντονι Μακί.

*Open, στις 02:30