12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Παρασκευής και η ώρα της ταινίας έφτασε.

«Καρχαριομάχος» (2004) σκηνοθεσία Βίκι Τζένσον, Μπίμπο Μπέργκερον, Ρομπ Λέτερμαν

Ο Όσκαρ, ένα μικρό ψάρι που εργάζεται σε ένα πλυντήριο φαλαινών που λειτουργεί ως βιτρίνα της Μαφίας, είναι τόσο απορροφημένος από τα σχέδια του να γίνει γρήγορα πλούσιος που δεν αντιλαμβάνεται πως η συνάδελφος του, η Άντζι, είναι ερωτευμένη μαζί του.

Ο θαλάσσιος υπόκοσμος αναστατώνεται όταν ένας καρχαρίας, ο Φράνκι, ο γιος του αφεντικού της μαφίας των καρχαριών Ντον Λίνο βρίσκεται νεκρός.
Οι κάτοικοι του ύφαλου πιστεύουν πως ο Όσκαρ τον σκότωσε, και ο Όσκαρ συντηρεί το ψέμα με τη βοήθεια του αδερφού του Φράνκι, του ειρηνικού Λένι.
Όμως, ο πατέρας του Φράνκι και του Λένι, ο Νονός της Μαφίας Ντον Λίνο, αποζητά να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του γιου του.

Με τις φωνές των: Χρήστος Πλαΐνης, Σοφία Καψαμπέλη, Σταύρος Μαυρίδης, Υρώ Λούπη, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Βασίλης Καΐλας.

*Alpha, Παρασκευή 04/02, στις 21:00

«Άγρια» (2014) σκηνοθεσία Λουκ Γκρίνφιλντ

Κοινωνική – Μετά τη διάλυση του γάμου της και το θάνατο της μητέρας της, η Σέριλ Στρέιντ νιώθει πως όλα πάνε στραβά στη ζωή της και είναι έτοιμη να χάσει κάθε ελπίδα. Έτσι, παίρνει την απόφαση να τα αφήσει όλα πίσω της, να εγκαταλείψει τον πολιτισμό και να φύγει μόνη της για ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Θα περπατήσει περίπου 1800 χιλιόμετρα, τη διάσημη διαδρομή – μονοπάτι που εκτείνεται στις κορυφές των βουνών, κατά μήκος του Ειρηνικού Ωκεανού και θα βιώσει την πρωτόγνωρη εμπειρία της ατελείωτης πεζοπορίας στην άγρια φύση.

Παίζουν: Ρις Γουίδερσπουν, Γκάμπι Χόφμαν Λόρα Ντερν, Μπράιαν Βαν Χολτ.

*SKAI, Παρασκευή 04/02, στις 21:00

«Jurassic World: Το Βασίλειο Έπεσε» (2018) σκηνοθεσία Χουάν Αντόνιο Μπαγιονά 

Περιπέτεια φαντασίας – Τρία χρόνια έχουν περάσει από τότε, που το θεματικό πάρκο του Jurassic World καταστράφηκε ολοσχερώς από τους δεινοσαύρους, που το έσκασαν από τα κλουβιά τους. Η νήσος Νούμπλαρ έχει εγκαταλειφθεί από τους ανθρώπους, ενώ οι εναπομείναντες δεινόσαυροι τρέφονται με ό,τι υπάρχει στη ζούγκλα.

Όταν το ανενεργό ηφαίστειο του νησιού αρχίζει να ξυπνά, ο Όουεν και η Κλερ, ηγούνται μιας αποστολής διάσωσης, στην προσπάθειά τους να σώσουν τους εναπομείναντες δεινοσαύρους από την επερχόμενη καταστροφή ώστε να μην εξαλειφθεί το είδος τους. Φτάνοντας στο νησί και ενώ η λάβα αρχίζει να ξεχύνεται, αποκαλύπτεται μια φοβερή συνωμοσία, που θα μπορούσε να διαταράξει τη φυσική τάξη ολόκληρου του πλανήτη Γη…

Παίζουν: Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Τεντ Λεβάιν, Τόμπι Τζόουνς.

*Star, Παρασκευή 04/02, στις 21:00

«Απόδραση στον Αέρα» (1997) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Περιπέτεια – Μετά την οκτάχρονη φυλάκισή του, ο Κάμερον Πο, αξιωματικός του Αμερικανικού στρατού, ετοιμάζεται να αποφυλακιστεί. Τόσα χρόνια μετά, δεν βλέπει την ώρα να επιστρέψει στο γιο του και τη γυναίκα του. Αυτήν, άλλωστε, ήθελε τότε να προστατέψει, όταν σκότωσε τον μεθυσμένο άγνωστο, που της επιτέθηκε.

Αυτήν τώρα ανυπομονεί να ξαναδεί, μαζί με τον γιο του, που γεννήθηκε, όσο αυτός εξέτιε την ποινή του. Όμως, στο αεροπλάνο που επιβιβάζεται, βρίσκονται κάποιοι επικίνδυνοι κατάδικοι, που προορίζονται για μεταφορά σε φυλακή υψίστης ασφάλειας. Όταν κάποια στιγμή, παίρνουν τον έλεγχο του αεροπλάνου με αρχηγό τους τον Σάιρους The Virus, προκειμένου να διαφύγουν στο εξωτερικό, ο Κάμερον δεν έχει σκοπό να μείνει απαθής.

Για άλλη μια φορά, θα ξαναπάρει το νόμο στα χέρια του για να τους εμποδίσει. Είναι όμως έτοιμος να υποστεί για άλλη μια φορά τις συνέπειες;

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τζον Κιούζακ, Τζον Μάλκοβιτς, Ντάνι Τρέγιο, Βιν Ρέιμς, Τρίσια Πόε, Μόνικα Πότερ.

*Alpha, Παρασκευή 04/02, στις 22:50

«Διπλός Κίνδυνος» (1999) σκηνοθεσία Μπρους Μπέρεσφορντ

Περιπέτεια – Η ήσυχη ζωή της Λίμπι Πάρσονς (Άσλει Τζαντ) ανατρέπεται όταν κατά τη διάρκεια ενός ιστιοπλοϊκού σαββατοκύριακου συλλαμβάνεται για τον δολοφονία του συζύγου της. Η ίδια δεν θυμάται τίποτε, όμως τα στοιχεία τη ενοχοποιούν και καταλήγει στη φυλακή.

Για να μην περάσει η επιμέλεια του γιου της στην πολιτεία, ζητά από την καλύτερή της φίλη Άτζι (Αναμπελ Γκις) να υιοθετήσει τον 5χρονο γιο της. Ενώ βρίσκεται ακόμη στη φυλακή χάνει τα ίχνη του γιου της και της Άντζι. Δύο συγκρατούμενες της Λίμπι, τη βοηθούν να τους εντοπίσει και μαθαίνει ότι ζουν στο Σαν Φραντσίσκο μαζί με σύζυγό της , ο οποίος είχε σκηνοθετήσει τον θάνατό του…

Έξι χρόνια αργότερα η Λίμπι βγαίνει με αναστολή και αποφασίζει να βρει τον γιο της. Τώρα πια γνωρίζει ότι μπορεί να σκοτώσει τον άνδρα της χωρίς να δικαστεί ξανά αφού θεωρείται ήδη νεκρός.
Το μόνο εμπόδιο στο δρόμο της προς την οικογένειά της είναι ο υπεύθυνος αστυνόμος για την αναστολή της, ο Τρέιβις Λίμαν (Τόμι Λι Τζόουνς). Ο άνθρωπος αυτός δεν ανέχεται την παραμικρή παραβίαση των κανόνων και είναι ήδη στο κατόπι της, για να εντοπίσει και να συλλάβει την φυγάδα.

Παίζουν:  Άσλι Τζαντ, Τόμι Λι Τζόουνς, Μπρους Γκρίνγουντ, Αναμπεθ Γκις.

*SKAI, Παρασκευή 04/02, στις 23:30

«Οικογένεια Μίλερ» (2013) σκηνοθεσία Ρόσον Μάρσαλ Θέρμπερ

Κωμωδία – Ο Ντέιβιντ Μπερκ, ένας έμπορος μαριχουάνας, βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς του κλέβουν τα χρήματα αλλά και όλη την «πραμάτεια» με αποτέλεσμα να είναι χρεωμένος στον μεγαλοπρομηθευτή του, τον εκκεντρικό και επικίνδυνο, Μπραντ.

Για να καταφέρει να ξεχρεώσει και να μείνει ζωντανός, υπάρχει μόνο ένας τρόπος: πρέπει να φέρει λαθραία από το Μεξικό ένα μεγάλο φορτίο με εμπόρευμα. Για να τα καταφέρει έχει καταστρώσει το τέλειο σχέδιο.

Ποιος θα υποπτευθεί μια υποδειγματική οικογένεια;

Έτσι, ο Ντέιβιντ επιστρατεύει μια σέξι, κυνική στρίπερ, μια πιτσιρίκα, που το έχει σκάσει από το σπίτι της και έναν νεαρό παρθένο, για να φτιάξει την οικογένεια Μίλλερ!

Στην εικόνα της «αγίας οικογένειας» προσθέστε ένα τροχόσπιτο, έναν αγριεμένο μεγαλέμπορο ναρκωτικών, μια εκδικητική ταραντούλα, μια «πορνογραφική» παρτίδα Pictionary, ένα αυθόρμητο καραόκε και η ξεκαρδιστική περιπέτεια ξεκινάει.

Παίζουν: Τζένιφερ Άνιστον, Τζέισον Σουντέικις, Εντ Χελμς, Έμα Ρόμπερτς.

*Star, Παρασκευή 04/02, στις 23:40

«Ο Κυνηγός: η Μάχη του Χειμώνα» (2016) σκηνοθεσία Σέντρικ-Νίκολας Τρόγιαν 

Φαντασίας – Πολλά χρόνια, προτού αφανιστεί από το ξίφος της Χιονάτης, η βασίλισσα Ραβένα, παρακολουθούσε σιωπηρά την αδελφή της, Φρέια, να προδίδεται και να εξορίζεται από το βασίλειό της.

Η Φρέια, η βασίλισσα του πάγου, πέρασε δεκαετίες απομονωμένη, να εκπαιδεύει στρατό κυνηγών, μεταξύ των οποίων τον Έρικ και τη Σάρα, οι οποίοι παράκουσαν την πιο σημαντική της εντολή: να μην ερωτευθούν ποτέ. Οι δύο αδελφές απειλούν να καταστρέψουν τον τόπο, ενώνοντας τις πλέον σκοτεινές δυνάμεις τους και οι μόνοι, που μπορούν να τα βάλουν μαζί τους, είναι ο Έρικ και η Σάρα, αρκεί να μπορέσει να βρει ο ένας τον άλλον…

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Τζέσικα Τσάστεϊν, Σαρλίζ Θερόν, Έμιλι Μπλαντ, Νικ Φροστ.

*Ant1, Παρασκευή 04/02, στις 00:00

«Η Μαμά μου, ο Καρκίνος και Εγώ» (2019) σκηνοθεσία Ίαν Σάμιουελ

Δράμα – Η 14χρονη Τάνια αρχίζει να καταλαβαίνει πως τα αγόρια στο σχολείο την προσέχουν, την ίδια στιγμή που μαθαίνει πως η μητέρα της έχει καρκίνο του μαστού.
Η ζωή της ανέμελης έφηβης κόρης της ξαφνικά μπαίνει σε δεύτερη μοίρα λόγω της μάχης που είναι αποφασισμένη να κερδίσει. Να ξεπεράσει την ασθένειά της και τις επιπτώσεις της: τις χημειοθεραπείες, τη φυσική της κατάπτωση, την απώλεια μαλλιών. Με χιούμορ και ζωντάνια, μητέρα και κόρη έρχονται πιο κοντά. Για να βοηθήσει την Κατί να γίνει καλύτερα, η Τάνια θα κάνει τα πάντα, ακόμα και να βοηθήσει τον γυμναστή της – τον οποίο απεχθάνεται -, αλλά και ο οποίος κάνει τη μητέρα της να αισθάνεται καλύτερα. Αλλά η Κατί αισθάνεται διαμελισμένη. Θα μπορέσει να δεχθεί την αγάπη και να αγαπηθεί ξανά; Και πώς θα καταφέρει η Τάνια να ανταπεξέλθει στα ερωτικά καλέσματα ενός αγοριού στην τάξη;

Παίζουν: Εμίλ Ντεκέν, Λορέτ Νυσόν, Ζερόμ Ρομπαρτ.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 04/02, στις 00:30

«Στροφή Χωρίς Φρένο» (2009) σκηνοθεσία Φρανκ Καλφούν

Περιπέτεια – Ένας μικρός καρχαρίας της αμερικανικής μαφίας μαζί με το πρωτοπαλίκαρό του βγάζουν από τη μέση έναν έμπορο ναρκωτικών, ο οποίος ήθελε να σκοτώσει τον μαφιόζο.

Όλα όμως θα πάρουν άλλη στροφή, καθώς ο ντίλερ αποδεικνύεται προστατευόμενος μεγαλομαφιόζου της ανατολικής ακτής, ο οποίος θέλει αντάλλαγμα για τον θάνατο του υπαλλήλου του. Αυτή η λάθος στροφή θα αποβεί μοιραία.

Παίζουν: Κούμπα Γκούντινγκ Τζ., Μιγκέλ Φερέρ, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Άλεξ Μενέσες.

*Open, Παρασκευή 04/02, στις 01:00

«Αγριότητα» (2012) σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν

Θρίλερ – Ο Μπεν και ο Τσον, είναι επιστήθιοι φίλοι, ασχολούνται με την καλλιέργεια μαριχουάνας στη Νότια Καλιφόρνια και μοιράζονται την ίδια γυναίκα, την Οφήλια. Η ζωή τους μοιάζει ειδυλλιακή  μέχρι τη στιγμή, που ένα μεξικάνικο ισχυρό καρτέλ ναρκωτικών θέλει να συνεργαστεί μαζί τους. Τα πράγματα όμως δεν πάνε όπως τα είχαν υπολογίσει καθώς οι τρεις φίλοι αρνούνται να υποκύψουν στις απαιτήσεις τους. Για να εκβιάσουν τον Μπεν και τον Τσον, τα μέλη του καρτέλ απαγάγουν την Οφηλία.  Οι δύο φίλοι και συνεργάτες στο έγκλημα και τον έρωτα, οργανώνουν ένα σχέδιο για να τη σώσουν και να εκδικηθούν…

Παίζουν: Τέιλορ Κιτς, Μπλέικ Λάιβλι, Τζον Τραβόλτα, Εμίλ Χιρς.

*Star, Παρασκευή 04/02, στις 02:00

«Οι Εισβολείς» (2015) σκηνοθεσία Άνταμ Μάσεϊ

Τρόμου – Κάθε πόλη έχει το μυστικό της, κάτι που η φοιτήτρια Ρόουζ Χάλσφορντ θα ανακαλύψει όταν εκείνη και ο πατέρας της μετακομίζουν σε ένα παλιό σπίτι. Όταν η Ρόουζ μαθαίνει ότι η προηγούμενη ένοικος του σπιτιού εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, υποπτεύεται ότι οι περίεργοι γείτονες της γνωρίζουν περισσότερα από όσα λένε. Και όταν αρχίζει να ακούει θορύβους και να βλέπει σκιές στο σκοτάδι του σπιτιού της, κανείς, ούτε καν ο πατέρας της, δεν την πιστεύει. Εκείνη, όμως, σύντομα πείθεται ότι ίσως είναι το επόμενο θύμα του αόρατου εισβολέα.

Παίζουν: Μιράντα Κόσγκροβ, Ντόναλ Λογκ, Όστιν Μπάτλερ, Τομ Σάιζμορ, Τζενέσα Γκραντ, Μάικλ Λάκετ.

*Mega, Παρασκευή 04/02, στις 02:10

«The X Files -Η ταινία: Πολεμώντας το Αύριο» (1998) σκηνοθεσία Ρομπ Μπόουμαν

Δραματική Μυστηρίου – Οι πράκτορες του FBI, Μόλντερ και Σκάλι, ειδικευμένοι στους Φακέλους Χ, μέχρι πρότινος εξέταζαν ανεξήγητα φαινόμενα και μεταφυσικά συμβάντα.
Μετά από 5 χρόνια ερευνών σε ανεξήγητες υποθέσεις, οι έρευνες των X-Files κλείνουν οριστικά από την κυβέρνηση.

Ήρθε, η ώρα οι δύο ερευνητές να αναλάβουν νέες υποθέσεις, όπως την βομβιστική επίθεση σε ένα κυβερνητικό κτίριο του Ντάλας.

Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται στην πορεία, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια παγκόσμια συνομωσία. Ο Μόλντερ συγκεντρώνοντας όλο και περισσότερες πληροφορίες επιβεβαιώνονται όλες οι υποψίες του για εξωγήινη δραστηριότητα στη Γη και ότι αυτή ομάδα ανθρώπων πραστατεύει με κάθε τρόπο όλες αυτές τις δραστηριότητες.

Παίζουν: Ντέιβιντ Ντουκόβνι, Γκίλιαν Άντερσον, Τζον Νέβιλ, Γουίλιαμ Ντέιβις, Μάρτιν Λάνταου, Τζέφρεϊ Ντεμάν, Άρμιν Μίλερ Σταλ.

*Mega, Παρασκευή 04/02, στις 02:30