8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Θες να δεις κάτι για να χαλαρώσεις; Βάλε μία από τις οκτώ ταινίες που έχουμε να σου προτείνουμε.

«Ο Ναυαγός» (2000) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις

Δράμα, περιπέτεια, ρομαντική – Ο Τσακ Νόλαντ εργάζεται ως μηχανικός συστημάτων στην εταιρία FedEx και ζει με την οικογένειά του μια εντελώς συνηθισμένη ζωή. Όμως ένα μοιραίο αεροπορικό ταξίδι θα αλλάξει τα πάντα. Το αεροπλάνο με το οποίο ταξιδεύει παθαίνει βλάβη και συντρίβεται στον ωκεανό. Ο Τσακ βρίσκεται ξαφνικά ναυαγός σε ένα έρημο νησί – ο αγώνας του για επιβίωση έχει μόλις αρχίσει.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Έλεν Χαντ, Νικ Σίρσι, Πολ Σάντσεζ.

*SKAI, Παρασκευή 28/01, στις 21:00

«Toy Story 3» (2010) σκηνοθεσία Λι Ούνκριτς

Animation – Ο Άντι έχει πια μεγαλώσει και ετοιμάζεται να περάσει τις πύλες του κολλεγίου. Πριν όμως μετακομίσει στο νέο χώρο του, θα πρέπει να απαλλάξει το άλλοτε παιδικό δωμάτιό του από κάθε περιττό αντικείμενο. Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, ο Μπαζ, ο Γούντι, ο Σούστας και τα υπόλοιπα παιχνίδια, αρχίζουν να ανησυχούν για το αβέβαιο μέλλον τους. Πριν καλά καλά το καταλάβουν, θα βρεθούν μέσα στον γειτονικό παιδικό σταθμό «Ηλιαχτίδα», ανάμεσα σε ασυγκράτητα νήπια που δε βλέπουν την ώρα να πάρουν τα… παιχνίδια στα χέρια τους, χωρίς φυσικά να έχουν πάντα και τις καλύτερες προθέσεις. Στο χάος που ακολουθεί, η ομάδα των παιχνιδιών θα προσπαθήσει να μείνει ενωμένη, ενώ στο δρόμο τους, θα βρεθεί ένας μεγάλος ροζ αρκούδος με άρωμα φράουλας, που θα προσπαθήσει να τους βοηθήσει. Κανείς όμως δεν γνωρίζει το παρελθόν του και τις πραγματικές του προθέσεις…

Φωνές μεταγλώττισης: Άλκης Κούρκουλος, Ελεωνόρα Μελέτη, Δημήτρης Πιατάς, Μιχάλης Μαρίνος, Γιώργος Λιάντος κ.α. (Φωνές αγγλόφωνης έκδοσης: Τομ Χανκς, Τιμ Άλεν, Τζόαν Κιούζακ, Μάικλ Κίτον κ.α.)

*Alpha, Παρασκευή 28/01, στις 21:00

«The Hurt Locker» (2008) σκηνοθεσία Κάθριν Μπίγκελοου

Δραματική Περιπέτεια Πολεμική – Η καθημερινότητα, μέσα κι έξω από το “πεδίο της μάχης”, μιας ομάδας εξουδετέρωσης βομβών του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ.

Βαγδάτη, μια πόλη-παγίδα γεμάτη από βόμβες και ανθρώπους καμικάζι που θυσιάζουν την ζωή τους.
Περίπου κάθε δεκαπέντε λεπτά γίνεται έκρηξη από έναν αυτοσχέδιο μηχανισμό με θανατηφόρες επιπτώσεις. Η ιστορία κινείται γύρω από μια ομάδα πυροτεχνουργών που έχει εκπαιδευτεί να αφοπλίζει αυτές τις θανατηφόρες βόμβες.
Ο λοχίας Σάνμπορν, ένας πρώην καταδρομέας, και ο λοχίας Έλτριτζ, ένας νέος που φιλοσοφεί την ζωή, έχουν μόνο 38 μέρες να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους. Αναγκάζονται να συνεργαστούν με τον καινούριο αρχηγό της ομάδας, Γουίλιαμ Τζέιμς, ο οποίος εφαρμόζει περίεργες τεχνικές και δείχνει να απολαμβάνει το παιχνίδι με τον θάνατο, κάτι που τρομάζει τους υπόλοιπους στρατιώτες.

Παίζουν: Τζέρεμι Ρένερ, Άντονι Μακί, Γκάι Πιρς, Ντέιβιντ Μορς.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 28/01, στις 22:00

«Η Γυναίκα Είναι Σκληρός Άνθρωπος» (2005) σκηνοθεσία Αντώνης Καφετζόπουλος 

Δραματική Ελληνική Ταινία Κωμωδία –  Ο Τζόνι Μανιάτης (Αντώνης Καφετζόπουλος) είναι ένας πενηντάρης σύγχρονος νεοέλληνας. Εξακολουθεί να διακηρύττει σε όλους τους τόνους πως η μέρα της κρίσης δεν έφτασε ακόμα. Όμως στη ζωή ένα έξυπνο σλόγκαν δε φτάνει.

Είναι ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρίας, της “Entyposis Advertising” η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Ο ίδιος κινείται μονίμως μεταξύ θριάμβου και καταστροφής, πλούτου και φτώχιας, ευτυχίας και αφόρητης μιζέριας.

Η 19χρονη κόρη του από τον πρώτο του γάμο, η γλυκιά Άρτεμις (Ελένη Αποστολοπούλου) κινδυνεύει να βρεθεί στον Κορυδαλλό, αφού συλλαμβάνεται για πολλοστή φορά για κλοπή!

Η 35χρονη Γεωργία (Φαίη Κοκκινοπούλου), είναι η επίσημη σχέση του τα τελευταία 7 χρόνια. Και θέλει να κάνει παιδί. Και θέλει να το κάνει τώρα! Είτε με τον Μανιάτη είτε με τον πρώτο τυχόντα!

Η Μάρθα (Μάνια Παπαδημητρίου), είναι η πρώην σύζυγος του Τζόνι και μητέρα της Άρτεμης. Είναι οργισμένη και σχεδόν υστερική!

Τέλος, η Ασπασία (Τζένη Ρουσσέα), η μητέρα του Μανιάτη ζει στον κόσμο της! Η δεσποτική και καταπιεστική Ελληνίδα μάνα που τα ξέρει όλα, εξαφανίζεται ως δια μαγείας στις σκάλες της εταιρείας του, μεταξύ πρώτου και δεύτερου ορόφου! Αλτσχάιμερ; Απαγωγή; Αυτοκτονία; Δυο ντετέκτιβ της πυρκαγιάς θα προσπαθήσουν να βγάλουν άκρη.

Και στη μέση όλων αυτών, ο Τζόνι Μανιάτης θα προσπαθήσει όχι μόνο να επιβιώσει και να βρει τη λύση που χρειάζεται αλλά και να ξυπνήσει από τον λήθαργό του.

Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Φαίη Κοκκινοπούλου, Γιώτα Φέστα, Μάνια Παπαδημητρίου, Ελένη Αποστολοπούλου, Σμαράγδα Καρύδη, Αιμίλιος Χειλάκης.

*Alpha, Παρασκευή 28/01, στις 23:00

«Μητέρα!» (2017) σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφσκι

Μυστηρίου Τρόμου – Ένα ζευγάρι, η Μητέρα (Τζένιφερ Λόρενς) κι Εκείνος (Χαβιέ Μπαρδέμ) ζει ήρεμο κι ευτυχισμένο στο απομονωμένο, τεράστιο σπίτι του.

Εκείνη χτίζει με τα ίδια της τα χέρια το καμένο σπίτι του συγγραφέα συζύγου της και αισθάνεται ασφυκτικά, ενώ εκείνος έχει χάσει την έμπνευσή του.
Περνούν ήσυχα τις μέρες και τις νύχτες τους, με μια υποψία ανομολόγητου να δημιουργεί ρωγμή στην οικειότητά τους.

Μέχρι τη στιγμή που απρόσκλητοι και παράξενοι επισκέπτες, ένας άντρας (Εντ Χάρις) και μια γυναίκα (Μισέλ Φάιφερ) κάνουν αναπάντεχα την εμφάνισή τους και ζητούν φιλοξενία. Εκείνος θα δεχτεί με χαρά παρά τις αντιρρήσεις της γυναίκας του.

Όταν εμφανίζονται και οι δύο ενήλικοι γιοι, το σπίτι αρχίζει να καταρρέει, ενώ μία τραγωδία και οι συνέπειές της φέρνουν το ζευγάρι στο χείλος της καταστροφής.

Γιατί η Μητέρα αναγκάζεται να αναθεωρήσει όσα πιστεύει για την αγάπη, την αφοσίωση και τη θυσία… και το τέλος πλησιάζει.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Χαβιέ Μπαρδέμ, Μισέλ Φάιφερ, Εντ Χάρις, Μπράιαν Γκλίσον, Αμάντα Τσίου, Πατρίσια Σομερσετ.

*SKAI, Παρασκευή 28/01, στις 00:00

«Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» (2014) σκηνοθεσία Σαμ Τέιλορ Τζόνσον

Δραματική Ρομαντική – Η φοιτήτρια λογοτεχνίας Αναστάζια Στιλ παίρνει συνέντευξη, για το περιοδικό του Πανεπιστημίου, από τον επιτυχημένο επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέι. Νιώθει αμέσως τη δύναμη της γοητείας του, αλλά ταυτόχρονα η σκέψη του της προκαλεί βαθιά ανασφάλεια.

Πεπεισμένη ότι η συνάντησή τους δεν πήγε καλά, προσπαθεί να τον βγάλει από το μυαλό της – ώσπου εκείνος εμφανίζεται αναπάντεχα στο μαγαζί όπου δουλεύει και της προτείνει να βγουν. Αφελής και αθώα, η Αναστάζια σοκάρεται μόλις συνειδητοποιεί πόσο πολύ επιθυμεί αυτόν τον άνδρα. Και, όταν εκείνος την προειδοποιεί να μείνει σε απόσταση, αυτό την κάνει να τον θέλει ακόμα περισσότερο. Όμως ο Γκρέι βασανίζεται από τους προσωπικούς του δαίμονες και η ανάγκη να εξουσιάζει τον κυριεύει. Καθώς ξεκινούν μια παθιασμένη ερωτική σχέση, η Αναστάζια ανακαλύπτει περισσότερα για τις δικές της επιθυμίες καθώς και για τα σκοτεινά μυστικά που ο Γκρέι κρατά κρυμμένα.

Παίζουν: Τζέιμι Ντόρναν, Ντακότα Τζόνσον, Ρίτα Όρα, Μάρσα Γκέι Χάρντεν.

*Star, Παρασκευή 28/01, στις 00:30

«28 Μέρες Μετά» (2002) σκηνοθεσία Ντάνι Μπόιλ

Θρίλερ – Μια ομάδα ακτιβιστών οικολόγων απελευθερώνει άθελά της από ένα ερευνητικό εργαστήριο μια ομάδα πειραματόζωων, τα οποία όμως είναι φορείς ενός επικίνδυνου ιού. Καθώς δεν υπάρχει ένδειξη θεραπείας, μέσα σε 28 ημέρες ο επικίνδυνος ιός μπορεί να έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη Βρετανία. Ο πληθυσμός αποδεκατίζεται ενώ ολόκληρη η χώρα έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο. Μια οµάδα επιζώντων προσπαθεί να επιβιώσει, ωστόσο αγνοούν ότι οι επιθέσεις που δέχονται από τα µολυσµένα άτομα δεν είναι το µόνο πρόβλημα που θα έχουν να αντιμετωπίσουν…

Παίζουν: Κίλιαν Μέρφι, Ναόμι Χάρις, Κρίστοφερ Έκλεστον, Μέγκαν Μπερνς, Μπρένταν Γκλέσον.

*Alpha, Παρασκευή 28/01, στις 01:15

«Ψίθυροι στο Σκοτάδι» (2006) σκηνοθεσία Πάτρικ Στέτνερ

Αστυνομική Δραματική Τρόμου – Ένας τηλεοπτικός παραγωγός, ο Γκάμπριελ Νουν (Ρόμπιν Γουίλιαμς) που περνά έναν δύσκολο χωρισμό, δέχεται μια κλήση από έναν κακοποιημένο έφηβο και σιγά σιγά μια φιλία αναπτύσσεται μεταξύ τους.
Ο 13χρονος είναι φανατικός θαυμαστής του Νουν και σύντομα ξεκινάει μια τηλεφωνική επικοινωνία με τη βοήθεια της μητέρας του, Ντόνα (Τόνι Κολέτ).

Όταν όμως ο Γκάμπριελ επιδιώξει να συναντηθεί με τον 13χρονο, η κατάσταση παίρνει ανεξέλεγκτη τροπή.
Ο Γκάμπριελ αρχίζει να αμφισβητεί την ταυτότητα του θαυμαστή του και αυτό είναι μόνο ένα, από τα προβλήματά του.

Παίζουν: Ρόμπιν Ουίλιαμς, Τόνι Κολέτ, Ρόρι Κάλκιν, Μπόμπι Καναβάλε, Σάντρα Ο, Τζο Μόρτον.

*Open, Παρασκευή 28/01, στις 02:30