Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της εστίασης Καστοριάς – [φωτογραφίες]

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καστοριά, στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, για την αύξηση των τιμολογίων ρεύματος, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εστίασης Καστοριάς με τη συμπαράσταση και άλλων συλλογικών φορέων της πόλης μας.
Όπως μας είπαν, δεν ζητούν, αλλά απαιτούν άμεσες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

 “Η εστίαση καλείται εδώ και δύο χρόνια, καταδεικνυόμενη ως ένας από τους βασικούς υπαίτιους της έξαρσης της πανδημίας, να σηκώσει πολλά και δυσβάστακτα βάρη, με συνεχείς περιορισμούς, μείωση της πελατειακής βάσης, μείωση της δυναμικής των καταστημάτων και φυσικά με τις αναστολές λειτουργίας για τεράστιο χρονικό διάστημα. Όλα αυτά έχουν πλέον γίνει θηλιά στο λαιμό των επιχειρηματιών.

 Οι επιχειρήσεις πλέον δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες και αντί το κράτος να ελαφρύνει την πίεση που δέχεται ο κλάδος, έρχεται να προσθέσει και τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα. Η τάξη μεγέθους των αυξήσεων είναι τουλάχιστον 2 φορές πάνω σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά τιμολόγια, σε συνδυασμό με την αύξηση 30% στις πρώτες ύλες την ίδια στιγμή μάλιστα που η δουλειά έχει μειωθεί σε δραματικό ποσοστό.

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έδωσε το παρών, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου, η αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δέσποινα Κοζατσάνη, ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Κατερίνα Σπύρου και φορείς του τόπου.

Δείτε φωτογραφίες: