6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«JFK: Η Ιστορία Που Χαράχτηκε Στη Μνήμη Μας» (1991) σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν

Πολιτικό θρίλερ – Απορρίπτοντας τα συμπεράσματα της επιτροπής Ουόρεν για τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι, ο Τζιμ Γκάρισον, ένας εισαγγελέας της Νέας Ορλεάνης προσπαθεί να αποδείξει την ύπαρξη συνωμοσίας.

Ο Γκάρισον είναι ο ενσαρκωτής του αμερικανικού φιλελευθερισμού, ο άνθρωπος που ανάγει σε φετίχ την ελευθερία σκέψης και πληροφόρησης και δεν μπορεί ν’ αποδεχτεί το γεγονός ότι ένας ολόκληρος παρακρατικός μηχανισμός ορθώνεται μπροστά στο δημοτικό πολίτη και του στερεί το δικαίωμα να μάθει τι ακριβώς έγινε με τον Κένεντι. Κάτω από αυτή την οπτική θυμίζει τον Ζαν- Λουί Τρεντινιάν του «Ζ», μια ταινία που ο Στόουν έχει ως πρότυπο για το «JFK».

Παίζουν:  Κέβιν Κόστνερ, Κέβιν Μπέικον, Τόμι Λι Τζόουνς, Λόρι Μέτκαλφ, Γκάρι Όλντμαν, Μάικλ Ρούκερ, Τζέι Ο. Σάντερς, Σίσι Σπέισεκ.

*Open, Τετάρτη 16/02, στις 21:00

«Alaska» (2015) σκηνοθεσία Κλαούντιο Κουπελίνι

Δραματική Ρομαντική – Η Ναντίν είναι μια πολύ όμορφη Γαλλίδα, που περνάει από οντισιόν για μανεκέν σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στο Παρίσι.

Ο Φάουστο είναι ένας νεαρός Ιταλός, που δουλεύει ως σερβιτόρος στο ίδιο ξενοδοχείο. Γνωρίζονται τυχαία. Και οι δυο τους είναι εύθραυστοι, χαρακτήρες μοναχικοί και εμμονικοί στην αναζήτηση της ευτυχίας.

Η ερωτική έλξη που θα τους ενώσει, θα τους παρασύρει σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου.

Παίζουν: Ελιο Γκερμάνο, Αστρίντ Μπερζέ-Φρισμπέ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 16/02, στις 22:00

«Gran Torino» (2008) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Δραματική – Ο συνταξιούχος πια εργάτης σε αυτοκινητοβιομηχανία Γουόλτ Κοβάλσκι (Κλιντ ‘Ιστγουντ) περνάει τις μέρες του επισκευάζοντας το σπίτι του, πίνοντας μπύρα και πηγαίνοντας μια φορά τον μήνα στο κουρείο. Κι ενώ η τελευταία επιθυμία της εκλιπούσης συζύγου του ήταν να τον δει να πηγαίνει για εξομολόγηση, ο Γουόλτ – ένας πικραμένος βετεράνος που κρατάει το M-1 του πάντα καθαρό και έτοιμο – νιώθει ότι δεν βαραίνει τίποτα την ψυχή του.

Και η μόνη ψυχή που μπορεί να εμπιστευτεί αρκετά για να εξομολογηθεί όσα τον βασανίζουν, είναι ο σκύλος του, η Νταίζη.
Το Gran Torino είναι ένας τύπος Ford αυτοκινήτου που πρωτοβγήκε στην αγορά το 1972.

Ο Γουόλτ Κοβάλσκι δούλευε στη φάμπρικα που το παρασκεύασε και το έχει στην κατοχή του από τότε, φρέσκο κι ατσαλάκωτο, καμάρι της ακμής του, παντιέρα της βιομηχανικής κυριαρχίας του παραγωγικού, βιομηχανικού Ντιτρόιτ.

Το άψυχο σύμβολο μένει αχρησιμοποίητο, αγέρωχο και ατσαλάκωτο στο γκαράζ του, ώσπου μπαίνει στη δοκιμασία να το κλέψει ένας έφηβος Ασιάτης γείτονάς του, για να κατορθώσει να ενηλικιωθεί στα μάτια της συμμορίας που τον εξαναγκάζει να γίνει μέλος της για να ανήκει στην τοπική λέσχη βίας και εκφοβισμού.

Ο Κοβάλσκι απεχθάνεται τους Χμονγκ που κάποτε πολέμησε, υπερασπιζόμενος την πατρίδα του. Αυτό το τυπικό δείγμα λευκού ρατσιστή περασμένων μεγαλείων γίνεται σταδιακά φίλος της σπιρτόζας αδελφής του δράστη και υποχρεώνεται από την ντροπιασμένη οικογένεια του νέου να δεχθεί τη συγγνώμη του βάζοντάς τον, απρόθυμα στην αρχή, να του κάνει δουλειές.

Ο Κοβάλσκι καταλαβαίνει πως το μίσος του είναι άστοχο, βλέποντας τις προσπάθειες ενός φιλότιμου αλλά άγουρου ανθρώπου να γίνει χρήσιμος σε ένα περιβάλλον που απορρίπτει τη συστολή και το βουβό ήθος του. Αποφασίζει να δράσει, γνωρίζοντας τη στρατηγική της επίθεσης.

Παίζουν: Κλιντ ‘Ιστγουντ, Μπι Βανγκ, Άνεϊ Χερ, Κρίστοφερ Κάρλεϊ.

*Alpha, Τετάρτη 16/02, στις 22:30

«Το Παιχνίδι του Δολοφόνου » (2017) σκηνοθεσία Τζόνι Μάρτιν

Αστυνομική Μυστηρίου – Ο πρώην αστυνομικός ντετέκτιβ Ρέι Άρτσερ συνεργάζεται με τον ειδικό στα εγκληματικά προφίλ Γουίλ Ράνι για να εντοπίσουν έναν από τους πιο διάσημους και βίαιους Serial killers της πόλης που παίζει ένα διεστραμμένο δολοφονικό παιχνίδι χρησιμοποιώντας το παιδικό παιχνίδι «κρεμάλα».

Ταυτόχρονα η δημοσιογράφος Κρίστι Ντέιβις παρακολουθεί επίμονα τους δύο αστυνομικούς προκειμένου να αποκαλύψει πρώτη τον ένοχο.

Οι τρεις τους επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο ώστε να εμποδίσουν να γίνουν και άλλοι φόνοι αφού κάθε 24 ώρες, ένα σώμα βρίσκεται κρεμασμένο αποκαλύπτοντας ένα καινούριο γράμμα του παιχνιδιού χαραγμένο στην πλάτη ή στο στήθος του θύματος.

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Μπρίττανυ Σνόου, Καρλ Ούρμπαν.

*Star, Τετάρτη 16/02, στις 00:00

«Alien: Covenant» (2017) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας – Το διαστημόπλοιο Covenant μαζί με 2.000 έποικους κατευθύνεται προς ένα απομακρυσμένο πλανήτη σε ένα μακρινό σημείο του γαλαξία, με σκοπό να ανακαλύψει αν μπορεί να αποικήσει εκεί. Το πλήρωμα του θα πατήσει το πόδι του σε έναν αχαρτογράφητο παράδεισο, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν επικίνδυνο και σκοτεινό πλανήτη που κρύβει θανάσιμα μυστικά και έχει μοναδικό του κάτοικο τον «συνθετικό» Ντέιβιντ, επιζών της αποστολής Προμηθέας.

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Κάθριν Γουότερστον, Μπίλι Κράνταπ, Ντάνι ΜακΜπράιντ, Ντεμιάν, Μπισίρ, Κάρμεν Ετζόγκο.

*Alpha, Τετάρτη 16/02, στις 01:00

«Θανάσιμη Κλήση» (2016) σκηνοθεσία Ντάμιεν Μασέ

Θρίλερ – Δύο έφηβοι έχουν ως χόμπι τις τηλεφωνικές φάρσες σε αγνώστους, τις οποίες στη συνέχεια ανεβάζουν στο διαδίκτυο για να γίνουν viral. Σύντομα το «παιχνίδι» θα γυρίσει εναντίον τους, όταν ένα βράδυ δέχονται ένα περίεργο τηλεφώνημα από έναν μυστηριώδη άγνωστο που φαίνεται να γνωρίζει τα πάντα για αυτούς.

Παίζουν: Γκρεγκ Σάλκιν, Γκάρετ Κλέιτον, Μπέλα Ντέιν.

*Star, Τετάρτη 16/02, στις 02:15