Φτιάξτε την τέλεια σαλάτα με πικάντικη κολοκύθα

Είναι ζεστή, χρωματιστή, πλούσια σε βιταμίνες και προβιοτικά και σίγουρα διαφορετική από τα συνηθισμένα, που μπορεί να ταιριάξει και στο εορταστικό σας τραπέζι.

Η κολοκύθα ξέρουμε πόσο ταιριάζει στην εποχή και πόσο θρεπτική είναι με υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή. Αυτό σημαίνει ότι έχει αντιοξειδωτική δράση, βιταμίνη Α και C που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και ταυτόχρονα μας παρέχει φυτικές ίνες που κάνουν καλό στο έντερο και μας προκαλούν αίσθημα κορεσμού ώστε να μην τρώμε πολύ –κάτι που χρειαζόμαστε τις εορταστικές ημέρες που έρχονται για να αντισταθούμε στην υπερκατανάλωση φαγητού- αλλά και κάλιο και ψευδάργυρο.

Πώς θα την αξιοποιήσετε σε σαλάτα; Θα χρειαστείτε περίπου 1 μικρή κολοκύθα, 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου, 1 κ.γ. κύμινο, 1 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη, ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο, σάλτσα σόγιας και λίγο σησαμέλαιο

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου και στο μεταξύ βάλτε σε ένα τηγάνι μικρό το σκόρδο, το κύμινο και την καστανή ζάχαρη.  Ανακατέψτε για μερικά λεπτά κι έπειτα βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας και το  σησαμέλαιο. Κόψτε την κολοκύθα σας σε φέτες, αφαιρέστε τους σπόρους και ψήστε τες στο φούρνο σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν (μπορείτε να προμηθευτείτε και έτοιμες, κομμένες κολοκύθες, για ευκολία και να παρακάμψετε αυτό το βήμα).

Στη συνέχεια βάλτε τις φέτες κολοκύθας σας στο γκριλ για 2-3 λεπτά και τοποθετήστε τες σε μια πιατέλα. Περιχύστε τες με το μείγμα που ετοιμάσατε στο μπολ με το ελαιόλαδο και το σησαμέλαιο και γαρνίρετε με λίγο κόλιανδρο, ρόκα, φρέσκο κρεμμυδάκι και ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι.

clickatlife