Ο καιρός σήμερα Κυριακή 13 Φεβρουαρίου

φωτογραφία Tasos Tsopras
Βροχές σε αρκετές περιοχές τη χώρας. Παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Πτώση της θερμοκρασίας. Περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες κυρίως το βράδυ.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022, βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας, με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα της Κεντρικής, Ανατολικής και Βόρειας Ελλάδας. Τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12, στην Ήπειρο από 2 έως 16, στη Θεσσαλία από 2 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 16 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων, με εντάσεις 3-5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Ο καιρός στην Καστοριά

ΩΡΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΝΕΜΟΣ bf ΥΓΡΑΣΙΑ
Κυριακή
13/02
11:00 Βροχοπτώσεις Βροχοπτώσεις 5 °C 2 Α Α 81 %
14:00 Πιθανή βροχή Πιθανή βροχή 7 °C 2 Α Α 76 %
17:00 Νεφελώδης Νεφελώδης 7 °C 3 Α Α 81 %
20:00 Νεφελώδης Νεφελώδης 3 °C 2 Α Α 96 %
23:00 Χιονόνερο Χιονόνερο 3 °C 2 ΝΑ ΝΑ 97 %
Δευτέρα
14/02
02:00 Χιονοπτώσεις Χιονοπτώσεις 2 °C 2 ΝΑ ΝΑ 96 %
05:00 Ασθενείς χιονοπτώσεις Ασθενείς χιονοπτώσεις 2 °C 2 Ν Ν 96 %
08:00 Νεφελώδης Νεφελώδης 1 °C 1 Ν Ν 96 %

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών μέχρι το πρωί. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές έως τις απογευματινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και λίγα χιόνια στα ορεινά. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες που το βράδυ θα περιοριστούν στο Ιόνιο. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές έως τις απογευματινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς, που το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και πρόσκαιρα το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς στα Δωδεκάνησα.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.