15 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Κυριακής όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη:

«The Runner» (2015) σκηνοθεσία Όστιν Σταρκ

Δράμα – Το 2010 το μεγάλο πολιτικό και οικολογικό σκάνδαλο που ξέσπασε λόγω της διαρροής πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού με ευθύνη της εταιρείας BP, ταρακούνησε συθέμελα τον κόσμο της πολιτικής.

Στον απόηχο αυτού του σκανδάλου, ένας ιδεαλιστής πολιτικός, ο οποίος στο παρελθόν είχε κάνει κάποιες λάθος επιλογές, θα αναγκαστεί τώρα να χειριστεί την καταστροφή της δικής του πολιτικής καριέρας λόγω ενός ερωτικού σκανδάλου που αποτελεί κηλίδα στο δικό του παρελθόν.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Κόνι Νίλσεν, Πίτερ Φόντα, Σάρα Πόλσον, Γουέντελ Πιρς.

*Open, Κυριακή 23/01, στις 21:00

«Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού» (2003) σκηνοθεσία Γκόρ Βερμπίνσκι

Περιπέτεια – Ο πειρατής Τζακ Σπάροου με τη βοήθεια του Γουίλ Τέρνερ αναζητά στα πια απόμακρα σημεία των θαλασσών το «Μαύρο Μαργαριτάρι», το καταραμένο πλοίο του πειρατή Μπαρμπόσα. Καταδικασμένος να ζει με το αρχαίο πλήρωμά του μεταξύ ζωής και θανάτου, χωρίς να μπορεί ούτε να ζήσει, ούτε να πεθάνει, ο Μπαρμπόσα έχει απαγάγει την Ελίζαμπεθ, αφού στα χέρια της κρατά το πολύτιμο μαγικό φίλτρο που μπορεί να σπάσει αυτήν την κατάρα.

Συνεπώς, ο Τζακ Σπάροου με τον Γουίλ δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους. Πρέπει να προσεγγίσουν άμεσα το στοιχειωμένο πλήρωμα, προτού η Ελίζαμπεθ γίνει θυσία για να λυτρωθεί ο τρομερός Μπαρμπόσα. Τα εμπόδια που θα συναντήσουν όμως, ξεπερνούν κάθε φαντασία, ακόμα και αυτήν του δαιμόνιου Τζακ.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Τζέφρι Ρας, Κίρα Νάιτλι, Ορλάντο Μπλουμ, Τζόναθαν Πράις.

*Alpha, Κυριακή 23/01, στις 21:30

«Spiderman 2» (2004) σκηνοθεσία Σαμ Ράιμι

Επιστημονικής Φαντασίας – Ο Πίτερ Πάρκερ αγωνίζεται να ισορροπήσει τα καθήκοντά του στην καταπολέμηση του εγκλήματος με τις απαιτήσεις της προσωπικής του ζωής.

Απολύεται από τη δουλειά του, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και παλεύει να συνεχίσει τις σπουδές του στη φυσική στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Ο Πίτερ αποξενώνεται από την αγαπημένη του Μέρι Τζέιν Γουάτσον – η οποία τώρα είναι μια επιτυχημένη ηθοποιός του Μπρόντγουεϊ – αλλά και από τον φίλο του Χάρι Όζμπορν, ο οποίος κατηγορεί τον Spider-Man ότι δολοφόνησε τον πατέρα του, τον Νόρμαν Όζμπορν.

Επιπλέον, η Daily Bugle και ο εκδότης της Τζέι Τζόνα Τζέιμσον συνεχίζει να βγάζει πρωτοσέλιδα με τον Spider-Man και να τον κατηγορεί πως αποτελεί απειλή για τη Νέα Υόρκη.

Κατά τη διάρκεια ενός πάρτι, ο Πίτερ μαθαίνει ότι η Μέρι Τζέιν αρραβωνιάζεται το γιο του Τζέιμσον, Τζον Τζέιμσον και μαλώνει με το μεθυσμένο Χάρι για την πίστη που έχει ο Πίτερ στον Spider-Man.
Ο Οκτάβιους, ο οποίος ονειρεύεται να τελειοποιήσει την ηλεκτρική ενέργεια με σύντηξη, φοράει ένα λουρί που αποτελείται από ισχυρούς μηχανικούς βραχίονες με τεχνητή νοημοσύνη για να διεξάγει ένα πείραμα. Αν και το πείραμα δεν πηγαίνει καλά, ο αλαζόνας Οκτάβιους αρνείται να το σταματήσει και φέρνει καταστροφικά αποτελέσματα.

Ο Οκτάβιους χρειάζεται τρίτιο για το πείραμά του και απειλεί τον Χάρι για να το αποκτήσει. Ο Χάρι δέχεται να δώσει στον Οκτάβιους ότι χρειάζεται με αντάλλαγμα τον Spider-Man, και του λέει ότι ο Πίτερ – που συχνά βγάζει φωτογραφίες του Spider-Man για την εφημερίδα – είναι ο μόνος τρόπος να τον εντοπίσει.

Παίζουν: Τόμπι Μαγκουάιρ, Κίρστεν Ντανστ, Τζέιμς Φράνκο, Άλφρεντ Μολίνα, Ντίλαν Μπέικερ, Ρόουζμαρι Χάρις , Τζ. Κ. Σίμονς.

*Ant1, Κυριακή 23/01, στις 21:45

«Κόντρα σε όλους» (2016) σκηνοθεσία Τιερί Μπινιστί

Δράμα –  Η ταινία αυτή είναι μια αφύπνιση για την βιομηχανία φαρμάκων, που μπορεί να σώσει ζωές, αλλά και να τις πάρει. Η άνεργη Οντρέ δεν είναι αγωνίστρια. Μένει μόνη με τον 16χρονο γιο της, Ενζό, ένα έξυπνο αγόρι που πηγαίνει σε αθλητικό σχολείο.

Μια μέρα, βρίσκεται ξαφνικά να παλεύει για τη ζωή του, μετά τη λήψη ενός συγκεκριμένου φαρμάκου. Ενώ οι γιατροί αρνούνται να επιβεβαιώσουν τη σχέση ανάμεσα στο φάρμακο και την κατάστασή του, η Οντρέ παλεύει να μάθει την αλήθεια σε έναν κόσμο για τον οποίο δεν γνωρίζει τίποτα, σε μια μάχη όπου μπορεί να χάσει τελικά πολύ περισσότερα.

Παίζουν: Σεσίλ Μπουά, Ιζαμπέλ Ρενώ, Γκρεγκόρ Ισβαρίν, Φρεντερικ Βαν Ντρισέ.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 23/01, στις 22:00

«Beautiful People» (2001) σκηνοθεσία Νίκος Παναγιωτόπουλος

Κοινωνική Ελληνική – Ο Αντρέας, ένας νεαρός αρχιτέκτονας, και η σύζυγός του Ρέα περνούν τις διακοπές τους μαζί με μια ετερόκλητη παρέα στη βίλα ενός επιχειρηματία στη Μύκονο. Καθώς όμως η Ρέα βλέπει το σύζυγό της να συμβιβάζεται με έναν άλλο τρόπο ζωής, ο έρωτάς της γι’ αυτόν μετατρέπεται σε περιφρόνηση.

Παίζουν: Ρέα Τουτουνζή Νίκος Κουρής Αθηνά Μαξίμου Ρένος Μάντης Γιάννης Βόγλης Φωτεινή Μπαξεβάνη.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 23/01, στις 22:00

«Blues Brothers 2000» (1998) σκηνοθεσία Τζον Λαντις

Κωμωδία, μιούζικαλ -Ο Elwood Blues αποφυλακίζεται και προς μεγάλη του λύπη διαπιστώνει ότι o αδερφός του δεν υπάρχει πια, το ορφανοτροφείο που μεγάλωσε έχει κατεδαφιστεί και η μπάντα έχει διαλυθεί. Τότε αποφασίζει να επανενώσει με τη βοήθεια μερικών φίλων του, τη παλιά μπάντα για μια ακόμη αποστολή. H διάσημη μπάντα BLUES BROTHERS ενώνεται ξανά. Aυτή τη φορά με τη βοήθεια του εκφραστικού μπαρμαν (Goodman), συναγωνίζονται στην Μάχη των Μπάντων (Battle of the Bands). Ο Buster, ένα μικρό ορφανό απειθάρχητο αγόρι γίνεται και αυτό μέλος.

Παίζουν: Νταν Ακρόιντ, Τζον Γκούντμαν, Γουόλτερ Λεβιν, Αρίθα Φράνκλιν, Τζέιμς Μπράουν, Τζο Μόρτον, Β.Β. Κινγκ.

*Μακεδονία, Κυριακή 23/01, στις 23:00

«Στα Ίχνη του Φυγά» (2010) σκηνοθεσία Στιούαρτ Μπερντ

Περιπέτεια – Ο ομοσπονδιακός πράκτορας Σαμ Τζεράρντ αναλαμβάνει την παραπομπή ενός κρατουμένου από το Σικάγο σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Μιζούρι. Στην ίδια πτήση, βρίσκεται και ο Μαρκ Σέρινταν, που κατηγορείται για τις δολοφονίες δύο πρακτόρων του FBI, αν και ο ίδιος ισχυρίζεται πως είναι αθώος.

Τα πράγματα παίρνουν δραματική τροπή όταν το αεροπλάνο παθαίνει βλάβη και ο πιλότος επιχειρεί αναγκαστική προσγείωση.

Μέσα στον πανικό, ο Σέρινταν κατορθώνει να αποδράσει. Ο Τζεράρντ αναλαμβάνει την επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψής του και ένα ανελέητο κυνηγητό αρχίζει.

Παίζουν: Τόμι Λι Τζόουνς, Γουέσλι Σνάιπς, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Κέιτ Νέλιγκαν, Τζο Παντολιάνο.

*Star, Κυριακή 23/01, στις 00:00

«Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» (2013) σκηνοθεσία Ελίνα Ψύκου

Δράμα – Ο Αντώνης φτάνει σ ένα ξενοδοχείο κοντά στη θάλασσα. Είναι χειμώνας, το ξενοδοχείο είναι κλειστό και ο Αντώνης τριγυρνάει μόνος του.

Μοιάζει να έχει όλο το χρόνο με το μέρος του. Ώσπου στην τηλεόραση ανακοινώνεται η εξαφάνιση του γνωστού δημοσιογράφου Αντώνη Παρασκευά.

Παίζουν: Χρήστος Στέργιογλου, Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Σουξές, Θεοδώρα Τζίμου, Σύλλας Τζουμέρκας, Λένα Γιάκα, Βασίλης Δημητρούλιας.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 23/01, στις 00:10

«Ο Συνήγορος» (2013) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Αστυνομική Δραματική Τρόμου – Ένας φιλόδοξος, όσο και άπληστος, δικηγόρος, γνωστός σε όλους ως «Συνήγορος», αναλαμβάνει να διεισδύσει στο σκοτεινό κόσμο των καρτέλς των ναρκωτικών. Σύντομα διαπιστώνει ότι οι νόμοι που ορίζουν αυτό το χώρο είναι πάνω από τους νόμους που εκπροσωπεί αυτός. Όταν στο παιχνίδι μπουν η ματαιόδοξη κοπέλα του, Λόρα, και ένα αινιγματικό ζευγάρι, που αποδεικνύεται ιδιαίτερα επικίνδυνο, ο Συνήγορος διαπιστώνει ότι ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει από αυτό είναι το πάει μέχρι τέλους.

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Πενέλοπε Κρουζ, Κάμερον Ντίαζ, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Μπραντ Πιτ.

*Alpha, Κυριακή 23/01, στις 00:30

«Αποστολή στην Μπριζ» (2008) σκηνοθεσία Μάρτιν ΜακΝτόνα

Αστυνομική, κωμωδία – Ο Κεν (Μπρένταν Γκλίσον) και ο Ρέι (Κόλιν Φάρελ), δύο επαγγελματίες δολοφόνοι από το Δουβλίνο, ύστερα από μια αποτυχημένη αποστολή καταφεύγουν στη βελγική πόλη Μπριζ εν αναμονή νεότερων οδηγιών.
Ο Ρέι έχει σκοτώσει ένα παιδί, κατά λάθος, αντί τον παππά (Κιάραν Χιντς) που ήταν ο στόχος της δολοφονίας.
Το αφεντικό τους, ο Χάρι (Ρέιφ Φάινς), ένας ψυχοπαθής με ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το αίσθημα της τιμής, τους έχει στείλει σε ταξιδάκι αναψυχής στην Μπριζ, τη Βενετία του βορά, μια πόλη-μουσείο, ακίνητη μέσα στα μνημεία και τις εκκλησίες της, παραμονές Χριστουγέννων, ένα αλλόκοτο καθαρτήριο.

Ενώ περιμένουν εντολές, συζητούν και περιφέρονται άσκοπα, ώσπου, κάποτε, αποφασίζουν να γνωρίσουν την πόλη, τουριστικά, όπως προτιμά ο Ρέι και καλλιτεχνικά. Στην πορεία, ο Ρέι γνωρίζει το νάνο Τζίμι (Τζόρνταν Πρεντις) και τη νεαρή Χλόη (Κλεμάνς Ποεζί), Ολλανδή ηθοποιό σε ταινία που γυρίζεται εκεί και την οποία αρχίζει να ερωτεύεται.

Ο Κεν συνειδητοποιεί πως ο λόγος που βρίσκονται εκεί είναι πως πρέπει να εκτελέσει τον νεαρό συνάδελφό του.
Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών είναι τόσο μπλεγμένο που μόνο το χιούμορ θα μπορούσε να το σώσει.

Παίζουν: Κόλιν Φαρέλ, Μπρένταν Γκλίσον, Ρέιφ Φάινς, Κλεμάνς Ποεζί, Τζόρνταν Πρεντις.

*Ant1, Κυριακή 23/01, στις 00:30

«Νύχτες με τον Εχθρό μου» (1991) σκηνοθεσία Τζόσεφ Ρούμπεν

Θρίλερ – Μια νεαρή γυναίκα προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεφύγει από τον εφιαλτικό γάμο της και την κακοποίηση που υποφέρει από το σύζυγό της. Έτσι, αποφασίζει να οργανώσει η ίδια τον ψεύτικο «θάνατό» της. Σύντομα όμως θα ανακαλύψει ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να ξεφύγει από την επιρροή του δυνάστη της.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Πάτρικ Μπέργκιν, Κέβιν Άντερσον, Ελίζαμπεθ Λόρενς.

*SKAI, Κυριακή 23/01, στις 00:30

«Blade Runner 2049» (2017) σκηνοθεσία Ντένι Βιλνέβ

Δραματική Δράσης – 30 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος blade runner, ο αστυνομικός Κ (Ryan Gosling), ξεσκεπάζει ένα παλιό μυστικό που μπορεί να οδηγήσει ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνία στο απόλυτο χάος.

Η ανακάλυψη αυτή τον οδηγεί στην αναζήτηση του Rick Deckard (Harrison Ford), έναν άλλο blade runner της αστυνομίας του Λος Άντζελες, που έχει εξαφανιστεί τα τελευταία 30 χρόνια.

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Χάρισον Φορντ, Άνα ντε Άρμας, Ρόμπιν Ράιτ, Ντέιβ Μπαουτίστα.

*Mega, Κυριακή 23/01, στις 01:30

«Snowpiercer» (2013) σκηνοθεσία Μπονγκ Τζουν-Χο 

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Έτος 2031. Ένα αποτυχημένο πείραμα για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, έχει οδηγήσει σε μια νέα και καταστροφική εποχή παγετώνων. Κάθε ζωντανός οργανισμός πάνω στη Γη έχει εξοντωθεί.

Οι μόνοι που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν είναι οι επιβάτες του Snowpiercer, ενός τρένου με κινητήρα αέναης κίνησης, που περιφέρονται για χρόνια γύρω από τη Γη, ελπίζοντας σε μια διέξοδο. Όμως οι επιβαίνοντες της «οικονομικής θέσης» στο τελευταίο βαγόνι, δεν μπορούν να ανεχθούν άλλο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν.

Με αρχηγό τον Κέρτις, αποφασίζουν να πάρουν τον έλεγχο του τρένου και να μοιραστούν τις ανέσεις που υπάρχουν στην «πρώτη θέση». Η ελίτ των… πρώτων βαγονιών θα κάνει τα πάντα από την πλευρά της, για να κρατήσει τον έλεγχο του κινητήρα. Έτσι όμως, θα οδηγήσει την ομάδα του Κέρτις πιο κοντά στην οργισμένη επανάσταση και τους επιβάτες σε έναν αναπόφευκτο «εμφύλιο».

Παίζουν: Κρις Έβανς, Σονγκ Κα-Χονγκ, Τίλντα Σουίντον, Τζέιμι Μπελ, Οκτάβια Σπένσερ, Γιούαν Μπρέμνερ, Τζον Χαρτ, Εντ Χάρις, Κο Ασούνγκ.

*Open, Κυριακή 23/01, στις 02:15

«Έρωτας και  Φιλίες» (2016) σκηνοθεσία Γουΐτ Στίλμαν

Κωμωδία – Στην Αγγλία του 18ου αιώνα, η χήρα Σούζαν Βέρνον, μια δυναμική και όμορφη γυναίκα, εγκαθίσταται προσωρινά στην έπαυλη των πεθερικών της, επιδιώκοντας να αποφύγει τα σχόλια για τη ζωή της αλλά και να εξασφαλίσει έναν καλό γαμπρό, τόσο για τον εαυτό της όσο και για τη νεαρή κόρη της…

Παίζουν:  Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Κλόι Σεβινί, Ξαβιέρ Σάμιουελ, Μόρφιντ Κλαρκ.

*Star, Κυριακή 23/01, στις 02:30

«Ο Δρόμος της Απώλειας» (2002) σκηνοθεσία Σαμ Μέντες

Αστυνομική – Στο Σικάγο του 1930, ο Μάικλ Σάλιβαν, ένας μέσος Αμερικανός ζει τη ζωή ενός κανονικού πολίτη της δεκαετίας του 1930. Είναι ένας καλός πατέρας, ένας υπεύθυνος εργάτης, αλλά ένα πράγμα στοιχειώνει στον μεγαλύτερο γιο του, τον Μαικλ, ο οποίος αναρωτιέται τι ακριβώς δουλειά κάνει ο πατέρας του κάθε πρωί και ποιοι άνθρωποι τον περιβάλλουν.

Μια μέρα ο Μαικλ μπαίνει κρυφά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του πατέρα του και άθελα γίνεται μάρτυρας μιας δολοφονίας. Τότε διαπιστώνει ο πατέρας του είναι ένας γκάνγκστερ που δουλεύει για το αφεντικό της ιρλανδικής μαφίας, Τζονι Ρουνει. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, η ζωή του Μαικλ μπαίνει σε κίνδυνο επειδή ο γιος του Ρουνει, Κόνορ δεν θέλει να υπάρχει κάποιος μάρτυρας για την δολοφονία που διέπραξε. Για να σώσει τον Μάικλ, ο πατέρας του Μαικ Σαλιβαν αναγκάζεται να πάει ενάντια στους αρχηγούς της μαφίας.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Πολ Νιούμαν, Τάιλερ Χέτσλιν, Τζουντ Λο, Στάνλεϊ Τούτσι, Τζένιφερ Τζέισον Λι.

*ΣΚΑΙ, Κυριακή 23/01, στις 02:30