Στο Mega η συγκινητική ιστορία αγάπης των δύο κύκνων στην Καστοριά

Μια ιστορία αγάπης με πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι κύκνων εκτυλίσσεται στην Καστοριά.

Όταν το θηλυκό δέχθηκε πριν από λίγες μέρες επίθεση από αδέσποτα σκυλιά, το αρσενικό προσπάθησε να την προστατέψει κάνοντας κύκλους γύρω της με ανοιχτές τις φτερούγες του.

Χάρη στην επέμβαση των περαστικών, το πουλί μεταφέρθηκε τραυματισμένο στο κέντρο περίθαλψης, με το αρσενικό να ακολουθεί και να μην αφήνει το ταίρι του στιγμή, ακόμη κι όταν μπήκε στο ιατρείο. Τώρα παραμένει δίπλα της στο αναρρωτήριο, φροντίζει τα φτερά της και βγάζει κραυγές, όταν κάποιος πάει να την πλησιάσει.

«Της έδινε κουράγιο»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπεύθυνος περίθαλψης άγριων ζώων «Εταιρίας προστασίας περιβάλλοντος Καστοριάς»

«Οι δύο κύκνοι είναι ο ένας από την Κρήτη, ο άλλος από την Εύβοια, ήρθαν εδώ, τους πολιτογραφήσαμε Καστοριανούς. Δεν μπορούσαν να τους δεχτούν οι άλλοι κύκνοι που ήταν ξένοι, και έτσι ήρθαν κοντά μεταξύ τους. Την Κυριακή το θηλυκό δέχτηκε επίθεση από μια ομάδα 5-6 σκυλιών. Ο αρσενικός προσπαθούσε να σώσει το θηλυκό, άνοιξε τα φτερά και έκανε κύκλους γύρω από το θηλυκό. Περαστικοί έσωσαν την κατάσταση», περιέγραψε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Η θηλυκιά χρειαζόταν περίθαλψη, όταν έφτασα στο σημείο ο αρσενικός μου επέτρεψε και την πήρα να την πάω προς το σταθμό περίθαλψης, και ο αρσενικός με ακολουθούσε. Πήγα στο χώρο του ιατρείου, εκείνος ήταν ακριβώς δίπλα μας μέσα στο ιατρείο βγάζοντας μικρούς ήχους να της δίνει κουράγιο. Στο αναρρωτήριο πέρασε πρώτος αυτός και κάθισε και δεν έφευγε», συνέχισε ο ίδιος.

«Οι κύκνοι έχουν δεσμούς αγάπης μεγάλους. Εχθές που πήγα το πρωί να δω πώς πάνε, ο αρσενικός δε σταματάει να της περιποιείται το φτέρωμα και να κάθεται πάντα δίπλα της στα 20-30 εκατ.. Το θηλυκό έχει μεγάλα τραύματα από δαγκώματα αλλά νομίζω ότι τώρα πάει καλύτερα. Νομίζουμε ότι με τη βοήθεια των γιατρών του κέντρου θα το ξεπεράσει. Στην τελευταία καταμέτρηση που κάναμε έχουμε εδώ 68-70 κύκνους», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Δείτε το video: