8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η εβδομάδα τελειώνει με άλλη μία λίστα από δυνατές ταινίες που μπορείς να παρακολουθήσεις απόψε στην tv.

«Top Gun» (1986) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Περιπέτεια – O Πητ Μίτσελ είναι ένας νεαρός πιλότος του Αμερικάνικου Πολεμικού Ναυτικού. Το παρατσούκλι του λόγω του ιδιαίτερου τρόπου πιλοταρίσματός του είναι Μάβερικ. O Μάβερικ μαζί με τον φίλο του, υπολοχαγό Νικ Μπράντσοου ή Γκους επιλέγονται από τους ανώτερούς τους, λόγω της αδυναμίας ενός άλλου πιλότου, να μετεκπαιδευτούν στην Ανώτερη Σχολή Πιλότων του Αμερικάνικου Ναυτικού γνωστή και ως TOP GUN. Στόχος τους είναι να κερδίσουν το πρώτο βραβείο. 

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Κέλι ΜακΓκίλις, Βαλ Κίλμερ.

*Open, Κυριακή 13/02 στις 21:00

«Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι» (1971) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Ρένα, μια τηλεφωνήτρια σε μεγάλη επιχείρηση, προσπαθεί να συντηρήσει τον εαυτό της και τα δύο άνεργα και ξεμυαλισμένα αδέλφια της, έναν εφευρέτη και έναν μουσικό. Μετά από μια παρεξήγηση για ένα κερδοφόρο λαχείο, η Ρένα βρίσκεται στη Ρόδο μαζί με τα αδέλφια της, παριστάνοντας το μέντιουμ. Όταν τους παίρνουν είδηση, το σκάνε με ένα μικρό αεροπλάνο, το οποίο, όμως, πέφτει σε μια έρημο. Εκεί, συλλαμβάνονται και καταλήγουν στο χαρέμι ενός σεϊχη, στον οποίο η Ρένα θα αποκαλύψει, κατά τύχη, μια συνομωσία εις βάρος του και εκείνος θα εντυπωσιαστεί και θα την πάρει ως μοναδική του γυναίκα.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός, Μαρία Ιωανίδου, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Μαρία Μπονέλλου, Νάσος Κεδράκας.

*Star, Κυριακή 13/02 στις 21:00

«Όταν η Γη Σταματήσει» (2008) σκηνοθεσία Σκοτ Ντέρικσον 

Δράμα, επιστημονικής φαντασίας, θρίλερ – Ένας επισκέπτης από το Σύμπαν, αναστατώνει με την παρουσία του τη Γη. Δημιουργεί απορίες και συζητήσεις από επιστήμονες και πολιτικούς, που προσπαθούν να ερμηνεύσουν το μυστήριο της επίσκεψής του. Μια μητέρα με τον γιο της καταλαβαίνουν ότι ήρθε για να δώσει το μάθημα στους ανθρώπους πως η Γη δεν μπορεί να ζήσει μαζί τους και πως για να ζήσει πρέπει οι άνθρωποι να εξαφανιστούν.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Τζένιφερ Κόνελι, Τζον Χαμ, Κάθι Μπέιτς.

*Alpha, Κυριακή 13/02 στις 21:30

«Η Δουλειά της» (2018) σκηνοθεσία Νίκος Λαμπό

Κοινωνική Eλληνική – Λίγο πριν από τα 40 της, η Παναγιώτα είναι μια σχεδόν αγράμματη νοικοκυρά, μητέρα δύο παιδιών, η οποία θα αναζητήσει δουλειά όταν ο άντρας της χάσει τη δική του. Θα προσληφθεί ως καθαρίστρια και, ενάντια σε κάθε εμπόδιο, θα σταθεί για πρώτη φορά στα πόδια της.

Παίζουν: Μαρίσα Τριανταφυλλίδου Δημήτρη Ήμελλο Μαρία Φιλίνη

*ΕΡΤ2, Κυριακή 13/02 στις 22:00

«Δωρητής Σπέρματος» (2010) σκηνοθεσία Τζος Γκόρντον

Κομεντί Ρομαντική – Η Κάσι, μια έξυπνη, ακομπλεξάριστη και αξιολάτρευτη γυναίκα αποφασίζει να αποκτήσει μόνη ένα παιδί, παρά τις αντιρρήσεις του καλύτερού της φίλου. Θα χρειαστεί φυσικά την… μικρή βοήθεια ενός γοητευτικού δωρητή σπέρματος. Εν αγνοία της, όμως, η ιδέα της ανατρέπεται, εξαιτίας μιας μικρής αλλαγής την τελευταία στιγμή: ο δότης τελικά είναι κάποιος άλλος, πράγμα που δεν θα αποκαλυφθεί παρά μόνο επτά χρόνια αργότερα. Μια έξυπνη και τρυφερή κωμωδία, κομμένη και ραμμένη πάνω στο πληθωρικό ταλέντο της Τζένιφερ Άνιστον, που αγγίζει θέματα ταμπού μέσα στο πλαίσιο των σύγχρονων ερωτικών σχέσεων και του τι μπορεί να σημαίνει οικογένεια.

Παίζουν: Τζένιφερ Άνιστον, Τζέισον Μπέιτμαν, Πάτρικ Γουίλσον, Τζουλιέτ Λιούις, Τζεφ Γκόλντμπλαμ.

*Alpha, Κυριακή 13/02 στις 23:45

«1922» (1978) σκηνοθεσία Νίκος Κούνδουρος

Ελληνική ταινία – Βασισμένη στο βιβλίο του Ηλία Βενέζη “Το νούμερο 31328”, η ταινία του Νίκου Κούνδουρου αφηγείται μέσα από την προσωπική τραγωδία τριών προσώπων, την Μικρασιατική καταστροφή και την μαρτυρική πορεία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας που συνελλήφθησαν και οδηγήθηκαν στο θάνατο από τα στρατεύματα του Κεμάλ αλλά και τις ένοπλες ομάδες Μουσουλμάνων.

Η γυναίκα ενός εύπορου εμπόρου –η Λουκία–, μια δασκάλα –η Αντιγόνη– και ο Ηλίας –ένας δεκαεφτάχρονος μαθητής– προσπαθούν να επιβιώσουν ακολουθώντας τη φάλαγγα των αιχμαλώτων στα βάθη της Μικράς Ασίας. Η δασκάλα θα δολοφονηθεί από έναν Τούρκο, η γυναίκα του εμπόρου θα χάσει τα λογικά της και μόνο ο νεαρός θα καταφέρει να σωθεί. Για λόγους διπλωματικούς και πολιτικούς, η προβολή της ταινίας υπήρξε απαγορευμένη μέχρι το 1982.

Παίζουν: Μπέτυ Βαλάση, Ελεονώρα Σταθοπούλου, Αντιγόνη Αμανίτου, Ζαχαρίας Ρόχας, Βασίλης Κολοβός, Κατερίνα Γώγου, Μηνάς Χατζησάββας, Όλγα Τουρνάκη, ΒΑσίλης Κολοβός.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 13/02 στις 00:00

«Παγκόσμια Εισβολή» (2011) σκηνοθεσία Τζόναθαν Λίμπεσμαν

Δράσης – Ο επικελευστής Μάικλ Ναντζ έχει μόλις επιστρέψει από μία αποστολή στο Ιράκ, η οποία δεν πήγε καθόλου καλά. Έχει ζητήσει την απομάκρυνσή του από τον στρατό, μια μαζική εξωγήινη εισβολή, όμως, θα την αναβάλει.
Εδώ και χρόνια όλοι γνωρίζουν για τεκμηριωμένες επιθέσεις UFO σε όλο τον κόσμο, από το Μπουένος Άιρες, της Σεούλ, τη Γερμανία και την Κίνα.
Στο 2011 όμως η Γη δέχεται επίθεση από τρομακτικές δυνάμεις που καταστρέφουν μεγαλουπόλεις του πλανήτη. Στο Λος Άντζελες θα δοθεί η τελική επική μάχη αφού μετατρέπεται στο τελευταίο οχυρό της ανθρωπότητας..
Όλα είναι πλέον στα χέρια του Ναντζ και της επίλεκτης ομάδας του να νικήσουν ένα εχθρό που όμοιό του δεν έχουν αντιμετωπίσει ξανά.

Παίζουν: Άαρον Έκχαρτ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Μπρίτζετ Μόιναχαν.

*Ant1, Κυριακή 13/02 στις 00:30

«Short Fuse» (2015) σκηνοθεσία Αντρέας Λαμπρόπουλους και Κώστας Σκύφτας

Περιπέτεια – Ο Άρης είναι ένας πρώην ασκούμενος δικηγόρος που βγάζει τα προς το ζην δουλεύοντας ως κούριερ. Ένα βράδυ βρίσκεται σε ένα εγκαταλειμμένο αρχοντικό, όπου δέχεται επίθεση από έναν άγνωστο. Όταν ξυπνάει είναι πλέον ζωσμένος με εκρηκτικά, ενώ μια μυστηριώδης φωνή στο ακουστικό που φοράει του δίνει οδηγίες για πώς θα μπορέσει να αποτρέψει την ενεργοποίηση του μηχανισμού.

Παίζουν: Αποστόλης Τότσικας, Ευγενία Δημητροπούλου, Τάσος Νούσιας, Νίκος Ορφανός.

*Open, Κυριακή 13/02 στις 02:30