14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Γεμάτο το τηλεοπτικό πρόγραμμα με ταινίες για κάθε γούστο και διάθεση:

«Όλα Θα Πάνε Στραβά» (2015) σκηνοθεσία Νικολά Μπεναμού, Φιλίπ Λασό

Κωμωδία – Οι φρεσκο-ερωτευμένοι Σόνια και Φρανκ έχουν καλέσει τους φίλους τους σε ένα πολυτελές ξενοδοχείου στη Βραζιλία, που ανήκει στον πλούσιο πατέρα της Σόνια, τον Ζαν-Πιέρ. Ο Φρανκ σκοπεύει μυστικά να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του, αλλά οι προσπάθειες του να κερδίσει τη συμπάθια του πατέρα αποβαίνουν καταστροφικές. Με τον Σαμ που κυνηγάει συνεχώς φουστάνια, τον σπασίκλα Έρνεστ, τον κουλτουριάρη βιντεοσκόπο Άλεξ και τη μάτσο κοπέλα του, Εστέλ, το μόνο που πετυχαίνει ο Φρανκ είναι να μπλέκει σε μπελάδες.

Παίζουν: Φιλίπ Λασό, Αλίς Νταβίντ, Κριστιάν Κλαβιέ, Βενσάν Ντεσανιά, Ταρέκ Μπουνταλί, Ζουλιάν Αρουτί, Σαρλότ Γκαμπρί.

*Open, Κυριακή 09/01, στις 21:00

«Της Κακομοίρας – Ο Μπακαλόγατος» (1963) σκηνοθεσία Ντίνος Κατσουρίδης

Κωμωδία – Ο Ζήκος, ένας επαρχιώτης, που δουλεύει υπάλληλος στο μπακάλικο του κυρ – Παντελή, είναι ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα, μια κοπέλα της γειτονιάς, η οποία, θέλοντας να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται στα αισθήματα του. Ο Παντελής, αν και προχωρημένης ηλικίας, θέλει να παντρευτεί τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, τη Λίτσα. Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του αλλά εκείνος δεν αλλάζει γνώμη. Με τη βοήθεια μιας προξενήτρας και χωρίς να το ξέρει η Λίτσα, ο Παντελής  συμφωνεί με τον πατέρα της κοπέλας, έναν φτωχό εισπράκτορα, να γίνουν οι αρραβώνες την ημέρα των γενεθλίων της.

Παίζουν: Νίκος Ρίζος, Κώστας Χατζηχρήστος, Κώστας Δούκας, Μαρίκα Νεζέρ, Νίκος Φέρμας, Ντίνα Τριάντη, Νέλλη Παππά, Θανάσης Μυλωνάς.

*Star, Κυριακή 09/01, στις 21:00

«Avatar» (2009) σκηνοθεσία Τζέιμς Κάμερον

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Πρωταγωνιστής είναι ο Τζέικ, ένας ανάπηρος βετεράνος πολέμου, ο οποίος μετά τον θάνατο του αδερφού του, παίρνει την θέση του σε μια επιστημονική αποστολή στον πλανήτη Πανδώρα. Έχοντας εξαντλήσει τον φυσικό πλούτο της Γης, οι άνθρωποι στρέφονται τώρα στα αποθέματα του πλανήτη Πανδώρα προσπαθώντας αρχικά να εξευγενίσουν τους ιθαγενείς του πλανήτη, μαθαίνοντάς τους τη γλώσσα, αλλά και τα έθιμά τους. Όταν αυτό αποτυγχάνει, στρέφονται στη γνωστή βίαιη συνήθεια του πολέμου. Η σύγκρουση μεταξύ των δύο πολιτισμών θα έχει καταστροφικές συνέπειες.

Παίζουν: Σαμ Γουόρθινγκτον, Ζόε Σαλντάνα, Σιγκούρνι Γουίβερ, Στίβεν Λανγκ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τζόελ Ντέιβιντ Μουρ, Τζιοβάνι Ριμπίζι.

*Alpha, Κυριακή 09/01, στις 21:30

«Η Χιονάτη και ο Κυνηγός» (2012) σκηνοθεσία Ρούπερτ Σάντερς

Φαντασίας – Πριν από δέκα χρόνια, η εκθαμβωτική Βασίλισσα Ραβένα σκότωσε το Βασιλιά την πρώτη νύχτα του γάμου τους. Τώρα χρειάζεται μια αγνή καρδιά για να καταφέρει να διατηρήσει την ομορφιά της αλλά και τη δύναμή της. Και η μοναδική που υπάρχει, φυλακισμένη στο κάστρο τόσα χρόνια, είναι η καρδιά της Χιονάτης, της κόρης του βασιλιά.

Η Χιονάτη, όμως, καταφέρνει να δραπετεύσει και αναζητά καταφύγιο στο Σκοτεινό Δάσος, το οποίο είναι γεμάτο δηλητηριώδη φυτά και επικίνδυνα ζώα. Τότε η Βασίλισσα στέλνει στο κατόπι της τον μοναδικό άνθρωπο, που λέγεται ότι μπήκε στο Σκοτεινό Δάσος και επιβίωσε, τον Έρικ, έναν θλιμμένο κυνηγό. Η εντολή της σατανικής Ραβένα είναι μία: να βρει τη νεαρή κοπέλα και να της τη φέρει. Εκείνος, έχοντας προ πολλού εγκαταλείψει κάθε ελπίδα για ζωή, δέχεται.

Όταν όμως βρίσκει τη λεία του, διστάζει. Θα σκοτώσει την όμορφη Χιονάτη; Ή θα την εκπαιδεύσει για να γίνει η καλύτερη πολεμίστρια, που έχει δει ποτέ το Βασίλειο; Και οι νάνοι πώς θα εμπλακούν στην ιστορία;

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Ίαν ΜακΣέιν, Σαρλίζ Θερόν, Κρίστεν Στιούαρτ, Σαμ Κλάφλιν, Μπομπ Χόσκινς.

*Ant1, Κυριακή 09/01, στις 21:45

«Το Δέντρο που Πληγώναμε» (1986) σκηνοθεσία Δήμος Αβδελιώδης 

Δραματική Ελληνική Ταινία Περιπέτεια – Νήσος Χίος, δεκαετία του ’60 και λίγες μέρες προτού κλείσουν τα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές, η φιλία ανάμεσα στον Γιάννη και τον Βαγγέλη σκιάζεται από μια μικροπαρεξήγηση.

Δεν θα αργήσει όμως να ξεπεραστεί η ψυχρότητα και τα δύο παιδιά θα ζήσουν έντονα διάφορες στιγμές της κοινωνικής ζωής του νησιού, όπως και ένα αξέχαστο καλοκαίρι, παρέα με όλους τους συνομηλίκους τους. Η τρυφερότητα και η παιδική «διαβολικότητα» εναλλάσσονται με μια ρομαντική διάθεση και νοσταλγία.

Ταινία εν πολλοίς αυτοβιογραφική, ξεδιπλώνεται μέσα από μια λυρική αναπόληση για την αθωότητα που χάθηκε, και η ανάκτησή της γίνεται υπόθεση της μνήμης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Παίζουν: Αβδελιωδης Γιαννης, Μειωτερης Νικος, Δεληβορια Μαρινα, Αγορης Τακης, Αβδελιωδης Δημος, Κυριακωδη Κατερινα, Κολιαρος Γιαννης, Μισαηλιδου Βαγγελιω, Καλαμωτουσης Κωστας.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 09/01, στις 22:00

«Ευτυχία και Μόνο Ευτυχία» (2013) σκηνοθεσία Ρεζί Μυσσέ 

Ρομαντική Κομεντί – Σε ένα ταξίδι για την παρουσίαση του νέου της βιβλίου με θέμα τις δεύτερες ευκαιρίες, η διάσημη συγγραφέας Φλερ Μιλέρ ανταποκρίνεται στο κάλεσμα μιας θαυμάστριάς της, της Ζαν, που της ζητάει απεγνωσμένα βοήθεια. Ένας ανεξιχνίαστος θάνατος, μυστικά και ψέματα από το μακρινό παρελθόν, τύψεις κι ενοχές εμποδίζουν τη Ζαν να διεκδικήσει το δικαίωμα σε μια δεύτερη ευκαιρία.

Η Φλερ όμως είναι αποφασισμένη να λύσει όλα τα μυστήρια για να της αποδείξει ότι την αξίζει.

Παίζουν: Μπεατρίς Αζενί, Λιονέλ Αστιέρ, Ζαν Μαρκ Μπελού.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 09/01, στις 22:00

«Interstellar» (2014) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν

Επιστημονικής Φαντασίας – Καθώς μια ολοένα κι εντονότερη ξηρασία απλώνεται σε όλη τη Γη, το μέλλον της ανθρωπότητας μοιάζει ζοφερό. Τελευταία της ελπίδα ένα ταξίδι σε τρεις πιθανούς κατοικήσιμους πλανήτες ενός μακρινού γαλαξία. Οι τολμηροί αστροναύτες της αποστολής όμως, ανάμεσά τους και ο χήρος πατέρας δύο μικρών παιδιών δεν ξέρουν αν και πότε θα επιστρέψουν. Η γενναία ομάδα των εξερευνητών αναλαμβάνει την πιο σημαντική και ηρωική αποστολή στην ανθρώπινη ιστορία: να ταξιδέψουν, μέσω μιας πύλης στο χρόνο, πέρα από τους φυσικούς περιορισμούς, για να ανακαλύψουν αν η ανθρωπότητα έχει μέλλον ανάμεσα στα αστέρια.

Παίζουν: Μάικλ Κέιν, Τζέσικα Τσάστεϊν, Μάθιου Μακόναχι, Αν Χάθαγουεϊ, Κέισι Άφλεκ, Γουές Μπέντλεϊ, Τζον Λίθγκοου, Τόφερ Γκρέις, Έλεν Μπέρστιν, Μπιλ Έργουϊν, Μακένζι Φόι, Ντέιβιντ Γκιάσι.

*Star, Κυριακή 09/01, στις 22:50

«Η Χαμένη Ήπειρος» (2009) σκηνοθεσία Μπραντ Σίλμπερλινγκ 

Κωμωδία – Ο δρ. Ρικ Μάρσαλ, ένας ιδιόρρυθμος επιστήμονας, θεωρεί ότι είναι κοντά σε μια μεγάλη ανακάλυψη, το ταξίδι στο χρόνο, χωρίς όμως  επιτυχία. Μια μέρα όμως το απίστευτο αυτό επίτευγμα γίνεται πραγματικότητα και ο Ρικ μαζί με την ομάδα του βρίσκονται από τη μια στιγμή στην άλλη σε έναν κόσμο με προϊστορικά τέρατα, πρωτόγονους και πολλά άλλα, επικίνδυνα, πλάσματα. Στην  προσπάθειά τους να επιβιώσουν, μπλέκουν στις πιο ευτράπελες καταστάσεις… Η ταινία βασίζεται στη δημοφιλή ομώνυμη σειρά του 1974.

Παίζουν: Γουίλ Φέρελ, Ντάνι Μακ Μπράιαντ, Άννα Φρίελ.

*Μακεδονία, Κυριακή 09/01, στις 23:00

«Η Αντιπροσωπεία» (2018) σκηνοθεσία Μπουγιάρ Αλιμάνι

Δράμα – Το φθινόπωρο του 1990 μία ομάδα διπλωματών από τη Δύση επισκέπτεται την Αλβανία για να διερευνήσει τυχόν καταπατήσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Φθάνοντας στα Τίρανα, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας, αναζητά τον Λέω∙ έναν καθηγητή πανεπιστημίου, παλιό συμφοιτητή από τα χρόνια των κοινών σπουδών στην Πράγα της δεκαετίας του ’50. Όμως, τα τελευταία δέκα έξι χρόνια, αυτός ο έμπιστος φίλος, καταδικασμένος από το καθεστώς για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, τυχαίνει να εκτίει ποινή φυλάκισης σε μια απομακρυσμένη και δυσπρόσιτη φυλακή.

Κι ενώ οι υπεύθυνοι προσπαθούν να φέρουν τον Λέω επειγόντως στα Τίρανα για να βεβαιώσει ότι στην Αλβανία δεν καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αυτός υποψιάζεται τις προθέσεις τους και αποφασίζει να μην παίξει το παιχνίδι τους.

Παίζουν: Ντρίτζιμ Τζέπα, Ρίτσαρντ Σάμελ, Βίκτορ Ζούστι, Μπισλίμ Μπουκάι, Σελμάν Λοκάι, Τζέβντετ Φέρι, Ροβένα Λούλε.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 09/01, στις 23:50

«American Gangster» (2007) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Αστυνομική Βιογραφική Δραματική – Βασισμένη στην πραγματική ιστορία του Φρανκ Λούκας, εμπόρου ναρκωτικών που υποδύεται ο Ντένζελ Ουάσιγκτον, ο οποίος ξεκίνησε ως φτωχός Αφροαμερικανός στη Νότια Καρολίνα του ΄30, για να κυριαρχήσει στο εμπόριο ναρκωτικών στην Αμερική. Μεσουράνησε την περίοδο που μαινόταν ο πόλεμος στο Βιετνάμ, μεταφέροντας με τα αεροπλάνα του στρατού τα ναρκωτικά από την Ασία κατευθείαν στην Αμερική, παρακάμπτοντας την Ιταλική μαφία και στη συνέχεια τα διοχέτευε σε ολόκληρη τη χώρα.

Σταδιακά, προμηθεύοντας τους δρόμους με ανόθευτα ναρκωτικά σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, αποκτά τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών, κατατροπώνει τα υπόλοιπα συνδικάτα του εγκλήματος και εξελίσσεται σε εξέχοντα κοινωνικό παράγοντα. Έβγαζε καθημερινά εκατομμύρια δολάρια, όπως είχε παραδεχτεί και ο ίδιος και στην επιχείρηση ανήκαν μόνο μέλη της οικογένειάς του, γνωστοί ως country boys.

Με τα χρήματα πλήρωνε αδρά τις υπηρεσίες των στρατιωτών που μετέφεραν τα ναρκωτικά αλλά και πολλούς αστυνομικούς για να μην τον εμποδίζουν στις δουλειές τους. Ο Ρίτσι Ρόμπερτς (Ράσελ Κρόου) ήταν ο έντιμος αστυνομικός που θα τον έβγαζε εκτός παιχνιδιού, αφού μετά από πολύμηνη έρευνα συνέλαβε τον Λούκας και τα υπόλοιπα μέλη της επιχείρησης. Με πολύ κόπο βρήκε τις δραστηριότητες του Λούκας, τον εντόπισε και τον παγίδευσε, τη στιγμή που απολάμβανε τη μεγάλη ζωή και κανείς δεν τον υποψιαζόταν.

Ωστόσο ο Λούκας συνεργάστηκε με την αστυνομία, έδωσε ονόματα και πληροφορίες αλλά και πλήθος διεφθαρμένων αστυνομικών, τους οποίους χρημάτιζε και ο ίδιος. Τελικά εξέτισε ποινή μόλις 5 χρόνων.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ράσελ Κρόου, Τσιούετελ Έτζιοφορ, Τζος Μπρόλιν, Ϊντρις Έλμπα, Λιμάρι Ναδάλ, Κάρλα Γκουτζινο, Κούμπα Γκούντιγκ Τζιούνορ, Τεντ.

*Ant1, Κυριακή 09/01, στις 00:30

«Απαραίτητη η Γονική Συμφορά» (2012) σκηνοθεσία Άντι Φικμαν

Κωμωδία – Ο Άρτι (Μπίλι Κρίσταλ) και η Νταϊάν (Μπέτι Μίντλερ) θέλοντας να περάσουν περισσότερο χρόνο με τα 3 ζωηρά εγγόνια τους, αναλαμβάνουν να τα φροντίσουν για όσο οι γονείς τους θα λείπουν σε ένα επαγγελματικό ταξίδι. Σύντομα, θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι τόσο εύκολα διαχειρίσιμα με τους δικούς τους παλιομοδίτικους τρόπους και θέλοντας να αποδείξουν στα παιδιά τους και γονείς των εγγονιών τους ότι μπορούν να τα καταφέρουν, μπλέκουν σε καταστάσεις για γέλια και για κλάματα.

Παίζουν: Μπίλι Κρίσταλ, Μπέττι Μίντλερ, Μαρίζα Τομέι, Τομ Έβερετ Σκοτ, Μπέιλι Μάντισον, Τζόσουα Ρας.

*Alpha, Κυριακή 09/01, στις 00:45

«Γκλόρυ, ο Δρόμος για τη δόξα» (1989) σκηνοθεσία Εντουαρντ Ζούικ

Δραματική Πολεμική – Το πρώτο σύνταγμα έγχρωμων στρατιωτών που έλαβε μέρος στον Αμερικανικό Εμφύλιο υπό τις διαταγές του νεαρού συνταγματάρχη Ρόμπερτ Γκουλντ Σο (Μάθιου Μπρόντερικ), ο οποίος ανέλαβε να τους εκπαιδεύσει και να τους οδηγήσει στην πρώτη γραμμή.

Στις 18 Ιουλίου του 1863, σε μια παραλία κοντά στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, το 54ο Σύνταγμα Πεζικού της Μασαχουσέτης προσπάθησε να καταλάβει ένα απόρθητο οχυρό των Νοτίων.

Οι μαύροι εθελοντές δεν πολεμούσαν μόνο για τη νίκη, αλλά και για την ίδια την ελευθερία τους.

Η ηρωική τους δράση έκανε τους Βορείους να πάψουν να βλέπουν με προκατάληψη τους μαύρους και συντέλεσε στην κατάταξη 180 χιλιάδων Αφροαμερικανών.

Παίζουν: Μάθιου Μπρόντερικ, Ντένζελ Ουάσινγκτον, Μόργκαν Φρίμαν, Κάρι ‘Ελγουις, Τζίμι Κένεντι, Κλιφ ντε Γιάνγκ.

*Mega, Κυριακή 09/01, στις 01:30

«Σιωπή» (2016) σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε

Δραματική – Ο Πορτογάλος ιεραπόστολος Σεμπαστιάου Ροντρίγκες, φτάνει στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα για να εμψυχώσει τους καταπιεζόμενους χριστιανούς Ιάπωνες, αλλά και να ανακαλύψει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την αποστασία του προκατόχου του, του έμπειρου ιεραπόστολου Φερέιρα, ο οποίος δεν άντεξε τα πολλαπλά μαρτύρια.

O Ροντρίγκες θα βρεθεί, κι αυτός, σύντομα μπροστά σε τρομερά ηθικά διλήμματα αλλά κυρίως μπροστά στη σιωπή του Θεού, ο οποίος μοιάζει να αποδέχεται τα φριχτά βασανιστήρια στα οποία υπόκεινται οι πιστοί Του.

Παίζουν: Αντριου Γκάρφιλντ, Ανταμ Ντράιβερ, Λίαμ Νίσον.

*Star, Κυριακή 09/01, στις 02:00

«Μάντεψε Ποιος» (2005) σκηνοθεσία Κέβιν Ρόντνει Σάλιβαν

Κωμωδία Ρομαντική – Όταν ο Σάιμον Γκριν παρουσιάζεται στο σπίτι της φίλης του, Τερέζα, για να την ζητήσει σε γάμο, οι γονείς της πέφτουν από τα σύννεφα! Ο πατέρας της Τερέζα, Πέρσι, τραπεζικός στο επάγγελμα έχει ήδη ψάξει για το παρελθόν του νεαρού όπως και για τυχόν παλαιότερα παραπτώματα και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα τέλειο και ιδανικό γαμπρό! Όλα αυτά, βέβαια πριν εμφανιστεί και τον δει… Γιατί ο, κατά τα άλλα, ιδανικός γαμπρός, έχει ένα φοβερό μειονέκτημα… Είναι λευκός!

Ο Πέρσι όμως δεν γνωρίζει ότι ο Σάιμον έχει ήδη κάνει πρόταση γάμου στην Τερέζα και σχεδιάζει να ανακοινώσει τους αρραβώνες στο πάρτι της 25ης επετείου του γάμου του Πέρσι και της Μέριλιν.

Παίζουν: Αστον Κούτσερ, Μπέρνι Μακ, Χαλ Γουίλιαμς, Ζόι Σαλντάνα, Τζούντιθ Σκοτ.

*Open, Κυριακή 09/01, στις 02:15