10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ένας Τετράποδος Πυροσβέστης» (2007) σκηνοθεσία Τοντ Χόλαντ

Οικογενειακή – Ο Ρεξ, ένας σκύλος μασκότ του Χόλιγουντ, χάνει το δρόμο του και καταλήγει σε έναν πυροσβεστικό σταθμό του Σαν Φρανσίσκο. Ο 12χρονος γιος του αρχιπυροσβέστη δένεται αμέσως μαζί του και οι δυο τους θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην αποκάλυψη ενός δαιμόνιου σχεδίου εξόντωσης του σταθμού.

Παίζουν: Τζος Χάτσερσον Μπρους Γκρίνγουντ Μπιλ Ναν.

*Open, Τετάρτη 02/02, στις 21:00

«Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία» (2014) σκηνοθεσία Μάθιου Βον

Δράσης Κωμωδία Περιπέτεια – Όταν ο πατέρας του 5χρονου Έγκσι, θυσιάζει τη ζωή του, εν ώρα υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια μιας απόρρητης στρατιωτικής άσκησης, η οικογένειά του θα λάβει ένα ασυνήθιστο μετάλλιο. Το μετάλλιο αυτό συνοδεύεται από έναν τηλεφωνικό αριθμό, τον οποίον ο Έγκσι και η οικογένειά του θα πρέπει να καλέσουν μόνο όταν χρειαστούν κάποια πολύ σημαντική χάρη.

17 χρόνια αργότερα, ο νεαρός, που παράτησε πλέον το σχολείο, βρίσκεται σε αδιέξοδο. Μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία, για επικίνδυνη οδήγηση με κλεμμένο αυτοκίνητο, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το μετάλλιό του προκειμένου να καταφέρει να βγει από τη φυλακή. Έτσι θα συναντήσει για πρώτη φορά στη ζωή του τον Χάρι Χάρτ, έναν γλυκύτατο τζέντλεμαν και απόλυτα κομψό κατάσκοπο, που σπεύδει να τον απελευθερώσει επειδή τυγχάνει να χρωστάει, ο ίδιος, τη ζωή του στον σπουδαίο πατέρα του.

Βαθύτατα απογοητευμένος από την πορεία της ζωής του Έγκσι, αλλά και εντυπωσιασμένος παράλληλα από τη βαθιά ποιότητα του χαρακτήρα του, ο Χάρι προσφέρει στον νεαρό μια ευκαιρία να αλλάξει μια για πάντα τη μοίρα του.

Του προτείνει λοιπόν πρόσβαση σε μια άκρως απόρρητη μυστική υπηρεσία, για την οποία δουλεύει και ο ίδιος. Το όνομα αυτής: Kingsman.

Για να καταφέρει ο ατίθασος νεαρός να εξασφαλίσει μια θέση μυστικού πράκτορα, οφείλει να παλέψει σκληρά και να ξεπεράσει μια άκρως ανταγωνιστική και συχνά επικίνδυνη σειρά δοκιμασιών, στην οποία υποβάλλονται όλοι οι υποψήφιοι πράκτορες. Μόνο που για τον Έγκσι υπάρχει και μία πρόσθετη μικρή δυσκολία, καθώς θα πρέπει παράλληλα με τα τεστ του Kingsman να ξεπεράσει και το γεγονός πως ο ίδιος αποτελεί ένα «κοινωνικό απόβλητο», σε ένα περιβάλλον μορφωμένων, άρτια εκπαιδευμένων συνυποψήφιων, με υψηλές κοινωνικές συναναστροφές.

Παράλληλα, ο Χάρι προσπαθεί να εξιχνιάσει τις υποθέσεις της μυστηριώδους εξαφάνισης κάποιων διακεκριμένων ακαδημαϊκών, επιστημόνων και ψυχαγωγών, κυνηγώντας τον άνθρωπο που θεωρεί υπεύθυνο, τον Ρίτσμοντ Βαλεντάιν (Σάμιουελ Τζάκσον), έναν δισεκατομμυριούχο, φρικιό της τεχνολογίας και απογοητευμένο οίκο-ακτιβιστή, του οποίου η επιθυμία να σώσει τον πλανήτη με κάθε κόστος, τον οδήγησε στην ανάπτυξη ενός συστήματος με καταστροφικές συνέπειες.

Ο Έγκσι, με τη βοήθεια του Χάρι, πετυχαίνει τελικά να γίνει τόσο ένας ολοκληρωμένος τζέντλεμαν, όσο και ένας άψογος κατάσκοπος, αλλά θα καταφέρει ποτέ να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές του κατακτώντας την πολυπόθητη θέση στη μυστική υπηρεσία Kingsman;

Και θα μπορέσουν άραγε ποτέ να αποκαλύψουν όλη την αλήθεια πίσω από τα σατανικά σχέδια του Βαλεντάιν, προκειμένου να ξεσκεπάσουν τη δράση του και να τον σταματήσουν;

Παίζουν: Κόλιν Φερθ, Τάρον Έγκερτον, Σάμιουελ Τζάκσον, Μαρκ Στρονγκ, Τζακ Ντάβενπορτ, Μάικλ Κέιν.

*Star, Τετάρτη 02/02, στις 21:00

«Παιχνίδια Εξουσίας» (2007) σκηνοθεσία Μάικ Νίκολς

Βιογραφική Δραματική Κομεντί – Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα η ιστορία του Τσάρλι Γουίλσον (Τομ Χανκς), ενός μέλους του Κογκρέσου, που μετά από πολλές προσπάθειες, κατάφερε να βοηθήσει το Αφγανιστάν να αντιμετωπίσουν τους Σοβιετικούς και να προκαλέσουν τη διάσπασή τους.

Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία του γερουσιαστή, Τσάρλι Ουίλσον, ενός αποστάτη πράκτορα της CIA (Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν) και μιας κοσμικής κυρίας από το Χιούστον (Τζούλια Ρόμπερτς) που ένωσαν τις δυνάμεις τους και διηύθυναν την πιο επιτυχημένη μυστική επιχείρηση της δεκαετίας του ’80. Η δράση τους οδήγησε, τροφοδοτώντας τους αντάρτες του Αφγανιστάν με όπλα, στην πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
Ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο δημιούργησαν αναπάντεχες συμμαχίες μεταξύ Πακιστανών, Ισραηλινών, Αιγυπτίων και νομοθετών

Παίζουν: Τομ Χανκς, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Τζούλια Ρόμπερτς.

*Ant1, Τετάρτη 02/02, στις 22:00

«Κτήνος» (2017) σκηνοθεσία Μάικλ Πιρς

Δραματική – Σε μια μικρή νησιωτική κοινότητα, μια νεαρή γυναίκα, η Μοll ερωτεύεται ένα μυστηριώδη ξένο, τον Pascal, ο οποίος την προτρέπει να δραπετεύσει από την καταπιεστική οικογένειά της.

Όταν θα βρεθεί ύποπτος για μια σειρά βίαιων δολοφονιών, εκείνη θα τον υπερασπιστεί με πάθος. Σύντομα θα μάθει και ο ίδιος μέχρι που μπορεί να φτάσει εκείνη.

Παίζουν: Τζέσι Μπάκλεϊ, Τζόνι Φλιν, Τζέραλντιν Τζέιμς,

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 02/02, στις 22:00

«Peppermint» (2018) σκηνοθεσία Πιέρ Μορέλ

Δράσης – Η Ράιλι Νορθ (Τζένιφερ Γκάρνερ) είχε μία ευτυχισμένη και χωρίς εκπλήξεις ζωή με τον σύζυγο και τη 10χρονη κόρη τους. Όμως τα μπλεξίματα του συζύγου με το καρτέλ οδηγούν στη βάναυση επίθεση εναντίον της οικογένειας.

Η Ράιλι ξυπνάει από κώμα και ανακαλύπτει ότι κόρη και πατέρας έχουν πέσει θύματα δολοφονίας. Το σύστημα αποδεικνύεται διεφθαρμένο και οι δολοφόνοι αθωώνονται.

Για να αποδώσει δικαιοσύνη, η Ράιλι απομονώνεται για χρόνια μέχρι που επιστρέφει μεταμορφωμένη από συνηθισμένη γυναίκα σε αδίστακτη τιμωρό.

Παίζουν: Τζένιφερ Γκάρνερ, Τζον. Όρτιζ, Τζον Γκάλαχερ Τζ., Χουάν Πάμπλο Ράμπα, Τάισον Ρίτερ

*Alpha, Τετάρτη 02/02, στις 22:30

«I Love Karditsa» (2010) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Κωμωδία – Ένας πρωτοπόρος Έλληνας επιστήμονας, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, στη Νέα Υόρκη, κλωνοποιεί τον πρώτο άνθρωπο, τον έλληνα Γρηγόρη Κανιά από την Καρδίτσα, δημιουργώντας τον Μάικ Κανιά.

Στην Αμερική του 21ου αιώνα, ο Μάικ σταματά ένα βράδυ για τσιγάρα και πέφτει θύμα κλοπής.Έχοντας χάσει 30 εκατομμύρια δολάρια, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Μαφία.

Για να σωθεί, θα πρέπει να πάει στην Καρδίτσα και να αλλάξουν θέσεις με τον κλώνο του. Ο Γρηγόρης, ως τυπικός Έλληνας της επαρχίας, είναι μπλεγμένος σε πολλές ερωτικές ίντριγκες και ψάχνει τον τρόπο να αποκτήσει πολλά λεφτά χωρίς φυσικά να δουλέψει… Μια sexy ξανθιά με μια μεγάλη επιταγή είναι το τέλειο δόλωμα.

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ελένη Γερασιμίδου, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Σταύρος Νικολαΐδης, Τάσος Νούσιας.

*Mega, Τετάρτη 02/02, στις 22:40

«Η Πτήση» (2012) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις

Δραματική – Ο πιλότος Γουίπ Γουίτακερ επιτυγχάνει να προσγειώσει ένα αεροπλάνο το οποίο εμφανίζει ξαφνικά σοβαρή βλάβη, σώζοντας έτσι τους επιβάτες από σίγουρο θάνατο. Ο κόσμος τον θεωρεί ήρωα, ωστόσο η έρευνα αποκαλύπτει ότι την προηγούμενη νύχτα του περιστατικού είχε κάνει χρήση αλκοόλ και κοκαΐνης.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κέλι Ράιλι, Ναντίν Βελασκουεσζ, Ντον Τσιντλ.

*Open, Τετάρτη 02/02, στις 23:30

«Δόκτωρ Ύπνος» (2019) σκηνοθεσία Μάικ Φλάναγκαν

Μυστηρίου Τρόμου – Εξακολουθώντας να φέρει το ψυχολογικό τραύμα που υπέστη ως παιδί στο ξενοδοχείο Overlook, ο Νταν Τόρανς προσπαθεί να βρει την εσωτερική του ηρεμία. Όμως αυτή «διαλύεται» όταν συναντά την Άμπρα, μία θαρραλέα έφηβη που διαθέτει ένα υπερφυσικό χάρισμα, γνωστό ως “λάμψη”.

Η Άμπρα συνειδητοποιεί αμέσως ότι ο Νταν έχει την ίδια υπερφυσική δύναμη με εκείνη, τον αναζητά, ζητώντας απελπισμένα τη βοήθειά του προκειμένου να πολεμήσει την ανελέητη Rose the Hat, αρχηγό της συμμορίας μεταφυσικών δολοφόνων The True Knot, που αναζητούν ανθρώπους προικισμένους με υπερφυσικές ιδιότητες, προκειμένου να «καταναλώσουν» την αύρα τους και να γίνουν αθάνατοι.

Παίζουν: Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Γιούαν Μακγκρέγκορ, Κάιλι Κάραν, Ζαν ΜακΚλάρνον, Κλιφ Κέρτις.

*Star, Τετάρτη 02/02, στις 23:45

«Η Χήρα» (2018) σκηνοθεσία Νιλ Τζόρνταν 

Δραματική – Η Φράνσις (Κλόι Γκρέις Μόρετζ), μία νεαρή γυναίκα που πενθεί τον θάνατο της μητέρας της, ανακαλύπτει μία χαμένη τσάντα στο μετρό της Νέας Υόρκης και αποφασίζει να την επιστρέψει στην κάτοχο της.

Αυτή είναι η αρχή μίας ασυνήθιστης φιλίας με την αινιγματική χήρα Γκρέτα (Ιζαμπέλ Ιπέρ), παρά τη δυσαρέσκεια της καλύτερης της φίλης Έρικα (Μάικα Μονρόε) που κατά τα άλλα βοηθάει την Γκρέις να εγκλιματιστεί στη μεγάλη πόλη.

Η Φράνσις αγνοεί τις ανησυχίες της φίλης της, όμως τα κίνητρα της Γκρέτα είναι πιο νοσηρά από αυτό που φαντάζεται.

Παίζουν:  Ιζαμπέλ Ιπέρ, Κλόε Γκρέις Μόρετζ, Μάικα Μονρόε, Στίβεν Ρία.

*Alpha, Τετάρτη 02/02, στις 00:30

«Η Τέχνη του Πολέμου» (2000) σκηνοθεσία Κρίστιαν Ντoυγκαί

Αστυνομική, Δράσης, Περιπέτεια – Ο πρέσβης της Κίνας ενώ παρίσταται σε ένα δείπνο του ΟΗΕ για να γιορτάσουν μία εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, πυροβολείται και πέφτει νεκρός. Ο Σο, μυστικός πράκτορας κατασκοπείας του ΟΗΕ, μη μπορώντας να αποκαλύψει τη ταυτότητά του θεωρείται ο πρώτος ύποπτος για τη δολοφονία.
Παράλληλα ένα κοντέινερ γεμάτο νεκρούς πρόσφυγες από το Βιετνάμ φτάνει στις αποβάθρες.
Ο Σο τρέχει να αναλάβει δράση και να καθαρίσει τις υποψίες από το όνομά του.

Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν μετά από έρευνες ανακαλύπτει το σχέδιο των δολοφόνων του πρέσβη να εξοντώσουν μια ομάδα αξιωματούχων του ΟΗΕ. Θα καταφέρει ο Σο να αποτρέψει τα θανατηφόρα σχέδια τους;

Παίζουν: Γουέσλεϊ Σνάιπς, Αν Άρτσερ, Μόρι Τσάϊκιν, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Μαρί Ματίκο, Μάικλ Μπιν.

*Mega, Τετάρτη 02/02, στις 01:50