9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Σαββάτου και η ώρα της ταινίας έφτασε.

«Το Πάρκο των Θαυμάτων» (2019) σκηνοθεσία Τζος Απελμπάουμ

Animation – Η Τζουν είναι ένα πανέξυπνο οκτάχρονο κορίτσι που κατασκευάζει με τη μητέρα της ένα λούνα παρκ-παιχνίδι, το οποίο στη φαντασία της ζωντανεύει σαν γιγάντιο θεματικό πάρκο. Όταν όμως εκείνη στενοχωρηθεί βαθιά και το διώξει από τις σκέψεις της, οι ήρωές του θα ενωθούν για να την ξανακάνουν χαρούμενη και να σώσουν το «Πάρκο των Θαυμάτων» από την καταστροφή.

*Open, Σάββατο 19/02, στις 21:00

«Βαϊάνα» (2016) σκηνοθεσία Ρον Κλέμεντς, Τζον Μάσκερ

Animation –  Η Βαϊάνα, η αποφασιστική και πεισματάρα κόρη του αρχηγού μιας κοινότητας στην εξωτική Πολυνησία, επιλέγεται από τον ίδιο τον Ωκεανό για να ολοκληρώσει μια αρχαία αποστολή: να επιστρέψει ένα ιερό κειμήλιο στη θεά, στην οποία ανήκει. Όταν μια καταστροφική επιδημία αρχίζει να απειλεί τη βιωσιμότητα του νησιού της, στο θρόνο του οποίου προορίζεται να καθίσει, η Βαϊάνα θα πάρει την τολμηρή απόφαση να αναζητήσει τον Μάουι, έναν θρυλικό ημίθεο, ώστε με τη βοήθειά του να επιστρέψει την ιερή καρδιά της θεάς Τε Φίτι στη θέση της και να πετύχει έτσι τη σωτηρία του λαού της. Τα εμπόδια όμως που υψώνονται μπροστά της φαίνονται απροσπέλαστα και χρειάζεται κάτι παραπάνω από θέληση για να τα προσπεράσει…

Φωνές μεταγλώττισης: Μαρίνα Σάττι, Μιχάλης Κουϊνέλης, Ζωή Μουρλά, Βίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Πακσόγλου, Βάσια Ζαχαροπούλου, Χρήστος Συριώτης, Χαρά Ζησιμάτου, Στέλιος Ψαρουδάκης, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, κ.α.

(Φωνές αγγλικής έκδοσης: Αουλιί Κραβάλιο, Ντουέιν Τζόνσον, Ρέιτσελ Χάουζ, Τεμουέρα Μόρισον, Ζιμόν Κλεμέντ, Νικόλ Σέρζινγκερ, Άλαν Τούντικ, κ.α.)

*Star, Σάββατο 19/02, στις 21:00

«Μια Κυρία στα Μπουζούκια» (1968) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης 

Ελληνική Ταινία – Η Αννούλα (Ζωή Λάσκαρη) έχει τρία αδέρφια τα οποία την υπερπροστατεύουν, τον Κώστα (Κώστας Βουτσάς), που είναι ποδοσφαιριστής, ενώ παράλληλα δουλεύει στο λιμάνι, τον Θανάση (Γιάννης Βογιατζής) και τον Ηλία (Χρήστος Δοξαράς), που δουλεύουν επίσης στο λιμάνι.

Η Αννούλα είναι ερωτευμένη με τον φίλο των αδερφών της, τον Γιώργο (Φαίδων Γεωργίτσης), εργάτη στο λιμάνι και ποδοσφαιριστής στην ίδια ομάδα με τον Κώστα. Όμως ο Γιώργος ερωτεύεται μια κυρία των βορείων προαστίων, την Έλενα Απέργη (Μαίρη Χρονοπούλου), ενώ ο Κώστας την υπηρέτρια της Απέργη, Μαρία (Μάρθα Καραγιάννη), η οποία του υποδύεται την πλούσια.

Όταν μια μέρα που θα λείπει η Απέργη σε ραντεβού με τον Γιώργο, η Μαρία θα καλέσει τον Κώστα και την Αννούλα κάνοντας την πλούσια κυρία, θα αποκαλυφθεί το ποιόν της Μαρίας και ο Κώστας θα την παρατήσει, ενώ η Αννούλα θα ομολογήσει στον Κώστα πως αγαπάει τον Πέτρο.

Το τέλος θα δωθεί στα Καλλιστεία, όπου συμμετέχει η Αννούλα υπό την καθοδήγηση του έμπειρου Βανζέλ Παπαδό (Χρόνης Εξαρχάκος). Την τελευταία στιγμή ο Γιώργος θα εγκαταλείψει την Απέργη και θα γυρίσει στην Αννούλα, η οποία παραιτείται και την θέση της παίρνει η Μαρία, που ξανασμίγει με τον Κώστα

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Φαίδων Γεωργίτσης, Μαίρη Χρονοπούλου, Γιάννης Βογιατζής, Χρόνης Εξαρχάκος.

*Alpha, Σάββατο 19/02, στις 21:00

«Bullet to the Head» (2012) σκηνοθεσία Γουόλτερ Χιλ

Περιπέτεια – Ένας πληρωμένος εκτελεστής ενώνει τις δυνάμεις του με έναν ντετέκτιβ της Νέας Υόρκης μπροστά σε έναν κοινό εχθρό. Η έρευνα ξεκινά από σκοτεινά, ύποπτα σοκάκια και καταλήγει στα ισχυρότερα σαλόνια της Νέας Ορλεάνης. Το δίδυμο αυτό ένωσαν δύο βάναυσοι φόνοι και είναι διευθετημένο να μην αφήσει κανέναν ζωντανό, που θα τολμήσει να σταθεί ανάμεσα σε αυτούς και τη δίψα τους για εκδίκηση…

Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζέισον Μομόα, Κρίστιαν Σλέιτερ, Σάρα Σάχι.

*Open, Σάββατο 19/02, στις 23:00

«Πεθαίνω για σένα» (2009) σε σκηνοθεσία Νίκος Καραπαναγιώτης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Μια “τυπική” ελληνική οικογένεια μπλέκεται στα δίχτυα του έρωτα. Ένα ερωτικό τρίγωνο, ίσως και …τετράγωνο, αναστατώνει τα μέλη μιας οικογένειας με προβλήματα επικοινωνίας που κανένα “οικογενειακό… πακέτο” δε μπορεί να λύσει. Μητέρα, πρώην χορεύτρια, που διδάσκει ταγκό σε σχολή χορού και ο έφηβος γιος της, που ψάχνει την… ερωτική του ταυτότητα, θα αποτελέσουν τις δυο πλευρές ενός τριγώνου! Πατέρας τροχονόμος με έφεση στη στιχουργική βρίσκει την πηγή της έμπνευσής του στον αντίζηλό του και εραστή της γυναίκας του, θα αποτελέσουν τις άλλες δύο πλευρές του τετραγώνου! Και μια γιαγιά κουφή, που ζει αγκαλιά με το κινητό της, είναι ίσως η μόνη που ακούει τη μπόρα που έρχεται. Όλοι μπλέκονται σε μια ιστορία δολοφονικής αγάπης και τρυφερού μίσους…

Παίζουν: Ελένη Ράντου, Φάνης Μουρατίδης, Σήφης Πολυζωίδης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Ευγενία Δημητροπούλου, Νεκτάριος Λουκιανός, Μάρθα Καραγιάννη

*Alpha, Σάββατο 19/02, στις 23:00

«Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας» (1998) σκηνοθεσία Τέρι Γκίλιαμ

Αστυνομική Κωμωδία Περιπέτεια – 1971, έρημος της Νεβάδα.

Ο Τζόνι Ντεπ είναι ο Ραούλ Ντιούκ και με συντροφιά τον Δρ. Γκόντζο (Μπενίσιο ντελ Τόρο) υπό την επήρεια παραισθησιογόνων ναρκωτικών, διασχίζουν με υπερβολική ταχύτητα την έρημο της Νεβάδα με προορισμό το Λας Βέγκας.

Εκεί ο Ντιούκ έχει αναλάβει να καλύψει δημοσιογραφικά για το περιοδικό του, έναν αγώνα με μοτοσυκλέτες.

Στη διαδρομή θα πάρουν μαζί τους έναν νεαρό που κάνει ωτοστοπ (Τόμπι Μαγκουάιρ), ο οποίος όταν διαπιστώνει ότι έχουν πάρει ναρκωτικά κατεβαίνει από το αυτοκίνητο.

Προσπαθώντας να φτάσουν στο Λας Βέγκας πριν ο νεαρός τους καταδώσει στην αστυνομία ο Ντιούκ και ο Γκόνζο ξεκινούν μια γρήγορη, οργισμένη και ασταμάτητη κούρσα, μέσα από φώτα Neon, σουρεαλιστικά τοπία και ένα συνονθύλευμα από τρελούς χαρακτήρες που θα βρεθούν στο δρόμο τους.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Μπενίσιο ντελ Τόρο, Τόμπι Μαγκουάιρ, Κάθριν Χελμοντ, Μαρκ Χαρμον, Τιμ Θομερσον.

*Μακεδονία, Σάββατο 19/02, στις 23:00

«Deadpool» (2016) σκηνοθεσία Τιμ Μίλερ

Περιπέτεια – Ο Ουέιντ Ουίλσον είναι ένας πρώην πράκτορας των Ειδικών Δυνάμεων και νυν μισθοφόρος, ο οποίος, όταν μαθαίνει ότι πάσχει από ανίατη ασθένεια, ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα ζωή μαζί με την κοπέλα του, Βανέσα. Μη έχοντας άλλες επιλογές, αποφασίζει να δοκιμάσει ένα μη-εγκεκριμένο πείραμα για να θεραπευθεί, όμως τα πράγματα δεν πάνε όπως περίμενε και το πείραμα τον αφήνει παραμορφωμένο, φυλακισμένο, αλλά και με την ικανότητα να θεραπεύεται πολύ γρήγορα!

Παρόλο, που καταφέρνει να αποδράσει από το εργαστήριο-φυλακή, όπου έγινε το πείραμα, ο Ουέιντ δεν τολμά να προσεγγίσει και πάλι τη Βανέσα και απομένει χωρίς ίχνος της παλιάς του ζωής. Οπλισμένος με νέες ικανότητες και μία σκοτεινή, διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ, υιοθετεί το alter ego Deadpool και αποφασίζει να κυνηγήσει τον άνδρα, που κατέστρεψε τη ζωή του…

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Μορένα Μπακάριν, Εντ Σκριν, Τζίνα Καράνο, Τ.Τζ. Μίλερ, Μπριάνα Χίλντεμπραντ.

*Star, Σάββατο 19/02, στις 23:10

«Παγκόσμια Εισβολή» (2011) σκηνοθεσία Τζόναθαν Λίμπεσμαν

Δράσης Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Ο επικελευστής Μάικλ Ναντζ έχει μόλις επιστρέψει από μία αποστολή στο Ιράκ, η οποία δεν πήγε καθόλου καλά. Έχει ζητήσει την απομάκρυνσή του από τον στρατό, μια μαζική εξωγήινη εισβολή, όμως, θα την αναβάλει.
Εδώ και χρόνια όλοι γνωρίζουν για τεκμηριωμένες επιθέσεις UFO σε όλο τον κόσμο, από το Μπουένος Άιρες, της Σεούλ, τη Γερμανία και την Κίνα.
Στο 2011 όμως η Γη δέχεται επίθεση από τρομακτικές δυνάμεις που καταστρέφουν μεγαλουπόλεις του πλανήτη. Στο Λος Άντζελες θα δοθεί η τελική επική μάχη αφού μετατρέπεται στο τελευταίο οχυρό της ανθρωπότητας..
Όλα είναι πλέον στα χέρια του Ναντζ και της επίλεκτης ομάδας του να νικήσουν ένα εχθρό που όμοιό του δεν έχουν αντιμετωπίσει ξανά.

Παίζουν: Άαρον Έκχαρτ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Μπρίτζετ Μόιναχαν.

*Ant1, Σάββατο 19/02, στις 00:30

«Άλιενς, η Επιστροφή» (1986) σκηνοθεσία Τζέιμς Κάμερον

Δράσης Περιπέτεια – Η μοναδική επιζούσα από το πλήρωμα του Νοστρόμο, Έλεν Ρίπλεϊ (Σιγκουρνεϊ Γουίβερ), 57 χρόνια μετά ξυπνά από έναν κρυογενετικό ύπνο χάρη σε μια ομάδα διάσωσης. Μετά την επιστροφή της πίσω στην γη, ανακαλύπτει ότι ο πλανήτης στον οποίο αντιμετώπισε τα εξωγήινα πλάσματα στο παρελθόν τώρα έχει μετατραπεί σε αποικία.

Όταν, ξαφνικά, η επικοινωνία με την αποικία θα χαθεί η Έλεν καλείται να επιστρέψει στον πλανήτη με μια ομάδα επίλεκτων πεζοναυτών και να δώσει μια τελική μάχη με τα εξωγήινα τέρατα.

Παίζουν: Σιγκούρνεϊ Γουΐβερ, Κάρι Χεν, Μάικλ Μπιν, Πολ Ράισερ, Λανς Χένριξεν, Μπιλ Πάξτον.

*Alpha, Σάββατο 19/02, στις 01:15