Παρά τη δικαστική εντολή για τον τερματισμό της κατάληψης και την επιβολή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης από την επαρχία του Οντάριο, η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να διαλύσει εντελώς το πλήθος και να ξεκινήσει εκ νέου η κυκλοφορία μεταξύ των συνόρων
Η καναδική αστυνομία απομάκρυνε διαδηλωτές και οχήματα, που εμπόδιζαν την κυκλοφορία σε έναν ζωτικής σημασίας εμπορικό άξονα στα σύνορα με τις ΗΠΑ, προχωρώντας σε κάποιες συλλήψεις, όμως η γέφυρα Αμπάσαντορ δεν έχει ανοίξει μέχρι στιγμής σήμερα.
Είχε προηγηθεί μια τεταμένη αντιπαράθεση μεταξύ της καναδικής αστυνομίας και των διαδηλωτών χθες, καθώς η δικαστική εντολή και οι απειλές για συλλήψεις δεν κατάφεραν να τερματίσουν τον αποκλεισμό της γέφυρας στο Ουίντσορ, στο Οντάριο, ο οποίος εισήλθε πλέον στην έκτη ημέρα του.
«Οι επιχειρήσεις επιβολής του νόμου συνεχίζονται στην περιοχή της διαδήλωσης με συλλήψεις. Οχήματα απομακρύνονται. Παρακαλούμε να συνεχίσετε να αποφεύγετε την περιοχή», αναφέρει η τοπική αστυνομία σε ένα tweet σήμερα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των συλλήψεων.
Η αστυνομία ενίσχυσε την παρουσία της με περισσότερα από 50 οχήματα σήμερα, καθώς ο αριθμός των διαδηλωτών μειώθηκε σε περίπου 45 από 100 χθες. Η αστυνομία του Ουίντσορ έγραψε σε τουίτ: «Θα επιδειχθεί μηδενική ανοχή για κάθε παράνομη δραστηριότητα».
Αργά χθες το βράδυ, η αστυνομία του Ουίντσορ συνέλαβε έναν 27χρονο για εγκληματικές πράξεις που σχετίζονται με την κινητοποίηση, στο πλαίσιο του “Κομβόι της Ελευθερίας”, στην πρώτη σύλληψη από τότε που ξεκίνησε η κατάληψη της γέφυρας την προηγούμενη Δευτέρα.
Παρά τη δικαστική εντολή για τον τερματισμό της κατάληψης και την επιβολή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης από την επαρχία του Οντάριο, η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να διαλύσει εντελώς το πλήθος και να ξεκινήσει εκ νέου η κυκλοφορία μεταξύ των συνόρων.
«Ελπίζουμε ότι θα ανοίξει σήμερα», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Ουίντσορ Ντρου Ντίλκενς στο CBC News, ερωτηθείς σχετικά με το άνοιγμα της γέφυρας Αμπάσαντορ.















![Ραγκουτσάρια ΄26 – Φωτογραφίες από την παρέλαση των καρναβαλιστών – [part2]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/prl_080126_4-100x70.jpg)
![Ραγκουτσάρια ΄26 – Φωτογραφίες από την παρέλαση των καρναβαλιστών – [part1]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/prt_1_0826-100x70.jpg)
![Πατινάδα του συλλόγου “Τα Καστοριανά Μπουλούκια” – [φωτογραφίες – video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/mpl_050126_2-100x70.jpg)
![Το μεγάλο γλέντι των Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ. στην Ομόνοια – [φωτογραφίες – video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/xrk_040126-100x70.jpg)
![Η πατινάδα του συλλόγου “Τα Καστοριανά Μπουλούκια” – [video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/vd_051226-100x70.jpg)
