Τρεις δήμοι στη Φλώρινα ζητούν να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών από τη Θεσσαλονίκη και συνεργεία από την Κοζάνη βρίσκονται ήδη στη Φλώρινα για την καταγραφή των ζημιών από τα 5,3 Ρίχτερ που ταρακούνησαν τη Φλώρινα, ενώ τρεις δήμοι ζητούν να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι δήμαρχοι Φλώρινας Βασίλειος Γιαννάκης, Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης και Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, διατύπωσαν το αίτημά τους, το οποίο υποστήριξε και ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Σωτήρηςη Βόσδου, κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Φλώρινας.
Το αίτημα θα μεταβιβάσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης στον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη.

Στη σύσκεψη που έγινε το πρωί στη Φλώρινα, ομάδα αξιωματικών του Ελληνικού  Στρατού παρουσίασε το επιχειρησιακό σχέδιο που έχουν εκπονήσει οι ένοπλες δυνάμεις για αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων από φυσικές καταστροφές, ενώ παρουσιάστηκαν και οι  χώροι που δυνητικά θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν πολίτες σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί.

Ήδη 15 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών από τη Θεσσαλονίκη βρίσκονται στη Φλώρινα και ξεκίνησαν τiς αυτοψίες, ενώ κλιμάκιο από την Κοζάνη θα ελέγξει όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις του πανεπιστημιού Δυτικής Μακεδονίας. ένα τρίτο κλιμάκιο θα κάνει αυτοψίες στα σχολικά κτίρια, τις δημόσιες υπηρεσίες και το νοσοκομείο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ