12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Άραξε στον καναπέ σου και απόλαυσε μία από τις παρακάτω ταινίες από τον κινηματογράφο του σαλονιού σου.

«Ένας Ιππότης για τη Βασούλα» (1968) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική ταινία Κομεντί – Η Βασούλα είναι μια φτωχή κοπέλα, γραμματέας, συνοδός και αναγνώστρια της ιδιότροπης ηλικιωμένης κυρίας Κλειώς, που λατρεύει τα ιπποτικά μυθιστορήματα και ζει απομονωμένη στη βίλα της, μαζί με τον πιστό της υπηρέτη Αριστείδη. Μια μέρα, που η κυρία Κλειώ λείπει, η Βασούλα δέχεται την επίσκεψη της Πόπης και του αγαπημένου της Μήτσου, ενός φιλικού της ζευγαριού, που της ζητούν να τους φιλοξενήσει. Η ξαφνική επιστροφή της κυρίας της, αναγκάζει τη Βασούλα να συστήσει τον φίλο της Πόπης σαν άντρα της, που λείπει συχνά επειδή είναι ναυτικός. Όταν η κυρία Κλειώ πεθαίνει και αφήνει την περιουσία της στη Βασούλα, «σύζυγο Δημητρίου Μπεζεσταίνη», αρχίζουν και τα προβλήματα.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Φαίδων Γεωργίτσης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Μαρία Φωκά, Γιώργος Μιχαλόπουλος, Χρόνης Εξαρχάκος, Μαρία Μπονέλλου, ΓΙώργος Μεσσάλας.

*Alpha, Σάββατο 15/01, στις 21:00

«Ο Άλβιν και η Παρέα του 2» (2009) σκηνοθεσία Μπέτι Τόμας

Animation – Ο Άλβιν, ο Σάιμον και ο Θίοντορ, τα τρία αστέρια της ποπ, καταλήγουν υπό την κηδεμονία του Τόμπι, του ανιψιού του Ντέιβ Σεβίλ. Τα σκιουράκια θα πρέπει να αφήσουν το χώρο του θεάματος για να επιστρέψουν στο σχολείο, όπου τους ανατίθεται η εξής αποστολή: θα πρέπει να σώσουν το μουσικό πρόγραμμα του σχολείο, κερδίζοντας το βραβείο των $ 25.000 σε ένα διαγωνισμό συγκροτημάτων. Οι Chipmunks όμως βρίσκουν το δάσκαλό τους σε ένα τραγουδιστικό τρίο από σκιουρίνες, με την ονομασία “The Chipettes”, που αποτελείται από τις Μπρίτανι, Έλεανορ και Ζανέτ.

Τα τρία αγαπημένα σκιουράκια που τραγουδούν – ο αρχηγός του γκρουπ Άλβιν, ο ψηλός και ήσυχος Σάιμον, καθώς και ο στρουμπουλός Θίοντορ – επιστρέφουν στο κινηματογραφικό sequel που συνδυάζει κινούμενα σχέδια με live action.

Με τις φωνές των: Τζάστιν Λονγκ, Άνα Φάρις, Ντέιβιντ Κρος, Κριστίνα Απλγκέιτ, Ζάκαρι Λεβί,Τζέισον Λι, Μπρίτζιτ Μέντλερ, Κέβιν Σμιντ.

*Open, Σάββατο 15/01, στις 21:00

«Οι Πιγκουΐνοι της Μαδαγασκάρης» (2014) σκηνοθεσία  Έρικ Νταρνέλ, Σάιμον Τζ. Σμιθ 

Animation – Οι μεγαλύτερες υπέρ-ομάδες κατασκόπων δεν γεννιούνται, αλλά… εκκολάπτονται! Ανακαλύψτε τα μυστικά των καλύτερων και πιο ξεκαρδιστικών, “μυστικών”, φτερωτών κατασκόπων στην Ιστορία της παγκόσμιας κατασκοπίας! Μιλάμε φυσικά για τον Σκίπερ, τον Κοβάλσκι, τον Ρίκο και τον Στρατιώτη… Οι καλύτεροι των καλύτερων, οι πιο ελίτ των ελίτ, ενώνουν τις δυνάμεις τους με την μυστική, ειδική ομάδα δράσης, «Βόρειος Άνεμος», αρχηγός της οποίας είναι ο επιβλητικός και όμορφος Πράκτορας Απόρρητος – είναι, φυσικά, τόσο απόρρητος που κανείς δεν γνωρίζει το όνομά του! Η ασυνήθιστη αλλά σούπερ αποτελεσματική ομάδα μας, λοιπόν, έχει έναν σημαντικότατο στόχο. Θα πρέπει να καταφέρει να κατατροπώσει τον μοχθηρό Δρ. Οκτάβιο Μυαλάτη, πριν εκείνος προλάβει να υλοποιήσει τα καταστροφικά του σχέδια για να εξαφανίσει τον κόσμο…

**Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη

*Star, Σάββατο 15/01, στις 21:00

«American Made» (2017) σκηνοθεσία Νταγκ Λίμαν

Περιπέτεια – Το 1986 ο Μπάρι Σιλ αφηγείται την απίστευτα περιπετειώδη και διαπλεκόμενη τελευταία επταετία της ζωής του, όταν από πιλότος της TWA βρέθηκε να δουλεύει ως ιπτάμενος πληροφοριοδότης της CIA και ταυτόχρονα λαθρέμπορος ναρκωτικών για το καρτέλ του Μεντεγίν.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ντόναλ Γκλίζον, Σάρα Ράιτ.

*Ant1, Σάββατο 15/01, στις 22:30

«Deadpool 2» (2018) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιτς

Περιπέτεια φαντασίας  – Όταν ένας σούπερ-στρατιώτης από το μέλλον έρχεται και ζητά εκδίκηση, ο αντισυμβατικός υπερήρωας Deadpool οργανώνει μια ομάδα μεταλλαγμένων με ασυνήθιστες υπερδυνάμεις για να τον αντιμετωπίσει και αναθεωρεί τις αξίες του για τη φιλία, την οικογένεια και αυτό που πραγματικά σημαίνει να είσαι ήρωας!

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Μορένα Μπακαρίν, Τζος Μπρόλιν, Μπριάνα Χίλντεμπραντ.

*Star, Σάββατο 15/01, στις 22:50

«Αφανείς Ηρωίδες» (2016) σκηνοθεσία Τίοντορ Μέλφι

Δράμα – Πριν από την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών, στα υπόγεια της NASA στη Βιρτζίνια, μια τεράστια ομάδα μαύρων γυναικών είχε αυτόν ακριβώς τον τίτλο, «υπολογιστές», πασχίζοντας να επιβεβαιώσει τα σχέδια της ηγετικής ομάδας.

Τρεις από αυτές έπαιξαν κορυφαίο (και σχετικά αφανή) ρόλο, όχι μόνο στο διαστημικό πρόγραμμα, αλλά και στα δικαιώματα των μαύρων. Η ιστορία των Κάθριν Τζόνσον, Ντόροθι Βον και Μέρι Τζάκσον, τριών Αφροαμερικανίδων επιστημόνων που, κόντρα σε όλες τις προκαταλήψεις της Αμερικής των αρχών του 60, προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά δουλεύοντας για το διαστημικό πρόγραμμα της NASA.

Παίζουν: Ταράτζι Π. Χένσον, Οκτάβια Σπένσερ, Τζανέλ Μονέ, Κέβιν Κόστνερ, Κίρστεν Ντάνστ.

*Alpha, Σάββατο 15/01, στις 23:00

«Hitman: Πράκτορας Νο. 47 » (2015) σκηνοθεσία Αλεξάντερ Μπαχ 

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο Πράκτορας No. 47 έχει σχεδιαστεί γενετικά με σκοπό να αποτελέσει την τέλεια φονική μηχανή. Το όνομά του έχει προκύψει από τα δύο τελευταία ψηφία του barcode που υπάρχει σαν τατουάζ στο πίσω μέρος του λαιμού του. Είναι το αποκορύφωμα δύο δεκαετιών έρευνας -και 46 προηγούμενων παρόμοιων πρακτόρων-κλώνων- με αξεπέραστη δύναμη, ταχύτητα, αντοχή και ευφυΐα.

Ο τελευταίος του στόχος είναι μια τεράστια οργάνωση, που σχεδιάζει να ξεκλειδώσει το μυστικό του παρελθόντος του Πράκτορα No. 47 για να δημιουργήσει έναν στρατό δολοφόνων με ικανότητες που ξεπερνούν ακόμη και τις δικές του.

Ενώνοντας τις δυνάμεις του με μια νέα γυναίκα που μπορεί να έχει το μυστικό για να ξεπεράσουν τους πανίσχυρους και μυστηριώδεις εχθρούς τους, ο Πράκτορας No. 47 έρχεται αντιμέτωπος με συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις ρίζες του, αλλά και με τον πιο θανάσιμο εχθρό του σε μια επική μάχη.

Παίζουν: Ζάκαρι Κουίντο, Ρούπερτ Φρεντ, Σάιαραν Χιντς, Τόμας Κρέτσμαν, Χάνα Γουέιρ, Εμίλιο Ριβέρα.

*Open, Σάββατο 15/01, στις 23:00

«Η Χαμένη Ήπειρος» (2009) σκηνοθεσία Μπραντ Σίλμπερλινγκ 

Κωμωδία – Ο δρ. Ρικ Μάρσαλ, ένας ιδιόρρυθμος επιστήμονας, θεωρεί ότι είναι κοντά σε μια μεγάλη ανακάλυψη, το ταξίδι στο χρόνο, χωρίς όμως  επιτυχία. Μια μέρα όμως το απίστευτο αυτό επίτευγμα γίνεται πραγματικότητα και ο Ρικ μαζί με την ομάδα του βρίσκονται από τη μια στιγμή στην άλλη σε έναν κόσμο με προϊστορικά τέρατα, πρωτόγονους και πολλά άλλα, επικίνδυνα, πλάσματα. Στην  προσπάθειά τους να επιβιώσουν, μπλέκουν στις πιο ευτράπελες καταστάσεις… Η ταινία βασίζεται στη δημοφιλή ομώνυμη σειρά του 1974.

Παίζουν: Γουίλ Φέρελ, Ντάνι Μακ Μπράιαντ, Άννα Φρίελ.

*Μακεδονία, Σάββατο 15/01, στις 23:00

«Ζωντανή Μετάδοση: The Truman Show» (1998) σκηνοθεσία Πίτερ Γουίαρ

Δραματική κομεντί – Ο Τρούμαν είναι ένας καθημερινός άνθρωπος, που απολαμβάνει μια γαλήνια ζωή σε μια ήρεμη επαρχιακή πόλη. Εργάζεται σε ασφαλιστική εταιρία, επιστρέφει σπίτι στην καλοσυνάτη σύζυγό του και οι σχέσεις του με τους γείτονές του είναι άψογες. Όμως τώρα τελευταία, ο Τρούμαν δεν είναι και τόσο ευτυχισμένος. Επιθυμεί διακαώς να αφήσει τη «φωλιά του» και να γνωρίσει τον κόσμο. Όταν ξαφνικά το επιχειρεί, τα πάντα θα ανατραπούν, καθώς ο Τρούμαν θα συνειδητοποιήσει πως η ζωή του δεν είναι και τόσο… «αληθινή» όσο νόμιζε μέχρι τώρα.

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Λόρα Λίνεϊ, Εντ Χάρις, Νόα Έμμεριχ, Νατάσα Μακ Ελόουν, Μπράιαν Ντιλέιτ, Χόλαντ Τέιλορ.

*Skai, Σάββατο 15/01, στις 00:30

«Ο Πρώτος Άνθρωπος» (2018) σκηνοθεσία Ντάμιεν Σαζέλ

Δράμα – H ιστορία του Νιλ Άρμστρονγκ και της θρυλικής αποστολής στο φεγγάρι το καλοκαίρι του 1969. Το φιλμ ακολουθεί την πορεία του Άρμστρονγκ από το 1961 έως το 1969, την περίοδο δηλαδή που η NASA προετοίμαζε πυρετωδώς το θρυλικό διαστημικό της πρόγραμμα, ώστε να στείλει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι. Ο αγώνας αυτός οδήγησε σε μια από τις πιο ριψοκίνδυνες και σπουδαίες αποστολές στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Κλερ Φόι, Τζέισον Κλαρκ, Κρίστοφερ Άμποτ, Κάιλ Τσάντλερ.

*Ant1, Σάββατο 15/01, στις 00:45

«Tully: Τα Παιδιά Είναι Ευτυχία;» (2018) σκηνοθεσία Τζέισον Ράιτμαν

Η Μαρλώ είναι μια παντρεμένη γυναίκα με δυο παιδιά, και έγκυος στο τρίτο, που με μισή καρδιά δέχεται το καλοπροαίρετο δώρο του αδελφού της για «νυχτερινή νταντά», με την ελπίδα να ελαττώσει λίγο το στρες της καθημερινότητας της. Η Τάλλυ, η «νυχτερινή νταντά», φτάνει με την μορφή μιας όμορφης, ανεξάρτητης φοιτήτριας πανεπιστημίου που θα την βοηθήσει όχι μόνο να βρει περισσότερο χρόνο να ξεκουραστεί, αλλά αλλάζοντας εντελώς τη ζωή της με τον πιο απρόσμενο τρόπο. Μια πρωτότυπη προσέγγιση στο θέμα της οικογένειας και στο ερώτημα αν τα παιδιά φέρνουν πάντα την ευτυχία. Για άλλη μια φορά η ερμηνεία της Σαρλίζ Θερόν εντυπωσιάζει, ενώ για τη συγκεκριμένη ταινία υπήρξε και υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα α γυναικείου ρόλου.

Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Μακένζι Ντέιβις, Μαρκ Ντάπλας, Ρον Λίβινγκστον.

*Alpha, Σάββατο 15/01, στις 01:45

«Το Κορίτσι με το Τατουάζ» (2011) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος, Μίκαελ Μπλόμκβιστ (Ντάνιελ Γκρεγκ), προσπαθεί να ανακτήσει το χαμένο κύρος του μετά από μια δικαστική ήττα.

Ο επιχειρηματίας Βάρνιερ (Κρίστοφερ Πλάμερ) τον προσεγγίζει και του υπόσχεται πως αν αναλάβει μία αποστολή που θα του αναθέσει, θα του δώσει πληροφορίες καταδικαστικές για τον Βένερστρεμ. Ο Μπλούμκβιστ συμφωνεί να μετακομίσει προσωρινά στην καμπίνα στο κτήμα του Βάρνιερ ώστε να τον βοηθήσει να εξιχνιάσουν την εξαφάνιση και πιθανή δολοφονία της εγγονής του, Χάριετ, 40 χρόνια πριν.

Σύντομα όμως διαπιστώνει ότι αυτή η υπόθεση ανοίγει και άλλες σκοτεινές πόρτες της οικογένειας, που κανείς δεν θα ήθελε να παραβιαστούν.
Ο Μπλούμκβιστ λέει στον βοηθό του Βάρνιερ ότι χρειάζεται βοήθεια στην έρευνά του και αυτός του προτείνει την Λίσμπετ, με βάση τη δουλειά που έκανε στον ίδιο.

Η Λίζμπεθ Σαλάντερ (Ρουνι Μάρα), μια εκκεντρική χάκερ, που αντιμετωπίζει προβλήματα με τον Νόμο και συμφωνεί να τον βοηθήσει για τους δικούς της λόγους.

Παίζουν: Ντάνιελ Κρεγκ, Ρούνεϊ Μάρα, Στέλαν Σκάρσγκορντ, Ρόμπιν Ράιτ, Κρίστοφερ Πλάμερ, Στίβεν Μπέρκοφ, Τζοέλι Ρίτσαρντσον, Τζέραλντιν Τζέιμς.

*Open, Σάββατο 15/01, στις 02:15