Στον ανακριτή σήμερα οι 9 συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη

Πρόκειται για τον 23χρονο Αλβανό και τους 8 που συνελήφθησαν χτες – Σεσημασμένοι οι τέσσερις – Αναζητούνται άλλοι δύο, ένας στην Αθήνα και ένας που διέφυγε στην Αλβανία

Στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οδηγούνται σήμερα οι εννέα συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του σε τυφλή οπαδική ενέδρα τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στην περιοχή Χαριλάου.

Ανάμεσά σε αυτούς που θα περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας και αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες είναι οι οκτώ που συνελήφθησαν την Κυριακή, σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων. Πρόκειται για επτά Έλληνες κι έναν Αλβανό, ηλικίας 20 έως 23 ετών, η εμπλοκή των οποίων στο άγριο έγκλημα προέκυψε από το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Αναζητούνται ακόμη δυο άτομα, ένα στην Αθήνα και ένας Αλβανός, ο οποίος διέφυγε στη χώρα του.

Πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ο ένας από τους συλληφθέντες

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο οδηγός, Γ.Κ. του δεύτερου αυτοκινήτου, το οποίο συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση. Ο Γ.Κ είναι πρώην ποδοσφαιριστής στην οπαδική ομάδα του ΠΑΟΚ, υπάλληλος σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας υποδημάτων και οργανωμένος στη ΘΥΡΑ 4.

Μάλιστα o Γ.Κ είναι φίλος στο Facebooκ με τον 20χρονο Αλβανό ο οποίος έχει διαφύγει στη χώρα του και καταζητείται. Οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των δύο ακόμη ατόμων που εμπλέκονται στη δολοφονία του 19χρονου και συγκλόνισε το πανελλήνιο συνεχίζονται.

Σεσημασμένοι οι τέσσερις
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Μακεδονία, τέσσερις από τους συλληφθέντες είναι νεαροί, σεσημασμένοι για επεισόδια οπαδικής βίας. Βάσει πηγών από την αστυνομία οι τέσσερις από τους έξι συλληφθέντες είχαν ηγετικό ρόλο στην επίθεση αλλά και στη Θύρα 4, στο σύνδεσμο που ήταν μέλη όπως και ο 23χρονος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η ΕΛΑΣ, όλοι τους ήταν παρόντες στη φονική επίθεση. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως στην επίθεση πήραν μέρος περίπου 12 άτομα τα οποία πήγαν στο σημείο με τέσσερα ΙΧ.

Σιγή στο σπίτι του 23χρονου

Στο σπίτι του πρώτου συλληφθέντος στη Θεσσαλονίκη επικρατεί νεκρική σιγή. Οι πόρτες και τα παράθυρα είναι ερμητικά κλειστά, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένειά του έχει φύγει από το σπίτι φοβούμενοι συνέπειες από την αποτρόπαια πράξη του 23χρονου. Όπως είπαν γείτονες στο protothema.gr από τη στιγμή που έγινε γνωστή η εμπλοκή του 23χρονου στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και ακολούθησε η σύλληψή του κανείς τους δεν έχει δει στην γειτονιά μέλη της οικογένειά του.

Ο Αλέξης Κούγιας, ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη και των άλλων δύο φίλων του που τραυματίστηκαν την ημέρα της επίθεσης από τους χούλιγκαν θα ζητήσει η δίκη για την υπόθεση του Άλκη να διεξαχθεί σε άλλη πόλη της Ελλάδας και όχι στη Θεσσαλονίκη. Κι αυτό προκειμένου να μην υπάρχει φόβος και επηρεασμός από όσους κληθούν να αποφασίσουν κατά των δραστών.

Οι γονείς είναι αποφασισμένοι να έρθουν στο δικαστήριο την Τρίτη όπως και οι γονείς των άλλων δύο παιδιών που τραυματίστηκαν. Είναι φοβισμένοι για την έκβαση της υπόθεσης αλλά ταυτόχρονα αποφασισμένοι μέχρι να δουν τους δολοφόνους να καταδικάζονται.

Οπαδική βία: Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για αλλαγές σε θεσμικό πλαίσιο και ποινές

Δραστικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και του χουλιγκανισμού αναλαμβάνει η κυβέρνηση, στη σκιά της στυγερής δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Ο διάχυτος προβληματισμός -εξαιτίας της έξαρσης του φαινομένου- έχει τοποθετηθεί στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, καθορίζοντας το αντικείμενο της πρώτης σύσκεψης για την εβδομάδα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 9.30 σήμερα το πρωί, υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να μετάσχουν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αλλά και οι συναρμόδιοι Υπουργοί, Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, προκειμένου να εξεταστεί όλο το φάσμα των δυνητικών, κυβερνητικών παρεμβάσεων στο πεδίο.

Πρόθεση της κυβέρνησης συνιστά ο διάλογος με την κατάθεση προτάσεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δηλαδή αθλητικές ομάδες, παράγοντες και οργανωμένους οπαδούς, με απώτερο στόχο την εξυγίανση του χώρου, αφού προηγουμένως εξοβελιστούν κακοποιά στοιχεία από τα γήπεδα και τους αθλητικούς χώρους