Βράβευση του Καστοριανού Γεωπόνου Κοσκοσίδη Αβραάμ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή διεξάγεται στην Πάτρα (17-19 Οκτωβρίου), στο Porto Rio Hotel & Conference Centre, το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Γενετικής Βελτίωσης Φυτών (Ε.Ε.Ε.Γ.Β.Φ.) με τίτλο: ”Η συμβολή της Γενετικής Βελτίωσης των Φυτών στην αειφόρο Γεωργία και τη σύγχρονη Βιοοικονομία”.

Στο συνέδριο συμμετείχε ως ομιλητής και ο Καστοριανός γεωπόνος Msc και υποψήφιος διδάκτορας της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κοσκοσίδης Αβραάμ, παρουσιάζοντας την πρόοδο της έρευνάς του, η οποία έχει να κάνει με την βελτίωση ποικιλιών του ρεβιθιού.

Όταν πήρε το πτυχίο του τόνισε εκτός από τα χωράφια, «θα ήθελα να ασχοληθώ και με τα εργαστήρια. Στην Καστοριά παράγονται καλαμπόκια, σιτάρια, φασόλια, μήλα. Μόνο στα χωράφια υπάρχουν προοπτικές σε συνδυασμό βέβαια με την εφαρμογή καινοτόμων προοπτικών. Στην Ελλάδα δεν θα σταματήσουμε ποτέ να παράγουμε, γιατί δεν θα σταματήσουμε ποτέ να έχουμε ανάγκες στη διατροφή μας» ανέφερε.

Πράγματι τα κατάφερε και απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια της επιστημονικής κοινότητας μέσα από την εργασία του, με αποτέλεσμα να του χορηγηθεί η υποτροφία «Απόστολου Φασούλα».

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, παπούτσια, πλήθος, παιδί, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση