9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Πεθερικά της Συμφοράς» (2004) σκηνοθεσία Τζέι Ρόουτς

ΚωμωδίαO Γκρεγκ Φόκερ (Μπεν Στίλερ), μαζί με την αρραβωνιαστικιά του Παμ Μπερνς (Τέρι Πόλο), τον πεθερό του Τζακ (Ρόμπερτ Ντε Νίρο) και την πεθερά του Ντίνα (Μπλάιθ Ντάνερ) επισκέπτονται για ένα σαββατοκύριακο τους γονείς του.

Μέσα σε αυτές τις 48 ώρες, οι συμπέθεροι θα γνωρίσουν και θα… αντιπαθήσουν ο ένας τον άλλον, ο επικείμενος γάμος του Γκρεγκ και της Παμ θα κινδυνέψει να τιναχθεί στον αέρα, οι παρεξηγήσεις θα διαδεχθούν η μία την άλλη, γάτες θα τραβήξουν καζανάκια, μωρά θα βρεθούν με ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι, νόθα παιδιά θα εμφανιστούν από το πουθενά, μία υπερσεξουαλική Κουβανή θα ανασύρει πιπεράτες αναμνήσεις, πρώην πράκτορες της CIA θα μπουν στο παιχνίδι με αναλύσεις DNA, υπερήλικες θα ανακαλύψουν τη χαρά του σεξ και ένας… μπλε σκύλος θα τρέχει πανικόβλητος μέσα σε ένα… αλεξίσφαιρο τροχόσπιτο.

Μέσα σε όλον αυτό τον πανικό, ο Γκρεγκ θα πρέπει να κρατήσει τις ισορροπίες, να μην προσβάλει τον πεθερό του, να μη δυσαρεστήσει τους γονείς του και να πείσει τη μέλλουσα σύζυγό του ότι δεν είναι πατέρας ενός… 15χρονου Λατινοαμερικανού!!! Αποστολή που θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη, όταν καταλήξει πίσω από… της φυλακής τα σίδερα.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπεν Στίλερ, Ντάστιν Χόφμαν, Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, Τέρι Πόλο, Μπλάιθ Ντάνερ.

*Open, Πέμπτη 17/02, στις 21:00

«Τζακ Ράιαν: Πρώτη Αποστολή» (2014) σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα

Δραματική Δράσης – Ο Τζακ Ράιαν (Κρις Πάιν), είναι πρώην πεζοναύτης και νυν αναλυτής της C.I.A., ξεσκεπάζει μία συνομωσία που ενορχηστρώνει ο Ρώσος αναλυτής της εταιρείας Βίκτορ Τσερέβιν (Κένεθ Μπράνα). Στόχος είναι η οικονομική κατάρρευση της Αμερικής μέσω μίας επίθεσης που θα συνδυάζει τη διεθνή τρομοκρατία με τα ριψοκίνδυνα κόλπα στο παγκόσμιο χρηματιστήριο.

Τα πάντα γύρω του είναι επισφαλή και το μόνο βέβαιο είναι πως, σε έναν κόσμο όπου κάθε κίνητρο κρύβει και κάποιο μυστικό και κάθε μυστικό συνδέεται και με ένα ψέμα, οποιαδήποτε κίνηση κι αν κάνει ενέχει τεράστιο κίνδυνο με παγκόσμιες επιπτώσεις.

Παίζουν: Κρις Πάιν, Κίρα Νάιτλι, Κέβιν Κόστνερ, Κένεθ Μπράνα. 

*SKAI, Πέμπτη 17/02, στις 21:00

«Απρόσμενος Έρωτας » (2018) σκηνοθεσία Χουάν Βέρα

Ρομαντική Κομεντί – Ο Marcos και η Ana είναι παντρεμένοι εδώ και 25 χρόνια. Όταν ο μοναχογιός τους αποφασίζει να σπουδάσει στο εξωτερικό, το ζευγάρι μένει πίσω μόνο του, περνώντας μια υπαρξιακή κρίση, που τους οδηγεί στον χωρισμό. Απλά, εύκολα και ήσυχα, κοινή συναινέσει.

Η εργένικη ζωή φαντάζει γοητευτική στην αρχή, αλλά σύντομα αμφιβολίες και νέες ανάγκες θα προκύψουν.

Ο Marcos και η Ana αρχίζουν να αναρωτιούνται για τον έρωτα, την επιθυμία, την πίστη και παίρνουν μια απόφαση που θα αλλάξει μια για πάντα τις ζωές τους.

Παίζουν: Ρικάρντο Νταρίν, Μερσέντες Μοράν, Ζαν Πιερ Νοέρ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 17/02, στις 22:00

«Η Μέρα της Βαστίλης» (2016) σκηνοθεσία Τζέιμς Γουότκινς

Περιπέτεια – Ο Μάικλ είναι μετρ σε μικροκλοπές και ξαφρίζει τους πάντες χωρίς να αντιληφθούν τίποτα, παρά μόνο όταν είναι πλέον πολύ αργά. Μια μέρα όμως θα κάνει το μεγάλο λάθος! Κλέβει μια τσάντα, που δεν έπρεπε και μπαίνει αυτόματα στο στόχαστρο τρομοκρατών αλλά και της Interpol. Και ενώ προσπαθεί να απεμπλακεί από όλο αυτό το απίστευτο μπέρδεμα, ένας πρώην πράκτορας της CIA θα βρεθεί στο δρόμο του.

Παίζουν: Ιντρις Ελμπα, Ρίτσαρντ Μάντεν, Κέλι Ράιλι, Σαρλότ Λε Μπον, Χοσέ Γκαρσία, Τιερί Γκοντάρ.

*Alpha, Πέμπτη 17/02, στις 22:30

«Επικίνδυνη Aποστολή 2» (2002) σκηνοθεσία Τζον Γου

Δράσης Μυστηρίου Περιπέτεια – Ο Ιθαν Χαντ (Τομ Κρουζ) επιστρέφει ως πράκτορας της IMF (Impossible Mission Force) και αναλαμβάνει μία νέα και άκρως επικίνδυνη αποστολή.
Να εντοπίσει και να παραδώσει προς καταστροφή τον φονικό ιό «Χίμαιρα» που μπορεί να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους αν ελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα.

Στην πορεία, θα έρθει αντιμέτωπος με μια διεθνή ομάδα τρομοκρατών, αρχηγός της οποίας είναι ένας πρώην πράκτορας της IMF που έχει στα χέρια του και το αντίδοτο του ιού.
Στην προσπάθεια του να βρει τους τρομοκράτες, ο Χαντ θα στρατολογήσει τη Νία Νόρντορφ (Θάντι Νιούτον), μια ικανή και όμορφη κλέφτρα ως μυστική πράκτορα.

Υπό τις οδηγίες του “αφεντικού” του και με τα περιθώρια του χρόνου να στενεύουν, ο υπερπράκτορας θα πρέπει να πάρει πίσω ή να καταστρέψει τον ιό πριν αυτός προκαλέσει τον όλεθρο.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ντάγκρεϊ Σκοτ, Θάντι Νιούτον, Βινγκ Ρέιμς.

*SKAI, Πέμπτη 17/02, στις 23:00

«Ο Τελευταίος Νονός» (2018) σκηνοθεσία Κέβιν Κόνολ

Αστυνομική Βιογραφική Δραματική – Το αφεντικό της μαφίας Τζον Γκότι αναλογίζεται την 30ετή του πορεία στη Νέα Υόρκη από το 1972 που ανέλαβε να κάνει την πρώτη δολοφονία για τον Κάρλο Γκαμπίνο, έως και το 2002 που έφυγε από τη ζωή, άρρωστος από καρκίνο.

Ο γιος του Τζον Γκότι, ο Τζον Τζούνιορ μας περιγράφει την άνοδο του πατέρα του, ως «Teflon Don» της εγκληματικής οικογένειας Γκαμπίνο της Νέας Υόρκης. Η θυελλώδης ζωή του αλλά και η σχέση του με τη γυναίκα του καθώς προσπαθούν να κρατήσουν ενωμένη την οικογένεια εν μέσω εγκλημάτων και φυλακίσεων.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Κέλι Πρέστον, Σπένσερ Ρόκο Λοφράνκο, Στέισι Κεχ, Γουίλιαμ Ντι Μεο, Λεο Ρόσι, Κρις Κέρσον.

*Star, Πέμπτη 17/02, στις 00:00

«Το Μυστικό του Freedomland» (2006) σκηνοθεσία Τζο Ροθ

Δραματική περιπέτεια – Μια ταραγμένη γυναίκα, η Μπρέντα Μάρτιν, καταφθάνει τραυματισμένη στο νοσοκομείο, όπου λέει στους αστυνομικούς ότι ξέφυγε από βέβαιο βιασμό, αλλά ότι απήγαγαν τον γιό της. Ο ντετέκτιβ Λορέντζο αναλαμβάνει την υπόθεση, όμως η πίεση που ασκείται πάνω του είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς ο κύριος ύποπτος είναι αφρο-αμερικάνος, όπως και ο ίδιος. Αυτό προκαλεί πολλές αντιδράσεις από την αφρο-αμερικάνικη κοινότητα και όχι μόνο. Όμως, η Μπρέντα δεν έχει πει όλη την αλήθεια.

Παίζουν: Παίζουν: Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Τζουλιάν Μουρ, ‘Εντι Φάλκο, Γουίλιαμ Φορσάιθ.

*Mega, Πέμπτη 17/02, στις 00:40

«Poseidon» (2006) σκηνοθεσία Βολφγκαγκ Πήτερσεν

Δράσης Περιπέτεια – Το πολυτελές, υπερσύγχρονο κρουαζιερόπλοιο «Ποσειδώνας» ταξιδεύει με 2.000 ανθρώπους που θα γιορτάσουν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε ένα διατλαντικό ταξίδι αναψυχής.

Ανάμεσά τους βρίσκονται ο Ντίλαν Τζόουνς, επαγγελματίας χαρτοπαίκτης, η 19χρονη Τζένιφερ με το πατέρα της Ρόμπερτ Ράμσεϊ, πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, η Μάγκι με τον μικρό της γιο Κόνορ και ο Βαλεντάιν, που συνοδεύεται από την γοητευτική Έλενα.

Το ειδυλλιακό κλίμα και η γιορτινή ατμόσφαιρα διακόπτονται απότομα όταν ένα τεράστιο κύμα ύψους 100 μέτρων χτυπά με δύναμη στο πλοίο!

Η πρόσκρουση είναι τόσο ισχυρή, που ο «Ποσειδώνας» αναποδογυρίζει. Οι περισσότεροι σκοτώνονται ακαριαία.

Ο Μπράντφορντ, καπετάνιος του πλοίου, συμβουλεύει τους λιγοστούς επιζώντες να συγκεντρωθούν στο τεράστιο σαλόνι του πλοίου, που αποτελεί το μοναδικό ασφαλές μέρος καθώς διαθέτει αρκετό αέρα, μέχρι να καταφθάσει βοήθεια.

Παρόλα αυτά, όλοι γνωρίζουν πως, κάτω από αυτές τις συνθήκες, το πλοίο δεν θα παραμείνει για πολύ στην επιφάνεια της θάλασσας. Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια εύρεσης διεξόδου, ο Ντίλαν συσπειρώνει γύρω του μια ομάδα. Ο καθένας θα περάσει τη δική του δοκιμασία προσπαθώντας να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τη σωτηρία όχι μόνο του εαυτού του, αλλά όλων των επιβατών που βρίσκονται παγιδευμένοι στα έγκατα του τεράστιου και αναποδογυρισμένου «Ποσειδώνα».

Παίζουν: Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Κερτ Ράσελ, Έμι Ρόσουμ, Τζος Λούκας, Μία Μαεστρο, Μαικ Βογκελ, Κέβιν Ντίλον, Φέργκι.

*Star, Πέμπτη 17/02, στις 02:15

«Τηλε…Φονικός Θάλαμος» (2002) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Δραματική – Ο Στου, ένας δημοσιοσχετίστας που διάγει μια ψεύτικη και γεμάτη ψέματα ζωή, βρίσκεται παγιδευμένος σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο στη Νέα Υόρκη, καθώς ένας άγνωστος, που μόλις σκότωσε έναν περαστικό, τον σημαδεύει με καραμπίνα. Ένας αγωνιώδης διάλογος ξεκινά ανάμεσα στους δύο άνδρες, ενώ η αστυνομία έχει περικυκλώσει το θάλαμο, νομίζοντας ότι ο Στου είναι ο δολοφόνος.

Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Φόρεστ Γουιτάκερ, Κέιτι Χολμς, Ράντα Μίτσελ.

*Alpha, Πέμπτη 17/02, στις 02:15